- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Mobil flották
- Képeken a Samsung Galaxy A26
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorian
félisten
válasz #09634560 #4649 üzenetére
Bele kell írni az 1. Hsz.-ba, hogy ilyen bögreszettekkel nem foglalkozik a topik, ezzel elkerülhető a tegnapihoz hasonló dolog. Hiszen aki vesz (vagy venni akar, mert megfelel neki ez a szint) egy ilyen házimozinak csúfolt dolgot, az jelenleg joggal jön ide kérdezni, és nem esik neki jó, ha leszólják, elküldik.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
xtremetuning
addikt
NEM húz magasba.
Dorian : Egyetértek, és akkor lehetne hivatkozni az egyes cikkelyre.
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
-
xtremetuning
addikt
Ez igaz, de ezután adhatnák precíz és gyors választ : - 1.HSZ !!!
És ezzel ki lehetne kerülni az érzelmek viadalát. szvszDorian : 20 mp-el megelőztél
[ Szerkesztve ]
...ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
bajnokpityu
félisten
válasz xtremetuning #4652 üzenetére
Mondjuk, ilyenkor kissé vékony lábakon állónak érzem azt a tesztet. Eleve furcsa,hogy ha szar a digi kábel(jitteres),akkor miért a magasba húzást venné észre először az ember.
Ha jitteres a kábel(feltételezem,h a jel alakja akármilyen vezetőn túl felismerhető,és csak az időzitéssel van baj), akkor először szétesik az előadás, hangszerek hangja.Ugye,ha jobban megvakarjuk a jitter miatt kicsit több magas hangnak kéne lennie.
eladó topping dac
-
Peak
addikt
Urak! Ha valakit érdekel jelgenerátor szoftver, akkor itt találhat egy egész tisztességesen használhatót.
http://www.nch.com.au/tonegen/index.htmlSinuszt, fürészfogat, háromszögjelet, négyszöget, fehér rózsaszin barna stb. zaj-generálás, minden féle mennyiségben tolható.
Kisebb teszteléshez kiváló. ( később irok felhasználási tapasztalatot is )Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
xtremetuning
addikt
válasz bajnokpityu #4656 üzenetére
Engem nem érdekel a teszt. Sok, általam összeállított rendszerben jól viselkedett a Furu.
Pláne ár-érték arányban !!!
A saját fülemnek hiszek, a teszt meg.......[ Szerkesztve ]
-
-
Peak
addikt
jesszus 60Hz alatt -36dB-en széttépi a szobát a generált 192kHz-es szinuszjel
25Hzig mentem de le is kapcsoltam kármegelőzési okok miatt!
óriási fun! próbáljátok ki![ Szerkesztve ]
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
törölt tag
Emlitve lett :Kompakt rendszer: amikor az erősítő a hangdobozokkal egybecsomagolva, nemritkán lejátszót is tartalmazva mindent egyben vehet meg a vásárló.
- Előnyei: helytakarékosság és az alacsony ár.
- Hátrányai: nehezen vagy egyáltalán nem bővíthető. A legtöbben apró szatellit hangszórók találhatók, amelyek leginkább a felső hangtartományok leadására képesek. Az árban a dizájn is benne foglaltatik, tehát inkább azt fizeti ki a vevő, nem a valós tartalmat, tudást. Léteznek üdítő kivételek is a lejátszót nem tartalmazó szettek.Vannak „egymodelles” gyártók, pl. JVC, Thomson amelyek nem jutottak tovább egy-két modellnél. Ezeket nem is ajánlja senki szívesen, saját felelősségre vásároljon,aki ezek közül választ.
Ide irhattam volna az LG-t is..[ Szerkesztve ]
-
robi0604
őstag
válasz bajnokpityu #4659 üzenetére
Tudomásom szerint átmenni átmegy, ilyen irányú korlátja nincs.
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #4659 üzenetére
Csak a CD-n (kivéve HDCD).
Hiszen a sub is koax-szal van összekötve.[ Szerkesztve ]
-
nyurga82
tag
-
bajnokpityu
félisten
Jó,de a digitális és az analóg jel között azért van difi
Sztem tök másképp viselkedik ugyanaz a drót, ha analóg v digit jelet kell vinnie.Nah, pár percre tudtam csak variálni kábelekkel(1 óra), ennyi idő alatt nem is tudom,h van-e értelme leírni a tapasztalatot, mert 1-2 nap alatt fordulhat is.
Egyelőre úgy látom kisebb a difi a furu és a Valhalla között a különbség, de mindenképp van. Egy nagyon pici magasba húzás tényleg van a furuban. Picit nagyobb különbséget az énekekben találtam, a valhalla valahogy kellemesebb. Ákos biztosan nagyobb felbontásúnak mondaná, én meg hangosabban hallgathatónak. De mondom,pici a difi, és csak előzetes infó
Mindenesetre a teszt akkor is ökörség, mert ott úgy irták le,h jelentősen húz, plusz a gotham bármire is használható. Sztem hasonló sorsra jut,mint az inakustik hangfalkábelem: elrettentő példa.Ellenben jó ötlet volt az előfok építése, de még lesz vele munka. A litze azért kihallik, hogy gyengébb, mint az Ákos féle AgPt3 belső kábelezés Naigen, egyikből az IC 8500Ft egy pár,másik meg 120e..
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
bajnokpityu
félisten
válasz nyurga82 #4664 üzenetére
A Rubinak is vékony az oldalfala. Mondjuk olyan rohadt kemény, hogy nem tudtam belenyomni 20 tűzőkapocsból egyet sem. Meg gondolom, ives oldalfalat nem lehet nagyüzemben vastagból készíteni.
Előlap vastagságra, meg a merevitésre szoktak gerjedni az építők.
eladó topping dac
-
robi0604
őstag
válasz bajnokpityu #4665 üzenetére
Én utoljára amikor próbáltam (csak kíváncsiságból) egy Inakustik IC-vel, nagyon fémes lett a hangja analóg jelet átküldve.
[ Szerkesztve ]
Minek veszel Ferrarit, ha 50-nel közlekedsz...
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #4666 üzenetére
No meg a súlyra.....
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #4658 üzenetére
Végre itthon szerezhetek tapasztalatokat a Furutech kábelekről, egyebekről.
Félelmetesen jók.(#4666) bajnokpityu
Az ívelt oldalú hangdobozok általában furnérból készülnek, ami lehet 3-4 centi vastag is, lásd B&W Nautilus, Revel Ultima Salon2.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
xtremetuning
addikt
-
Patice
nagyúr
válasz bajnokpityu #4669 üzenetére
Igen, pont erre gondoltam.
Most vettem észre, hogy már senior tag vagyok, te jó ég, öregszem, lassan itt van a harmadik X...
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
BBéci
legenda
válasz xtremetuning #4671 üzenetére
Viszont dráma lesz, amikor vissza kell adni a cuccokat.
Annyira jó a Norma CD-játszó, hogy nem győzöm belepakolni a lemezeket.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fefe65
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani a JBL ES100 helyett nagyobb teljesítményű hangfalat hasonló árban és hangminőségben. Az ES100-ban egy hónapig bírta a közép és a magas sugárzó.
Pioneer A-77x tipusú erősítővel használom, lineáris állásban.
Köszönettel: Feri[ Szerkesztve ]
-
xtremetuning
addikt
Ne drámázz, kapsz majd jobbat tesztelni.
Ki tudja, egyszer egy Bladelius is kiköt majd nálad.......ha belekezdtél a high-endbe, vess keresztet, mert sosem lesz vége.. :) ......... és ezt mástól nyúltam, de nagyon igaz : 'Tegnaptól őszinteséget fogadtam. Azóta nincsenek barátaim...'
-
BBéci
legenda
Az egy 2x100 wattos erősítő, amit kényelmesen, röhögve elvisel az ES100, akár a tripláját is, annál magasabb terhelhetőségű talán nem is létezik, tehát a tönkremenetel oka máshol keresendő.
(#4675) xtremetuning
Most valami 1-2 kategóriával feljebb pozicionált hangdobozpárt keresek, mert nem vagyok elégedett az ELAC-okkal. Nem passzolnak a láncba.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz bajnokpityu #4677 üzenetére
Pontosan arra gondoltam, hiszen az egy meglehetősen régi erősítő, elképzelhető, hogy meghibásodott és torz, esetleg négyszögjelet ad ki. Pláne koppra csavarva.
Az ELAC mélytartománya problémás, jókora beszakadást mutat a görbe 40 és 80 Hz között. Az Anthem ezt valamennyire korrigálja, de a Norma Revo nem, és tisztán hallható.
Nem adnám oda érte az Aurumokat.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
fefe65
csendes tag
Én is így gondoltam, mármint, hogy bírnia kéne. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a múlt hétvégi házibulin ment tönkre, ahol karaoke-ztak a vendégeim, és szerintem túl lett vezérelve az énekhanggal a bemenő oldalon az erősítő. Ilyenkor a szinuszból inkább négyszög lesz, ami jobban igénybeveszi a hangszorót. Bár szerintem ezt illene bírnia ekkora teljesítménytöbblettel a hangfal javára. Egyébként az érősítő hangerő potija nem volt fél állásnál jobban feltekerve.
-
bajnokpityu
félisten
piff neki.
Az aurum uj ribbonnal sztem embertelen jó hangfal lenne. Így csak nagyon jó
Norma revot néztem,szép felépítésű erősitő.
Anthem integrált volt előtte? Szép dolog,h van rajta phono 2012ben. Épp készül egy phono előfokom revox 78 alapokon, megérintett a vén bakelit. Rotelem phonoja meg a rakás xar, és a bűnrossz között van félúton. Gyakorlatilag a rotelben csak a végfok, ami jó.Egyébként az a véleményem,h 100e alatti dacokat zenében mindet leveri egy jó bakelit. A nagy saját dacomnak is van még mit tanulnia,akár milyen hihetetlen. Csak ne lenne macerás, meg lenne némi dinamikája.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
Dorian
félisten
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #4684 üzenetére
A legszebb, hogy ezt a "fejlesztés" nem került semmibe
-
Year
tag
Sziasztok! Erősítő vásárlásán gondolkodom, egy Denon-t néztem ki. Van valakinek tapasztalata ezzel a márkával? Pionerr vagy Sony-hoz képest jobb/gyengébb?
-
Year
tag
Igen kezdem tapasztaltni majd belinkelem a kinézeteket, de csak az érdekel,hogy a minösége és a hangzása megáálja e a helyét 2012 ben
http://www.ebolt.hu/product388749_category42-Denon_AVR_1612_hazimozi_radioerosito_fekete_szinben.html
http://www.ebolt.hu/product388751_category42-Denon_AVR_1312_hazimozi_radioerosito_fekete_szinben.html
-
lemmy9
őstag
válasz bajnokpityu #4682 üzenetére
A bakelit az tényleg vén.
Vinyl-re gondoltál?[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
lemmy9
őstag
válasz bajnokpityu #4690 üzenetére
Nem minden, a bakelit az 78-as fordulatú volt - gramofonokhoz - és tört mint az üveg.
[ Szerkesztve ]
Szerintem!
-
Dorian
félisten
válasz bajnokpityu #4690 üzenetére
Igen, mert az inkább a domináns hímkecske lehet
Year:
Igen.[ Szerkesztve ]
-
politomi
tag
Sziasztok!
Kaptam egy régebbi erősítőt és ki szeretném próbálni. Viszont olyan hangfal csatikkal rendelkezik amilyet még nem láttam.
Kiderítettem hogy ilyen dugó kel bele:A kérdésem hogy melyik a pozitív és a negatív része. Az erősítőn nincs kijelezve.
A válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
putyu10
aktív tag
Elnézést ha naiv a kérdés, igaz e hogy a hdmi kábel mellet érdemes külön vinni a digitális audio jelet.
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
putyu10
aktív tag
válasz bajnokpityu #4697 üzenetére
Kössz. Én is igy reméltem (10 Hdmi mellet 2 coax/3optikai kevés lenne)
Az 55F8000-res életem egyik nagy csalódása! És az ONKYO a legnagyobb S**R a világon! Samsung QE65QN90AATXXH UHD Neo QLED
-
zolaas
senior tag
1 igazi old stúdió gyöngyszemet sikerült szerválnom TEAC C3
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest