Hirdetés
- Samsung Galaxy A57 - kecses test, lusta lélek
- Megérkezett Európába a Soundcore Space 2 fejhallgató
- Hivatalos a OnePlus Watch 4
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Fittyet hány a pesti napfényre a Honor 600
- Mobil flották
- iOS alkalmazások
- Microsoft Rewards
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink → itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)
Új hozzászólás Aktív témák
-
magno
csendes tag
válasz
Senki9876
üzenetére
A Vintage PRS kopi-nak is 628mm-es menzúrája van mint az összes LP gitárnak. Ez egy rövid menzúra így ha normális hangot szeretnél kicsikarni a gitárodból akkor érdemes 9-es vagy 10-es húrkészletet használni. Főleg mert ezek a gityók sokkal jobban szólnak vastagabb húrokkal. Én személy szerint használok az egyik gitáromon 8-38-as húrkészletet de valóban könnyen hangolódik mivel vékonyka ugyan meg lehet szokni de kezdésnek nem ajánlom. Másik hátránya a vékony húrnak hogy kevésbé rezonálja a gitártestet egy 8-as húrnál már inkább csak a húr meg a hangszedő hangja hallatszik. Bár ez attól is függ milyen fából van a gitár és hogy mennyire régi az a fa. Másik hogy különböző méretű húrcsereberénél újra be kell állítani a gitárt. Ha beállítják neked a boltban a gitárt mondjuk 8-as készlethez az nagy valószínűséggel nem lesz jó egy 10-es hez. pl: Meg kell nézni a nyerget is ha egy vastagabb húrkészletet raksz bele hogy fekszik-e rendesen. A nyakat is és a húrtávolságot az intonációt főleg különben hiába hangolod hamis lesz. Ráadásul a fix wrap-os a gitárod ha jól láttam na azzal meg ellehet bíbelődni.
-
máyköl
veterán
válasz
Senki9876
üzenetére
Hát... Nekem is van egy klasszikus gitárom. Azzal kezdtem az egészet, kb. 1,5-2 éves. Nem cseréltem rajta le a húrokat (mondjuk már az elektromos használom többet) . 10-12ezres egyszerű Eko gitár, nylon húros és még nem volt egyszer se szervízbe. Még a gyári húrok vannak rajta szerintem akkor azok is 7-esek.
Tied nylon vagy fémhúros?
Enton: Milyen gitárjaid vannak?
üdv: Beni.

-
Enton
addikt
válasz
Senki9876
üzenetére
Azért az már régen rossz, ha egy gitárral (jelen esetben a tieddel) rohangálni kell vissza boltba. Az én kis ibanezem most januárban lesz 4 éves, és most fog menni nagyszervízre, ha találok olyan embert ai értelmesen helyre tudja pofozni. Tehát a lényeg hogy a tremoló tartó rugók és a húrlábak állítgatásán kivűl semmit nem szoktam babrálni rajta, ezeket is csak hangolástól/húrvastagságtól függő mértékben, de eddig minden féle húrral jól boldogult.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mesterséges intelligencia topik
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xbox Series X|S
- Eljött a CPU-k kora az AI-piacon
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Eredeti játékok OFF topik
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- 3-in-1 PRÉMIUM USB-C HUB /Samsung Dex, MacBook, Surface, Chromebook ,Huawei,Motorola
- Üvegfólia,hidrogél fólia: iPhone ,Honor,Google Pixel,,Nothing Phone,Motorola, Samsung telefonokhoz
- 2TB HDD 100/100 - Több darab!
- Gigabyte AORUS 16X - Core i9 14900HX - 32gb ram - RTX 4090 (175W) 1TB SSD + 2027 januárig gyári gar
- SEAGATE ST500DM002 SATA III 500 GB 3,5 HDD
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11G I 8-16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LENOVO L13 Yoga 360 touch - 13,3" - i5 10210U, 8GB RAM, SSD, jó akku, - számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 4770K / GTX 1060 6GB /16GB RAM /250SSD + 500GB SSHD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest