- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
KatiPeti
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy OCZ RevoDrive –val kapcsolatban.
Dv avi-ból készítek dvd-t a Premiere Pro 2-vel az alábbi gépen, XP 32 bites oprendszer alatt:
ASUS P5Q Deluxe
Q9505 @ 3.6 MHz + SCYTHE Mugen 2
Kingston HiperX DDR2 1066 4 X 1Gb
Intel SSD X 25-V G2 40Gb + 2x WD Caviar Black 500Gb / WD5001AALS /
Ati Radeon HD 4670 1GbHogyan tudnék a konvertálás sebességén javítani?
A 2 WD-t használva a processzor teljesítménye 50 – 70 % között ingadozik.Szerintetek,egy PCIe RevoDrive 50 Gb-os kártyát használva a teljes folyamatra, (az adatok olvasása és a konvertálása is a kártyán belül történne ), javítana e érdemben konvertálás sebességén?
Bármilyen javaslatot, tanácsot örömmel fogadok!.
Köszönöm.
-
ZolikaE46
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne tőletek, hogy mit raknátok 3. helyre gyorsaságba? Én nálam a sorrend kb így nézne ki:
-OCZ Vertex 3 120Gb
-Crucial C300 128Gb: de ez számomra kilőve.
- és talán 3. bemerném írni a Corsair F120 120Gb-t Szerintetek? Jó mondjuk a Plextort is belehetne írni 2.-nak de az horror úgy, hogy kihagynám![ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
válasz KatiPeti #16952 üzenetére
Hogyha megoldhato akkor tedd az Intel SSD-re az anyagot olvasasra, majd ird a WD-re. Hogyha felgyorsul a konvertalasi folyamat, akkor egy masik SSD-vel is gyorsulni fog. Ne feledd el monitorozni a processzor kihasznaltsagat, hogyha vegig 100%-on fog futni akkor az jo jel lesz.
Hogyha mar van/lesz egy gyors SSD-d konvertalasra, azutan mar valoszinu csak a CPU lesz a szuk keresztmetszet.ZolikaE46
OCZ Vertex 3 120GB
Intel X25-M 120GB
Corsair F120[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
-
ZolikaE46
senior tag
válasz fagy53 #16958 üzenetére
Mindegyikre 3év gari van és megbízható helyről 100%-ig! Szóval ez nem szempont az, hogy mennyire megbízható talán itt az se fontos mert ugye garisak, 3év után meg már rég mást fogunk használni. Szóval egyenlőre akkor én a gyorsaságra figyelnék, nem?
Ár pedig Vertex 3 59.000Ft Újonnan persze! Csak az a bajom a vertexel jelen esetbe, hogy mára lett mondva ha lemondják a rendelést akkor azt ami bent van megkaphatom ,de sajnos meghosszabbították a foglalást péntekig szóval több mint valószínű hogy elviszik, ha meg elvitték akkor 2-3 hét annyit meg nem szívesen várnék. Ezért vacillálok!
Corsair f120 meg 45.500Ft szintén új![ Szerkesztve ]
-
Ist
tag
Jok az arak!
Latom mostmar lassan Te is bevasarolsz.
Hitted Te is! :)
-
ZolikaE46
senior tag
Muszáj lesz, mert már ki vagyok teljesen... de most mond meg mit csináljak!? 2-3hetet nincs kedvem várni, de most akkor mit vegyek? Corsair F120-at vagy várjak inkább, mert megéri? Teljes a kétségbeesés.
DV: Köszi. ezzel is legalább kicsit okosabb vagyok, de sajnos még mindig nem tudom mit csináljak. Sorry hogy ennyit kérdezgetek itt mindenkit, de nem akarok rosszat venni.
[ Szerkesztve ]
-
DV
senior tag
válasz ZolikaE46 #16962 üzenetére
A Te helyedben vennek egy Intel X25-M 120GB-ot mert az meg a 34nm-es NAND-dal van szerelve (egyreszt hosszabb a cellak elettartama is 5000 PE vs. 3000PE (PE=Program/erase)) masreszt nem letezik belole tobb verzio, mint az OCZ-nel.
Amugyis az Intel minden egyes SSD-t letesztel szallitas elott, szoval nagyon pici az eselye, hogy vissza kellene vinni gariztatni azonnal vasarlas utan.[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
-
ZolikaE46
senior tag
válasz fagy53 #16965 üzenetére
Okés, Köszi nektek, ha úgy döntök akkor, hogy intel melyiket vegyem inkább intel x25-m g2 postville 120Gb vagy intel x25-m g3 postville 160Gb?
Most nézem van itt egy másik fajta is Intel SSD 120GB INTEL510 SATAIII SSDSC2MH120A
- olvasási sebesség: 450 MB/s
- írási sebesség: 300 MB/s[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
-
canniball
nagyúr
Ha feltelepítem a windózt egy SSD-re majd később átmásolom egy másikra, akkor ugyanaz lesz a végkifejlet mintha eleve a másodikra telepítettem volna vagy ér valamiféle hátrány?
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt.
Mint írtam, kompatibilitási gond miatt eladtam a Kingston SSD-met, de szeretnék helyette másikat. 32-40gb-os elég lenne számomra és ilyen huszon-párezerért kéne. Mit ajánlotok?
-
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz V.Stryker #16973 üzenetére
Az SSD gyártók között jelenleg talán az Intelnél a legkiforrottabb a termék tesztelési és minőségbiztosítási folyamata, emiatt valóban érdemes náluk nézelődni. Megbízhatóságban is kb. 0,4%-os meghibásodási arányuk van az MLC SSD-re.
Más gyártó pl. az OCZ sem véleltlen, hogy vezérlőgyártót vásárolt fel (Indilinx), hogy tapasztalatot szerezzen a vezérlők és a firmware készítés terén is.
Viszont az X25-V már elég lassú darab, nem tudom megéri-e így az árát, lehet érdemesebb itt a fórum apró rovatában nézelődni egy X25-M után.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Flashcash #16974 üzenetére
Igazából az M-ből már csak 80 gigás van, ami 40k felett van, és az már nem fér bele. Viszont nekem ebbe az erősebb netbookba kéne, ami nem nagyon tudta kihajtani az előző kingston-t sem, így a sebessége talán nem nagy veszteség. Vagy igen?
SSD-t meg nagyon használtam nem igazán vennék.
-
-
cszn
őstag
válasz V.Stryker #16975 üzenetére
32-40 gigások közül pedig még mindig az X25-V a legjobb vétel. Nem hinném, hogy megbánod, ha megveszed.
(#16969) ZolikaE46 A Vertex 3-mal, az X25-M-mel, a 320-as és az 510-es intelekkel is jól jársz. Döntsön az ár és méret. Megjegyezném, hogy az új vertexek megbízhatóságáról semmi infó nincs.
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz radi8tor #16972 üzenetére
Remek.
Más.
Vettem egy ilyen lapot, ez már SATA3-as. Érdemes emiatt elgondolkodnom a cserén vagy még mindig az az általános nézet, hogy átlagos felhasználás (net, office stb.) mellett mindegy milyen SSD-n van a rendszer és egy új SATA3-assal sem lenne gyorsabb mint a jelenlegi SATA2-essel?https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Bobyjack
senior tag
Az SSD berakása óta a gép harmadszor indult el a C meghajtó konzisztencia ellenőrzésével. Talált pár "árva" file-t. Valamilyen beállításom hibádzik, vagy az SSD rossz? A gép rendesen lett leállítva mindháromszor.
-
Gorneck
legenda
válasz canniball #16984 üzenetére
Háááát én a dög lassú Samu SSDm mellett éreztem, hogy nem 4magos a vas alatta...szal, ha nem gond azt a lepkekergető vasat kevésnek tartom továbbra is egy jobb SSDhez...de egy olyanhoz is, mint az enyém...
Amúgy remek kis cucc...havernak most raktam össze egy ilyen masííínát...
Gorneck#1239
-
canniball
nagyúr
válasz Gorneck #16985 üzenetére
"...azt a lepkekergető vasat...Amúgy remek kis cucc..."
Néminemű ellentmondást vélek felfedezni a szavaidban...Btw keveset kér enni és óccsó, akkor a jelenlegi drive marad, azzal megtámogatva jó lesz az nekem.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
Bobyjack
senior tag
Új rendszert raktam rá. Az SSD-re egyből a legújabb firmware-t raktam (Kingston V100 széria - 64GB. Valami gond volt a firmware-el a hírekben volt, ezért rögtön ráraktam a legújabbat, de használtan vettem amúgy). A BIOS 7 hónapja lett frissítve, a chipset drivere is rögtön frissítve lett.
[ Szerkesztve ]
-
horvathkrisz
addikt
sziasztok Srácok,
szerintetek melyiket érdemesebb venni? Csak win7 64bit-nek lenne:
Intel X-25M SSD 80 Gb-> 45.000Ft
Intel Postville Refresh 25nm SSD 40GB ->23.000Ft -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz horvathkrisz #16989 üzenetére
Ha van rá keret, akkor mindenképpen a 80GB-os.
A 40GB-osnak az írási sebessége kb a fele a 80GB-osnak.⭐ Stella
-
horvathkrisz
addikt
válasz radi8tor #16990 üzenetére
Az írási sebesség illetve az hogy 40 vagy 80 gigás nem érdekes, az olvasási sebesség ami számít. Egyszer felrakom rá a vin 7-et és csak átlag felhasználásnak (olvasásnak) lesz kitéve.
Szóval ha átlagfelhasználásnál nem sokkal gyorsabb a 80-as, akkor szívesebben választanám a 40 gigást.
-
cszn
őstag
válasz horvathkrisz #16991 üzenetére
Nyugodtan választhatod a 40-est is. Én is erre használom elégedetten majd egy éve.
(#16988) Bobyjack Hümm-hümm. Azért nézd meg van e azóta új BIOS. Meg egy teljes lemezellenőrzést is csinálhatnál.
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz horvathkrisz #16993 üzenetére
Hát ez: Intel Postville Refresh 25nm SSD 40GB szerintem az új 320-as széria 40 gigás változata akar lenni. Itt vannak az adatai. Tehát szekvenciálisan a 200 ás a 45 a jó.
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz horvathkrisz #16993 üzenetére
40GB-os sosem tudott akkora sebességet.
Az a 160GB-os sebessége lehet (270/220 MB/s)⭐ Stella
-
0xY
tag
Sziasztok,
leteszteltem az Intel 320 160GB-t, egyelőre eSATA-n, egy core i3-as laptopban, nem vagyok egyelőre elájulva tőle
http://green.field.hu/intel320.png
Aktív témák
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- Toshiba 750GB 8MB 5400rpm SATA2 MQ01ABD075
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest