- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Május június.
-
törölt tag
meeggyőzetetk..
továbra sem tudok belépni, böngészöhiba miatt a privikre aki teheti irja publikusba vagy emailen küldje... -
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #73203 üzenetére
Arra böven megfelel, még nem is anyira rosz hangzásu ha jól emlékszem, és van multichannel bemenetje..oda mehet Jack-2 RCA-val a hangkártyakimenetei
-
törölt tag
válasz
Wiz Khalifa #73200 üzenetére
Se dolby digital se DTS... 15-17 év körüli... nincsenek digitális bemenetei, így is kell neked?
-
törölt tag
válasz
ricsik #73172 üzenetére
Még a C szett is jobb a Salnál vagy kategóriatársaináál..
Jut eszembe: akkor mit szoljak én?Akár le is kophatnék ha a felszerelésemen múlna...
(de nem fogok ezt megigérem van akinek sajna van aki örül neki) de igyekszem pótolni a hiányosságot.. majndem egy onkyo egybeszett tulaj lettem de center és bal első nem szólt,, gondoltam ennyire mégse adom le.
anyira nem akarok pénzt kidobálni..
-
törölt tag
válasz
bigdee888 #73144 üzenetére
Hatalmasat tévedsz, lásd: 1 sz hsz és Wikipédia idevonatkozó része de az előző válaszom is megválaszolja a kérdést és rávilágit tévedésedre. 1.3 már 2007 óta van és direkt HD miatt vezették be, 3 verziója van és a csatlakozók jelentik egynek a különbséget. 1,4 kb.2011 óta van köztudatban.
Természetesen nem kötözködésből vagy roszindulatból irom. -
törölt tag
válasz
sony309 #73134 üzenetére
A 3d az HDMI 1,4 platformon megy át, AZ 1.3 platformon megy át a HD hang, Ezalatti hDMI verziókon egyre kevesebb hangnormát, szolgáltatást tud és a sebessége és adatátvitel menyisége is kevesebb. HDMI viszafelé kompatibilis tehát ha a hdmi láncban minden 1.4 -kábel is!!- és teszem fel az erősitő 1.3 a akkor az egész lánc 1.3 ként fog viselkedni. 3D-hez a High speed kategóriájú kábelek szükségesek különben nem megy át és 1.3 vagy kisebb verziójú átvitel lesz.
Remélem érthető számodra amit irtam.
Hangban ugyananyit tudnka mindt a nem 3d-s társai.Tavaly jöttek be a 4k-t (3980:2160/25fps képpontot átengedö) erösitők Idén jön be a HDMI 2.0 verzió amin átmegy a 3d és 4k is és a 4k már 60/120fps sebességgel mehet át rajta. -
törölt tag
válasz
dorika87 #72869 üzenetére
Ha tényleg faltól-falig áll a bútor akkor maradjon a soundbar feltéve ha semmi más dolga nincs csak tévé hangját kiváltani. Analóg hang nem fog lemenni rá. csak digit tuner USB lejátszó és hdmi-n bekötött hangok sztereóban.
Valamint minőségi elvárásaid ne legyenek nagyok... -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
KisTücsök #72812 üzenetére
Aért rákérdezek: mit számíthat a föld közelsége? Hisz épp az lenne a cél hogy mindenféle rezgéstől el kel csatolni. Értelemszerően az lene a jobb hogy minél messzebb egy határ felett pedig minden oké.
Cecil: Azért kiváncsi vagyok hogy a hátsó doboz hogyan fért bele ?
Így már más -
törölt tag
válasz
hoember525 #72747 üzenetére
értelek... ha megerősitépst vársz részemről oké de első körben nézd meg ezt az erősitőt ha belélefér a keretbe, ha nem ird mennyíit szántál erősitőre 80.-ból az a pio lenne a legjob vétel,
-
törölt tag
válasz
hoember525 #72745 üzenetére
Értelek de bögreszettre nem biztos hogyy rá tudod kötni, Inkáb ha csak számitógépes felhasználás lenne akkor ha gyüjtesz akkor egy Onkyo bögreszett is megfelelhet vagy pedig jobbPC-s szett (Logitech Z5500 vagy Edifier szettjei) is megfelelhetnek. és búgás miatt optikai bekötést javaslok, az alapból megszünteti a búgást, tehát optikai bemenetes cuccot keress!! Természetesen olyan alaplap/hangkártya is szükséges amelynek van optikai kimenetje. És nem fog búgni.
-
törölt tag
válasz
hoember525 #72743 üzenetére
Én azt mondom: ha nem szánsz rá többet, gondold át és ne házimozit vegyél hanem DAC-ot (D/A konvertert) a tévéhez (ha azt is rákötnéd, mert 90 % nak az a terve) és többin vegyél sztereót, jobb befektetés mint ugyanennyiért egy házimozi, minőségileg is jobban jársz, bővebbet a multimédia hifi topikban találhatsz vagy a atreamaudióban, ott olcsó DAC is van.
-
törölt tag
válasz
hoember525 #72725 üzenetére
Denon 500 karcsúezerszer inkább ez kis alkuval valamennyit hozzátoldva..
-
törölt tag
válasz
fr3ntzen #72731 üzenetére
Első hozzászólést olvasd el légyszi.. végén van készülékajánló... H/K nemcsak hogy alsókaetgória hanem beállitani is nehézkes,, anyiból inkább Onkyo 616,Denon 231x használtan.. Kicsit feljebb tolva a lécet akkor Denon 3808 vagy Onkyo 80x is megkapható ami ténylegesen kategórianyerő... de hangfalakkal adós maradtál
Egész leadtad..
Ursache: 75 centinként 90 fokra kell állitani a fázisváltót. -
törölt tag
válasz
fr3ntzen #72720 üzenetére
Menyit szánsz rá? Mert legjobb vétel a Primare SP23 kb 1.2 M forintért Pioneer LX86, Denon 4520 De ARcam FMJ 500/600 És NAD 777/787 is oké, elő-végfokban pedig Emotiva elő-végfok páros vagy Rotel elő-végfok páros is jó, ezeknek nézz utána.
Valamint érdekelne a meghajtott hangfalak tipusa. -
törölt tag
válasz
Peti78 #72717 üzenetére
Elég lenne videokártyát..
De végül is azt se muszáj ha a hangkártyéd felismeri a HD -bővebben 1 sz hsz- formátumokat de akkor olayn erősitőt kell venned mely "Multichannel in" bemenetekkel (6 vag 8 darab) rendelkezik vagy kiengeded koax/optikai kimeneten és lemondasz a HD hangokról (nem tragédia olcsó kategóriában) -
törölt tag
válasz
Peti78 #72711 üzenetére
Szia.
Jó felé indultál el.
A hangkártya nem jön képbe viszont gép HDMI kimenete igen mert a BD-.ken levő HD hangok csak azon továbbitodnak vagy a videokártya HMI kimenetén amennyiben az alkalmas rá, bővebbet erről esetleg a kártyád topikjában találéhatsz. Jamo nem igazán ajánlot bár van 1-2 jó vétel 606 megfelelhet. Erősitők jók, még Onkyot melléjük irhatod.
ásik kérdésedre: venni kel külön mélynyomót mert a képen levő szett nem tartalmazza, de az ráérhet egy másik hónapban, eltolható de elengedhetetlen kelléák. -
törölt tag
válasz
cintula187 #72503 üzenetére
Én az elsőt a BX2-eshez: közösen infitsd itána kiveszed a jumpert és vékonyabbat a magasakhoz, vastagabbat a mélyekhez... természetesen kipróbálhatod egybekötve is.
-
törölt tag
válasz
Mikisys #72495 üzenetére
Hadd ne válaszoljak..
De most komolyan: te azt hiszed hogy ott minden csatorna külön szálon megy mint a scarton? Vagy a csatlakozók távolsága releváns a minőséggel? Szerintem a 192/24 vagy a magasabb felbontások jobbak is lehetnek mint a nálad analóg minőségnek titulált jelforrások. És láncba, rendszerben kell gondolni tehát mindennek hasonlóan jónak kell lennie és lehet sokkal jobb az analógnál, mert analóg és analóg között is rengeted a különbség, bizony!! Vesss már ösze egy LP-t egy magnetofonnal vagy két külön kategóriás LP lemezjátszót, ugyanaz az analóg ugyanarról a lemezről és teljesen más minőség.... -
törölt tag
válasz
frenk84 #72492 üzenetére
Nem ismeretlen előttünk. pont ezért (is) beszélünk le mindenkit az ilyen bögreszettekrő, max a nagyon hajthatatlanok maradnak ennél..
JBL SCS sorozatot ajánlom egynek. Bár jobban jársz ha gyüjtesz és beruházol egy külön receiver-hhangfalak felállásra, nem direkt markatig de valóban ég és föld lesz a különbség, igaz többe is kerül.
Sanjna nem köthetsz rá aktivat úgy hogy kisegitse az eredeti erősitőt.
Sounbar is megoldás lehet ha kicsi a rávaló de valamivel jobb mint a filipsz
sztereó is oké lehet,akkod egy DAC-ot kell nézned viszon ugy a legjob a minőségi változás. -
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Mikisys #72474 üzenetére
Te nem tudhatod mert kerülöd a HDMI-t. Ha a nevét kérdezed Dolby TrueHD és DTS-HD vállfajai. Ha igazán élvezni akarjuk vagy eredeti szinknkronnal vagy lemezről nézzük a filmeket.érzésre job részletesebb mint egy dvd audio vagy nagy bitrárájú dts. Bár a különbségek megfelelő rendszeren jönnek át, alsó kategóriákon esénytelen akár erősitő akár hangsugárzók tekintetében.
Greike: DTS-HD HR veszteséges tudomásom szerint és a DTS-HD MA pedig mindkettő lehet, de a lényegen nem változtat.
Legyen igazatok, legyen középkategória a Marantz, töbivel összevetve valóban odavaló.
-
törölt tag
válasz
LamehTheDark #72460 üzenetére
Gaben360-at keresd.Sztem vállal fóliázást is és szépen dolgozik.
Valóban szereti a focal a kiszolgálás és a nagytisztaságú réz vezetéket és a forrás is minél jobb tisztább legyen, de meg is hálálja, főleg a W.
Axwel: igaz, fakopáncs is jó. -
törölt tag
válasz
LamehTheDark #72452 üzenetére
Nem hallottam az uj quadralt de csak jókat emlitenek róla Streamaudióban megfülelheted mindkettőt de hanincs focal a quardallal sem jársz rosszul,lehet jobb vétel lesz a 8-as sima v-s focalnál bár neked inkább a 826v w 836v w lene ideálisabb.Ekkora szobába M25 háttereket veyél minimum, vagy kérdezz rá dipólra.
Médiajátszó vagy ha affinizásod van rá akkor HTPC öszerakás és beállitás is majdnem egyszintű eredményt hozhat. Bőveben a topikjukban, van médiajátszó és számitógép-épitő topik is. -
törölt tag
válasz
Kopi Zoli #72369 üzenetére
Én irtam el: streamnál. de a netdeponál is van..
Zenor tényleg nem éri árát... concept is csak használtan... -
törölt tag
válasz
Kopi Zoli #72361 üzenetére
Éppen betakarná a Boston Acoustic CS260-a de viszont neked elkelne a 360-as tudása vagy pedig a Castle Knight 5-ös, Dali Lektort ajánlanám még de az a gond ugyananyi a szett mint a két front.. nem is értem az árazást..
SZunya1-nek nem tetszik de sok mindenki másnak bejött és a forumon is van elégedett lektoros etért ha nem telik rá legyen felejtős de meghalgatni meghallgathatod, vezsteni nem vesztesz vele.Még Missiom MX lehet befutó.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #72338 üzenetére
Nem kell éjszakára azért.....
Bár ha nem lesz senki otthon meggyorsithatod a járatást azzal hogy a párokat egymással szembeforditod, előállitsz vagy keresel rózsazajt és azzal öszeforditva 10 centire egymással, egyik fázist megforditod az egyik hangfalon (teszem fel a bal oldali hangfalon megforditod a piroa-feketét de csak az egyiken és csak a hangfalon!!!) és több órán (10-15 is lehet!)keresztül járatod végtelenitet rózsazajjjal mintegy fél hangerőn és letakarod vastag pokróccal teljesen, utána ha helyéreteszed,ne felejtsd el fázist viszacserélni! Már 3-4 ilyen alkalom meghozza a hatását.
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #72333 üzenetére
200-300 óra ami durván egy hónap. Asszonyt gyerekeket biztatni hogy használják háttérzenélni és háttérrádiózni és fél hangerőnél ne vegyék sose magasabbra, először inkább halkabban, későb mehet kicsit feljebb a hangerő. Mozin is ez áll addig, inkáb romantikázz az asszonnyal...
Ha ezt betartod hamarab finomodik a hangja és egy hónap muléva már mást fogsz tapasztalni, éléknebbek lesznek a hangok, megjönnekl a részletek és meglátod miért ezt mondtam legjobnak..
-
törölt tag
válasz
#16729600 #72331 üzenetére
Értelek. Természetesen nem a dalielenességen ütköztem ki, mindenki azt szeret amit akar de a lektor azért sztem a 300 ezerrel már jó ár-értékarányt képvisel, más ajánlást tőlem dalikra mostanában a használt concepteken kivül nemigen olvashattál.. De a monitor audiot kef-nél előrébb tenni azért tényleg csak egyéni izlés kérdése lehet.. Triangle-t nem hallottam és látni sem láttam igy nem emlitem meg.Boston audio szerintem jól teljesit árához..
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #72314 üzenetére
Kérnénk beszámolót azért, frissen is és bejáratódva is majd.
-
törölt tag
válasz
Kopi Zoli #72316 üzenetére
Ahhoz hogy konkrétabbat irjon valaki ismerni kellene a szobaméretet és azt hogy mennyiből gazdálkodsz, (jó, tudom minél olcsóban lenne kihozni annál jobb lebnnne, de minőséggel elentétben az ár eléggé exponenciálisan nő)... sztem hallgasd meg ugyis azt tervezed és e kettő függvényében+ az izlésednek megfelelően válassz. Hiába van nekem ezek közül konkrét öszehasonlitási alapom de neked nem biztos hogy az a nyerő ami nekem...hiába ajánlanám teszem fel a Castle 5-öst ha neked a 4-es is elég, 5 ös drága is lenne neked és nagy is lenne a szobádba...
-
törölt tag
válasz
pFEFErohni #72281 üzenetére
Graulálok hozzá.
Ezek szerint jól irtam neked hogy a nagy Castle a legjobb..
-
törölt tag
-
törölt tag
Sirfer volt, nem győztük ketten lebeszélni róla.
És a H/K 760 után vett Denont, azóta boldog.
Mondjuk elfogadom hogy Onkyónak mozira és tömegzenére helye van de zenei élvezetre már nem oké.. nagyvasai nem rosszakmozira de bőven van jobb versenytársuk amik zenére-mozira sokal jobak. bár egy 929 ellen nem lennék.. .
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest