- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti78
őstag
válasz
cellpeti #2423 üzenetére
Tudomásom szerint Nyugdíjas nem árul Noctuákat, és Henk-nek abban is igaza van, hogy nála a legolcsóbb az S-flex. Én azért ajánlom a Noctua p-12-t, mert azzal van tapasztalatom, és eddig messze ez a legjobb venti amit kipróbáltam. Az adatai alapján az S-flex egy kategória vele.
-
Henk
veterán
válasz
cellpeti #2048 üzenetére
Ha nagyon erős ventiket használsz akkor hasznos mert a port megszűri valamennyire.De egy közepes ventit már annyira lefolyt,hogy alig lesz légszállítása,főleg az a gumis sz@r.
A fémháló 1-el jobb de az is megfogja valamennyire.Ha mindenképpen akarsz próbáld ki harisnyával.Az egyik legjobb és legolcsóbb megoldás. -
Henk
veterán
válasz
cellpeti #2029 üzenetére
Szerintem előre vegyél egy s-flexet aztán meglátod,hogy mennyire hallod ki a gépből a hátsó gyári ventit.Ha zavar akkor oda is veszel egy S-et.Bár szerintem a 4850 elnyomja majd.
HarryPotter: hát én asszem végül pont a színe miatt nem vettem Noctua-t.Elöl rácsos a házam és teljesen kilátszana belőle. -
-
-
Henk
veterán
válasz
cellpeti #2011 üzenetére
Nem ismerem ezt a vezérlőt.A proci hűtő(illetve az összes venti) pöröghet maxon ha téged nem zavar a hangja.Szabályozni azért szokták mert hangosak lehetnek teljes fordulaton.A vga hűtőre nem tennék pwm-es ventit mert az álatlában a cpu vagy rendszer hőmérséklet függvényében vezérelt és ez nem biztos,hogy vga esetében szerencsés.De ha már van előlapi szabályzód akkor lehet a sima 3 tűs venti mert a szabályzóval tudod a ház,cpu,vga ventijét is tekergetni.Csak akkor figyelj majd oda,hogy mikor szükséges akkor emeld a fordulatot a megfelelő értékre.
gooool: igen erre gondoltam.Ez egyaránt beszerelhető a ház elejébe és hátuljába is. -
Henk
veterán
válasz
cellpeti #2008 üzenetére
Hát nem tudom milyen hűtőket akarsz.(cpu,vga)
A tx2-n eleve nem pwm-es venti van,tehát azt a lapod nagy valószínűséggel nem tudja majd szabályozni és max fordulaton megy,tehát ahhoz eleve jó lenne valami szabályzó.A vga-ra nem tudom milyen hűtőt akarsz.Ebben az esetben meg mindegy milyen házhűtő ventit veszel mert úgyis lesz szabad csati az előlapi panelon és azzal is tudod szabályozni.Ha a pwm-es verziót veszed akkor megoldja a lap,de itt már nem indokolt.
gooool:ezt a ventit is a hagyományos módon tudod felcsavarozni azzal a különbséggel,hogy ezt a fajtát csak egy oldalra lehet feltenni.Úgy lehet felszerelni,hogy kifele fújjon a házból.Tehát hátra,cpu-ra vagy esetleg a ház oldalára tudod ha azt akarod,hogy ott kifele fújja a levegőt.Előre csak úgy lehetne felszerelni,hogy a ház külső oldalára és akkor fújna befele,de ez a 38mm széles venti így nem igazán fér el.De létezik ilyenből a hagyományos 25mm-es venti ami mindkét oldalról csavarozható,szerintem célszerűbb azt venni. -
Henk
veterán
válasz
cellpeti #2006 üzenetére
Ez a 12-es AC úgy van kiképezve,hogy rádugod a lapra és van egy "anyás" 4 tűs csatija is amibe meg bele tudsz dugni egy másik ventit,mondjuk a cpu hűtőt.Azért így van kiképezve mert ebből az AC pwm-ből hivatalosan 5-öt össze lehet így fűzni és 1 csatiról megy mind azonos fordulaton és a lap is minden egyszerre szabályozza ilyenkor.
Én feltettem mellé az easy tune nevű programot és ebben belehet állítani,hogy mekkora hőmérséklethez mekkora fordulatot rendeljen.
Ha külön szabályzót akarsz akkor ez a pwm funkció megszűnik neked kell manuálisan állítani majd a fordulatot.Elég sok boltban kapható de a jobb minőségűek nem szoktak olcsók lenni.Lehet itt PH-n az apróban is találsz. -
Henk
veterán
válasz
cellpeti #2004 üzenetére
Ezeket a lapra kell kötni.Én úgy oldottam megy,hogy 4 ilyen ventim van és ezeket össze lehet kötni egymással (így vannak kialakítva gyárilag) és a cpu fan csatira van dugva.Így ez az egy venti csati vezérli nálam mind a 4 ventit a cpu hőmérséklet függvényében.A lapod honlapján megtudod nézni,de biztos vagyok benne,hogy a lapodon a cpu fan csati az 4 tűs és alkalmas erre.Kérdezd meg Nyugdíjast,hogy van e most nála iylen venti mert mikor én akartam venni akkor pont kifogyott,de árul ilyet.
-
Oibacsi
őstag
válasz
cellpeti #2000 üzenetére
Hőmérséklet alapján impulzusokkal szabályoz, nem pedig a feszültség csökkentésével.
A legtöbb mai alaplap tudja így szabályozni a procihűtőt, van amelyik meg a házhűtőt is, a procihőfok ill. a rendszerhő (nálam déli híd) alapján. Bizonyos videokártyák is, de oda max barkáccsal tudnád rákötni, ezért nem értem minek a pwm. Jó, manuálisan vezérelhetnéd, se sokkal egyszerűbb betenni 2db 1000rpm-est és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kolink Observatory MX/HF ventilátor szettek - 4x 120 mm
- Lian Li uni fan tl wireless lcd 120 (garanciális)
- Ventillátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- Újszerű - LIAN LI Uni Fan SL-INF 120 RGB (ARGB) 3 darabos fehér ventilátor szett + LIAN LI vezérlő
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest