- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mivel a Tv-d nem eARC képes( ha jól olvastam a specifikációt) ezért a lejátszódra vagy utalva. Így olyan AVR -t vennék, ami már Dolby Vision és HDR képes, de az eARC nem létszükséglet.
Azt kellene eldöntened, kell e Dolby Atmos. Ha kell, akkor szerintem szükséged lesz egy másik lejátszóra is mert Apple nem lesz az igazi ehhez. esetleg Streamelt Atmost tud jól vissza adni. -
Az Apple mehet az erősítőbe az erősítő a Tvbe,DE sajnos:
Az Apple nem a legjobb lejátszó DTS és True HD hanglejátszáshoz , TrueHD és DTS sávokat LPCM-be dekódolja, és itt főleg metaadatokkal operáló hangsávokkal van baj, mint az Atmos vagy DTS:X.
Amíg nincs Atmos ez nem tragédia,(bár engem zavarna) de objektum alapúnál már nem az igazi sajnos. A Tv-d sem tudja az eARC funkciót, tehát azzal sem fogod tudni vissza juttatni az erősítőbe érintetlenül ezeket a hangsávokat, tehát ha jó minőségű eredetileg kevert hangot szeretnél amit az AVR dekódol ,azt az Apple nem adja meg.( Sajnos audio passthrough sincs Almánál)
Egyelőre még mindig az Nvidia Shield az egyik legjobb lejátszó erre.
Bugok sajnos mindegyik gyártónál vannak, főleg eARC terén. -
Hát szerintem előszőr azt tisztázd le magaddal, kell e Atmos, mert a fenti erősítők több, eltérő kategóriába tartoznak és ez az árukon is meglátszik.
Tehát kell e Atmos? Ha nem, akkor a kis Marantzok nem rosszak, de a világot nem fogod megváltani velük . ( ezekhez az atmoshoz speckó vezeték nélküli hangsugárzók kellenek amik annyiba kerülnek hogy nem éri meg ...)
Ha a két Marantz közül vacillálsz akkor döntsd el hogy az eARC mennyire fontos neked? Az 1510 tudja, tehát ha kell, akkor azt vedd ,ha nem ,akkor jó a 09 is.Ha kell Atmos ,akkor gondold át kell a 4 felső vagy elég a 2? Ha elég a kettő, akkor újan az 1700 jó választás. Viszonylag Jól szól, mindent tud, amit kell manapság.
Én nagyon szerettem a hangzását, csak kicsit gyenge és zenében nem túl acélos, de moziban szerintem jó és az Atmosokat és a térhangzás remekül kezelte+ Új , garis.
Ha 4 felsőt akarsz akkor meg a 6014 jelenleg jó döntés . Már középkategóriás erősítő ,főleg ha esetleg kicsit engedne belőle még az eladó még jobb lehetne. -
Sajnos annyiért nem fogod tudni becélozni azt a mostani helyzetben, 9 csatornás atmos képes erősítők is elég drágák.
Fenti erősítő alap belépő kategóriás ,de viszont mindent tud amit ma tudnia kell szolgáltatások ( HDR, DV, VRR, eARC, HDMI2.1 stb.)
Ha később 5.1.4 a cél akkor ezt tudnám javasolni, [link]ez szinte mindent tud, kivéve a 2.1 HDMI-t de DV eARC ilyesmi benne van és hangzásban nem egy kategóriával jobb, de ez drágább.
vagy pedig 7.2 ben ezt, [link] a Denon X1700 elég jó kis cucc a kettő között.
van még egy 9 csatornás Marantz 6010 is fent itt az aprón, nincs eARC és Dolby Vision ha jól tudom, de bele fér a keretedbe: -
BBéci
legenda
-
powerup2
addikt
Hát ugye kértem hogy a mostani állapotról kéne kép mert úgy tudunk segiteni. Amig ez nincs addig nem tud senki igazából segiteni de röviden annyi hogy abszorber kéne a hangfal mögé plusz nem ártana elcsatolni a bútortól magát a hangfalat. Akusztikát kezeld első sorba aztán jöhet a jobb erősitő és társai. De kép hiányába nem tudunk neked nagyon tanácsot adni. Nálam pl drasztikus akusztikai kezelés most lesz a teljes szobába de megjegyzem igy sem rossz az akusztika.
-
Quetz
őstag
Amig nem tudod optimalizálni a hallgatási környezetet, addig feleslegesen locsolod bele a pénzt bármilyen "fejlesztéssel". Ráadásul padlón a forint és egekben az árak az alkatrészhiánynak köszönhetően, csak extra profitot generálsz bármilyen eladónak. A legolcsóbb Dirac-os AVR a NAD T758 V3i, 700k huf jelenleg...
-
BBéci
legenda
-
A Soundbarral annyival jobban járnál, hogy nagyjából vehetsz olyat ami befér a TV alá. jobbaknak nincs dobozhangjuk és elég modernek kezelnek szinte mindent.
helyedben ezekre néznék rá: [link] vagy samsung Q800 vagy hasonló és mellé egy ilyen kiegészítésnek. [link]
Samsungot nem halottam, de van itt aki igen és nagyon dicsérte. JBL-t igen, használtam is. jó cucc. -
BBéci
legenda
-
dni
őstag
Még kérdés kérdés merült fel bennem:
Érdemes volna egy másik, modernebb, de használt AVR-t (max 200e Ft ig) tennem a Triangle hangfalak alá?
Ha szinte csak filmek, sorozatok nézésére, hallgatására szorítkozunk, meg nagy ritkán háttérzajnak szólna zene pl Spotifytól, kényelem, szolgáltatás szempontjából nem járnék-e jobban a jelenlegi szettnél egy 250-300e Ft köröli soundbar alapú szettel, aminek vannak háttér sugárzói is? Vagy azoknak (is) doboz hangjuk van?
A szobában nincs semmilyen tervezett csillapítás, kezelés csak a "normál" függöny, vastag szőnyeg, de a falak csupaszak. Bár korábban kacérkodtam a gondolttal, hogy egy mérést követően a leginkább hallható hibákat javítanánk pár kr-akusztik elemmel, de ez elillant az elmúlt 5 évben.
-
Norbi 72
veterán
Ha az usb-t tudod nélkülözni,kicsit többért remek sztereó vas.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik kompakt "házimozi" szettekkel igen, de hangprojektorokkal (soundbar) tapasztalatok híján nem foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi haladó szinten topic
- Hi-Fi topic
- Vírusirtó topic
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Renault, Dacia topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Tomato firmware
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Battlefield 6
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3084, 95% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB White Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3006, 90% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest