Hirdetés
- Google Pixel topik
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- iPhone topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
Aktív témák
-
frankie!
őstag
Leírnám én is a véleményemet és a tapasztalataimat.
Az nem igaz, hogy a vastagság lényegtelen. Egy vezető ellenállássa egyenesen arányos a hosszal, és fordítottan arányos a keresztmetszettel. [link] Nyilván a minél kisebb ellenállás a kedvező, hogy kisebb legyen a zaj. Ld. extrém esetben kontakthibás kapcsoló régi erősítőkben. De egy kábelnek nem csak az ellenállása, hanem a kapcitása és az induktivitása is fontos. A fonás, csavarás ezeket is lecsökkenti, ezért is ilyen pl. egy CAT5 kábel szerkezete, ezért alkalmas nagy sebességű adatátvitelre és hangkábelnek is ezért felel meg (elvileg).
Kül. kábeleket mértek ilyen szempontból és összevetették az adatokat: [link]
Ez a sokeres SAL sodrott kábel szerintem nagyon alkalmas ehhez a cucchoz. Elég nagy a kapacitása, de pont ezért lehet jó. Erős sajáthangja van, torzít, de kellemes melegséget, lágyságot visz a hangba, elfedi a hibákat egy kicsit. Nálam a 2,5-ös KL vált be annak idején, próbáltam 1,5-öst is, kb. a kettő közt akkora volt a különbség, mint a gyári és az 1,5-es között. Audigy2 Value-ről lett meghajtva. 4-est Neotechet is kipróbáltam, a KS-1011B-t, nem hozott számottevő javulást. [link] Azóta ezt használom a Magnat dobozokhoz, akkor még jóval olcsóbb volt. Kipróbáltam a hármasfonatot CAT5E-ből, igen tiszta hangja volt, de kicsit tolakodó is volt, lehet hülyén hangzik, de túl sok információt akart átvinni.
Hi-fis körökben se szokták ajánlani a sokkal jobb kábelt, mert nincs értelme. A fonat még mindig megvan. ha kell valakinek, kölcsön tudom adni. Viszont a CAT5E-ből vett szál összekötőnek nagyon bevált ennél a rendszernél is, sőt a mostani cuccomon is jól teljesít. Óriásit javított a hangszerek hangján, az erősítőt is átkábeleztem vele.
CAT5-ről még:[L] http://www.tnt-audio.com/clinica/triple_t_e.html[/L]
Aktív témák
- Precision 5690 FHD+ IPS Intel Ultra 7 165H RTX 1000 Ada 1TB 32GB magyar vbill gar
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS érintő Ryzen 5 PRO 7540U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- GamingFórum.hu - Meghívó link
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe IR kam új akku gar
- X13 Yoga Gen3 27% 13.3" QHD+ IPS érintő i5-1245U 32GB 512GB ujjlolv IR kam aktív toll gar
- ASUS ROG Zephyrus G14 - 14" WUXGA 144Hz - Ryzen 9 6900HS - 16GB - 1TB - Win11 - RX 6800S 8GB - HUN
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- 8 GB-os GeForce RTX 2060 SUPER (OEM HP) - garanciával
- Xiaomi 15 Ultra Silver Chrome 120 Hz WQHD+ LTPO AMOLED, Leica 1 + 200 MP periszkóp 16/512 GB
- GYÁRI TÖLTŐK Macbook Magsafe 2 Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Hi-fis körökben se szokták ajánlani a sokkal jobb kábelt, mert nincs értelme. A fonat még mindig megvan. ha kell valakinek, kölcsön tudom adni. Viszont a CAT5E-ből vett szál összekötőnek nagyon bevált ennél a rendszernél is, sőt a mostani cuccomon is jól teljesít. Óriásit javított a hangszerek hangján, az erősítőt is átkábeleztem vele.