- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Aktív témák
-
Ferdzsoo
addikt
Jól látom ha úgy látom hogy raktáron most sehol sincs Crucial C300 64GB rakin?
Illetve a rambazárban meg sem találtam."It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."
-
ubid
senior tag
Helló!
Egy kis segítséget szeretnék kérni a tapasztaltabbaktól !
Van egy Dell Inspiron N5010 -es laptopom 320 GB HDD vel.
Ebbe szeretnék egy SSD-t , (gondolom mivel másképp nem lehet) a HDD-t pedig USB tokba, és így használni.
SSD-re Win-t pakolni és csak a programokat.
Valaki tudna ajánlani valami megfelelő minőségű és árú terméket ?
A segítséget előre is köszönöm!-.-
-
scope2007
addikt
-
aktív tag
úgy fest a dolog, hogy jövő héten érkezik az SSD-m.
Lenne pár kérdésem:
1. 128Gb-osat vettem. Az SSD-t "szabad" partícionálni? Úgy értem, hogy szeretnék rajta egy 40Gb-os részt az OP rendszernek és a maradékot a progiknak. Azért szeretném partícionálni, hogy ha backupolom az OP rendszert, akkor csak a 40Gb-oson lévő rész kerüljön backupba.2. A már meglévő telepített rendszeremet át tudom rakni SSD-re? Backupolom a mostanit, az SSD-re meg restore. Persze elötte beállítom a rendszeren az AHCI-t.
Hirtelen ennyi, de biztos lesz még...
köszi előre is
-
ZolikaE46
senior tag
válasz deicide #17100 üzenetére
áhhhh Köszönöm a kielégítő választ. Még egy olyan kérdésem lenne, hogy áthelyeztem a chace mappát, de az internet nem pakolja tele. Ezek szerint el ronthattam valamit? Most néztem Ist-nek is 0X00. Így már stimm a dolog.
scope2007: Egy szavam nincs rá csak nem értettem ezt a dolgot, Egyb Én azt hittem, hogy a sata3-as vezérlőm nem az igazi...
[ Szerkesztve ]
-
scope2007
addikt
válasz canniball #17109 üzenetére
ja bocsánat
íme a kieg és a neve:
Cache Status 0.7.10CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
McLaca
őstag
válasz pschio #17104 üzenetére
Jó hír az elégedettség, mert picit savanyú szájízzel rendeltem meg a 320-ast az X25-M helyett. Keddtől klubtag leszek én is.
kenesei1982 kérdése engem is foglalkoztat. A TRIM vajon független a partícióktól? Azaz egy 40GB-os partíció esetén csak az azon belüli szabad helyet használja, vagy az egész rendelkezésre álló használatlan cellákat is? Tekintve, hogy egy SSD-nél nem értelmezhető a lineáris adatelérés, és emiatt a töredezettség, gondolom, hogy partíciótól függetlenül használja a cellákat a TRIM, de jó lenne ebben a megerősítés.
Apropó backup: úgy tervezem, hogy a 120GB-os SSD-met rendszeres időközönként backupolom az általa kiváltott 250GB-os HDD-re (eSata porton keresztül). Érdemes mindent lementeni, azaz 128GB-os partíciót csináljak majd a backupra, vagy van ennél jobb megoldás is? (Mondjuk ghost-jellegű mentés esetén könnyű a visszaállítás egy esetleges krach esetén, és ahhoz ugyebár 1:1 méret kell.)
Ill. ki milyen szoftverre esküszik ehhez? Óvatos duhajként akarok biztonsági mentést csinálni, mert az a HDD-knél sem árt, hát még a kiforratlan SSD-knél...Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
McLaca
őstag
válasz scope2007 #17107 üzenetére
Köszi, ez hasznos!
Apropó, ha 10Mbitnél gyorsabb net elérése van valakinek, és a pingje is 10ms alatti, nyugodtan kikapcsolhatja a lemez cache-t. Nálam hetek óta 0-ra van állítva, és nemhogy nem lassított, de talán gyorsított is az elérésen (még HDD-vel). 40Mbites diginet, innentől a cache áthelyezgetésével hdd-re, meg ramdrive-ra én nem is foglalkozom.Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
aktív tag
-
aktív tag
-
scope2007
addikt
válasz kenesei1982 #17114 üzenetére
már megmondtam.. menj vissza pár hszt és lesz link is
Cache Status 0.7.10
na most már én is belőttem a kieget:
[ Szerkesztve ]
CUBE AIM SLX 29" + SEAT LEON 1P 2.0 PD-TDiiiiiiiiiiiiiiiiii
-
canniball
nagyúr
válasz McLaca #17112 üzenetére
Milyen OS? W7 Prof.-ban (és felette) van beépített backup funkció.
scope2007!
1. És mit/hogy lőttél be?
2. Jól látom: ez a felhasznált/szabad cache-t mutatja (és nem a felhasznált/összes párost)?
3. Ha jól értem te is átdobtad a cachet ramdisk-be, akkor mi az a "Gyorstár a memóriában"?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
McLaca
őstag
válasz kenesei1982 #17115 üzenetére
Firefoxban a beállításoknál 0MB-ot kell beállítani, viszont IE-ben nem lehet 8 alá menni. Többi böngészőben nem tudom.
Üdv!
-
ZolikaE46
senior tag
(#17121) Erre valakinek ötlete? A másik kérdésem, hogy felraktam ezt a kiegészítőt (Cache Status 0.7.10), de nem tudom hogy lehet használni vagy hol kéne látnom?
[ Szerkesztve ]
-
ZolikaE46
senior tag
válasz canniball #17128 üzenetére
Én nem látok ilyet a firefox 4.0.1-be, lehet Én vagyok ennyire vak, de nem taláom...
itt hova menjek?[ Szerkesztve ]
-
ZolikaE46
senior tag
-
McLaca
őstag
válasz ZolikaE46 #17129 üzenetére
Én visszaraktam a 3-ast, a 4-esnek borzalmas memóriaéhsége van... Amikor összetett flash tartalom futtatása mellett a FF és a plugin containere együtt 800 mega RAM-nál járt, akkor durrant el az agyam. A 3-as még nem ment 400-500 fölé extrém esetben sem.
Üdv!
[ Szerkesztve ]
-
pschio
őstag
válasz McLaca #17112 üzenetére
pont így voltam vele én is. nem nagyon akartam intelt. inkább vertex2-t akartam volna az írás miatt. de nagy szerencsémre lebeszélt a boltos barátom. így jött képbe a vadiúj 320. 3 év gar. eszméletlen sebesség még a raid0-hoz képest is amit 2db 320-as hitacsival csináltam.
[ Szerkesztve ]
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
pschio
őstag
itt vettem. érdeklődj ha gondolod.
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
KAMELOT
titán
Sziasztok!
Új gépembe egy ilyet szeretnék! OCZ RevoDrive 50GB
Szerintetek jó lesz?
Köszi előre is![ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
DV
senior tag
válasz KAMELOT #17140 üzenetére
Az Intel 320 80GB (3. generacio) sokkal inkabb megeri, mint egy ilyen RevoDrive.
[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
Csak azért gondoltam ilyet mert itt nincs kábelezés és a gyorsasága is 2x nagyobb mint egy SATA-s SSD-nek. Ezeket is nézegettem amit írtál!
Lehet még várok egy picit! Lejjebbb mennek az árak.És amit írtál annak mennyi az élettartama? mennyi óra?
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
aktív tag
Bocs, hogy újra felteszem a kérdést, de nem csak engem érdekel a dolog.
Ha partícionálom az SSD-met. Akkor ezt az SSD virtuálisan kezeli? Azaz látszik a két partíció és külön is kezeli őket, de a trimet az egész meghajtóra futtatja v csak a partíciókra külön?
Tehát "szabad-e" partícionálni?
-
AirBooms
addikt
válasz kenesei1982 #17143 üzenetére
Persze hogy szabad particionálni.
-
cszn
őstag
válasz kenesei1982 #17143 üzenetére
Ugyanúgy használhatod mint egy sima HDD-t. A TRIM a teljes SSD-t használja.
-
aktív tag
válasz AirBooms #17144 üzenetére
Úgy tervezem, hogy a most futó rendszer alatt berakom az SSD-t (win7) ott leformázom, majd a rendszert átklónozom rá. Elvileg működnie kell. Ha win7 alatt formázom/particionálom akkor elvileg az alignálás jó lesz. Viszont a átrakom rá a rendszert, akkor a win7 partíció elötti 100Mb-tal mi lesz? Az is átmegy rá?
-
AirBooms
addikt
válasz kenesei1982 #17146 üzenetére
Amikor megformázod az SSD-t, akkor kerül rá. Amikor klónozol, ne másold át az mbr-t. Azt utólag, te magad írd fel rá. A topikban van rá többféle megoldás. Mindehhez az Acronist ajánlom leginkább (főleg, mert én is ezt szoktam használni) ).
-
DV
senior tag
válasz KAMELOT #17142 üzenetére
Itt megtalalod, link, bar az elettartamot sosem oraban merik. Amit irnak az a "Mean Time Between Failures (MTBF)" es az nem elettartamot jelent, hanem a hibak kozott eltelt idot.
Az SSD elettartamat a P/E (Program/Erase, vagyis iras/torles) jelzi, ami a 25nm-es NAND lapkaknal 3000 korul van, mig a 34nm-nel 5000 korul, info.Bovebben az 1.hsz aljan van 2 cikk, amit erdemes lenne atolvasnod...
Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
A Nagy SSD-teszt.... -
aktív tag
-
AirBooms
addikt
válasz kenesei1982 #17149 üzenetére
Mondjuk mikor először indítasz az SSD-ről, akkor a Win DVD-ről bootolsz, s ráírod. De az is lehet, hogy a bootsect progit még klónozás előtt ráírod a rendszerlemezre, a system32 mappába, s amikor indítod az új SSD-t, akkor onnan írod rá. De van egy Easy BCD nevű win alatt futó ingyenes kis progi is.
Aktív témák
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mini PC
- Milyen processzort vegyek?
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- További aktív témák...
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
- Eladó bontatlan új 5 db ADATA su650 240gb
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest