- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Drizzt
nagyúr
El is jött a tárgyból a zh, hát, tuti 0 pont. Az érdekelne, hogy van valahol valami jó tutorial, ahol egyrészt vannak jól elmagyarázott elméleti dolgok, és/vagy c++ os implementálásuk is? Pl.: Beziér, Nubs, Nurbs, Phong-blinn, lokális illumináció, ray-tracing, stb...
De már eleve az egyszerűbb transzformációkról is jó lenne valami, meg projektív geometriáról.
Kössz. Gugli baráttól is kérdezek egyébként mindjárt, csak ha van valami ilyen ami kiemelten ajánlott, az érdekelne. Kösz. -
HThomas
őstag
Hát igen, sajna rossz a freeweb. Valamit karbantartanak, most már legalább a főoldaluk bejön. Egyébként ott ne számíts sokra, leginkább teljesen kezdők vannak (és főleg különféle Basicek-et nyomnak), de azért akad egy pár C++ & 3D ágon ügyködő ember is. Meg van ''garázsfejlesztők'' rész, ahova beküldheted a munkádat, illetve ha szerencséd van összeszedhetsz pár hasonló cipőben járó embert ha esetleg csapatban szeretnél dolgozni.
-
Drizzt
nagyúr
Köszi szépen! Amúgy azóta megtudtam, hogy nekem ezt a könyvet később nemhogy lehet, hanem a suliban kötelező is lesz használnom, egy igen keményen szopatós tárgy keretein belül, de lehet megveszem már a nyárra...
A játékfejlsztés.hu oldalból csak a fenti csík jön be...
[Szerkesztve] -
HThomas
őstag
Nagyon jó a topic-címben említett könyv! Ha valaki 3D programozásban érdeklődik, szinte kötelező (ha mást nem jól mutat a könyvespolcon). Az elmélet része nagyon jó, főleg ha nem tudsz jól angolul és inkább magyarul olvasnál a témáról.
Viszont nagyon kezdőknek nem ajánlott, inkább a matek háttérre és elméletre megy rá, de pl ott van egy rakás kód is a cd-n hozzá.
Ha szeretnél ismerkedni a játékfejlesztéssel, nézd meg pl a jatekfejlesztes.hu -t.
Ha c++ -al kb okés vagy, és szeretnél 3D-t tanulni (és nem feltétlenül az MS sötét oldalán), akkor csekkold pl ezt:
http://nehe.gamedev.net/
Azon belül is nagyon jó az OpenGL tutorial sorozat! -
-
faster
nagyúr
A topik alapján nem egészen jött le, hogy milyen téma érdekelne téged. Maga a 3d eléggé tág fogalom, a játékfejlesztési koncepciók megint egy, és megint egy külön téma a 3d-s apik programozása (DirectX, OpenGL). Én egy kicsit foglalkoztam OpenGL-lel, DirectX-szel szinte semennyire. Egyébként figyelmedbe ajánlom a prog.hu hasonló témájú topikjait.
[Szerkesztve] -
Drizzt
nagyúr
pfff... Felhozom megint.
-
Drizzt
nagyúr
Felhoznám ezer éves topicomat...
Tehát. A téma még mindig hihetetlenül érdekel. Ami változás azóta bekövetkezett rajtam, az az, hogy mostmár C-ben ki merem jelenteni, hogy van némi rutinom, meg C++ se tűnik már egy felfoghatatlan bonyolultságú dolognak, s az érdekelne, hogy egy játékfejlesztési project hogy is megy? Illetve hogy felhasználnak-e a programozók(akik dx-es játékokat írnak) pl.:MS DX9 SDK-t, meg hasonló eszközöket, egyáltalán mit hogy csinálnak?
Tudom, hogy még van bőven hová fejlődnöm, de azért úgy érzem, hogy az egyetem kellően rá fog kényszeríteni, hogy igenis megtanuljak a programozáshoz köthető dolgokat. -
Drizzt
nagyúr
up
-
Drizzt
nagyúr
Tényleg, valakinek van VC++ legalább 6.0 verziója?
-
kbalage2
aktív tag
http://www.computerbooks.hu/3D%20j%E1t%E9k/index.htm
Egyébként pedig elmélet és kódhegyek minden mennyiségben -
Drizzt
nagyúr
Helló, valakinek megvan ez a könyv? Ha igen, kifejtené, hogy mikről is ír pontosan? Nagyon érdekelne..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Goddess of Victory: Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- E-roller topik
- Motoros topic
- ROG Strix G16 notebook: tökéletes harmónia
- Az új Battlefield bemutatkozása közelebb lehet mint hinnénk
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Gigabyte AORUS B550I PRO AX ITX Rev 1.2 / Beszámítás OK!
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Dell 14 Latitude 7420 FHD IPS i7-1185G7 4.8Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest