Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ez ennél sokkal komplikáltabb. Amikor egy új node-ot átvisznek egyik gyárból a másikba már az is hatalmas fejfájás, gyárat költöztetni is nézik, hogy ugyanbba az irányba mutassanak a gépek, ugyanaz legyen a légnyomás, úgy is újra kell kalibrálni az egészet.
A gépek sem 'ugyanazok'. Ezek ház méretű, részecske gyorsító összetettségű építmények, egyik sem pont ugyanolyan mint a másik.
Hülye lenne a TSMC rendbe tenni ha az intel tulajdonában maradnak. (Ugyanúgy ahogy mi is mi orbitálisan, szavakba sem ejthető mértékben hülyék voltunk amikor minden gyártást kínába vittünk 50% részesedéssel és 100% ipari kémkedéssel - ezt a hibát más már nem fogja elkövetni).
-
Hogyha ez ilyen egyszerűen működne, akkor a GloFo nem dobta volna a 7 nm-t. Ott a saját implementáció nem működött ezért hozták a Samsung félét, de azt is túl költségesnek ítélték.
Mondok egy példát. Földmérőként dolgozok és mindenféle térképeket csinálok. Hiába van egy másik földmérőnek pont ilyen számítógépe, nem biztos, hogy ugyan ilyen szoftvereket használ, de ha esetleg mégis, azok nem úgy vannak beállítva, ahogy én azt szeretem, tehát csak kínlódnék az ő gépén.
szerk: A TSMC amerikai üzeméről az utolsó infó, amit olvastam, hogy a kihozatal már majdnem ugyan olyan jó, mint a taiwani gyárakban. Szóval itt minden ugyan az de csak majdnem olyan jó.
-
Az Intel jelenlegi cuccai fabatkát sem érnek és még nem tudni, hogy a 18A milyen lesz, szóval a TSMC akkor tudna bármit csinálni, ha bevinné a saját gyártástechnológiáit egy olyan cégbe, ahol nem ő a többségi tulajdonos és a döntéshozatalból is bármikor kizárhatják. Ez nem lenne jó üzleti döntés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motoros topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.