- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
válasz
bolondember #553 üzenetére
554-es hozzászólás még nincs is...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #479 üzenetére
- Improved shader speed (up to two times faster) for NVidia Geforce FX cards on very high settings
PS 1.1 convert -> T&L? -
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #459 üzenetére
465 MHz-en ment a GPU!
volt játék, amiben gyorsabb lett, de ezek után ki tudja, hogy mi a hiteles, úgyhogy hagyom a francba. -
fLeSs
nagyúr
Nem lesz a tesztben tuning, mert most vettem csak észre, hogy nv kártyáknál voltak tesztek, amikben tuningolva kisebb eredményt értem el, mint alapon, gondolom a melegedés miatt visszavett az órajelből, vagy nemtom.
Így összességében kb. 1 nap tesztelgetés felesleges volt. -
fLeSs
nagyúr
Ha a Club3D 9800 Pro árát nem az Inno3D 5900 XT árához hasonlítanátok, akkor kicsit más lenne a helyzet. Azonos gyártót kéne összehasonlítani.
Sőt, mivel nem egy kategória, ezért nem is lenne szabad összehasonlítani, max a 9800 non-Próval. -
fLeSs
nagyúr
Idézek a cikkemből
Elsőként megállapítottuk, hogy az Aquamark3-ban nem igazán lehet megbízni, hiszen mindkét fél kártyáival kapcsolatban vannak problémák vagy a teljesítményt vagy a képminőséget illetően. Aki a minél nagyobb Aquamark3-pontokra hajt, az vegyen GeForce FX 5950 Ultra kártyát. -
fLeSs
nagyúr
Csak azért kérdeztem, mert a Futuremark által utolsó hivatalosan is elfogadott driver az 52.16-os, ugyanis az még nem üti ki a B340-es patchet, ergo nem előre kiszámolt mozit látsz.
-
-
fLeSs
nagyúr
Nono, 5700U-ról beszéltem, nem 5900-ről.
Tudod, 82 milka tranzisztor vs 135 milka tranzisztor.
Az 5900 azért enyhén jobban melexik. 1ébként kellemes csalódás volt, hogy ez a Giga 5900 XT tök qssban dolgozott, ráadásul nem is melegedett mint az állat.
Ez a kártya ajánlást fog kapni tőlem, meg úgy általában az 5900 XT GPU is ártól függően. -
fLeSs
nagyúr
De éppen ezt mondom, hogy inkább a GPU-t kell meghúzni, mint a RAM-ot, ugyanúgy, mint a 9800-nál, ezért inkább azt méricskéltem ki minél magasabbra.
Az 5700U-n meglepődtem, az a durva, hogy 585/505-ön ment, és mégis egy sz@r (mármint az órajeleihez képest)...
-
fLeSs
nagyúr
Mivel az 5900-est inkább GPU-ban kell tuningolni, ezért inkább azt erőltettem, a RAM tuningja nem dob sokat a teljesítményen, mert nem kevés a memsávszél a GPU-nak.
-
fLeSs
nagyúr
Úgy néz ki, hogy ez a teszt egy kicsit később lesz kinyomva. Jött másik ''fontosabb'' cucc, amivel előbb készen kell lenni.
1ébként az összes eredmény már megvan.
Az 5900XT-t 465/400-ra, az 5700U-t 585/505-re, a 9600XT-t 560/345-re, a 9800 nonpro-t 425/365-re, a 9700 nonprot pedig 360/300-ra húztam. -
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #254 üzenetére
elég lesz egy is a játékból kiragadva yoool...
-
fLeSs
nagyúr
A nyavajgás helyett (
) inkább azt meséljétek el nekem, hogy nektek is ezt csinálja-e az NFSU és a Far Cry.
-
fLeSs
nagyúr
AA+AF-gel gyenge. Az FX 5800-nak 128 bites membusza van, ami ráadásul mostmár nem is nevezhető gyorsnak sem (400 MHz), mert ugye az FX 5600 U is már 400 MHz-en jár, az 5700U meg 450-en.
Eljárt felette az idő, ez van.
Viszont észrevettem két dolgot az FX-ekkel kapcsolatban (Ti4200-n nincs ilyen probléma)
NFSU-ban a grafika ezzel az új driverrel (régebbiekkel sem sokkal másabb) egy hányás. Az autó reflektorfénye az egész utat fehérré változtatja, a kártyának a fél képet nem is kell kiszámolnia, mert az egész egy nagy fényesség. Amúgyis, a textúrák olyan ''szépen'' el vannak mosódva (pl. falak), hogy az komolyan egy hányás. Ti4200-vel nincs semmi ilyesmi.
Illetve: Far Cry-ban villognak a textúrák (pl. sziklák/kövek), szal még bugos a kicsike. Ti4200-vel szintén nincs probléma a Far Cry-ban.
Vettem még 1-2 dolgot észre, de ha most leírom, akkor nem lesz miből cikket írni... -
fLeSs
nagyúr
Ma leteszteltem sok ember választási dilemmájának kérdését is: Ti4200-ről érdemes-e váltani FX5600U-ra. Pff...
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Illissius #229 üzenetére
Elvileg ment 490/1000-en, de gyakorlatilag semeddig, mert a VGA-t nem tudtam húzni. Beállítottam az órajelet (coolbits), és az eredmények nem változtak, ergo az órajelek sem változtak, pedig a csúszka az be volt állítva. Sztem ez is az 56.64 sara, de mostmár mind1.
Erről ennyit. -
fLeSs
nagyúr
Nem találtam meg sehol, a registryt végignéztem, és le volt tiltva mindenhol.
Már mind1 is 1ébként, mert leteszteltem az 56.56-tal. Nem hinném, hogy nagy különbség lenne a két driver között Tron 2.0-ban.
Poén még 1ébként, hogy a homeworld2-t is 1280x960-ban teszteltem, de azt le is tudtam tesztelni, méghozzá úgy, hogy az alapfelbontás ugye 1280x1024, ezért a játék ideje alatt a képernyő alsó felében (1024 mínusz 960 képkockányi helyen) a desktop látszott a játék alatt -
fLeSs
nagyúr
Hát végülis ha jobban belegondolok, és az összképet nézem, akko: qrva hangos, forró, mint a dög, gyenge FSAA és AF, gyenge shader teljesítmény, akkor az van, amire számítottam.
Az előbb egy kicsit elhamarkodottan nyilatkoztam, még csak a pure FSAA és AF nélküli teljesítményre gondoltam minden mást kihagyva. -
fLeSs
nagyúr
Ja igen, az FX 5800 az egy kib@szott forró porszívó. Egy 10-es hangskálán 19-est adnék neki bakker.
1ébként annyira nem rossz, mint amire számítottam ().
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #213 üzenetére
Azért vannak érdekes dolgok még, nemtom, hogy az FX 5800 ludas-e, vagy a Forceware. Ki fog derülni (NFSU, Far Cry, HW 2, stb.)
-
fLeSs
nagyúr
Kipróbáltam egy régebbi drivert, és azzal simán van 1280x960-as felbontás, szal ennyit a csodaforceware-ről (mesélek még a cikkben ról azért).
-
fLeSs
nagyúr
Kéne egy kis help, és elég sürgős lenne.
Tron 2.0 alatt az összes ATI kártyát 1280x960-as felbontásban teszteltem, mert az 1024x768 után ez jött, 1280x1024 nem volt, csak 1600x1200 asszem.
Most tesztelem az FX 5800-at (ez tényleg proszívó), és nem állítható be az 1280x960-as felbontás, mert egyszerüen nincs ilyen felbontás felsorolva a lehetőségek között, sőt, a desktop felbontását sem tudom erre állítani.
Mit csináljak?
Elvész az összes Tron 2.0 mérés?
Az ATI kártyákat nem tudom már újra lemérni... -
fLeSs
nagyúr
Abit FX 5800 lesz. Keressetek rá gugliban.
-
fLeSs
nagyúr
a lényeg, hogy holnap végzek az összes ATI kártyával (6 db, eddig 4 lett letesztelve), utána az NV oldalán az FX 5800-zal kezdek (tiszta kíváncsi vagyok rá).
-
fLeSs
nagyúr
LOL, a ramirisben olcsóbb az SE, mint a VIVO-s 9600 XT.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #168 üzenetére
A disztrinék még nincs ASUS 5900 XT, viszont ha nem tűnt volna fel, akkor elárulom: az ASUS 9600 XT az VIVO-s, az 5900 XT meg nem.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #168 üzenetére
Ezt most megnézem a disztrinél is.
-
fLeSs
nagyúr
Na mind1, 5900 XT lesz benne, szal nem kell parázni.
Még meglátom, hogy a sima 9800 kerüljön-e bele. -
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #148 üzenetére
1ébként én azt hittem, hogy ezek az 5900 XT-k olcsóbbak, mert írtátok, hogy a 9600 XT ilyen meg olyan sz@r ellene, mindenki vegyen 5900 XT-t. Csakhogy a 9600 XT nem kerül ilyen sokba.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #148 üzenetére
Az neked mióta 50K bruttó?
-
fLeSs
nagyúr
9700-et sem lehet kapni márboltban, viszont használtan 50K körül mérik.
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #122 üzenetére
OK, kösz.
Érdekes 1ébként, hogy a GPU gyárilag nem érintkezik a hűtéssel, kb. fél mm-nyi hely van közöttükígy hogy fogom tuningolni?
1ébként gondolkodom, hogy a Radeon 9800 non-Pro belekerüljön-e a tesztbe. Hmm? -
fLeSs
nagyúr
Megnéztem ma a Giga FX5900XT karszt közelebbről, és 2,86-os samsung ramok vannak rajta. Mi a tapasztalat, ezt kb meddig lehet húzni?
Illetve az FX 5700 Ultrát meddig lehet húzgálni? 2.2ns-os ramok, és szintén Giga. -
fLeSs
nagyúr
Most nézem, hogy már létezik full UT 2004 és Far Cry is, viszont ezek még csak bétásak lesznek a tesztben sajna...
-
fLeSs
nagyúr
Ja és ha nem hinnék neked akkor nem olvasnám a cikkeidet és bizony olvasom : erre reagáltam úgy, ez a mondat úgy hangzik, mintha nem minden esetben lenne hihető, amit írok.
Az ATI és NV pártolásról pedig: tény, hogy az NV egy szemét csaló banda, de nem fizet nekem az ATI, hogy az ő kártyáit hozzam ki győztesként, ráadásul mivel az ilyen nagyobb teszteket több 10000-en olvassák (jó példa erre a VGA generációs cikk, ami minden idők legolvasottabb PH!-s cikkje lett, összesen ~230000 lapletöltés), nem akarom átb@szni senkinek a fejét sem.
Tehát ennyi, nekem ATI kártyám van, sztem az ATI kártyák most jobbak, de ettől még nem fogom az excel táblámban a GeFos 5700 U fps-számát UT2003 alatt 15-tel csökkenteni, hogy a 9600 XT mindenképp nyerő legyen. -
fLeSs
nagyúr
Ez megtisztelő.
Bár mindenki azt hisz, amit akar, ha nem valós eredményeket közölnénk az oldalon, akkor nem is húznánk sokáig. Meg én sem a PH!-nál. Úgyhogy ezt akár le is zárhatjuk ennyivel...
Ja és igaz, nem CS-re gondoltál, idézet tőled: Már meséltem neked, hogy hl engine alatt a radeon mennyire rossz, és engem az érdekel a legjobban. Most lehet nevetni, hogy egy ezer éves játék motorja miatt van az ami, de hát ha nekem ez a fontos. -
fLeSs
nagyúr
Te komolyan mondom vitus, visszafelé működsz. Isten bizony, NV-lefizetett ember vagy.
Ott kezdődött ugye, hogy neked az FX5800 sokkal gyorsabb, mint a 9700.
Ez már önmagában is elég vicces (bár ebből a tesztből úgyis kiderül, hogy mi igaz ebből), aztán folytatódik most ott, hogy neked az FX 5700 Ultra gyors szűrőkkel.
Áruld már el nekem, hogy neked milyen a gyors? 15 fps? A lassú meg 5 fps?
Mihez képest gyors? -
fLeSs
nagyúr
Az FX 5700 Ultrát már egyszer leteszteltem, és egészen meglepődtem akkor, hogy milyen sz@r.
Driverrel ennyit javítottak volna rajta?
Tudod, itt: Bővebben: link -
fLeSs
nagyúr
Örülök, ha a 11 kártyát letesztelem ~20 játékkal, nem fogok még driververziókat is hasonlítgatni, nem is erről szól a történet most.
1ébként én is várom a végét, nagyon kíváncsi vagyok jópár ''kártya vs kártya'' meccsre...
És nem feltétlenül nv vs ati oldalon, hanem ati vs ati és nv vs nv oldalon is. -
fLeSs
nagyúr
-
fLeSs
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #22 üzenetére
Már múlt héten volt egy érzésem, hogy jön az új NV driver, és lám, jött is.
3 nap alatt sikerülne a tesztelés, ha az üzletből beszerezhetetlen kártyákat nem a fórumról kéne összeszednem, találkáznom emberekkel, stb, hanem egyben odab@szná vki elém egy dobozban, és kész.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- TCL LCD és LED TV-k
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- PNY EPIC-X RGB RTX 5060Ti 16GB / Gigabyte EAGLE OC RTX 5070 12GB videokárty 3 év garancia 27% áfa
- Eladó Powercolor 5700XT Red Devil Dobozában
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE NITRO+ RX 7900 XTX 24GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest