- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gromble_ziz
aktív tag
plexi ügyben passz ...
én is járok lanpartyzgatni, nekem az a tapasztalatom, hogy valami mindíg megsínyli egy picit
18cm venti: nekem nem a ventik zajával van a bajom, hanem a vincsik a kis hangoskodók. ventiknél a feszültségek kell csökkenteni, hogy lassabbak ezáltal halkabbak legyenek
nekem is van kérdésem ám:
- szeirntetek mennyire ormotlan egy 40cm hosszú 40 cm magas és 30cm széles ház
- szerintetek mennyire baj/veszélyes, ha a proci és az alaplap felett a ház nem zárt, hanem kis lyukakkal van teli -
gromble_ziz
aktív tag
1, passz
2, a plexi nem a legjobb borítóayag, bár vitathatatlanul a leglátványosabb
+ még kutatók akusztikai számítások után ...
legjobb szellőzés a minnél nagyobb ''ház''... pl ház nélküliség
viccen kívül a meleg levegő természetes útját akadájozó felületeket légáteresztőbbé teszed, így viszont az alkatrészek hangja lesz a gond
+ hangfelfogó felületekkel készített labirintusrenszder, mely a levegőt vezeti, de mégsem engedi ki a hangokat ... de hogyan? -
gromble_ziz
aktív tag
Sajnos nincs birtokomban semmilyen tudományos számítás vagy elmélet, sőt gyakolat sem nagyon.
Szerintem ha a levegő áteresztő körgyűrű területénél kisebbre csökkentjük, akkor nem tud annyi levegőt átmozgatni. Nagyobb mennyiségű (fogalmam sincs, hogy mennyi) nem tud lérehozni, mivel a levegőnek is van sűrűsége és súlya. Talán a vízhez lehetne hasonlítani egy kis túlzással, hogy megfoghatóbb legyen. További kérdéseket is lehetne feszegetni, például a levegő fodrozódása által keltett hang.
Most egy olyan ház tervét készítem, amely:
- jó hűtési jellemzőkkel rendelkezik
- extra halk
- nem spórol a befogadható egységek számával
Egyetlen hátránya , hogy egy picit eltér arányaiban és méretében a jelenleg szokásosnak elfogadottaktól.
Neked milyen tapasztalataid vannak? -
gromble_ziz
aktív tag
na térjen vissza belénk a lélek és nézzünk egy egyszerű de mégis fontos dolgot:
!porszűrés! ki mit hogyan mivel? a kérdés adott a válaszokat várom -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
halaloszto #77 üzenetére
a házterv egyedi! te tudod a legjobban
abból egy milimétert sem engedek -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
halaloszto #72 üzenetére
épp a fém keret elkészülte kétséges
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz
gromble_ziz #70 üzenetére
másodjára elolvasva...
ha mondjuk a keretet meg lehet oldani 20x20mm-es ''lécek''-ből, majd előlapot illetve oldallapot meg asztalossal szabatnék valami vékony lapból ... hm hm ...
vajk te milyen lehetőségeket látsz a fentebbi linkben található háztervem fából való megoldására???
és mi a helyzet a piszkos anyagiakkal???
u.i.: ha szabály, akkor szabály -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
halaloszto #69 üzenetére
asszem ez olyan volt számomra, mintha valami innyenc kaja receptjét írtad volna le ...
asztalos ismerősöm meg nincs -
gromble_ziz
aktív tag
az a helyzet, hogy az unokatesóm aki a vázat hegesztené most beteg illetve idegbecsípődése van, és nem tudni, hogy mikor meg melóba legközelebb... ergo más módot kell találnom, ekkor említettétek a fát, és most hogy egyre többen mondtátok, így nekem is belemászott a bogár a fülembe
szeretnék megkérni valakit, aki már dolgozott és tervezett fával, hogy mesélje el mik az alapszabájok -
-
gromble_ziz
aktív tag
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz
halaloszto #56 üzenetére
a vincsiket direkt nem raktam keresztbe:
1, a rászerelt borda így esik jól
2, a kábelek úgyis a hangfogó falra fognak rásimulni
3, szabad levegőn ventivel fujatva is szobahőmérségletre (vagy alá) hűlt
3+1. legalább lesz még egyokom, hogy miért nem akarom kivenni őket
az oldal frissült egy rendesen renderelt képpel
Bővebben: link
[Szerkesztve] -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
halaloszto #56 üzenetére
a terv folyamatosan rajzolódik ... fent is lesz borítás
csak még nem tudtam megrajzolni
főként arra használom a modellezést, hogy a később felmerülő kérdésekre amik problémát okozhatnak más most választ kereshessek ...
ha belevágok, akkor gyorsan össze akarom tenni ... 2-3 nap alatt!
a fw-s honlap frissülni fog ahogy az idő engedi... teszek rá anyagmagyarázatot is...
vagy a modellnek rakosgatok majd anyagmintát
ha elkészül a valós ház, akkor megcsinálom rá úgy a modellt, hogy minnél nehezebb legyen megkülönböztetni a fényképtől
főként alu lesz.
elég sok padlószőnyeg és parafa is kell majd, és szeretnék minnél kevesebb hulladékot generálni -
gromble_ziz
aktív tag
friss elérés!!!
http://gromble.fw.hu
te is nézd meg Petie -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
halaloszto #49 üzenetére
küldtem egy mail-t ... a legfrissebb kép van benne
-
gromble_ziz
aktív tag
válasz
halaloszto #49 üzenetére
nos
a terv megrajzolása továbbhaladtcsak még a kép nem ment fel rendesen a tar.hu-ra
-alul:
vincsik (4db) , az a kékes felület az padlószőnyeg, és ami alatta van az meg parafa
-felső rész: táp a PCI slotok mellett procinak cső a szabadba (nem ki a hidegbe, csak a szobába)
vidkari passzív lesz, illetve a táp szellőzteti majd
cpu felül lesz egy hangtechnikailag megálmodott lyukacsos lemez, ami a hangot nem engedi ki, de a levegőt igen
egyéb kérdést észrevételt szivesen várok
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
halaloszto #44 üzenetére
látom te is arra használtad az Oprendszerek könyvet amire való
-
gromble_ziz
aktív tag
UP!
és egy kép a projektemről
most rajzolom tovább, és próbálom megválaszolni a kérdéseket
http://kep.tar.hu/gromble_ziz/index.phtml?aid=27632291&pid=6205351
Bővebben: link -
gromble_ziz
aktív tag
#36 plömplöm : én is arra a következtetésre jutottam, hogy az alaplapgyártók között van valamilyen szabvány vagy ajánlás, hogy a házba már csa a ledet keljen beletenni (azaz az alaplapban már van védő előtétellenállás stbstb) ki kell próbálni
szóval ha előtétellenállás nélkül túl sok feszülséget kapcsolunk a lábacskáira, akkor tönkremegy (csak hogy mindenki megértse (pl én is), hogy ez a vaku csak egyszer villan
)
#33 Feedoo & #38 _cirmos_ : én nem értek ennyire a fához,de az alumínium esetén csak azt tudom mondani, hogy érdemes megtervezni a belső elrendezést, hogy mire mennyi hely kell, aztán ez alapján külső méreteket meghatározni, ekkor el lehet menni valakihez, aki ért a fához mint anyaghoz (mind megmunkálási mind stabilitási szempontból), Ő megmondja majd, hogy milyen anyagból milyen nehéz lesz mennyi vesződség lesz a megmunkálás, mik lesznek a következő heti lottó nyerőszámok, ja ezt nem ...
ezek után meglehet, hogy át kell dolgozni a tervet, és mégegyszer meg kell fontolni, hogy milyen dizájnt szeretnénk, esetleg a hangtalanságnak és a jó szellőzésnek milyen következményei vannak
hogy egy példát említsek: az álltalam tervezett ház az alsó BTX elrendezéshez hasonlító zajfogó, de mégis szélcsatornás kialakítás bizonyos mértékben meghatározza a ház méreteti ...
hossz: min. 65cm
szélesség: min 28cm
magasság: (csak az alsó részé) 24cm + teteje(itt lehet még egyébb dolog, ami ad rá még pár centit) min. 40cm
ezek után joggal kérdezheti valaki, hogy karácsonfát is a házban akarom-e majd felállítani...
ha bárki úgy érzi, hogy bíztatásra van szüksége, mert eléggé elvetemültnek érzi a tervét, akkor elénk tárja és majd jól lehurroghukszóval megvitathatja velünk
szivesen látnék terveket egy fa anyagból építendő házra is
üdv Gromble_ziz -
gromble_ziz
aktív tag
válasz
gromble_ziz #27 üzenetére
erre a kérdésre találtam egy jó topicok
a #10-esben jól szól a srác -
gromble_ziz
aktív tag
no a led az úgy működik, hogy egy bizonyos nyitófeszültségig azért sem világít, de ha eléri ezt az értéket a rákapcsolt feszkó, akkor világít, a fénye pedig a rajta átfolyó áram függvénye
szóval a leden eső feszültség ( elméletileg ) mindíg a nyítófeszülség
a polaritás nem összecserélendő ( mivel dióda a kedves )
a kérdés már csak az, hogy mi történeik, ha egyéb fogyasztó ( azaz p ellenállás vagy poti ) nélkül nagyobb feszülségértéket adunk reája ... elméletem szerint egy darabig esetleg melegszik meg fényesebb, de bizonyos mérték után károsodik szegényke
valaki aki jobban ért hozzá kiigazíthatná az itt elhangzottakat, köszi -
gromble_ziz
aktív tag
1, vannak szép kis gombjaim
2, ha jól emlékszem csak 9 van(de ennek utána kell néznem mert csak ennyire emlékszem) és 3 sorban egy magasságban, azaz három vékony, de erős lécbe belebélyesztek egy furatot, amibe csak bele kell ereszteni, és alul kitámasztani
3, tudod ha ezt mind megcsinálom, akkor nemá', hogy egy olyan hátsó kis akármi megállítson
szerintem egy saját házat nem akkor csinál az ember, ha a könyebbik utat szereti -
gromble_ziz
aktív tag
Hi
mivel az ATX-es alaplapok esetén a gombok és a ledek közvetlenül az alaplapra vannak közve, ezért ide nem kerül feszélyes feszültség
be/kikapcsoló és reset gomb:
mivel egy csavarhúzóval vagy Jumper-rel is lehet ezeket a funkciókat működtetni, ezért úgy gondolom, hogy bármi jó ide
ledek:... ez látod jó kérdés ... szerintem egy átlagos led is jó, DE nem mindegy a nyitófeszülség ... hogy ezt hogan lehetne megállípítani azt nem tudom, remélem valaki aki biztosan tudja felvilágosít minket -
gromble_ziz
aktív tag
öregem neked aztán lehettek álmatlan éjszakáid
no nem csak a sok munka miatt, hanem azért mert a múzsa állandóan tömi a fejedet
sok jó ötletet láttam nálad, meg új szerszámokat is
szerintem ez a moddolás dolog olyan, hogyha az embernek van fantáziája, és megvannak a megmunkáláshoz szükséges tapasztalatok, akkor akármit megcsinál. Te kitűnő példa vagy erre
én nem ismerem ennyire a szerszámokat, viszont kiskoromban sokat legóztam azzal a kevéssel amim volt, és megtanultam, hogy nem az új egyedi darabok a barók, hanem ha minnél hasonlóbbakat tudok kreálni a saját mezei darabjaimból
hogy jön ez ide???úgy, hogy egy ház megépítése egyszerű tényleg elemi ötletekből, egyedül a kerethez kapok egy kis segítséget, ha akarom ... remélem még idén beszámolhatok róla itt vagy másutt, hgoy mindenki másnka is jó ötleteket adjak
üdv: Gromble_ziz
Új hozzászólás Aktív témák
- Lian Li Hydroshift 360 LCD /FANLESS/ HSLCD36NB (593932)
- 0 perces COOLER MASTER MASTERBOX MB600L V2 TEMPERED GLASS eladó! SZÁMLA (a Te nevedre)! ÁRON ALUL!!!
- Lian Li HydroShift 360 LCD /3x120mm RGB FAN/ HSLCD36RB (593933)
- Eladó Be Quiet! PURE BASE 500 WHITE ház
- Cooler Master SickelFlow 120 ventilátorok eladóak
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Jótállás: 2027.02.16.-ig
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest