- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Illidan
tag
Köszönöm a tanácsokat, hasznos segítséget nyújtottál ahhoz, hogy miket kell figyelni használt notebook vásárlása esetén.
Notebookokkal korábban szinte semmit sem foglalkoztam, csak az elmúlt pár hétben kezdtem olvasgatni róluk.
Számos olyan dologra kell figyelni egy notebooknál, ami bár egy pc-t tekintve nem tűnik lényeges dolognak (pl. billentyűzet), egy notebook esetén sokkal komolyabb, költségesebb problémát okozhat. -
Illidan
tag
Természetesen nem zárkózom el a ph-n történő üzleteléstől sem
Sajnos most nem találtam hasonló árkategóriában olyan gépet, ami tetszene.
Az előző hsz-emből tényleg kifelejtettem, hogy a két Dell C600 közül a másodikra gondoltam, a nagyobb hdd és a több memória (256 MB) miatt.
A navigációs feladatok mellett maximum filmnézésre lenne használva a gép (esetleg internetre, de ezt külföldön, hogyan lehetne ésszerűen, gazdaságosanmegoldani, még nem tudom)
Amiért ezeket a boltokat írtam, az a házhozszállítás lehetősége miatt volt (sajnos az előzetes átvizsgálás így elmarad - ezért is vagyok bizonytalan a vásárlással kapcsolatban)
[Szerkesztve] -
Illidan
tag
Leporolom ezt a topicot, mert leginkább szerintem ide illik a problémám.
A következő rész egy kicsit off lesz, de a felhasználási terület miatt úgy gondolom jobb, hogyha leírom. (talán még valakinek van gyakorlati tapasztalata is, a véleményét szívesen meghallgatom)
Notebook vásárlását tervezem, ami legfőképpen navigációra lenne használva. Ehhez ugye kellene egy gps-vevő és egy pc-n is működő térképszoftver, ami a gps-jelek értelmezésére képes. (az Autoroute-ra gondoltam és nem hátrány, hogy nincs Magyarország térkép, Nyugat-Európában lenne használva)
Azért gondolkodom inkább notebookban, mert sokkal több feladatra is lehetne használni, mint egy pda-t, és nem elhanyagolható, hogy nagyobb a kijelzője. Ugyanakkor ez hátrány is, mert nem lehet olyan könnyen elhelyezni, de hát valamit valamiért. Használt notebook esetén még ár tekintetében sem megy sokkal egy pda-s gps fölé.
Ehhez a feladathoz szerintem egy kisebb teljesítményű notebook is elég. Ami fontos szempont, az a megbízhatóság. Egyelőre három kiszemeltem van : [link] (innen a második) [link] (a két ibm)
Ha hirtelen kellene választanom, akkor egyértelműen a T23-ra tenném a voksomat. Ugyanakkor furcsa, hogy egy árban van a kisebb teljesítményű T22-vel. Ami a Dell mellett szól, az a garancia (3+9 hónap, hogy ez pontosan mit is jelent, azt még megkérdezem), szemben a másik kettővel, amire nagy valószínűséggel nincs.
Kipróbálni egyelőre sajnos nem tudom őket, talán a Dell-t Pesten, de Várpalota nagyon messze van nekem.(tudom, hogy így nagyon rizikós, ezért kellene a garancia).
Új hozzászólás Aktív témák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest