- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
- kezdőknek infók itt: [link] és itt: [link]
- Drugs Bunny - A sárga kapszula (alapismereteket tartalmazó könyv .pdf formátumban) (alternatív letöltési link)
Új hozzászólás Aktív témák
-
benfolds
őstag
válasz vendingo #159293 üzenetére
szerintem nem feltétlenül kéne, hogy fájjon a derekad a futástól, csak azért, mert kezdő vagy (hiába viszed picit túlzásba). nekem az egyik ilyen első derékfájásomat követő kivizsgáláson derült ki, hogy gyárilag nagyon szar a derekam (meg van csavarodva a gerincem, és a csigolyák távolsága sem megfelelő az alsó részén). lehet a te gerinced sem teljesen oké. vagy pl. szar a cipőd, aszfalton futsz stb. próbáld meg az úszást vagy a biciklit, ezek kíméletesebbek (bár a bicikli nem feltétlenül derékkímélő).
-
marked one94
őstag
Nyomni kell ebben a melegben, nincs buziskodás [link]
Minden héten új pr
You'll Never Walk Alone
-
vendingo
veterán
válasz benfolds #159301 üzenetére
Van egy enyhe gerincferdülésem, magas vékony vagyok, soha nem sportoltam, csak bringáztam. Az a baj, hogy fél éve nem csinálok semmit, szó szerint semmit. Nyomtam a számítógépet, motoroztam, horgásztam. Most kezdtem el aktívabban mozogni, amire nem volt felkészülve a testem. Teljesen visszavettem az eddigi edzésekből, és előről kezdek mindent az alapoktól. Ma csináltam core edzést, érzem is az összes olyan izmomat, amikről nem is tudtam, hogy léteznek.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
benfolds
őstag
válasz vendingo #159303 üzenetére
valszeg egyelőre tényleg jobban jársz vele, mint a futással.
----
na én most dőltem ki, a tegnapi etap egy kicsit erős volt a 35 fokban. a mai napi edzést ki is hagyom, majd holnap. így négy nap lesz két gyúrás között, de ma tényleg ko vagyok. ezek a 100 km-ek mindig jobban leszívnak, mint egy akármilyen intenzív súlyzós edzés.
----
marked one94 ne hagyd abba, engem inspirálnak ezek a videók. -
Zola007
veterán
válasz benfolds #159305 üzenetére
Sajnos egy high-bar guggolás, military press vagy farmer's walk nem köti le az átlagos klienst, hiába magasan produktívabb.
Ezért újít be az edzői társadalom mindig valami cifra / menő gyakorlatot.
Csak azt szolgálják ki, amire igény van.
Én a klasszikus erőedzésben hiszek, 80-as évekből semmi újat nem találtak fel, maximum kombinálták (ld. crossfit)Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Apollyon
Korrektor
válasz Zola007 #159306 üzenetére
A klienst meg csak addig érdekli az egész, amíg kitolja a zinstára, hogy mekkora überkirály hogy ilyen bohócgyakorlatokat csinál.
Ennek ellenére az átlag nyomi setestű szervezetnek már az is megváltás, hogy végre egyáltalán mozognak valamit.De egyébként ma már mindennel ez van, kizárólag a felszínesség és a külsőség számít, nem a mögöttes tartalom.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
t256
őstag
válasz benfolds #159305 üzenetére
Sziasztok!
Van az ismerőseim között crossfites, köredzésre járó.
Lényegében jól érzik magukat az edzésen, nagyon jó az erőnlétük viszont nagyon minimális izomzattal rendelkeznek.
Ez lenne a lényege a crossfitnek? Változatosság és érezd jól magad?
Sok múlik az edzőn is. Az egyik fél órán keresztül csináltat felhúzást 60 kilóval felváltva felüléssel. A másiknál egyáltalán nincs rúd és tárcsa. Nem tudom melyik a jobb. Tönkretenni a derekat, vagy telejesen mellőzni az alapgyakorlatokat?Részemről én az utóbbi két évet erőemeléssel töltöttem, de vissza húzott a szívem a testépítéshez. Örök szerelem.
Volt egy kisebb kihagyás nyaralás és betegség miatt, szóval az egót a bejáratnál hagyva kezdő átmozgató edzést csinálok, aztán kezdem az osztott edzéstervet.Kreatinból mi ajánlott manapság? Monohidrát vagy valamilyen designer kreatin? Tablettás?
Üdv Mindenkinek!
Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
bigmasterg
addikt
Ez a crea7in finom és jól oldódik, ha pedig a minél jobb ár/érték számít, akkor keresd meg a legolcsóbb monohdirtátot. (Abból sikerült már venni 3.000ft-ért egy kg-ot).
Crossfit, köredzés, trx és társaival nincs szerintem baj, csak helyén kell tudni kezelni. Egyiknél sem az izomépítés az elsődleges szempont. Pont ahogy te is írtad "nagyon jó az erőnlétük".
Ismerek olyat aki crossfitezik és mellette súlyemelésre is jár.
Én meg 1,5-2hónapja járok konditerem mellett crossfitre is (eleinte heti 3x, mostanában 2x). Nekem a klasszikus karidó túl monoton és unalmas, nehezen veszem rá magam.Ahova járok, mindig van egy blokk alapgyakorlat, emészthető ismétlésszámmal, 4x8, 5x5, ilyesmik. Illetve utána egy pörgetős blokk, ahol kiköpöd a tüdődet (itt ritkán vannak alapgyakorlatok)
[ Szerkesztve ]
-
vendingo
veterán
A crossfit nem csak a giga izmokról szól.
Nézzél meg egy nemzetközi versenyt, youtubeon sok ilyen videó van.
Vannak versenyek, amikre nem lehet felkészülni, csak ha mindent tudsz csinálni valamilyen szinten. Azt se tudják, hogy a versenyen éppen milyen elmebeteg megpróbáltatások lesznek, ezért mindig mindenre próbálnak edzeni. Valahol a nagy izom dominálna, de a következő gyakorlatnál meg hátrány és inkább a fittség, fürgeség számít.
Bátyám éveken átt crossfitezett, versenyzett, meg a svéd vb-n volt bíró.
Mindig az én gépemen nézte a közvetítéseket, ezért láttam pár beteg gyakorlatot, meg hogy szó szerint összeesnek a versenyzők, meg a mentő viszi el őket.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
mayday00
őstag
válasz vendingo #159303 üzenetére
Akkor neked nem ajánlom a dragon flag gyakorlatot. [link](sárkány zászló) Bruce Lee kedvenc gyakorlata volt. Nagyon gyilkos, egyik legnehezebb gyakorlat. Csak haladóknak. Nagyon nehéz, de cserébe idővel nagyon megerősödik a gerinced,hátad, törzsed. Golyóálló lesz a hasad.
De ha van kedved próbáld ki. Először szigorúan behúzott térdekkel. Be fogsz szarni olyan nehéz, de ne add fel.
Először behúzott térdekkel, próbálj meg lent lengeni mint a zászló.
[ Szerkesztve ]
"A vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van, de senki sem kíváncsi a másikéra..."
-
Soulfly842
addikt
Nekem inkább az veri ki a biztosítékot, amikor látványosan valaki dobálja magát a súlyokba, kábeles lehúzásokba/evezésbe, stb - fokozza amikor látványosan még hangosan izomkodnak is hozzá - és igazából ettől érzik magukat különlegesnek.. Attól, hogy nyom másfél selejtet egy nagyobb súlyba, attól pedig még senki sem lesz az
Ja, még jobb, nagy súly felpakolva pl. fekvenyomásra, s a másik díszpinty ott áll mellette, s igazából ketten huzigálják a súlyokat.... áááá... az ilyentől sírhatnékom van
Komolyan az ilyen emberekben semmi önkritika nincs? Vagy csinálja az ember rendesen, szabályosan, vagy sehogy....
Azt még meg is értem, amikor egy profi kézilabdázó, pl. a háta alsó részét külön gyilkolja egy ilyen 'szabálytalan' gyakorlattal, - mert egy védőkön való lendületes áttörésnél, hogy a hát a test lendületet tudjon 'felvenni', amikor 'faultolni' próbálják - ezekre az izmokra még szükség is lehet, de mástól nem igen
Kicsit több alázattal pár százalékkal lentebb nagyobb ismétlésszámmal, szabályosan elvégezve pedig ténylegesen fejlődhetnének is (sokszor annyit, mint a selejt edzéssel) ehelyett a bohóckodás helyett...
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
válasz vendingo #159312 üzenetére
Azzal tisztában vagyok, hogy a crossfit nem a giga izomzatról szól.
Egyszer elkezdtem nézni egy versenyt, ott a srácok azon tanakodtak, hogy miért kellett fürdőnadrágot hozni.
10 perc után kikapcsoltam, nem köt le a crossfit.Mostanában a BBTV régebbi adásait nézem. Fura volt látni, hogy milyen jól nézett ki a Bunny.
Az újabb részekbe belenézegettem, szigorúan hosszúnadrágban van és pulóverben. Nem véletlenül. Nincs már meg a forma.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
Soulfly842
addikt
-
-
Angel2014
addikt
válasz tibcsi0407 #159320 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Soulfly842
addikt
Sziasztok!
Pár napja könyök résznél (szerintem könyökporcnál lehet -pont két csont találkozásánál szerintem) Shoulder press-nél (géppel) nem túl nagy terhelésnél, de minden nyomásnál kattant egyet a bal könyököm, azóta kicsit fáj, terhelni csak óvatosan lehet. Tudom nem a legokosabb dolog, de két nappal később rápróbálgattam egy kicsit és ugyanúgy terhelve fájt, de már nem kattogott úgy. Mit lehet tenni (a pihentetésen túl, ill. hogy oda nem terhelek most), valamilyen vitamin, vagy jó tanács?
Az a rész ugyebár sok év lustaság után nem sok terhelést kap, nem csoda, hogy jobban szoktatni kell... vagy valamit kezdeni vele. De egyelőre csak azt látom, hogy részelgesen korlátoz a további fejlődésben.
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
válasz Soulfly842 #159326 üzenetére
A jobb könyököm az jobban bírja, egyébként, de az sem 100%-os, lehet az ellenállóbb/edzettebb lett a sok-sok megtett km-től? (munkából adódó sok vezetés, folyamatos váltózgatás)
-
t256
őstag
Szia!
Ha nem javul, akkor mutasd meg orvosnak. Lehet érdemes lenne ízületvédőt szedned.
Lehet egy rossz mozdulat okozta az egészet.
Az is okozhatta, hogy a shoulder press gép nem jó mozgáspályán mozog.
Érdemes lenne kézisúlyzóval csinálni a vállból nyomást. Kis súllyal, hétről hétre emeleve, apránként.
Egyenlőre pihentesd! Ez a legjobb, amit most tehetsz.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
vendingo
veterán
Nekem a térdem kattogott, amikor aktívan bringáztam. NEM Forte-t szedtem, egy idő után elmúlt.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
benfolds
őstag
válasz MATEO6600 #159333 üzenetére
sorstárs? eléggé félek ettől a naptól...egyszer volt olyan, hogy pár km bicikli után azt mondtam, hogy visszafordulok, de aztán mégsem. ha eljön a nap, akkor valszeg marad majd az úszás, gyúrás nélkül kibírom, bicikli nélkül nagyon szar lesz, de majd veszek egy elektromos rásegítéses bicajt. amúgy nekem az első csípő és derékfájásomat követő kivizsgálás után azt mondta a doki, hogy csípőprotkó 10-15 év múlva. ez 12 éve volt. nem hittem el, stagnált is az állapotom (érzésre legalábbis) 2 évvel ezelőttig, aztán egyszercsak rotty. azóta fáj mindig, és lassabban, de romlik is közben. úgy vettem észre, hogy a totál semmittevés ront, a nagy terhelés szintén ront az állapotomon, a mérséklet terhelés nagyjából szinten tart. szóval mozogni kell így is - úgy is. (persze lehet, hogy a gyúrásra azt mondaná a doki, hogy azonnal hagyjam abba, de próbálom ésszel csinálni. csak a kurva hátazást nem igazán tudom megoldani egyelőre úgy, hogy ne gyepáljam a derekamat, mert még nincs helyem a lehúzónak)
-
Angel2014
addikt
.
[ Szerkesztve ]
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Soulfly842
addikt
Köszönöm a válaszokat mindenkinek. Én is féltem, már, hogy dehogy hosszútávú következménye legyen. 2 napot pihentem most, sokat gondolkodtam, hogy miért fáj ott, ahol korábban nem: szerintem jelzett a szervezetem egy kicsit.
Kicsit kísérleteztem magamon.
Halkan írom csak le, mivel itt már volt jelzés, hogy az őrült tempó nem javasolt: A múlt hetet tényleg túlzásba vittem (7-ből 6 nap intenzív edzés). A szervezetem egyébként nagyon jól tolerálta, de valószínűsítem, hogy a könyököm nem. Bízom abban, hogy csak erről van szó. most a 4 napból 3 nap pihi volt, egy jó tekeréssel kb 10 km intenzív gyaloglással (a bokám legalább bírta végre...). Holnap vissza a súlyokhoz és óvatosan megnézem hányadán állok
Az izmaim nagyon jól bírják a folyamatos épülést, rohadt gyorsan regenerálódok , de a fentiek miatt visszább veszek kicsit...
A súlyok tekintetében másfél-két hónap alatt az induló súlyokról volt ahol többszörződött a terhelés. Pár naponta lépegettem egyre feljebb és feljebb (az volt a stratégia, hogy amiből nehezen bírok egy-másfél-két szériát, egy hajszálnyival alá mentem és ott nagy ismétlés számok (8-12-es 'szettek' 4-6* ismételve) Ez nekem nagyon bevált, pár nap múlva már mindig ment a fentebb lépés könnyedén)...
Kicsit megfontoltabbnak kell lennem. Kintebb tolom az időintervallumokat, ami egy adott súlyon van. Szerintem ez a stratégia beválhat.
[ Szerkesztve ]
-
Soulfly842
addikt
Nem tudom, nekem valahol ez a kézi súlyzózás téma nem fekszik, életidegen. Mindig is az volt. A korábbi hosszabb szériám alatt is mellőztem, ahogy tudtam, s inkább a gépek, kábel, padok, fekvenyomás, stb. S most méginkább az, hogy Kelet Mo talán legjobban felszerelt termébe járok Mindenre van rengeteg variáció van.
-
addikt
válasz tibcsi0407 #159343 üzenetére
Az övé sokkal nagyobb
-
Zola007
veterán
topikátlag
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban érdekeltségi körbe tartozó (tulajdonos, munkavállaló, stb.) boltot reklámozni, bármilyen módon üzletelni tilos!
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs