-
Mobilarena
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
phain
tag
Sziasztok !
Ki fogtok nevetni, de egy kis segítsége szeretnék kérni.
Apple EarPods Lightning gyári füles helyett keresek valamit ami kicsit tovább bírja mint 4 hónap (heti 3 használat mellett).
Nekem amúgy szó szerint megfelelne, csak ez a vékony kábel helyett lehetne valami "strapabírobb"(mondjuk strapa se éri, de mindegy).
Főként hardstylehoz, SOS be kellene még az ünnepek előtt és max 20e - ig.
Előre is köszönöm ha valaki veszi a fáradtságot és segít. -
Ferink
tag
Sziasztok,
Adott egy gyári Jack dugós, új apple headset.
Xiaomi telefonommal teszteltem, hibátlan.
Munkahelyi munkaállomáson ma használni akartam teams hez (y kábellel) de a partner jelezte a mikrofonból csak torz zaj jön. Ötlet valakinek?
/Kezd kálváriává válni a dolog, mert egy másik Samsung headsettel fordítva volt ugyanez, pcn tökéletes, telefon nem szerette. Tehát az y osztó és a pc és a telefon is jó elvileg./
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
AdamTaylor
csendes tag
Sziasztok! Jellemzően nem szólok hozzá fórumokhoz, viszont most megosztanám veletek az elmúlt időszak tapasztalatait. Van benne almát körtével (fejhallgató hangzás és fülhallgatóé) és különböző forrásról hajtott különböző fej/fülhallgatók, illetve az audiofil szakzsargonnal se vagyok teljesen képben. Ezek tükrében érdemes olvasni.
Bő másfél hónapja rápörögtem, hogy javítsak a zenehallgatási láncomon, ami nem volt túl nehéz az LDAC-os Sony WH-1000XM4 és a mac-es ATH-M50X mellett. Rengeteget olvastam donglekről, DAP-okról aztán iJoenál hallgattam Fiio és Hiby DAP-okat saját/ottani Fiio FT3 fejhallgatóval, majd Muzixnál Lotoo Paw S2-t szintén a saját fejessel és iBasso AM05-tel. Érdekes volt, hogy a Hiby DAP-oknál R2 és talán R5 nem éreztem hogy a Machez képest olyan nagy ugrás lenne, viszont a Fiio M11S de főleg az M11 Plusnál már kezdtem sejteni hogy miről szól ez, bár valahogy volt egy erős analitikus benyomása az egésznek számomra, amitől arra jutottam hogy hallgatózok tovább. Ezután jött egy Muzixos kör, ahol ugyan tetszett amit hallottam, de szintén egy erős analitikus benyomás miatt szintén nem éreztem hogy ez az én irányom.
Black friday-en behúztam egy DX170-et, amivel úgy voltam, hogy ha nem tetszik a hangja max visszaküldöm, viszont erre azóta se került sor. Saját fejhallgatómmal is teljesen lenyűgöz, de az eleje óta érződik, hogy a jobb minőség szűk keresztmetszete mostmár a fejes.Így jutottam rengeteg fórum bújás után oda, hogy IEM irányba megyek tovább és próbálok emelni a hallott minőségen. Novával felvettem a kapcsolatot és megbeszéltünk egy demót, ahol végig hallgattam egész sok fülesét a Phoenixekkel együtt. Egyesével nem is mennék végig azon hogy melyiknél mit tapasztaltam, rengeteg információ volt és mivel árral arányosan mentünk felfele az elején többnyire gyors belehallgatás után vissza is adtam őket, mert nem éreztem határozottan jobbnak az élményt a fejhallgatómnál. Amiken így végig rohantam a Tanchjim Tanya, Tripowin x HBB Mele, Urbanfun YBF ISS014, Periodic Audio BE. Shortbus Fat-Earth planar és az Etymotic ER3XR voltak (bár az ety inkább kényelemben volt elviselhetetlen). Ez után értünk oda ahol először elmosolyodtam ez volt a Mangird Tea aztán a Tanchjim Oxygennél ugyanez a benyomás. Majd jött egy teljesen más világ, nem is igazán akartam elhinni hogy ezt a hangzást tényleg ki lehet hozni IEMekből: SoftEARS RSV + HiBy RS2, Beyerdynamic Xelento, Tulku G7, Shuoer EJ07 + Astell & Kern SR35. Ez a felső kategória már nem is feltétlen saját forrással ment. Ahol összehasonlítottam saját forrást Nováéval ott tényleg érződött, hogy másik polcon szólnak ha tisztességgel ki vannak szolgálva.
Kicsit bővebben írok a Mangird Tea, Tanchjim Oxygen, Tulku G7 és a Phoenixekről.
A Teat és az Oxygent volt lehetőségem többet hallgatni, össze is hasonlítani őket. Mindkét fülhallgató instant wow élményt adott. Na végre, ezt kerestem és hasonló dolgok jutottak eszembe elsőre. A Teánál rengeteg részletet kaptam, az Oxygennél meg amellett, hogy egész sok részlet jelen volt még rendes odaverő basszus is volt a képben. Elsőre jobban is tetszett az Oxygen, de idővel ahogy egyre többett hallgattam őket sokkal jobban megtetszett a Tea. A basszusa nincs annyira erősen előtérben, de mégis jelen van és elég mélyen van, emellett összességében nagyon zenei és szórakoztató, egyáltalán nincs analitikai benyomása. Az Oxygen ahogy először berúgta az ajtót a basszusával, úgy idővel vesztett a varázsából, amíg a Teanál sokkal jobban szétváltak a mély hangok is, addig az Oxygennél azt éreztem hogy jobban egyben maradnak, nehezebben megkülönböztethetőek.
Természetesen sok zenét amiről azt hittem hogy elejétől a végéig ismerek gyakorlatilag újra barátkoztam velük.
A G7-nél az első benyomás valami hihetetlenül meggyőző volt, aztán a második is. A felső kategóriás eszközök közül is kiemelkedett számomra. Borzasztó erőset üt a mély, nagyon megnyerő a dinamikája és tág a színpad és brutál sok részlet lesz jelen amiket nagyon könnyen lehet elkapni. Saját forrásnál is új arcukat hozták zenék, amik már előtte is hatalmasat nyíltak a Teával nekem. Tulajdonképpen ezt el tudnám mondani mind a négy IEMre és itt nüanszokról van szó amit nem is igazán tudok ennél pontosabban megfogalmazni, de a leginkább hidegrázós élmény a G7 volt nekem.
Ez egy teljesen új világ számomra.Menet közben előjöttek a Phoenixek is, amikből az eredetit nem is igazán sikerült elsőre értékelnem/értelmeznem, merthogy a DAPomat is még bőven tanulom. Addig fixen egy filtert használtam a rendszerszinten állíthatóak közül, aminél egy lefolytott, függöny mögötti vagy víz alatti hangzása volt az earbudnak. Mondtam is, hogy nem vagyok egyáltalán mestere az EQ-zásnak, de ennél biztos használnék. A Phoenix frissített verziót hallgatva jutott eszembe hogy ki lehetne próbálni másik filterrel és láss csodát egyből elkezdett rendesen zenélni, el se hittem, hogy ennyi részlet kijön belőle, közben a basszus is üt. Le a kalappal. Majd jött a 600 Ohmos, ahol jöhetett a High Gain, meg a hangerő tekerés és szólt az is valami elképesztő nagyot. Első körben nem is gondoltam hogy earbudra lenne szükségem, de ahogy hallgattam az IEM-eket és minden olyan volt mint egy videoklip, rá kellett hogy jöjjek nem nagyon fogok tudni mindig ilyen izolációban zenét hallgatni, úgyhogy leadtam a rendelésem és idővel lehet jelentkezek egy saját Phoenix élmény beszámolóval.
Végül bármennyire is tetszett az a hangzás amit a Tea nyújt, de valahogy mégis azon dilemmázok, hogy inkább magasabb polcról választok IEM-et. Könnyebb lenne ha nem hallottam volna a G7-et.
-
Vysard
csendes tag
Sziasztok,
pár hete vettem egy Sony NW-A306-ost, amit eddig bluetooth kapcsolattal használtam. Szeretnék venni hozzá egy vezetékes fülest, jelenleg egy Fiio FH3 és egy Sennheiser IE200 között őrlődöm. (Fiio-t nem ismerem, Sennheiser-ből van egy pár éves HD450BT és egy Momentum 3 TWS)
Akinek van tapasztalata a fent említettekkel megosztaná, illetve van esetleg jobb a fentiektől ebben az ársávban?
Előre is köszönöm.Üdv
-
lapalapa
senior tag
válasz AdamTaylor #92205 üzenetére
Örülök hogy bejött a dx170. Szerintem az áránál sokkal jobb hangja van.
A Phoenix mellett fejessel, meg etymotic er4xr-el hallgatom.
Az ety nekem sokkal jobban tetszik, mint a tea (nem egy kategória), dx170-el elég jól tud varázsolni.
Érdemes kipróbálni azt is.
Az enyémet is meghallgathatod ha Bp.Ha nincs minőségi forrásod, akkor mosóbenzinnel járatod a Ferrarit..
-
AdamTaylor
csendes tag
válasz lapalapa #92208 üzenetére
Eléggé bejött, köszi a tapasztalatokat meg aztán tippeket, tanácsokat. A másik amit néztem a M11 Plus volt, de olyat szerettem volna ami kevésbé analitikus. Egyáltalán nincs hiányérzetem a hangjával, az zseni. Egyedül a görgő az oldalán zavar kicsit hogy este hangos, de ezzel simán együtt tudok élni.
Az etyt próbáltam amikor visszavittem a Teat és az Oxygent, de nekem nagyon kényelmetlen volt. El tudom képzelni, hogy nem tökéletesen raktam be, de ennél nagyobb penetrációt nem vállalok zenehallgatásért
Előző hszből kimaradt hogy hatalmas pacsi Novának amiért rendelkezésre bocsátotta ezt a széles spektrumot. Óriási könnyítés így irányba rakni magam hangzással kapcsolatban. Összehasonlíthatatlan a végtelen cikk és fórum olvasgatással.
-
stk049
csendes tag
Sziasztok!
IEM fülest keresek kb 5-15ezres árban.
Amazon.com -on a KZ fülhallgatók dominálnak értékelések alapján. Nem mondom, hogy nem tetszenek, de kinézetre jobban bejönnek a hagyományos kialakításúak.
Tudnátok ajánlani párat? Van jobb a KZ-nál ilyen árban?
Hangzásra szerintem kiegyenlített/lapos. Esetleg enyhe basszus kiemelés. Használat pc/telefon.
Köszi! -
stellaz
veterán
válasz AdamTaylor #92210 üzenetére
Az etynél el kell hinni,.hogy be lehet tolni teljesen. Elsőre nem könnyű, ezt belátom.
Utána, mintha ott sem lenne, már ha passzol a fül illeszték. -
wolfman
veterán
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
csƵ
addikt
Üdv,
van egy AKG K371 fejhallgatóm, de alig használom, mert kényelmetlen fekvés közben.
Ilyen hangminőséget keresnék iem-ben. Mit ajánlatok 50-80k között? -
stellaz
veterán
SIMGOT EA500 -at írták mostanában kifejezetten Best Buy vételnek,. ami kb ebben az ársávban van (~80 dollár).
Vagy ott van az Etymotic er3se/xr itthonról is beszerezhetően (amazonon szokott olcsóbban is lenni), csodás hanggal, ha nem félsz az extrém mélyre behelyezendő kialakítástól.
Azt nem tudom, hogy a cuccaid telejesen ki tudják-e szolgálni ezeket a füleseket.
[ Szerkesztve ]
-
-
-NoVa-
addikt
Fekvés közben a legtöbb IEM is kényelmetlen lesz, legalábbis ha oldalra fordulsz. Apró, lapos, nem mélyre menő formavilág jó, nekem pl a Beyerdynamic Xelento, Tanchjim Oxygen, és a Tin HiFi P1 alkalmas oldalfekvésre, minden más kényelmetlen, de ezek drágábbak.
Az árkategórián belül a Sennheiser IE200 kb az, ami erre ideálisan apró, kellemes, nem bántó, nem túlzó hanggal. Semmi highend technikai bravúr, csak egy korrekt igásló.
Vagy earbud. Az oldalra fekve sem nyomja a hallójáratod, némelyik kifejezetten alváshoz optimalizáltan lapos házzal rendelkezik. Van pl egy VE Zen Lite Vita itthon, azzal rendszeresen elaludtam zenehallgatás közben.
-
-
Zsoltán
csendes tag
Sziasztok!Volna egy nagy problémám, Karaácsonyra kaptunk egy JBL Tune230NC TWS tipusú fülhallhatót és sajnos csak monóban szól, nem tudom sztereó módba állítani sehogy sem Tud valaki segíteni?
-
stellaz
veterán
válasz -NoVa- #92226 üzenetére
egyrészt próbáld meg, hogy lekapcsolod a bluetoth profilban a telefon hívásokat és csak a médiát hagyod meg
másrészt töröld a párosítást, indítsd újra a telót, párosítsd újranekem sok eszközzel előfordult, hogy telefon profilba váltott, de ez szerintem inkább a telefon bűne, mint az eszközé
[ Szerkesztve ]
-
Zsoltán
csendes tag
válasz stellaz #92228 üzenetére
Köszi a választ, de sajnos nem értem.
A bluetoth profilban csk be vagy ki lehet kapcsolani, telefonhívás és média nincs.
Az újraindítást megpróbálom
Sajnos amit eddig csináltam csakis monoban szól ez a fránya füles és a letöltött programban is csak monoban ismeri fel.
A bluetothban is külön külön ismeri fel baloldal és jobboldal külön külön, nemegyszerre mindkettőt. Ami az interneten van, factory reset és párosítás sajnos nem vezett eredményre.
Külön külön jól szól mindkettő, de egyszerre sajnos nem
-
stellaz
veterán
válasz Zsoltán #92229 üzenetére
Ha telefonon rámész adott párosításra, akkor ott vannak a bluetooth profilok az eszközhöz, jellemzően média, telefonhívás, telefonkönyv, esetleg codek. Értelemszerűen, ha kikapcsolod a telefon profilt, akkor nem fogsz tudni vele telefonálni, de lehet, hogy megoldja a problémát, mert az egy másik szabványt használ, mono és gyenge hang jellemzi. Persze normál esetben működnie kéne, de több eszköz használata esetén van, hogy összeakad valami. Realme telóm sajnos elég gyakran csinálta, az új xiaomi eddig még nem produkálta.
Ennek ellenére lehet, hogy nálad nem ez a gond.[ Szerkesztve ]
-
abw6291
tag
Sziasztok!
Melyik az a legolcsóbb vezetékes fülhallgató, amit javasoltok telefonálás, Teams céljára?
Semmi extra igény nincsen, csak az, hogy ne búgjon, gerjedjen telefonálás közben mint azt a mostani T'nB Essweet teszi.Tényleg, ezt miért csinálhatja és mit lehet tenni ellene? Amúgy új és tökéletes kis headset lenne, én jól hallom a másikat.
-
gaben22
senior tag
válasz abw6291 #92233 üzenetére
Próbáltad már másik fülhallgatóval is ugyanazt a be/kimenetet? Búgás nem biztos, hogy a fülhallgató hibája. Telefonokhoz szoktak adni mikrofonos fülhallgatót, lehet neked is van több, próbáld ki őket és akkor lehet nem kell venni semmit se. Én iPhone mikrofonos fülhallgatóját használom erre a célra, valamelyik céges telefonomhoz járt, erre ez is megteszi.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: GPU: Gigabyte Aorus Master 4090 + EKWB 4090 Nickel Acetal blokk
-
laleeee
őstag
[link] döbbenet ez a füles 60 dollárért, főleg hangszínpad és képalkotás tekintetében, de úgy általában...+Kbear Hazy kábel 👌
-
Red Bull fan
aktív tag
Sziasztok,
Tapasztaltabb Ebay-ről vásárlóktól kérdezném,hogy adott egy termék, Amerikában van, ha meg akarom vásárolni az eszközt akkor a vámot+áfát is ki lehet fizetni a termékkel együtt.Fizethetem nyugodtan így nincs vele több macera?
Vagy…? -
s4tch
veterán
válasz Red Bull fan #92237 üzenetére
Ha global shipping programban veszed, akkor az ebayen fizetsz mindent. Ha nem, akkor jó eséllyel a posta fogja vámolni, a közterheket is ők szedik majd be. Gondolom, van itt valahol egy ebay topik, ott nézz szét további infóért.
-
Gzula[HUN]
őstag
"Pick 3+" alis akció keretében most ilyen 2-3$-ért lehet rendelni QKZ AK6 (és különféle változatai), meg X2 In-ear Sport fülhallgatót. Ezen kívül van még 1-2 típus, de nem emlékszem. Fogalamam sincs, milyen lesz a hangjuk (gondolom basshead cuccok), de ennyiért már csak a vezeték is megérte későbbi kókányhoz. Amint megérkezik pár szót írok, bár lényegében nulla a fülhallgatós tapasztalatom, de ennyiért nem akartam kihagyni.
Ja, ésBÚÉK MINDENKINEK!!! 🥳
[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Gzula[HUN] #92240 üzenetére
én asszem nov elején rendeltem így qkz ak6 pro ill kz edx-pro modelleket. mind2 basshead (nem tudom melyik a "bassheadebb" hirtelen), mikrorészleteket, teret nem kell várni tőlük, ~$10 körüli balanced kábel (elméletileg ugye az ezüst, ami magast emel) jót tesz nekik.
annak jó tényleg, aki utcára/háttérzajhoz akar valamit, bírja a basszust, de nincs különösebb igénye zenei téren.én amúgy poénból BF-kor vettem egy xelento-t, mert kíváncsi voltam.
hát NoVa, jól mondtad... egyértelmű a különbség a kínai és az eredeti között (basszus van dögivel, közép keresve sincs, magas so-so.. bár lehet bejáratom, akkor lesz olyan, mint az eredeti... )"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
Gzula[HUN]
őstag
válasz K1LLMy53Lf #92241 üzenetére
Részemről is csak poén volt egyébként, remélhetőleg hamarabb jön meg az AKG K550 mk2. Egyébként olvastam a hozzászólásod, rákerestem. Pont ezért nem rendeltem meg a másikat, amit írtál. Utólag vettem észre, hogy a "pro" verizót kellett volna venni, mert ott már cserélhető a vezeték. (Azt hittam az "alap" verzió is az.) De az 1$-al drágább volt. De volt talán valami "max" verzió (az már 4,49$ az akcióban LOL) is, azt már tényleg nem tudom, mivel "tud többet". Hogy más ne járjon így, be is #-elem.
#qkz ak6[ Szerkesztve ]
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz Gzula[HUN] #92242 üzenetére
Én anno rakerestem az összes típusra, ami choice dealben benne van, és 2-3 review/füles alapján próbáltam a legkevésbé basshead-eket megvenni. Szóval nagy eséllyel a max verzió is egy erősebb mély kiemelt cucc.
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
-NoVa-
addikt
válasz K1LLMy53Lf #92241 üzenetére
Bátor :) A filléres IE600 klónok hasonlóan rettenetesek, ezeknél nem vesződnek tuninggal, a forma és a név eladja.
Én most immúnis vagyok az összes új IEM impulzusvárlásra, túlságosan elégedett vagyok a jelenlegiekkel :)
Earbudból jövő héten lesz már időm körbeadni az újdonságokat, eddig mindenkit, aki hallotta a két újat, sikerült meglepni a hangminőséggel.
-
t256
őstag
Sziasztok,
30 ezer Forintig szeretnék fülhallgatót venni? Ebben az árkategóriában melyik a jobb vétel?
Mee Audio Mx1 Pro
Final E3000CSpock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
-
-NoVa-
addikt
válasz Vysard #92246 üzenetére
A 2.5KHz és 5.5KHz környékén érzékelhető emelések zenefüggően és hangerőfüggően át tudtak billenni harsányba a FiiO-nál. Én annak sem szerettem a kábelét, nagyon merev és minden zörejt végigvezet, de legalább nem peremes a csatlakozó, egyszerű cserélni. Linsoul LSC08-cal használtam anno.
Persze ha az egyik hiánycikk, az egyszerűbbé teszi a döntést :)
[ Szerkesztve ]
-
t256
őstag
válasz Valkűr #92249 üzenetére
A cél zenehallgatás, leginkább rock, metal, és retro magyar zenék (The Gathering, Metallica, Presser).
PC-vel használnám (Foobar2000, Spotify), valamint iPhone11-el.
Külön DAC-om nincs, de gondolkodom rajta.Spock says, “Logic clearly dictates that the needs of the many outweigh the needs of the few.” Captain Kirk answers, “Or the one.”
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- OLED TV topic
- Házimozi belépő szinten
- Autós topik
- Bluetooth hangszórók
- Apple iPhone 11 - népalma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Elado vegyes IoT eszkozok (sensor,socket,smart speaker)
- Katana GF66 12UE 27% 15.6" FHD IPS i5-12500H RTX 3060 16GB 512GB NVMe gar
- ZBook 15 G4 27% 15.6" FHD IPS i7-7820HQ M2200 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Apple iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium, Bontatlan, 1 Év Apple Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest