- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PTM
aktív tag
Az egy Cubeor Vault 2 ház, az Etsy csak a webshop.
-
pengwin
addikt
válasz
Neovenator #16 üzenetére
Attól más lesz a fa minősége, szerepe, jellege, ha kiskereskedelemben kapható, nem pedig te biggyeszted rá kábé 20 perc fáradozással?
Ez elég valószínű. Lehet egy kereskedelmi forgalomban kapható, viszonylag nagy példányszámban eladott terméknél jobban odafigyelnek majd pl. a tartósságra és a fa vetemedési hajlamára, mint egy hobbiprojektnél.
#20 HUN_Sector
Ezek tök érdekesek, köszi a linkeket.
Azért az Etsy talán közelebb áll a moddoláshoz, mint a sorozatgyártáshoz, a CYBERWOOD meg lehet valamelyik nagyobb gyártó lapraszerelt (fém) ház-koncepciójából inspirálódott. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Dr. Akula #21 üzenetére
Igen, kb. két évente egyszer, mivel vannak porszűrők. Amik miatt nem igazán lesz poros a beltér, ugye. Ellentétben a full nyitott házzal, amit lehet vakargatni kéthetente, ha nem akarod, hogy úgy nézzen ki a hónap végére, mint a Góbi sivatag.
A ~21 000 posztba azért csak belefért volna valahogy, de megint a nyolcadik hatványra spilázod túl. Illetve eloszló költségekről beszélünk, mikor 3 kilós házat használsz leszedett oldallappal, mert nem az igazi (plusz a fele üveg, amit pedig elvileg messziről kerülnél)? A konzekvenciadetektorom elfelejtett pittyegni. -
Dr. Akula
félisten
válasz
Synthwave #19 üzenetére
Ott még le kell venni a burkolatot hogy nekiláthass kompresszorozni.
"Amúgy miért nem gyártattál le valami egyedi, személyre szabott cuccot?"
Ha nem lenne jobb dolgom, biztos megcsináltam volna. De akkor ha már legyártom, nyitok is rá egy céget. Annyi időt, tervezést kár lenne csak 1 kunyhóra ráterhelni, oszoljon a költség. Ha már meglenne a tervrajz, onnantól kár lenne megállni az 1. lépcsőfoknál. A Lian Li is kiütötte magát a prémium szegmensből, ott az önként átadott piaci rés.
-
HUN_Sector
őstag
Lehet 2020-22 körüli, hirtelen nem tudom: Fractal design era pl választható fa tetővel volt ellátva. Sajnos megölte az amúgy is rossz szellőzését.
Nem ugrott be a neve és miközben kulcsszóval kerestem, ezt a két jópofa faházat is feldobta a google: Cukik
[link]
[link]
De állítólag a full fa szerkezet nagyon rossz melegedés szempontjából.Egyébként a T6 nagyon jól fest üveggel. Mennyit vadásztam egy ilyen házra és sehol sem volt. Pedig a Mars One tükrös 120-as AIO-m láttatni akartam, így végül megjárt egy cooler master nr200p-t, majd egy thermaltake tower 100-at, aztán letettem a dologról és bekerült egy jonsbo c6-ba, majd ismét léghűtés minineo s300-ban.
Ez a T6 szuper. Kiváló hely egy aio-hoz, egy szuper APU-val. Biztosan beszerzek egyet.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Dr. Akula #11 üzenetére
És még kompresszort is lehet hozzá vásárolni, de nehogy már vita tárgya legyen, hogy egy zárt, felporszűrőzött házat egyszerűbb, könnyebb és gyorsabb takarítani/tisztán tartani (lényegesen ritkásabb időközönként), mint egy full open chassist.
Amúgy miért nem gyártattál le valami egyedi, személyre szabott cuccot? Az Elite árából simán kijött volna, és az aztán tényleg az utolsó csavarig olyan, amilyet akarsz.
-----------------------------------------------------------
(#13) Neovenator: De mi köze a DIY-nak és kis darabszámú, rendelésre készült projekteknek egy nagy példányszámban tömeggyártott, mainstream termékhez? Mármint a semmin kívül.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Neovenator #16 üzenetére
ha már ilyen bunkón sikerült beleszállnod fórumtársakba, ráadásul blödségeket írva, gondoltam megkérdezem a tapasztalatokat, hátha valamit rosszul látok vagy nem is láttam az elmúlt 20 évben. a válaszban nem csalódtért azért, jó farigcsálást a magas minőségű diyhoz
-
Fotelman
csendes tag
válasz
Neovenator #16 üzenetére
Nekem a gugli nem a barátom....
Kérnék egy linket, milyen opciót tudsz felmutatni amit kapni is lehetett a közelmúltban. És ne arról a pár fa mod házról beszéljünk, amit pár lelkes modder MAGÁNAK épített...
Szóval várjuk a linkeket, mert én kb 2020 környékén már fával kombinált házat kerestem, atx méretben és semmit nem találtam a minimalista üvegház kockákon kívül....
Válaszod előre is köszönöm, egy North tulajdonos. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Neovenator #13 üzenetére
linkelj kérlek egy 2016-ban kiskereskedelemben elérhető házat, ami fából készült, vagy legalábbis volt benne elem. itx méretben, esetleg matx még érdekel. utána jöhet egy 2007-es pár is.
-
mad823
őstag
válasz
Neovenator #13 üzenetére
Ennek a háznak nem a fa a lényege, szerintem a túlnyomó többség nem azért fogja venni, hanem ezért mert okosan van a bele kitalálva. Gyakorlatilag külön kamrás PSU, szinte bármekkora CPU léghűtés és hely egy "szükség"GPU-nak. Mindezt a lehető legkisebb méretbe összehozva. Ráadásul az első-hátsó házventinek köszönhetően elméletileg jól átszellőztethető.
-
Neovenator
senior tag
Semmiféle kihagyás nem volt, az elmúlt 30 évben folyamatosan voltak fából készült ház projektek...igazából, ha nagyon DIY-kodni akartál, akkor az első számú jelölted kis túlzással a fa volt, szinte már közönséges választásként. Erre most azt kéne ünnepelni, hogy hol pár lécet, hol egy darab deszkát beemelt egy gyártó egyik-másik házába házába a szokásos periodikussággal ismétlődő retró hullám közepén? Lenyűgöző...
Szeretjük a középszert, Vicent? Megőrülünk a kozumerizmus bódító falkamentalitásáért, Vicent? -
kromatika
veterán
Jól néz ki.Tetszik.
-
Dr. Akula
félisten
válasz
Synthwave #10 üzenetére
Hát a belsőt is le lehet fújni kompresszorral.
Nekem is le van véve az üvegajtó, mert csak akadályozza a hozzáférést a vinyókhoz, úgy meg a többi oldal is csak dísznek van. Mondjuk tényleg, mert az esztétikum miatt lett véve eleve. 5.25" nélkül viszont inkább ilyen "legyen minél kisebb" házban gondolkodnék. A jelenlegiben is leginkább csak levegő van, asztal alá nem fér be, olyan mintha mosógépet tárolnék a szobában.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Bármelyik, amelyik zárt és korrektül el van látva porszűrőkkel.
------------------------------------------------------------------------
(#7) Neovenator: Nem mondod? Én se vagyok PC user 30 éve.
A kérdés inkább az, hogy 30-40 év kihagyás után minek a piaci sikere után kezdtek el szállingózni megint? Plusz a manapság divatos retró láz.
Na ugye.
-
Dr. Akula
félisten
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Ízléses darab.
Tetszik, hogy kezdenek szaporodni a fát használó motyók. Thx, Fractal North. -
Dr. Akula
félisten
Az ötlet jó volt hogy klónozzuk le a Hyte Revolt 3-at, csak az üveggel nem kellett volna elrontani, valamint ott nem véletlenül volt függőleges a vga behelyezés, így max egy hálókártyát lehet belehelyezni. Ez így "kár érte, kiváló ügynök volt".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- FortiNet FG-80C
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen routert?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Bluetooth hangszórók
- Milyen légkondit a lakásba?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX 80 PLUS Gold White Edition (90YE00A4-B0NA00) 3 év garancia 27% áfa
- 0 perces Cooler Master MasterBox MB600L V2 Tempered Glass! SZÁMLA (Te nevedre kiállítva)! ÁRON ALUL!
- ID-COOLING Space SL360 White 360 mm ARGB CPU vízhűtés
- Zalman Alpha 36
- Garanciális Noctua NH-D15 chromax.black
- LG 55G2 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - 1100 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5550 üzleti notebook - Intel Ultra 7 165U 16GB DDR5 RAM 1TB SSD WIN11
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W10 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest