- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hatodik bétánál jár a Galaxy S25
- Magyarországra érkezett a Mijia, a Xiaomi okos háztartási nagygépeinek márkája
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
birno
addikt
válasz
dr_strange
üzenetére
Olvasgattam már múltkorjában, VMWare alá el is kezdtem telepíteni a leírás alapján, csak aztán abbamaradt a dolog, mert más foglalt le.
Nagyon tetszik benne, hogy ilyen jól van dokumentálva, meg olvastam valahol, hogy mire az ember feltelepíti és működő rendszert kovácsol belőle, addigra "kiismeri" a Linux lelkivilágát.Ezt valahogy én is így éreztem a telepítés közben, tök frankón meg lehet tanulni hogyan épül fel a rendszer.Most egy kicsit összezavartál. Amikor forrásból telepítetek valamit mondjuk Debian alatt és a "./configure" résznél hiányol valamit akkor mindig az adott csomag development verzióját kell telepítenem.A fejlesztői csomag nem egyenlő a forrással?
S ha mondjuk valami nincs meg az ebuild-ekben és leszedem a progi forrását, akkor azt itt is "kézzel" kell lefordítanom vagy az emerge megcsinálja és telepíti?
Kb. úgy gondolom mint amikor repoban nincs meg valami, de mondjuk a progi oldalán van .deb csomag és azt a "dpkg -i"-vel pakolom fel.Tehát akkor ezek az ebuild-eket úgy kell elképzelni mint egy szöveges fájlt ami a progi nevet, verziót és az elérhető mirrorokat tartalmazza, mondjuk naponta csekkolja, hogy van-e új ebuild, ha igen jelzi és amennyiben kell, a fejlesztők honlapjáról szedi le a forrást és így "kerüli meg" a repokat?
Még egy buta kérdésem lenne, mi a helyzet a stabilitással és a biztonsággal?
Anno én Debian-t tanultam előszőr és mindig azt hajtogatták, hogy az egy atom stabil rendszer, méghozzá azért, mert nem a legújabb csomagokat használja, hanem a régebbi már befoltozott, kijavított stabil verziókat.
Vagy ezt a valamit valamiért elvén képzeljem el?Különben közben éjjel lejött live cd, majd azt elkezdtem nézegetni vagy felrakom egy külön vinyóra és tesztelgetem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- MWC 2026: Részt vesz a Vivo, megmutatják az X300 Ultrát
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Háztartási gépek
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Opel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- iPhone 15 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944, 100% AKKSI
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus 128GB Black használt szép állapot 90% akku 6 hónap garancia
- Keresünk Galaxy S21/S21+/S21 Ultra/S21 Fe
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest