- Vízálló ventilátort kaptak a K13 Turbók
- iOS alkalmazások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Magisk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Yettel topik
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mindent leírtam ezzel kapcsolatban, amit akartam. Nem nagyon forognék tovább a dolgon, mert én az audiofil világban lévő dolgok sokkal nagyobb részét tartom felesleges bullshitnek mint az itteniek többsége. Ezzel a témával kapcsolatban leírtam hogy mit tanultam anno és azt is hogy az nem hangtechnika volt.
-
Jótól kérdezed, én eddig a hangtechnikával minimálisan foglalkoztam, azért írtam amit, mert méréstechnikai laboros emlékeim szerint a csatlakozások felületkezelése alapkövetelmény volt. Hogy ez mennyit számít egy ilyen jó fülű társaságnak, azt nem tudhatom (maga az effekt tuti létező és minőséget befolyásoló dolog), hiszen állítólag van aki névjegykártyát tesz a hangfal alá, hogy "jobban szóljon"
-
Az a mázli hogy nem értek a hifi cuccokhoz és a hangtechnikához olyan szinten valószínűleg mint Te, azonban emlékezetem szerint úgy szólt a fáma anno hogy a teljes frekvencia tartományt érintő hibák kihatással lehetnek a mért tartományok minőségére. Lefordítva erre az esetre, nem lehet hogy a hallható tartomány jel minősége romlik a nem hallgató tartományt érintő zavaró hatásokra?
-
válasz
balage25 #31112 üzenetére
Ha van ötvös haverod, megfuttattatod a méretre vágott kábel végét arannyal. Ezüst olcsóbb és áramvezetés miatt logikusabb lenne, de ott a skin hatás miatt romlani fog a minőség mivel a rohadék töltéshordozók többségében a kapacitív részen (külső felület) haladnak.
Kábel levág méretre, ötvössel megmerítteted. -
-
válasz
Nemir Ombe #31105 üzenetére
Wifist, arra nem kell szigetelés.
-
-
válasz
Lacielvtárs #31059 üzenetére
Tesztet majd írj pls!
Mármint a főzőről.
-
-
-
-
válasz
#98221312 #31011 üzenetére
Nem vártam hogy körbe ugráljon bárki, alternatívát vártam. De ezt már többször leírtam, csak éppen ez téged úgy látszik nem nagyon érdekelt. Valami "legképzettebb fórumlakó" vagy hasonló vagy amúgy?
Dühös? Miért lennék dühös?
Max csalódott lehetek hogy ilyen a hozzáállásod, de még az sem vagyok. Inkább beköltözök ide hosszabb időre, csak hogy nyomon kövessem munkásságod. -
-
válasz
Vhiktor #30993 üzenetére
Leírtam miért nem veszek BT hangszórót, a jótékonykodás pedig egy teljesen más téma, ne keverjük már ide. Ezzel az erővel minden nem megevett étel, az autód, a lakásod stb. mind-mind pénzkidobás és odaadhatnád valaki másnak az árát. Egyébként Kivázok, Tündérkörözök, menhelyezek és gyógyvarázsolok.
-
válasz
Lacielvtárs #30990 üzenetére
Köszönöm, nagyjából én is arra jutottam hogy nem maradt alternatíva ezért fordultam erre rá. Lehet pár év múlva ha újra felújításban leszünk, akkor gondoskodok a kábelezésről (ami most elmaradt, mert ez sajnos nem jutott eszembe). Még azért körbejártam a nappalit hogy hogy lehetne mégis "bedrótozni" úgy hogy robot porszívó "álló" és kulturált kinézetű legyen, de arra jutottam hogy sehogy. Mivel 6 hete festettek, újrakábeleztettem mindent, egyedi tévéállványt és bútort gyártattam, ezt a kábeles dolgot befixáltam egyelőre.
Nem mondom hogy nem járok végül úgy mint te, de remélem. -
-
-
válasz
#98221312 #30983 üzenetére
Nem voltam kíváncsi a szakmai véleményre tényleg. Próbáltam egyértelműen fogalmazni, sőt, most így visszaolvastam újra, szerintem nem voltam félreérthető.
Leírtam:
- Kinéztem egy terméket
- Tudom hogy drága
- Legyen térhangzás
- Más gyártónak van hasonló terméke ami alternatíva?Mivel feltételeztem hogy a témában jóval képzettebbek vannak nálam, azért jöttem ide kérdezni. Nem arra voltam kíváncsi amit sokan beleolvastak és írtak. Az érdekelt volna, hogy van-e más gyártónak olyan terméke ami árban/tudásban hasonló lenne, alternatívának megnézném.
Közben külföldi oldalon is jártam, ott is feltettem ugyanezt a kérdést, kevésbé néztek hülyének vagy ott több a hasonló igényű hülye, nem tudom.
Miután ott is és itt is volt pár segítőkészebb hozzászóló, nagyjából rájöttem hogy hasonló termék jóval drágábban van, ugyanazokkal, vagy rosszabb várható eredményekkel. Tehát úgy éreztem hogy ár/érték arányban jó lesz a kinézett Philips termék azokra az igényekre amit magamnak megfogalmaztam.
Tényleg csak tisztázás végett, kompetitor terméket kerestem, nem pedig véleményt a cuccról. (ami szerintem egyértelmű is volt).
-
-
válasz
virkir #30978 üzenetére
Honnan tudod milyen a hangminősége bármilyen cuccnak amit még életedben nem hallgattál meg és nem ismersz senkit akinek lenne ilyen?
Komolyan.
Azért nem szeretnék soundbart mert egyrészt nem tudom a tévé alá tenni, másrészt azt remélem hogy azért a tér érzet nagyobb ha a hátam mögött szól egy hangkeltő, mintha előttem. Komolyabb cuccot venni kompromisszummal minek vegyek, ha nem használom másra mint amit írtam.Köszönöm a reakciókat mindenkinek. Kinek ezt, kinek azt.
Megrendeltem, ha valakinek van kedve ítéletet mondani úgy hogy hallja is amit minősít, annak Hajdú-Bihar megyében felajánlok egy élő tesztet. Nem gondolom hogy sok jelentkező lenne. -
-
-
-
-
-
-
-
válasz
szivacs1987 #30954 üzenetére
Egyrészt kamu, másrészt "szerintünk" a center hangok az első hangszórókból megjönnek, külön dedikált hangszórók vannak rá. Elvileg az egész kütyü egy kalibrálás után tudja azt hogy nem szimmetrikus elhelyezéssel beállítja magát egy teszt hangsor után.
Alapból én is a 2.1 felé mennék, de mivel így van lehetőségem tér hangzásra így érdekel. -
-
válasz
virkir #30949 üzenetére
Szarok az erősítős + hangfalas szettekre. Azért a belépő szintbe írtam mert nem akarok egy centit sem kábelezni a hátsók és a mélynyomó irányába sem.
Ha van jobb termékre ötleted ami ezt tudja, akkor köszönettel várom. Ha nincs, kímélj meg az alternatíva nélküli fikázástól, semmit nem érek vele. -
Kinéztem egy otthoni rendszert (Philips E6/12) sajnos csak a Media Markt forgalmazza, nem olcsó, viszont amatőr célra kicsit drága.
Alap igényem igazából a sztereo működés, viszont ha jobb minőségű filmet nézünk (nasról vagy br lejátszóról) akkor legyen térhangzás.Van esetleg valakinek ötlete hogy mely más gyártónak van hasonló terméke mint a fent linkelt, ami alternatíva lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- SzoftverPremium.hu
- HP Series 3 Pro FHD monitor Professzionális képminőség otthonra vagy irodába!
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ 4060Ti 5060Ti 16GB 4070 Super 5070 videokártya 3 év garancia 27% áfa akár részletre
- AKCIÓ! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest