- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- iPhone topik
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kaoru
senior tag
nem kérdeztem emg, de kb ránézésből az tmondanám, h ennek a neve ''Panther'' a stylexp-ben alapból bent van.
Bővebben: link ez a panther egy másik változata. -
Kaoru
senior tag
Kedves mindenki!
Csak az alaplap döglött be, lecseréltük gy asusra már bootolt is... aztán addig ment, mivel a p2es elázott konfig tápját raktam be ideiglenesen, és azon nem volt egy + 4pines 12V csati, így a bootolás után egyből újraindult (egyébként ezt írta is az alaplap leírása). Hétfőn szerzünk be neki új tápot és akkor happy go lucky.
A konfigot idén januárban vették... szóval gáz... úgy látszik a codegen táokat régen még jobb anyagokból csinálták... legalábbis az én 5 évesem vígan tápláli még a konfigot. -
ronaldo
őstag
Te figyelj! az oldaladon van egy fordítás ''Objektumok formálása Displacement térképek segítségével'' név alatt. Arra lennék kíváncsi hogy az melyik windóz téma amit a muki használ? olyan nyugtató nézni, szívesebben bámulnám azt egész nap! Ki tudnád nekem deríteni?
-
ronaldo
őstag
a vinyót azért érdemes nem kidobni, hátha még pöfékel.
-
ronaldo
őstag
őőő ugye körülbelül 2éves a gép? Ezt így látatlanban mondom annak alapján hogy Codegen táp van/volt benn.
-
Kaoru
senior tag
Végülis azt okoskodtuk ki, h már van 1 hely ahol megtudjuk venni az új alaplapot, bevisszük és teszteljük, h alaplap cserével müxeni fog-e. Ha más is tönkre ment, akkor -gondolom én- vesznek 1 használt p2es konfigot 20-30 rongyért, könyvelésre az is jó átmeneti emgoldás.
Rövidzárlat is kizárva, mondom az egész midnenséget szétszedtem és beraktam egy másik házba.
Nagyon remélem, h a proci nem döglött bele., csak az alaplap.
Köszönöm az eddigi segítségeteket, nem hinném, h bármi mást lehetne tenni jelen pillanatban. Ha lesz ennek 1x vége, akkor megírom
-
Kaoru
senior tag
ez lol
Itt azt mondták már próbálták, és teljesen strapára ment, szóval enm szórakozok vele hehe.
[off]egyébként jó kis gépek voltak ezek a p2esek anno, sajnos még mindig azt kell, hogy használjak, de jó strapa bíró. Nekem eddig semmi problémám nem volt vele. Codegen tápos és 5 éve nyüstöljük. -
Kaoru
senior tag
Rendelkezésre álló felszerelésem:
2 kéz, 2 szem, 2 csavarhúzó, csomó csavar, 3db táp (ebből 1 működik biztosan, az amit én hoztam) 2 számítógép ház, 1 elázott konfig (elvileg mindne tönkre ment benne, nem tudom, h milyen gép lehetett, csak azt, h asus alaplap , mert úgy néz ki mint az én p2esem asus p2be alaplapja), s ez a kérdőjeles konfig, amiben remélhetőleg csak az alaplap ment tönkre
Hát nagy gáz lenne ha más is tönkre menne, mivel már a kinézett új alaplap is igen fogszívós a rendelkezésre álló anyagi keretekből: Asrock P4I 65GV, P4, i865GV, 800FSB, DDR400, 6ch hang, 8XAGP, LAN, VGA -
tomit
tag
Ez pedig táp szokot lenni. Rossz volt a táp és kinyírta a cucokat is. Ismerősőmnek is volt ilyen. Rossz volt a táp, semmi jelét nem adta. Lekapcsolták és nem tudták vissza kapcsolni. A táp megölhette a többi alkatrészt is. Alaplap szerintem rossz, de sajnos más is tönkre mehetett.
-
pschio
őstag
nalam rovidzar eseten nem mozdult a gep. a 3.5os helyre moddingolt ventilatorkapcsolorol leesett a drot (nem forrasztottam oda) es a haz fem vazahoz erve azonnal kikapcsolt a gep. utana nem akart bekapcsolni. a rovidzar megszunese utan siman ment minden es semminek nem lett baja (thank you chieftek psu)
-
Kaoru
senior tag
válasz
Cardinella #10 üzenetére
tudom. Ha tudnám akkor próbálgatnám, de sajnos csak 1 pót tápra meg 1 pót házra futotta.
Közben sikerült megtalálni a konfig papírját:
celeron 2400 proci
maxtor 40giga hdd
128mb ddr
Codegen p4 atx 350W
gigabyte s478 viap4m266a -
Kaoru
senior tag
válasz
Cardinella #7 üzenetére
sajnos erre nincs lehetőség, másik gép van, csak
1. Kell dolgoznak rajta
2. Sztem minden gép más konfig. -
Hmmz
aktív tag
válasz
Basmacskin #2 üzenetére
Sztem itt a pont...
-
Domike
tag
Ha lehúztál minden lehúzhatót az alaplapról (FDD, HDD, stb.), valamint másik konnektorban/hosszabbítóban is lepróbáltad, akkor vszínűleg alaplap.
Nem ártana azért lepróbálni a tápot, rákötsz egy vinyót, összekötöd a táp ps-on és egy negatív érintkezőjét, ha felpörög a vinyó, akkor megy a táp, persze ez nem jelenti azt, h. tökéletes fesz.-eket ad le. De ha el sem indul, akkor vélhetően megszaladt, és hazavágta a lapot.
Másik gépben ki kellene próbálni a procit, lemezes egységeket, mert ha azok is meghaltak, inkább új gépet kell venni, nem ezt foltozgatni. -
Basmacskin
aktív tag
Nagy valószínűséggel. Azért próbáld meg, hogy egy kést hozzáérintesz a power on csatolókhoz az alaplaon.
-
Kaoru
senior tag
válasz
Basmacskin #2 üzenetére
akkor gondolom egyetlen megoldás egy alaplap csere?
-
Basmacskin
aktív tag
alaplap.
-
Kaoru
senior tag
Sziasztok, egy ismerősöm munkahelyére behívtak, h nézzek rá 1 gépre, mert egyik nap kikapcsolták, másnap reggel nem indul. Szó szerint, semmi nem müxik, led nem villan fel, táp ventije meg sem mozdul, hdd hangok sem, képernyő nem kap jelet.
Vittem magammal egy próba tápot, helyzet változatlan, az egész úgy tesz, mintha nem kapna áramot. Jó, akkor lehet, h kikapcsolásnál a power gombbal valami történt. Szerencsére volt ott 1 másik nem használt gép, cuccost szépen átpakoltam, bekötöttem a kábeleket, power gomb benyom semmi. Volt 1 tápkábel csere is, megint semmi. Kivettema memóriát ár másik slotba, bekapcs, semmi. Visszarak másik slotba, semmi. Kivetttem az elemet 1 percre, semmi.
Amit tudok a gépről:
Gigabyte RZ series alaplap,VIA P4PM266A/P4M533 chipset, 8VM533M-RZ(-C)
Integrált hang, hálókártya, vga.
Valami p4 proci és 256mb DIMM Ram.
Elvielg a gép előtte nem produkált semmi problémát, csak néha be-be villant a képernyő.
Ötleteiteket várom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Diablo IV
- Képen az iPhone 17 Pro kétféle akkumulátora
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Autós topik
- Gyúrósok ide!
- Notebook hibák
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Programozás topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3111
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro Max 1TB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3051
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest