Hirdetés
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iOS alkalmazások
- CES 2026: Aláírjuk a Motorola Signature mutatós külsejét
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
Tegnap egy,többféle szempontból is meglepetést tartalmazó ln2 sessiönre látott vendégül Achill3uS barátom,melynek keretében hirtelen 3 rendszer is hidegre került.
Számomra olyan szempontból fontos volt ez a teszt az eredményeken kívül,hogy így végre nyugdíjazhatom a kissé viseltes z97 soc lapomat,valamint a haswell rendszert is,plusz a legjobb G3258 chipemet is elmondhatom hogy kimaxoltam,ami régóta foglalkoztatott.Elsőként Brekk kolléga jelenléte okozta a meglepetést,ő is ismét lépett párat a nitrogénes tuning rögös útján a siker felé,valamint Overlocker886 alias Mr50mhz is tiszteletét tette

Ezek voltak a kellemes meglepetések,de kijutott a kellemetlenebbik fajtából is,tekintve hogy másodjára is meg delideltem a kis cpu-t,majd sikerült úgy össze raknom a rendszert hogy a memória tuning abszolút meghalt.
Mindez -100-ra fagyasztva vált világossá számomra
Ezt konstatálva gyorsan le is olvasztottam a rendszert hiszen használhatatlan memória oc nélkül,a lap le van kenve vazelinnel,így a vizesedéstől nem igen tartottam.
A cpu-t kívül belül alul felül körös-körül thermal grizzly pasztával raktam össze,aminek a sample-jét köszönöm Achill3uS-nak

Második nekifutásra egészen használhatóra sikerült a rendszer,így az alábbi eredmények születtek:
rendszer:
Pentium G3258 - thermal grizzly - K|ngp|n Venom 5.0 -125°C
GIGABYTE Z97X-SOC-Force - F6
G.Skill PI PSC
ADATA SX900 64G
DeepCool Quanta 1250W
W7 x64 Sp1Geekbench multi @6ghz
Cinebench15 @6g
Cinebench 11.5 @6g
Guppi @5.9ghz
Illetve egy XTU 5.9-en amivel nem javítottam meg a régebben készült 5.7-es eredményem,sajna ez az oprendszer már eléggé kuka + a ramok beállítására is kevés időt fordítottam.Ezzel a cpunak nagyjából itt vége,mehet a vitrinbe.
Köszönöm a remek társaságot és a jó sztorikat,dolgos de élménydús este volt

Ezenkívül köszönet illeti a DeepCool hazai képviselőjét a támogatásul nyújtott 1250-es tápért,valamint a vagon nagy teljesítményű ventillátorért,amik remek szolgálatot tettek a tesztek során

Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S22 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3756, 100% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi A5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 9 / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest