Hirdetés

Aktív témák

• karib

addikt

Azt ne feledjük, hogy a gyorsaság csak egy, és nem is feltétlen a legfontosabb tulajdonsága a pilótának. Szerintem a kiegyensúlyozott (jó) teljesítmény és a jó csapatmunka fontos. Mint korábban említette valaki, MS-nek nagy szerepe volt abban, hogy a Ferrari talpra tudott állni (asszem hivogatta is a Toyota, hogy csinálja meg ezt nekik is, nem kevés zséért, de végül maradt a Ferrarinál - a toyotások pedig nem hülyék, a sport részlegük pedig pláne). Szóval Schumi nem csupán gyors, hanem kiegyensúlyozott, precíz, jól együttműködik a csapattal, a mérnökökkel-szerelőkkel is (!), lát és ért, azaz a csapattaktikákat gyorsan tudja iktatni, s mindezek mellett érzi az autót, ami nem csak a kezelését jelenti, hanem azt is, hogy nem hajtja széjjel. Sokáig nem kedveltem Schumit, de most már becsülöm. Nincs hozzá fogható pilóta jelenleg, és valszeg max az újoncok közül kerülhet ki (Raikkonen pl. érdekes lehet) hozzá fogható. Montoya pl. jó, ahogy Hill és Villeneuve is tudott világbajnok lenni, akár neki is kijárhat egyszer, de nincsenek egy szinten összességében Schumival. Kis Schumi tavaly sokkal jobban szerepelt, és benne is van annyi érzék, hogy kevésbé hajtja széjjel a technikát, mint pl. Montoya (tavaly). Nem hinném, hogy egy csapaton belül olyan nagy difi lenne a két autó között, és általában meg lehet figyelni, hogy egyik pilóta gyakrabban hullik el szétesett autó miatt...

Amúgy pont a WRC-ben lehet megfigyelni azt, hogy pl. a Ford milyen okosan ''termeszti'' az új pilótagenerációját (Martin és Duval), akik most már nem egyszer a legnagyobb ászoknak (akár a házon belüli McRae és Sainz duónak is) odapörkölnek...

Mocis versenyek tényleg nagyon izgalmasak, annak ellenére, hogy nem vagyok motoros ember. Időnként nézegetem és tényleg pörgős, de nekem egy idő után leül, mert túl sok a motor és az ismeretlen név :) Anno az eredeti DTM nagyon ott volt, no meg a kamionversenyek! Az aztán duuurva :D

Aktív témák