- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Légies iPhone halvány színei
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Milyen okostelefont vegyek?
- iOS alkalmazások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
válasz
NFLfan #46892 üzenetére
Zenét én sztereón szoktam 2.1-ben ,de ha neked nagy álló frontjaid vannak akkor pure vagy pure audio az ajánlott.
Filmet auton és akkor beáll az eredeti hangsávra, de ahogy neked tetszik.....azért vannak a hangzásmódok hogy tetszés szerint lehessen válogatni.
"Ha téved az audyssey, akkor állítsam át a megfelelő távolságra, hangerore vagy hagyjam? (lehet, hogy azért állítja nem pontos értékre, mert figyelembe veszi a szoba akusztikajat?)" Is -is ....érdemes játszani vele egy kicsit.
"mennyire optimális, ha surround ok a fülem mellett és nem mögöttem vannak?" Jó úgy is ...90-110° . -
törölt tag
-
zsoika
addikt
válasz
NFLfan #46501 üzenetére
A Dynamic EQ t kapcsold ki ...az csak bizonyos esetekben előnyös
Jigsaw04: Eddig az összes általam használt/ kipróbált erősítőn pozitívan hozott a kalibráció ....igaz bele-bele kellett nyúlni kézzel minden esetben. Most először tapasztalom azt hogy rontja (harman avr670) ,de lehet azért mert nem gyári a mikrofon.
-
törölt tag
válasz
NFLfan #46498 üzenetére
Nem kell mérőszalagozni..
Nyugodtan mérd be a gyári Audyssey kalibrációval.
Távolságot, hangerőt, késleltetést én biztos nem állítanék manuálisan..A lényeg, hogy próbáld minél optimálisabban elhelyezni a hangdobozokat, illetve kerüld a csupasz falak közelségét a mikrofonnal.
A célgörbét nyugodtan teheted "reference"-re ugyanis az a mozis görbe, amire a filmeket keverik.
-
Vicarious1
aktív tag
válasz
NFLfan #46119 üzenetére
Elég akár 1-3 ponton is, a lényeg, hogy a hallgatási pozíciótól 60 cm-nél távolabbra egyik pozícióban se kerüljön a mikrofon.
Utána az én javaslatom: lépj be az Audio menün belül az Audyssey-be.
A legfelső pontot állítsd Audyssey Flat -re. A Dynamic EQ-t On-ra Az alatta lévők mind OFF legyen. Az Audyssey általában a hátsó surroundokat egy kicsit felerősíti, azon a Speaker menüben a levels-nél tudsz egy picit visszább venni, ha hangosnak érzed a többihez képest. Az LFE -t hagyd úgy, ahogy a bemérő állította, ha nincs subod. A Cinema EQ-t Off ra, A többi Surround mód is off legyen. Egye(n)lőre ennyi. -
Vicarious1
aktív tag
válasz
NFLfan #46117 üzenetére
Ha ez az első "komolyabb" mozierősítőd, akkor szerintem bízd az Audyssey Auto setup-ra a kezdeti beállítást, az végigkísér a beállításokon, az 5.0 -t is beállítja a sub hiánya miatti legoptimálisabb értékre. Ha ez megvan utána mondjuk, hogy mit módosíts rajta, hogy esetleg még jobb hangot kapj.
-
exception
aktív tag
válasz
NFLfan #46115 üzenetére
Nemcsak egymáshoz kell őket állítani, hanem a szobához és a hallgatási pozícióhoz is. Kezdésnek ott a bemérőrendszere, az alapokat megcsinálja. A Frontok Large állásban legyenek, ha csak 5.0 és nincs mélyláda, többi hangfal 80hz-es vágással mehet. A távolságok pontosan legyenek beállítva. Általában ezeket a bemérő rendszer megcsinálja, de érdemes leellenőrizni.
Ezek így nagy általánosságban nem a szoba akusztikájához vannak, lehetnek ebben eltérések, nincs ez kőbe vésve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- EAFC 25
- iPhone topik
- Az ASUS legfrissebb analóg billentyűzete az ízületeinket is kímélni szeretné
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Egyre jobban hisz az AI-képes szemüvegekben a Meta
- Háztartási gépek
- Hardcore café
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AI-séf főz a dubaji étteremben
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- Olcsó Gamer PC-Számítógép! R5 3600 / RTX 2060 / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest