- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
Aktív témák
-
Fecdzo
senior tag
Hallott mar valaki errol:
ioDrive: [link]
Allitolag van hozza Trim is, de nem vagyok biztos benne, hogy bootolni lehet rola....mondjuk nem egy olcso jatekszer.
fulekitrading.wordpress.com
-
Ayg0
senior tag
sziasztok!
készülök eladni az össz-vissz pár napot futott ssd-m és egy érdeklődő kérésére csináltam pár benchmarkot. a HD Tune-os mérésnél két csúf belassulás rontja az összképet:
ezt észrevételezve kutakodtam kicsit a topikban, majd begyűjtve az ötleteket ráküldtem a HD Tune hibakeresőjét az adattárolóra. szerencsére nem talált semmit, de a Speed map-ot szemügyre véve középtájt (15-16gb-ig) valóban piszkosul belassul (20-22mb/s):
ez mitől lehet és orvosolható valahogy? jó lenne minél hamarabb kideríteni, mert senkit nem szeretnék átb***ni az eladással.
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
vlaci79
senior tag
Hali!
Van egy Kingston SV100S2128G ssd-m.
2 hét alatt 2-szer halt meg (újratelepítés segít)rajta lévő win7, fájlrendszer sérülése miatt.
HDsentinel szerint 98% kondíció és minden rendben vele.
Win elindul akkor rendben van, leállítom nem indul el (ilyenkor szokott sérülni a fájlrendszer)
Scandisk gyarapítja a found.000 mappa tartalmát szépen. (másik hdd-n lévő win7-ről nézek rá és mentem le a lényeges dolgokat)
Star-USB3/SATA6 vezérlőjén van egyedül. Előző win halálkor adaptec raid vezérlőn volt az ssd.
Firmware frissítést megejtettem.Várom ötleteket.
VLaci -
AtHoS
nagyúr
válasz Bogyó bá' #16450 üzenetére
Hát na, mikor már a második éjszakám is ráment voltam úgy, hogy már csak azért is megcsinálom. Most már persze semmi perc alatt menne, mivel tudom mivel, mihez, hogyan kellene.
Rákérdeztem a topicban is, de érdemleges válasz nem jött, így magam tapasztaltam meg a nehézségeket. Amúgy jól működik a rendszerem, tehát nem jártam volna semmivel sem jobban, ha egyből telepítéssel kezdek az SSD-re. Időben mindenképpen jobban jöttem volna ki az már igaz
No így legalább talán másoknak figyelmeztetésül szolgál és tanulnak belőle
Ám nem kicsit lett pörgősebb pár dolog mióta SSD-n van a rendszer és a utility partíció.
Opera backup 1p20mp-ről 29mp-re csökkent.
Virnyákkeresés a teljes C-n 45percről 11 percre csökkent. No persze a boot is megtáltosodottread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Én csak gyorsan átfutottam a grafikonokat, a tesztet még nem olvastam át, de eltettem, mert engem is érdekel. Van sebessége az már biztos.
Mondjuk mivel most vettem egy Intel SSD-t egyelőre nem szándékozom újabbra beruházni ráadásul gondolom nemigen mostanában lesz jó árasítva.read-only mode on the forum
-
ImI87
őstag
Hello!
Keresnék egy Dell XPS 17 L701x laptop-ba v.mi jó kis SSD-t. Méretben elég lenne 60/64 GB, csak a rendszer futna róla. A cél egyértelműen a gyors működés, ami kárpótolja a laptop-ok "lassúságát".
V.mi jófélét szeretnék, ami gyors, és megbízható. Mit tudnátok ajánlani? Olyan 40K körül kéne gondolkodni.
Én ezeket gondoltam:
Korábban az asztali gépemben volt OCZ Vertex 2. Jnak tűnt, de az írási teljesítménye látványosan csökkent. Nem tudom, hogy érdemes lenne-e ismét ilyet venni.
Látom sokan még mindig az Intel X25-M G2-re esküsznek. Ebből mondjuk lehetne a 80GB-os. Vagy érdemes lenne megvárni a G3-at, hoz v.mi komoly újdonságot?
Illetve nem tudom mi a helyzet a legújabb Marvell és Toshiba vezérlős SSD-kkel, egy ideje már nem követem azt a témát. Ajánlottak Kingston-t is, asszem V+ széria. -
franc0
őstag
Laptopba felesleges SATA3 SSD-t venni, mert nem tudod kihasználni. Ezzel máris kilőttük a C300-at, Vertex3-at, Intel 510-et.
Azt tegyük hozzá, hogy nálad lassult ugyan a Vertex2, de volt is neki honnan. Az a belassult példány is gyorsabban írt valószínűleg mint az átlag. A közeljövőben várható egyébként Vertex2 árcsökkenés (főleg a 120 gigás példánynál), ez a 25nm-es NAND-ra való átállás miatt van. Én viszont haragszom az OCZ-re, mert a típusszámnál nem különböztetik meg a régi és új típust, pedig teljesítményben (és valószínűleg megbízhatóságban is) van különbség, méghozzá a régi javára.
Egyébként az X25-M utódját úgy hívják, hogy Intel 320. Nagyjából ugyanazt dobja, mindegy melyiket veszed.
Összességében jó vétel szerintem még ma is a 80 gigás Intel, vagy ha nagyon kell a tárhely (laptopnál nem elképzelhetetlen) ez a Kingston is vállalható.ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
Ist
tag
Nem tudod beletenni az SSD-det a firmwire frissitesre egy olyan masik gepbe, laptopba, ahol van CD/DVD olvaso ?
Valoszinuleg nem lett jol elkeszitve az USB-rol bootolt cuccod es ezert nem indul el.
Esetleg nezd meg meg ez alapjan majd a letoltott firmwire iso-t ideiglenesen csatold fel (mount) valami virtual CD-vel, masold ki belole a szukseges fileket es tedd at a frissen keszitett uj boot USB-re.
Hitted Te is! :)
-
McLaca
őstag
válasz franc0 #16466 üzenetére
És az Intel 320 megvehető?
Merthogy a tárhely kellene (120-128GB körüli), de megbízhatóság is, viszont még SATA2 lesz a gépben...Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
franc0
őstag
Tele vele a net, a hivatalos oldal is.
Viszont szerintem félreértettél. Nem a Vertex3-at nem lehet megkülönböztetni, azt nyilván meg lehet.
A Vertex2-ből van 32nm és 25nm NAND-al szerelt változat. Ezeket nem tudod megkülönböztetni a típusszám alapján.@McLaca
Szerintem ez a megbízhatóság dolog túl van lihegve. Egyrészt, én nem hallottam hogy tömegesen halnának meg (leszámítva azt a bizonyos Kingston malőrt). Másrészt, 3 év gari van az SSD-kre. Harmadrészt, ha mégis meghalna, ott van a biztonsági másolat egy másik merevlemezen. Legalábbis illene ott lennie.
Egyébként itt már kilistázták a 320-at, nem tudom szállítani is tudják-e. De mondom, szerintem ezt felesleges megvenni, jó az olcsóbb X25-M is.[ Szerkesztve ]
ThinkPad X200 X201 alkatrészek: http://bit.ly/Qcadc4
-
DV
senior tag
Igen olvastam, mert le van irva, hogy AHCI/compatibility mod kell a frissitesnek.
Idezem:
"BIOS STORAGE CONFIGURATION
This tool will only function correctly with the BIOS SATA ports
configured to "Legacy"/"Compatibility" mode or "AHCI" mode.
Some BIOS configurations support SATA port modes such as "IRRT",
"RAID", and "Native + IDE" mode, which are not supported by this
utility."[ Szerkesztve ]
-
S.O.S.
senior tag
Hali !
Szerintetek a csatolt kép alapján milyen keret kell az ssd-nek ?
Más helyre nem nagyon tudom tenni mert nincs kábelem. Most is ott van csak egy kicsit nagy neki a hely.Jó lenne ha nem mozdulna el ha elmozdítom. Az 520-as moduláris kábelek elfogytak.Vagy lehet külön venni valahol?üdv :
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
Pedig ha rákerestél volna itt a topikban rengetegszer beszéltünk már a klónozási problémákról. Pl itt. Na mindegy, így többet tanultál belőle az biztos.
(#16472) ImI87 Toshiba T6UG1XBG. Összességében jó kis vezérlő, a szekvenciális értékek elég jók, 4k-ban jóval gyengébb mint az intelek pl, de érzésre nem sok a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
Rákérdeztem a topicban [link], ha akkor ezt linkeled látom, hogy ghost-tal rendben meg lehet csinálni. Hamarabb végeztem volna, úgyhogy részedre , mert utólag hesegetted el a ködöt az elmém elől
Persze a saját tapasztalat jobban megmarad, mert nem szeretnék legközelebb hasonlóan "kínlódni"
Mod:
S.O.S.
Nálam hasonló helyen van, és az SSD mellé kapott keretben helyeztem el benne.
Előzőleg vettem egy dupla keretet (2db 2,5" SSD mehet bele és 1db 3,5" helyet foglal csak) és az rendben behelyezhető. Most az ott áll nekem a fiókban.Véletlenül nem akarnád átvenni tőlem?
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
DarkByte
addikt
Sziasztok!
Nem régiben olvastam a Prohardver-es Kingston SSDNow új tagjairól a cikket.
A kérdésem az volna hogy az itt tesztelt típusokhoz hogyan viszonyul ez a változat? [link]
Ugyanaz a modell csak nagyobban vagy van valami trükk, mert annyival nem drágább a 64GB-osnál mint számítottam rá. Tudom hogy a cikkben van külön V és V+, általában érdekelne hogy ez melyik igazából.Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
válasz DarkByte #16478 üzenetére
Trükk nincs, de gyorsabb mint a 64-es változat. Más különbség nem hiszem hogy van.
Az SV100S2 a régi 425-ösnek (JMicron JMF618 vezérlő mindegyik csak 43nm helyett 32nm csipek vannak rajta), az SVP100S2 pedig a 325-ösnek (Toshiba T6UG1XBG mindegyik, csak a firmware változott) felel meg.(#16480) AtHoS
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
Megérkezett hozzánk a 120GB-s Vertex3, csak tessék, csak tessék...
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
cszn
őstag
válasz DarkByte #16486 üzenetére
64 és 128 között nincs sok lehetőség, de kiemelem ami szimpatikus lehet:
1. Intel X25-M 80gb. Gyors, megbízható, keveset fogyaszt.
2. Vertex 2 80gb / 90gb / 100gb Ez is gyors (speciális eset, mert olyan a vezérlője, hogy a tömöríthető adatokat gyorsabban tudja kezelni, amik kevésbé tömöríthetőek azokat lassabban bővebben), még kevesebbet fogyaszt. FW frissítéseket célszerű megcsinálni (elég gyakori) és voltak hibás példányok, de ebből sokat is adtak el úgyhogy nehéz eldönteni, hogy több e mint pl az intel esetében.[ Szerkesztve ]
-
DarkByte
addikt
Köszönöm!
Megrágom kicsit. Sajnos az Intel 80GB-os ára már alulról nyaldossa a 128GB-os Kingston árát. Gondolom a Kingston fogyasztása még így is legrosszabb esetben annyi mint egy normál noti vinyónak. Most egy Western Digital 320GB-os van a notebook-omban, annak a helyére menne.
Apropó: notebook-ba nem tud valaki DVD drive helyére HDD beépítő keretről ami relatíve olcsó és könnyen beszerezhető?
-
Shummo
senior tag
Miért van az, hogy alvó állapotból visszajövetkor az SSD 2 gb-ot ír?
-
AtHoS
nagyúr
válasz S.O.S. #16485 üzenetére
Hát éppen ezt mondom. Van 1 db 3,5" -os keretem, amibe 2db 2,5"-os SSD-t lehet tenni. Ez a keret, ha mindkét helyre teszel SSD-t foglal egy hagyományos winyó helyet, tehát a házadban használatos winyóhelyre pontosan belefér.
Ilyen a keret: [link]
Ősembertől vettem mielőtt az SSD-t megvettem volna. Eredetileg a választott SSD-hez nem járt keret, de ugye éppen elfogyott az összes típus amit kinéztem magamnak. A végén vettem az Intel SSD-t és ahhoz meg adtak keretet.
Így most a dupla keret fölöslegben van és meg is válnék tőle szívesen. Ősember-től szereztem be [link]
#16491 Shummo
Hibernálás és hibrid alvás hogy áll beállításügyileg?read-only mode on the forum
-
S.O.S.
senior tag
Ezt a nincs rajta csavar hely ,azt csak úgy irtam.
Holnap meg is nézem. De tutira nem emlékszem rá. -
Razermazer
őstag
Sziasztok
Kérdés a nem túl népszerű revodrive-al kapcsolatos. Olvasgatva a topikot nem sok mindenkinek van, és nem is nagyon vannak megelégedve vele. Azt tudom hogy nincsen benne trim, tehát teleszemeteli magát egy idő után, és lassul de mennyi az az idő? Kb az a 2.000.000-óra élettartam mikor fúj ki?. Az alaplapom úgy tűnik támogatott maximus 3 gene a formula 3-m az támogatott ez annak a kistesója. Tulajdonképen azért gondolkodtam benne, vagy valami gyors, és megbízható ssd-be, mert tervező programokhoz kéne. Az egészen az oprendszer és driverei, a tervező programok lennének némi játékprogrammal karöltve. Mit ajánlotok? miért nem ajánlotok? bizonyos típust ezt szeretném megkérdezni tőletek. Úgy indulok vásárolni, egy olyan 80gigás lenne a határ méretben.
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
Aktív témák
- Toshiba 750GB 8MB 5400rpm SATA2 MQ01ABD075
- 4TB WD RED PRO! WD4005FFBX (NEM RECERTIFIED) 4TB 7200rpm 256MB! Teljesen új, bontatlan, sok garral!
- 4TB WD RED PLUS-ok! WD40EFPX (NEM RECERTIFIED) 4TB 5400rpm 256MB! Teljesen újak, bontatlanok, garral
- 256gb nvme ssd eladó
- Kingston 500GB NVME SSD SNV2S/500G - BONTATLAN
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest