Hirdetés
- Tokgyártó leplezi le újból a Galaxy S26 Ultra formáját
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Határozatlan időre kiszáll az Asus a mobilbizniszből
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Android szakmai topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Új hozzászólás Aktív témák
-
birno
addikt
válasz
dr_strange
üzenetére
Olvasgattam már múltkorjában, VMWare alá el is kezdtem telepíteni a leírás alapján, csak aztán abbamaradt a dolog, mert más foglalt le.
Nagyon tetszik benne, hogy ilyen jól van dokumentálva, meg olvastam valahol, hogy mire az ember feltelepíti és működő rendszert kovácsol belőle, addigra "kiismeri" a Linux lelkivilágát.Ezt valahogy én is így éreztem a telepítés közben, tök frankón meg lehet tanulni hogyan épül fel a rendszer.Most egy kicsit összezavartál. Amikor forrásból telepítetek valamit mondjuk Debian alatt és a "./configure" résznél hiányol valamit akkor mindig az adott csomag development verzióját kell telepítenem.A fejlesztői csomag nem egyenlő a forrással?
S ha mondjuk valami nincs meg az ebuild-ekben és leszedem a progi forrását, akkor azt itt is "kézzel" kell lefordítanom vagy az emerge megcsinálja és telepíti?
Kb. úgy gondolom mint amikor repoban nincs meg valami, de mondjuk a progi oldalán van .deb csomag és azt a "dpkg -i"-vel pakolom fel.Tehát akkor ezek az ebuild-eket úgy kell elképzelni mint egy szöveges fájlt ami a progi nevet, verziót és az elérhető mirrorokat tartalmazza, mondjuk naponta csekkolja, hogy van-e új ebuild, ha igen jelzi és amennyiben kell, a fejlesztők honlapjáról szedi le a forrást és így "kerüli meg" a repokat?
Még egy buta kérdésem lenne, mi a helyzet a stabilitással és a biztonsággal?
Anno én Debian-t tanultam előszőr és mindig azt hajtogatták, hogy az egy atom stabil rendszer, méghozzá azért, mert nem a legújabb csomagokat használja, hanem a régebbi már befoltozott, kijavított stabil verziókat.
Vagy ezt a valamit valamiért elvén képzeljem el?Különben közben éjjel lejött live cd, majd azt elkezdtem nézegetni vagy felrakom egy külön vinyóra és tesztelgetem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- PC Game Pass előfizetés
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- FIFA 16 Playstation 4
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian Li LANCOOL 216 ARGB 850W
- Samsung Galaxy A52s 5G / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest