Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• subaruwrc

félisten

Tegnap egy,többféle szempontból is meglepetést tartalmazó ln2 sessiönre látott vendégül Achill3uS barátom,melynek keretében hirtelen 3 rendszer is hidegre került.
    Számomra olyan szempontból fontos volt ez a teszt az eredményeken kívül,hogy így végre nyugdíjazhatom a kissé viseltes z97 soc lapomat,valamint a haswell rendszert is,plusz a legjobb G3258 chipemet is elmondhatom hogy kimaxoltam,ami régóta foglalkoztatott.

Elsőként Brekk kolléga jelenléte okozta a meglepetést,ő is ismét lépett párat a nitrogénes tuning rögös útján a siker felé,valamint Overlocker886 alias Mr50mhz is tiszteletét tette :)

Ezek voltak a kellemes meglepetések,de kijutott a kellemetlenebbik fajtából is,tekintve hogy másodjára is meg delideltem a kis cpu-t,majd sikerült úgy össze raknom a rendszert hogy a memória tuning abszolút meghalt.
    Mindez -100-ra fagyasztva vált világossá számomra :))

Ezt konstatálva gyorsan le is olvasztottam a rendszert hiszen használhatatlan memória oc nélkül,a lap le van kenve vazelinnel,így a vizesedéstől nem igen tartottam.

A cpu-t kívül belül alul felül körös-körül thermal grizzly pasztával raktam össze,aminek a sample-jét köszönöm Achill3uS-nak :R

Második nekifutásra egészen használhatóra sikerült a rendszer,így az alábbi eredmények születtek:
    rendszer:
    Pentium G3258 - thermal grizzly - K|ngp|n Venom 5.0 -125°C
    GIGABYTE Z97X-SOC-Force - F6
    G.Skill PI PSC
    ADATA SX900 64G
    DeepCool Quanta 1250W
    W7 x64 Sp1

Geekbench multi @6ghz
    Cinebench15 @6g
    Cinebench 11.5 @6g
    Guppi @5.9ghz
    Illetve egy XTU 5.9-en amivel nem javítottam meg a régebben készült 5.7-es eredményem,sajna ez az oprendszer már eléggé kuka + a ramok beállítására is kevés időt fordítottam.

Ezzel a cpunak nagyjából itt vége,mehet a vitrinbe.

Köszönöm a remek társaságot és a jó sztorikat,dolgos de élménydús este volt :C

Ezenkívül köszönet illeti a DeepCool hazai képviselőjét a támogatásul nyújtott 1250-es tápért,valamint a vagon nagy teljesítményű ventillátorért,amik remek szolgálatot tettek a tesztek során :C

Új hozzászólás Aktív témák