- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi Redmi Note 4 - B20
-
Mobilarena
Aki engedély nélkül készít, alakít át fegyvert, az a “Büntető Törvénykönyvről szóló 2012. évi C. törvény 325. §-ába ütköző lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettet követ el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
A vicc az egészben, hogy a jelenlegi fegyvertörvény megalkotásakor kikérték a szakma véleményét, és az első változatok így születtek meg. És jók is voltak, majdhogynem világszínvonalúak. Aztán szerintem képviselőink rájöttek, hogy akkor már a nép is vadászhat, nem csak ők, szóval írtak egy a korábbi rendeletnél is szarabb valamit, és meg is szavazták.
-
Integra
titán
igen, erre is gondolok.
rossz helyzet felismerés, kapkodás, maga a stresszhelyzet..
szerinted mennyi esélye van elővenni, célratartani és meghúzni a ravaszt valakinek, akinek az adrenalin abban a pillanatban tombol a dobhártyájában? pláne ha még majd a nagy igyekezetben be is akad valahova és elkezdi rángatni félig bepánikolva.
szerintem fals önbizalmat ad a gázriasztó pisztoly. hogy majd én jól pofánlövöm.. aha persze. kit? aki utcai rablásból él? inkább adja oda a pénzét, óráját, de ne akarjon keménykedni ilyenekkel, én ezt javaslom mindig. 20 rugó nem ér meg egy késszúrást. ha ketten vannak akkor meg már eleve felejtős, mire egyet ideális esetben valóban arcon durrantasz, a másik már 2x megbökött.. nem beszélve arról, hogy stressz alatt hány ember hibázza el a lövést akár másfél méter távolságból is.
természetesen mindenki a saját kárán tanul.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
törölt tag
Az EU csak egy dolgot ír elő a tagországai számára: a fegyverek és lőszerek kérdését törvényben kell szabályozni.
A "hír" maximum vágyálom lehet. Megemlített pár országot, de EU tag pl Nagy-Britannia is, ahol a polgári fegyvertartás szinte teljesen tiltott. Őket mégsem fenyegeti az EU.
-
törölt tag
Mert politikusaink félnek a néptől.
Egyébként nem a sportlövőket kellene basztatni. Szép lassan a vadászoknak kellene a körmére nézni, de nagyon, a legtöbb probléma ugyanis velük van.
A fegyvertartás enyhítése meg nem hozna túl sok szavazatot.
A magyar társadalom jelenlegi állapotában én sem enyhítenék a szabályozáson. Pláne nem liberalizálnám.
-
-
-
Gercsa
senior tag
Azt én sem mondtam, hogy van értelme.
(#1819) qdak :
Ott sem úgy működik, hogy "lehet fegyvered" és kész.
Rejtett viselés például legtöbb államban engedélyhez kötött, sőt van ahol legalább annyira vissza van szorítva a rejtett viselésre kiadott engedélyezés mint nálunk az önvédelmi célú engedélyek.Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy ott kinnt az utca embere is tájékozottabba a különböző tartási módokat illetően (sport-hobbi, vadászat, birtokvédelem, önvédelem), mint nálunk egy országos napilapban vagy hiradóban egy főszerkesztő, ne adj isten egy képviselő.
Amíg a köztudatban nem kerül helyre egy csomó dolog, addig sajnos lehet különbek odaát...Ez a nagy általánosítás, hogy "lehet fegyvere" például egyszer kihalhatna már a szóhasználatból.
Kb. annyi értelme van, mint hogy "Lehet személygépjárműve".Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
hzsolee
őstag
Üdv. Átlagpolgár vagyok. Szerintem lehetővé kellene tenni, hogy az ember mondjuk a saját otthona védelmére könnyeben szerezhessen fegyvert. Aki be akar törni, úgy is lesz nála valami. Legyen már valami nálam is amit a cígó pofájába nyomok.....ha már a sünök nem tesznek semmit.
A feleségem szerint 2 hibám van. Az egyik, hogy nem figyelek rá, a másikra nem emlékszem... ( . )( . ) Nagyon difficult az élet... meg schwer..."
-
Gercsa
senior tag
Szerintem ebből ne nyissatok vitát.
Semmi értelme.Nincs sok olyan álmodozó aki valódi liberális fegyvertartást vizionál Magyarországra, ellenben egy ésszerű objektív és a világ minden táján bevált módját annál inkább.
Világszerte elég sok ember foglalkozik a témával, óriási szakmai tapasztalat és tudás gyűlt már fel a témában, semmi mást nem kéne csak ezt alapul venni.
Mert ami most megy az szégyen, hogy a politikusok meg a média kiragadnak egy-két adatot innen onnan. vagy neadj isten még hazudnak is a témában, aztán szép lassan ezen információk alapján kialakul a "legtöbb ember" agyában egy megalapozatlan kép ami alapján hülyeségeket erőltet rá a saját országára.
Nem liberalizálni kell, csak felnőni a kor technikai társadalmi jogi vívmányainak modern szintjére.
Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs