- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csendes
addikt
válasz
Hokoyumi #2755 üzenetére
"mellesleg feltettem brazosra az amd zárt drivert"
Hogy érted, hogy nem működik a driver? Csak konzol van? Mi van az xorg.conf-ban? A gnome-shell-hez egyelőre nem ajánlják a Catalyst-ot, Gnome3-hoz inkább a fallback interfészt érdemes használni.
3 féle rendszert próbáltam mind3 fagyott rajta fedoránál még a telepítő se indult el és már fagyott
A normál Fedora telepítőhöz 512 MB kell. Próbáld meg az Antix Linux-ot, az kifejezetten régi gépekre van kitalálva: [link] -
csendes
addikt
válasz
Hokoyumi #2716 üzenetére
"su
yum update kernel
azután pakolta fel."
He tényleg 2.6.39-es kernelt pakolt fel azt vagy a Rawhide-ból vagy más, nem hivatalos repo-ból tette fel. És valószínűleg a kernel miatt fagyott le az indításnál, nem a videodriver miatt. Érdemes a hivatalos kernellel megpróbálni (2.6.38.6) újra a Catalyst telepítését. -
rokefeller
senior tag
válasz
Hokoyumi #2716 üzenetére
Hát... ez a duron ma már eléggé sovány:-)
Nekem is van egy, pont 1100-es, 512 ramot valahogy vadásztam bele, és amit sikerült kihozni belőle, az egy minimál arch openbox-szal, meg chromium.Megyeget, filmet játszik le mint a szélvész, de ha 3-4 alkalmazást megnyitok, akkor már recseg, flash lejátszás meg ugye hehe youtube-hoz, nem tudom a HTML5-ös verzió jobb-e, amikor használtam a youtube-without-flash script még ment, és azzal egész jól használható volt.
Egyébként nem értem hogy annak idején rendszeresen használt, jó gépeket manapság miért nem lehet használni még ezekkel a kicsontozott könnyű OS-ekkel sem... Öregszem
-
csendes
addikt
válasz
Hokoyumi #2709 üzenetére
"a nyílt driver nem kezeli az uvd motort"
Egy darabig még nem is fogja, a CPU meg nem elég erős a HD MPEG4 dekódoláshoz, szóval a nyílt driver kiesett.
kernel update után felpakolta magának a 2.6.39-etValamiről lemaradtam? Honnan pakolta fel a 2.6.39-es kernelt? Ha a Rawhide-ból, akkor ne csodálkozz semmin
-
törölt tag
válasz
Hokoyumi #2711 üzenetére
fogalmam sincs, nem használtam már ezer éve ati(amd) kártyát, nem követem a fejlesztést sem. előbb utóbb illene megcsinálják, de nem tudom, hogy ez mikorra várható.
én egyébként a fenti okokból eleve nem vennék sem amd, sem nvidia gpu-val érkező gépet, mert jelenleg problémás a meghajtó linux alatt. videólejátszásnál a gyorsítást az intel gpu is tudja, játékra meg inkább konzol akkor márde ezt csak zárójelben jegyzem meg.
-
törölt tag
válasz
Hokoyumi #2709 üzenetére
a unetbootin nem képes rendesen feltenni usb-re a susét, inkább próbálkozz valami mással, mint például az innen letölthető (lap alja) usb-stick-creator. nekem ezzel ment.
egyébként korábban íta itt valaki, hogy az uvd amúgy sem megy, mindegy milyen drivert teszel fel.
-
törölt tag
válasz
Hokoyumi #2694 üzenetére
debianon, és úgy egyáltalán debian alapú rendszereken sajnos egyelőre felejtős a gnome3. ha elég neked a gnome2.32 is, akkor esetleg próbálj ki egy linux mint 11-et, az olyan, mint az ubuntu 11.04, csak a unity felület nélkül.
de feltenni rá a gnome3-at nem ajánlom ppa-ból, mert bár lehet, de sok szívás van vele, és nem működik sok helyen rendesen a felület, mert annyira belepiszkáltak a mailine kódba az ubuntusok.
ha másik gnome-os kiadás kell, akokr esetleg érdemes egy opensuse-t is megpróbálni, bár nekem kevésbé működött, mint a fedora, szóval nem tudok sok bíztatóval szolgálni.rokefeller:ha Fedorán felejtős, akkor valószínűleg más linux disztribúción is.
ez azért elég optimista hozzáállás annak fényében, hogy az utóbbi időben az amd eléggé rágyúrt, hogy a canonical kiadásával jól együttműködő meghajtót adjanak ki. 1-2 verzióval ezelőtt simán elmondható volt, hogy ubuntu alatt kb két kattintással ment az fglrx meghajtó, a többi rendszeren meg szopás volt, ha egyáltalán be lehetett lőni. -
rokefeller
senior tag
válasz
Hokoyumi #2694 üzenetére
Bár nekem nincs AMD kártyám, de szerintem olyan nem létezik hogy felejtős a Fedora:-) Illetve ha Fedorán felejtős, akkor valószínűleg más linux disztribúción is.
"As said already, for the Linux graphics support you will need to use the very latest bits (Mesa, xf86-video-ati DDX, Linux kernel) for the open-source Gallium3D / classic Mesa support and even then it may be a buggy experience with Linux 2.6.38. For the Catalyst driver you need Catalyst 11.2 or later for the best experience."
Szóval menni kell neki, és még mindig Fedora 15-tel megy talán leginkább.
Frissítettél install után, és utána próbáltad a leírást?
-
csendes
addikt
válasz
Hokoyumi #2694 üzenetére
Nem felejtős, elvileg működnie kellene.
Mindenképpen olyan disztribúciót érdemes választani, ami már a 2.6.38-as kernellel megy, mert az támogatja az AMD Fusion-t. Az Ubuntu 11.04-re fel lehet tenni a gnome3-t PPA-ból, bár én még nem próbáltam. Debian-ra a gnome3 még az experimental-ban van, tehát még az unstable sem támogatja.
A legfrissebb Linux Catalyst támogatja az E-350-t, és a nyílt forráskódú driver is támogatja: [link] .
Pontosan mit jelent, hogy "nem indult el utána a rendszer"? Előtte a nyílt driverrel mi volt a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged