- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Parson
addikt
válasz
SidCorky #11638 üzenetére
Változatlanul azt irom, hogy high tech eredményhez szivás lesz a 3DS Max nulláról, de kellö befektetéssel természetesen minden elérhetö - kérdés, mennyi idö van rá.
Én maradnék elsö körben egy bevezetö szinten a SW-ben, ott kitanulni a lényeget, és csak utána továbblépni egy Studio software-re.
Adatranszport nem tudom manapság mennyire kiküszöbölt, nekem arra is spéci fél-automatizált folyamatot kellett csinálnom egy közbülsö software beiktatásával a több ezres alkatrészszám miatt... ´rdemes m´rlegelni az elején, hogy mekkora fába vágja az ember a fejszét. -
Parson
addikt
válasz
SidCorky #11633 üzenetére
Tanulás nélkül jó minöséget elöállitani... ez elég ellentmondásosan hangzik.
A fotorealisztikus szó nem egy objektiv méröszám, igy nyugodtan ráhúzható a mellékelt példákra.
Szerintem nézz szét, hogy kb milyen minöség érhetö el a könnyebben megtanulható szoftverben, és ha az elég a kevés tanulással, akkor fölösleges 3DS Max-ban gondolkoznod. Ha meg high tech eredményt szeretnél, akkor invesztálj pénzt/idöt/energiát, különben nem lesz megfelelö az eredmény.
Bocs, amiért csak általánosan fogalmazok, de sztem elsö körben a SW beépitett cucca tökéletes tud lenni ilyen célra. Én anno elég sok rendert csináltam benne, 3DS-sel is bütyköltem föleg V-Ray motorral, de azt már csak hobbi szinten, és hát nem volt 2 perc belejönni... Sok sikert!
-
flashpointer
őstag
válasz
SidCorky #11633 üzenetére
Nem azert de ezek nem tul "fotorealisztikus" kepek, full homogen az egesz textura, semmi megmunkalasi nyom vagy feluleti hiba, meg meg zajos is. Ilyen szintet par ora alatt el lehet erni egy egyszerubb programmal is, pl a Solidworkshoz van ingyenes Visualize, abban egy par nap utan sokkal jobbakat csinalsz mint amiket mutattal.
-
kristof_
tag
válasz
SidCorky #11403 üzenetére
A Blendert nem éri meg elővenni olyan dologra, mint amit linkeltél szerintem.
Igen, az Autodesk termékei szerencsére diákoknak ingyenesek és nem kérnek a regisztrációs során semmit és tudtommal nem is butítják a programot emiatt. Legalábbis én Inventorban és AutoCAD-ben nem tapasztaltam semmi ilyesmit, pedig az előbbit nagyon sokat használtam. Viszont a Fusion emlékeim szerint, ha hobbi célra használod amúgy is ingyenes, nem kell hozzá diáknak lenni.
-
nzozz
aktív tag
válasz
SidCorky #11399 üzenetére
Gyakran lehet amúgy havi előfizetést is venni. Nyilván úgy egységárra drágább, de ha fölöslegesen, nem kell egy tejes évet kifizetni.
Biztos, hogy meg lehet oldani Blenderrel is amit kell. Azt, hogy az mennyire áll neked kézre az egyik vagy másik szoftver, azt így nem lehet megmondani. De a Blenderrel mondjuk lehet nyugodtan kísérletezni, ingyenes, nincs vele mit veszteni (az időt leszámítva). -
kristof_
tag
válasz
SidCorky #11388 üzenetére
Bőven sok is, nincs nagy gépigénye a programnak. Egyáltalán nem vagyok profi CAD programokban, de elég sok dolgot terveztem már bennük, viszont mindezt én a Blender használatában nem tudtam kamatoztatni
Teljesen más világ a kettő, baromi sok tutorial videót és gyakorlást igényel, hogy akár alap szinten is elsajátítsd. -
nzozz
aktív tag
válasz
SidCorky #11386 üzenetére
Van hozzá egy 3D printing toolbox (ami az olvasottak alapján inkább egy ellenőrző eszköz, a valós nyomtatásra való alkalmasság biztosítására, pl. minimális falvastagságok és hasonlók ellenőrzése), tehát biztos, hogy megoldható vele a nyomtatás. Hogy mennyire bonyolult, azt nem tudom. Amikor kipróbáltam anno, még nem egyáltalán nem használtam, ismertem semmilyen CAD szoftvert. Most már azért van valamennyi tapasztalatom velük, az lehet segítene a Blender használatában is.
-
nzozz
aktív tag
válasz
SidCorky #11384 üzenetére
Ha csak a design, a kinézet a lényeg és nem az a cél, hogy a megtervezett alkatrészeket ezek alapján le is gyártsd/gyártasd, akkor szerintem a Blender nem rossz ötlet. Ingyenes és elég elterjedt, sok anyag van hozzá (bár én mondjuk egyáltalán nem értek hozzá, max egy fél órát használtam kíváncsiságból).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged