Hirdetés

Aktív témák

  • philoxenia

    MODERÁTOR

    válasz Ijk #43399 üzenetére

    Rosszul tudod, az csak az egyes típusra érvényes és a nagyon előrehaladott kettesre,ami régen volt... Mióta könnyen szűrhető a magas vércukorszint a kettes típust jóval korábban észreveszik, vannak is erre kategóriák:
    Emelkedett éhgyomri vércukorszint (IFG)
    Olyan cukorbetegség előtti állapot mikor az éhgyomri vérvétel során enyhén emelkedett vércukorszintet mérnek (6,1-6,9mmol/l), de 75g szőlőcukor elfogyasztása után 2 órával (ún.terheléses vércukor vizsgálat) normális a vércukorérték (kisebb, mint 7,8mmol/l).
    Csökkent glukóztolerancia (IGT)
    Az egészséges szénhidrát-anyagcsere és a cukorbetegség közti állapot, mikor az éhgyomri vércukorszint normális (7mmol/l alatt van), viszont az étkezés utáni vércukorszint magasabb mint az egészséges. Ez terheléses vércukor vizsgálattal mutatható ki, amikor 75g szőlőcukor elfogyasztása után 2 órával mérik a vércukor értéket. Csökkent glukóztolerancia esetén ez a vércukor érték magas (8-11mmol/l). Valamint magas vér-inzulinszint is jellemzi ezt az állapotot.
    A kettes típusnál e fölé az értékek fölé menve beszélünk valódi cukorbetegségről, de ezt nehéz egy-két mondatban elmagyarázni...

    Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

Aktív témák