Hirdetés
- Hoppá: elindult a One UI 8 béta program!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch
- PC emulátorral debütált a Red Magic 10S Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
KPepe
senior tag
Kell csinálni egy linuxos partíciót, mondjuk ext3-ast, meg lapozó területet. Feltelepíted a Fedora-t az ext3-ra, és kész. A linux feltelepíti magának a grubot, amivel tudod választani az oprendszert postolás után. Később szerkeszteni is lehet, hogy melyik legyen az alapértelmezett rendszer, mennyi ideig várakozzon felhasználói választásra, vagy milyen nevet jelenítsen meg az op rendszereknél.
-
KPepe
senior tag
üdv!
ATI: Talán ez jó lessz neked: Bővebben: link
Forrásból sem nagy ördöngőség feltenni valamit. Általában az oldalon, ahonnan letöltöd, le van írva pontosan, hogy mit is kell csinálni. Lényegében kicsomagolod a kódot, ./configure ellenőrzi, hogy minden szükséges dolog megvan-e hozzá, aztán make lefordítja. De biztos találsz hozzá leírást.
Messenger: Én az aMSN-t ismerem, használom (Bővebben: link), de a webkamerát sajnos ez sem tudja.
Sata: passz -
KPepe
senior tag
Kösz, az ntfs megoldódott.
NumLock be van kapcsolva a BIOS-ban, de mégsem aktiválódik linux indításkor. Ha bekapcsolom, és mondjuk át-vissza váltogatok az ablakok között CTRL+ALT+Fx-al, akkor is kikapcsol.
MPlayer-t feltettem forráskódból, elsőre fel is ment, de sajnos nagyon gagyi a hang néhány film alatt, tuti elszúrtam valami kodeket. Ilyen az én formám -
KPepe
senior tag
Bocs, hogy teleírom a topikot, de ez van.
Az ntfs meghajtókat sikerült mountolni, a cd is megvan.
A gond az, hogy nem enged be a /mnt/c /d /e mappákba userként, csak rootként. Ilyen egy sor az fstabban:/dev/hda1 /mnt/c ntfs defaults 0 0
Az meg hosszútávon sem a legjobb, hogy rootként futtassam az xmms-t
Még valami: azt meg lehet oldani, hogy rendszerindításkor a NumLock bekapcsoljon? -
KPepe
senior tag
Köszi, de ez nekem nem nagyon akar összejönni. Még szenvedek vele egy kicsit, de lehet, hogy már rég túl lennék rajta, ha újratettem volna a Fedora-t. De a linux nem erről szól.
Még egy dolog: a /mnt mappa nálam üres. Gondolom ide kéne bemountolni a meghajtókat.
A kérdés: a cd meghajtót hogy lehet megjeleníteni ott? Rendszer indításnál ugyan megjelenik az Automatikus CD csatlakoztatás, meg is tudom nézni a cd-k tartalmát, de az xmms-el nem tudok cd-ről mp3-akat játszani. Át kell másolnom a gépre a számokat. -
KPepe
senior tag
üdv!
Na, feltettem a rendszert. Eddig tetszik, pár dolgot sikerült már beállítanom. Köszönöm GD-nek az xmms-re, Bad Sectornak az mp3 plug-in -ra vonatkozó segítségeit.
Az ntfs-el viszont megszívtam, mert rossz rpm-et tettem fel. 586-osat telepítettem a 686 helyett, és nem tudom leszedni. Ha a 686-osat fel akarom tenni, arra azt írja, hogy már telepítve van, ráadásul újabb is.
Tudnátok segíteni ezt orvosolni? Előre is köszönöm! -
KPepe
senior tag
válasz
raszputyin #45 üzenetére
üdv!
Ebben a ''2-3 év múlva is olyan, mint az új'' dologban mennyi a realitás?Lehet, hogy én vagyok winfoshoz ragadt, de elég extrémen hangzik. Persze nem negatívan.
Most barátkozom a linuxal, jelenleg Mandrake10.1 van fent. Ezt a Fedora-t meg most írkálom cd-re. Elég tetszetős rendszernek tűnik. Egyik fő ok, hogy érdekelni kezdett a linux, hogy stabil legyen, és ne kelljen 2-3 havonta újrarakni, mert bekapott valami vírust, vagy csak mert szar a rendszer.
Remélem így lessz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Villanyszerelés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hoppá: elindult a One UI 8 béta program!
- További aktív témák...
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3070 8GB ZALMAN Z1 Plus Be quiet! 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest