Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
Ha kicserélsz minden lámpát LED-re, akkor nem sokat. Annyit nem ér meg a bosszúság. Megoldás: cserélj mindent LED-re! Nálunk folyamatban éppen.
19 ezer a havi villanyszámla, kicsit elgurult a gyógyszerem, pedig már a szerver sem megy (jó, permanens van napi 4,8 kWh fogyasztás, amit a medence generál, ez önmagában bő 6000 havonta).
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
-NoVa- #91483 üzenetére
Nekem a NAS a klozetban volt, hogy ott nyugodtan zajoljon. Aztán, amikor megállt a Microserver több alkalommal, jó eséllyel a táp miatt, akkor kikapcsoltam. Azóta nincsen NAS, csak egy WD My Book Live a klotyóban a gigabites kábel végén. Lassan kéne venni egy másikat és tükrözni. És ennyi...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #91476 üzenetére
Sajnos az indítás sem volt az igazi. Eleve nem lehet csak az orvosokat "rendbe tenni". Szakszemélyzet, ápolók, kisegítők nélkül megáll az EÜ. Egyre több orvos vállalja ezt fel nyiltan is, képviselve valamennyire a szakszemélyzetet is.
Aztán persze a gyenge kezdés után erős visszaesés jött...
-
Bujdy81
aktív tag
Hát, remélem, nem csak egy ilyen hirdetés lesz idén...
Apu kocsija még mindig nem adható el, de hamarosan igen. Kb. ugyanez, csak ő 68 volt, mikor meghalt (anyu fogja eladni, aki idén 68), meg ugye nektek nem jó, mert turbós kombi.
De apu is úgy állt a kocsihoz, hogy a következő vevő nagyot nyer vele!
Egy tegnapi példa más témában: fát kellett nyakazni, átmentem, apunak volt egy Makita benzines láncfűrésze. Elkezdtem használni, de kevés volt benne a benzin és a kenőolaj is. Bementem a garázsba, a megfelelő polchoz ('81-ben abba a házba születtem, szóval ismerem azért eléggé), levettem a Makita márkájú lánckenő dobozát és mellőle a Makita márkájú olajat, amit 1:50-ben a benzinhez kell adagolni...
Visszatérve: sajnos, azt érzékelem, hogy egyre több ilyen hirdetés lesz, mert nem csak a COVID viszi az öregeket, hanem az ellátás minőségének jelentős csökkenése is...
-
Bujdy81
aktív tag
Na, ma jött a levél, hogy a gyerkőcöknél bezár a suli, digitális lesz mindenki a 3-8. osztályok között. (1-2. osztány másik telephelyen, másik épületben van, kb. külön suli, se a tanárok, se a menza, semmi nem közös).
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #91133 üzenetére
Tök mindegy, hogy milyen a tempód, a lényeg, hogy egy hónap múlva jobb legyen!
Nekem 2015-ben (ha jól emlékszem) 12:10 körül volt az első kör "futásom". Tehát 12 perc, 10 másodperc. Egy kilométerre!
Hogy mindenki el tudja helyezni a tempót: megelőzött egy ránézésre 70+-os bácsi, aki egy kerékpárt tolt!
Szóval ne a tempót figyeld, hanem a pulzust! megfelelő zónában kell bringázni és utána akár a padon ráfutni. Csak 20 percet, azt ki lehet bírni!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #91131 üzenetére
Ha igazán szívni akarsz, akkor javaslom a keresztedzést, egymás után!
Azaz pl. tekersz egy kellemesnél picit erősebbet (nekem az olyan 45+ perc 150 körüli átlag pulzussal), majd ledobod a bicajt és AZONNAL ráfutsz egy lazát. Tehát nem sprintelve, hanem olyan tempóban, amiben tudnál futni 60-90 percet. Ebben a tempóban fuss rá 20-30 percet.
Na, amit az első 200 méteren érezi fogsz, ahhoz képest a másnapi izomláz kismiska!
Nem is a fizikai fájdalom, mert az nem vészes, hanem agyban! Kell ez nekem? Tényleg? Minek?Ellenben pár hét után érezni a fejlődést!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Bujdy81 #91086 üzenetére
Közben gondolkodtam a dolgon még egy kört.
Ha nekem kellene ilyen szolgáltató, akkor leinformálnám és utána leszarnám, hogy milyen a haja! A szaktudás a legfontosabb! Első blikkre lehet, hogy ellenszenves lenne, de ha nem 5 percen belül kell dönteni, akkor túltenném magam az első benyomáson... -
Bujdy81
aktív tag
válasz
NauTiLUS_HUN #91075 üzenetére
Ez egyéniség függő is, itt bluebojnak adnék igazat, készülni kell megfelelő mennyiségű szobával. Legfeljebb nem lesz használva, vagy lesz közös hobbiszoba, de az még mindig jobb, mintha kéne a szoba, de nincsen...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #91073 üzenetére
"Nem a harmadikra ad 100-at, hanem összesen, nem? De. Tehát az valójában 60-al több."
Az SZJA kedvezmégy +60, a családi pótlék összege +24. Ott számoltam el, hogy két gyerekre nem már nem 20, hanem 40 ezer az SZJA kedvezmény. De akkor is ad 84-et az állam havonta!
"Ráadásul ha azt amit mondasz beletolnánk MÁP-ba, akkor nem lehetne havi szinten felhasználni, ergo hiába nem vész el a pénz, a mindennapokat nem segíti elő."
Ha betolsz 10 milliót a MÁP pluszba, akkor abból évi 4,5-5% kamat kiesik. Az évi 450-500 ezer Ft. Az havi kb. 40 ezer. Ami bejön pluszban! Ha nem ez az első kölök a babaváró óta, akkor pedig a tőketartozás 30%-át jóváírják a babaváróból (második gyereknél) és az összes maradékot (harmadik gyereknél). Ez nem a gyerek darabszámra vonatkozik, hanem a Babaváró futamideje alatti gyerekszámra! Nekünk pl. a babaváróba csak egy kölök esett bele.
"Saját hobbymra sincs pénzem" Majd lesz rá időd 20 év múlva, ráér! A gyereknek is lesz pár év múlva hobbija, csináljátok együtt, azt is élvezni fogod!
"És a legfontosabb, hogy csak két gyerekszoba van."
Igen, ez fontos dolog! Amennyiben kialakítható a több háló (azt írtad, nagyok a szobák), akkor én belevágnék az átalakításba. Ha nem, akkor pedig a dolgozót költöztetném a garázsba és építenék egy új beállót (nálunk most ez lesz, mert nekünk is csak öt szoba van, amiből kell négy a lurkóknak, egy a szülői háló, egy pedig a dolgozó. vagyis utóbbi nincsen)De amúgy a legfontosabb: TI MIT AKARTOK? Adhatunk mi itt minden tanácsot, ha az anyával töltött idő alatt úgy döntötök, hogy legyen, akkor lesz, ha úgy, hogy ne legyen, akkor nem lesz!
Bárhogy döntötök, úgy lesz jó! Azért elég talpraesett gyerek vagy, ha most beüt a krach és becsúszik egy szerelemgyerek, akkor úgyis megoldod a szoba kérdéseket is!
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #90964 üzenetére
"Nekem alapvetően két gyerek felé is nehézkes figyelni és egyforma törődést adni nekik, hárommal ez kb elképzelhetetlen számomra" Ez nettó baromság, rá fogsz jönni utólag Te is, ha úgy alakul!
Vesztek egy nagycsaládos autót, fenntartjátok a plusz havi 100 ezerből, amit az államtól kaptok SZJA kedvezmény+családi pótlék formájában! Ahol kettő elfér, ott három is.
Ez az érme egyik oldala! A másik: további 2-3 évig nem jártok el síelni négyesben, a nagyoknak kb. kimarad a kisgyerekként síelés. A "síelés" szó helyére beírható bármi! 50%-kal több logisztika, ez is tény.
Aztán a legfőbb érv: ha anya boldog, nincsen gondod!
Az is lehet, hogy vártok picit, 1-2 év, úgyis széthullik a BMW -> fog kelleni új autó, az meg lehet nagycsaládos. Ha kopnak a kisbabás emlékek, Te is könnyebben fogsz ráhangolódni egy újabb kölökre. Ha meg elképzeled, hogy lesz egy pici lányod, aki a születésétől kb. 15-16 éves koráig beléd lesz szerelmes (ha el nem szúrod), az eléggé adja!
Ezek nem racionális döntések! Forgassátok a témát, ha sokat beszéltek róla nyugodtan, higgadtan, el fog dőlni vagy erre, vagy arra! Aztán legfeljebb bekopog a meglepi!
Ja, esélyek: két kölök esetén pontosan 50% az esélye annak, hogy egyneműek és 50%, hogy különneműek, szóval ez nem ritkaság...
-
Bujdy81
aktív tag
10 éves a legnagyobb, 9 a középső. Most már könnyebb a helyzet, busszal járnak haza, csak reggel kell vinni őket.
Edzés, különóra ugye nem nagyon van, csak zongora/furulya. ha beindul a sziknronúszás újra, akkor keményedik majd a helyzet. Cserébe a legkisebbnek a foglalkozásai talán épülnek lefelé!
-
Bujdy81
aktív tag
Ma jött a telefon, hogy a nagylány március 4-ig digitálisan tanul. Mire hazaért, addigra kiderült, hogy a középső csibe is...
Látszik, hogy csillapodik a járvány, szaladok is postára adni a kinyomtatott konzultációt a nyitásról...
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #90821 üzenetére
Erdőben futásnál a zene nem sok mindentől foszt meg, csak:
- az erdő hangjaitól, madarak csipogásától, távoli, esőre figyelmeztető égdörgéstől, stb.
- esetlegesen másik ember zajától, ha szűk az ösvény nem árt, ha le tudsz húzódni, stb.
- állatok hangjától, nem árt, ha messziről meghallod az éppen új dagonyát találó vaddisznó családot (bár, ha túl közel mész a malackákhoz, akkor egyből meglesz életed leggyorsabb 800 gátja!)
- stb.Sosem értettem, hogy miért kell zene a futáshoz! Mert még ha hosszabb távot mész és egyedül, azt megértem, de én pl. az első UltraBalaton Trail-en is el tudtam nézelődni az erdőben azt a bő 4 órát, amit a végén egyedül töltöttem.
Az már csak egy másik dolog, hogy kb. minden rendezett futáson tilos a füles, szóval ha edzés közben megszokod, akkor majd elmész egy félmaratonra és ki fogja súgni, hogy "kilégzés, belégzés"?
-
Bujdy81
aktív tag
43 éves lett a triatlon
A harmadik helyezett Dave Orlowsky-t idén veszítettük el. Akkor még nem volt mindenkinek karbon bicaja:
"The night before the event I took a scissors and cut off a pair of blue jeans so I would have shorts with pockets to stick money in for stopping to get food or drink. I had a Marine support vehicle that was supporting three people and did not know when they would be around. There were no aid stations so my nutrition consisted of stopping at gas stations and eating Hershey bars, water, coca cola, juice. I did stop to eat at a McDonalds and had a burger, fries and shake as well as stopped at a grocery store. At the grocery store I had to park my bike outside the store and worried whether it would get stolen while I was inside getting food,"
Like the original slogan said: Swim 2.4 miles, bike 112 miles, run 26.2 miles, brag for the rest of your life! -
Bujdy81
aktív tag
Helyzetjelentés villanyvasút fronton:
Megjött a bútorlap, amit méretre vágattam, hogy azon vasutazzanak a csibék. 207x100 cm, a 31 centis sugarú TT-s kanyarívnek jó lesz. Egyből birtokba is vették, előkotortuk ifjúkorom sínjeit, mozdonyait. Természetesen a négy mozdonyból egy működik, az is alig ment. Néhány sín szakaszon lelkesen, a többin lassan.
Ezért tegnap anya vett 800-as csiszolópapírt és közösen nekiálltunk a síncsiszolásnak. A három lány és én. Minden percét imádták, szóval én is boldog voltam. A kitérőket (faluhelyen: váltó) én csiszoltam, a sima síneket együtt.
Mikor készen voltunk, akkor kizártak a szobából és megegyeztek, hogy mindenki épít egy pályadarabot, majd összevesznek, hogy hogyan legyen összeépítve. Egy idő után hallottuk kintről a mozdony vidám suhanását!
Szóval eddig minimális pénzből megy a gyakorlás. Mozdonyt sínre helyezni már tudnak. Szerelés előtt gondosan félretenni is. Sínt az asztal szélétől minimum 10 centire is tudnak telepíteni.
Ha nyárig ilyen lelkesek lesznek, akkor ősszel veszünk egy komolyabb szettet (nyáron úgyis 0-24-ben a medencében lesznek). Eddig lájkolom a sztorit!
Ja, azt írtam már, hogy a nagylány szeretne új hangszert kipróbálni a zongora mellett/helyett? Nem a dorombra gondolt, hanem a dobra. Mármint a rendes, igai dobra, nem az ilyen komolyzenei dobocskára!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Bujdy81 #90422 üzenetére
C4 hazajött.
Egyrészt otthagytam 731.000 Ft-ot, másrészt még a traktort is kivették belőle!
Tényles szép, kultúrált járásra lett a motornak, gyorsít, fékez, világbéke! Még egy centír kell, mert 120 fölött ráz és akkor anya boldog.
Lentebb rosszul írtam, bő 80 ezret tettünk még csak bele.
Más, részben idevágó téma:
A dízel büdös ugyebár. Nos, ehhez annyit tudok hozzátenni, hogy a C4 bazi büdös volt a javítás előtt. Mutatta is a szerelő, hogy az injektor korrekció az egekben, tökéletlen az égés, jó eséllyel tömítetlen a motor. A kettőstömegű csere ezt is megoldotta! Ugyanis jó eséllyel azért volt az injektor korrekció az egekben a kettes hengeren és nagyon mínuszban a hármas hengeren, mert a kettőstömegű ANNYIRA szar volt már, hogy azt próbálta szerencsétlen motorelektronika korrigálni.
A javítás után helyreálltak a számok, és érdekes módon NEM büdös a kipuff gáz. Tehát a büdösség lehet ilyen miatt is...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
BobaHWSW #90529 üzenetére
Vitázhatunk, ha úgy alakul, mert veled pl. lehet!
Nem értünk egyet mindenben, annyi a difi, hogy Trianon miatt a magyarság speciális helyzetben van. És emiatt nem feltétlen húzható rá az analógiád. Mert egy Kárpátaljai magyarnak még mindig ad valamit a kettős állampolgárság (EU-ba utazásnál), tehát az egy hasznos gesztus. Az, hogy ezt úgy szabályozták le, hogy végtelen számú ukrán is "magyar" lehet, az gáz. Ahogy az is gáz, hogy anyaországba csak vágyakozó, vagy 1-2 alkalommal járt székely deszkások is szavazhatnak. Bár náluk lehet azt mondani, hogy "tervezi, hogy átjöjjön majd egyszer és akkor azért szavaz ide", de azzal sem értek egyet.
Az szavazzon ide, aki viseli a terheit, ennyi!
Most átgondoltam, hogy ha - mondjuk - meló miatt kint kellene élnem 5-8 évet valahol és kapnék állampolgárságot, mert valami miatt érdemes, de tudom, hogy haza akarok jönni, akkor nem biztos, hogy szavaznék OTT. Hogy haza szavaznék-e? Nem merek kijelenteni, hogy nem lennék-e én is "londoni mosogató" ebben az esetben, de úgy érezném helyesnek, ha nem...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #90522 üzenetére
Csajok voltak az eladók? Én mindig egy testesebb pasassal boltoltam, aki úgy nézett ki, mint akit skatulyából húztak ki és minden elsőre eltalálta, hogy milyen méret kell nekem, pedig én is bojler alkat vagyok.
És sosem annyit fizettem, mint terveztem! Példa: kellene egy komplett öltöny, akciósan 30 ezer Ft náluk. Bementem, kiválasztottunk egy másikat, mert az jobban tetszett, ráadásul akciós volt. De ha veszek mellé még egy övet, akkor adnak ajándékba egy inget is. Számla: 28xxx Ft.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #90503 üzenetére
Ez egy kicsit bonyásabb ennél. Az, hogy valaki a határtól 500+ kilométerre magyarnak született, az egy helyzet, nem tehet róla. A kettős állampolgárságnak gesztusnak kellene lennie, nem kellene automatikusan szavazati jog tartozzon hozzá.
Amúgy tesód miért szavaz Insbruckban? Pont annyi joga van beleszólni, mint a székely deszkásnak. Vagy még kevesebb is, mert a székely deszkás nem saját döntéséből van 500+ kilométerre Magyarországtól...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #90468 üzenetére
Igazából nem volt egységes a vélemény!
Szerintem pl. semmivel nincsen több joga szavazni a parlamenti választáson a londoni mosogatónak, mint a székely deszkásoknak. Miközben - legalábbis én ezt tapasztaltam - akik szerint a székely deszkások ne szavazzanak, azok szerint minden ok a londoni mosogatók szavazásával...
-
Bujdy81
aktív tag
Árbecslés a C4-re:
-Gyári Egr szelep csere
-Teljes vezérlés szett vízpumpaval, hosszbordásszíjjal, generator szabadonfutóval, fagyallóval
-olajszűrő, levegőszűrő, aktívszenes pollenszűrő, motorolaj Total 5w3O, Fékfolyadékcsere, izzók cseréje, ablakmosó feltöltés.
-Szelepfedél csere
-Kettőstömegű lendkerék+kuplungszett, valtóolaj+főtengelyszimering, kinyomóvilla, +nyelestengely megvezető+féltengelyszimeringek
- Első féktárcsák+Fékbetét szett
Na? Ki, mit saccol? A periodikus szervízen kívül minden most van először szétbombázva. olyan 130000 km-t ment nálunk.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #90365 üzenetére
Igen, volt rajtuk elvileg RS232. Csak éppen nem biztos, hogy "annyira" ki volt tesztelve mind. Mikor a második gép sem ment a táblával, akkor apu előszedte az oszcilloszkópot és megmutatta, hogy "ilyen a vonal a 286-os RS232-ön" és "hát nem pont ilyen a modernebb gépen"...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #90351 üzenetére
Amely kivezetés sok esetben nem sokat ér, mert ha igazi, régi RS232-es hardvert kötnél hozzá, akkor kell a dedikált RS232-es kártya, mert az alaplapi vezérlővel nem érti meg magát a hardver (tapasztalat)!
Ami jogos is, mert nagyon durván réteg igény az RS232, csak akkor minek van a tűsor az alaplapon, ha használhatatlan.
(a tesztelt harvderkörnyezet a fehérvári stadion felújítás előtti eredményjelzője volt, amit még '79-ben helyeztek üzembe és azóta ment. A 286-os géppel szépen ment RS232-n, a Pentium laptól felfelé már egyikkel sem. Dedikált RS232-es kártyával szépen ment. A táblában - ha jól emlékszem - Z80 alapú rendszer volt.)
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
zetor2000 #90173 üzenetére
Nem elvileg sem volt para, mert eleve Cat5e-vel épültem.
Anyunál volt para, hogy lassú iszonyatosan a NAS. Nos, kihúztam a falból a tápját, aztán újraindult és azóta minden OK! Kb. 1,5 éve nem volt újraindítva, miközben van rajta egy pár száz kB-os db fájl, amit a konyhai gép minden boot után automatán megnyit és - gondolom - a végén nem zárja a sessiont semmi... -
Bujdy81
aktív tag
MyBook felé 35-38 MB/s a küldési sebesség, és 95-100 MB/s a fogadási sebesség.
Nagy fájl esetén, természetesen. Szerintem akkor nem sikerült olyan rosszul az az UTP kábel kézi krimpelése! -
Bujdy81
aktív tag
válasz
eattila #90067 üzenetére
Szibériéban nincsen ANNYIRA hideg átlagosan! Mivel bazi messze van az óceánoktól, ezért óriási a téli-nyári hőingás, van, ahol 100+ fok az abszolút hőingás rekord (Ojmjakonban pl. volt már -67,7 és +34,6 is). Ojmjakonban (északi szélesség 63 fok) pl. -15 fok az évi átlaghőmérséklet, de pl. Norilszkban (északi szélesség, 69 fok) és Jakutszkban (é.sz. 62 fok) is -9 fok.
Vlagyivosztok, aminél messzebb már nem nagyon tudsz menni Szibéria felé (talán már túl is mentél) +5 fok az éves átlag.
De ami az igazán durva, hogy Murmanszk (északi szélesség 68 fok), ami északabbra van, mint pl. Jakutszk és mégis 0 fok az éves átlaghőmérséklet. Trondheim pl. Norvégiában a 63. szélességen fekszik és mégis +6 fok az éves átlaghőmérséklet.
Szóval igaz, hogy Trondheim vs. Norilszk esetén van 15 fok eltérés átlagban, de Szibériában inkább az a durva, hogy télen bazi hideg van ÉS nagyon fúj a szél, szóval a "wind chill" érték az, ami télen iszonyatos! Van Norilskban egy -60 fokos reggelre egy 60 km/h-s szél, akkor azt már -90-nek éreznénk...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #89964 üzenetére
Van egy barátom, most káskállyal jár, előtte 307-est vezetett. 203 centi magas. Őt nem zavarja a tükör, megtanulta beállítani az ülést.
MR2-ben néha azt bírtam, amikor a lámpánál álltam és a mellettem álló direkt előrébb gurult, hogy ő legyen előrébb. Aztán egy kicsit én is előrébb mentem. Aztán ő is. A végén már a lámpa alatt álltunk. Ő feküdt a kormányon előre, hogy lássa a lámpát, én meg kinyitottam a tetőt!
(néha azért hiányzik a kisautó...)
-
Bujdy81
aktív tag
Nekem múlt csütörtökön volt egy virtuális kerékpár versenyem (Tour de Zwift Stage 6), amire utolsó pillanatban rászerveztek egy céges csapatépítő Teams-t. Na, én a görgőről jelentkeztem be. Az is faja volt, csak az jött ki furán, mikor az egyik alkalommal pont akkor kaptam szót, amikor egy meredek emelkedőn majdnem felértem.
Mivel kép nem volt, ezért lehet, azt hitték, az asszonyról ugrasztottak le...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #89908 üzenetére
Előbb-utóbb? dr. Bátorfi Bélát váltotta az elnöki székben...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #89904 üzenetére
A másik elnökjelölt igen.
Az a duma, hogy az elnöknek nem az a dolga, hogy értsem a triatlonhoz, hanem hogy szerezzen zsetont! Ez [Sárközy Tamásnál] (jégkorong) így is volt.
-
Bujdy81
aktív tag
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
WiZARD #89837 üzenetére
Azért most egy kicsit Te állsz neki szőrszálhasogatni...
"Amerre járunk a kerületben, lépten-nyomon bezárt éttermekbe, üres kávézókba, megszűnt üzletekbe botlunk. A járvány súlyos csapást mért a vendéglátóiparra és a kereskedelemre."
Tény, hogy nem azt írta, hogy "minden, most zárva tartó étterem kizárólag a járvány miatt zárt be, egyetlen sem volt zárva előtte", de azért a szöveg eléggé azt sugalmazza, hogy a járvány miatt vannak zárva a helyek.
Azt pl. egy szóval sem említi, hogy bármi más okból is van zárva hely...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
qnadam #89788 üzenetére
Összesen, természetesen!
Phülöp segédje is szívesen lennék egy pár napra a melóban, az is érdekesnek tűnik. Nyilván az ő munkáját nem tudnám csinálni, mert ahhoz azért kell előképzés, de egy ilyen "pár napig legyél a segédem, közben látod mit csinálok, mesélek pár dolgot" sztori sok szakmában érdekelne.
Ha nyerek a lottón (nehéz lesz, mert nem lottózom...), akkor tuti elmegyek 10-20 helyre ilyen ingyen segédnek...
-
Bujdy81
aktív tag
A hétvégén megint bővült a portfólióm, újabb területen vagyok jártas/expert, ki, hogy hívja.
Szomszédnál kell egy vízaknát ásni és megkérdezte a
markolókotrórakodó kezelője, hogy lenne-e kedvem a kotróval ismerkedni egy kicsit. Háperszehogyapicsábane!Jó buli ez a gépkezelés, csinálnám is vagy 4-8 órát szívesen az tuti! Mikor pár kanállal kivettem a gödörből a földet (ez ilyen délután 4-5 között volt), akkor mondta, hogy "nagyon ügyes vagy, de azért cseréljünk, jó lenne, hanem lennénk itt még NAPKELTEkor!"
Alapvetően egy kb. 12-15 köbméteres gödörről van szó, aminél tiszta földet kellett kivenni a gödör mellé, semmi cicoma. Cirka 17-szer csinálta gyorsabban, mint én...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
zetor2000 #89525 üzenetére
Nagyon sok műlik azon, hogy mennyire élethű a modell!
Egy V43 újonnan, digitálisan, fénnyel, hanggal karcolja a százast, plusz ugye a koszolás, antikolás, stb.Ellenben egy digitálisra előkészített, ÖBB Taurusnak kinéző picit elnagyolt modell a fele sem, bele egy 8 ezres dekóder és szalad a digitális pályán.
A nagy zseton az pl. a váltó, plusz állítómű, plusz dekóder. És abból ugye nem egy kell...
Amíg egy darab angolváltó 20-30 ezer pucéran, állítómű+dekóder majdnem ugyanennyi, addig a pálya is falni fogja (falná inkább) a Deák Feriket...
-
Bujdy81
aktív tag
Nem szeretnék igazi terepasztalt, igazi modelleket. Csak síneken, amiket hol így, hol úgy rakunk össze, majd a végén szétszedjük. Közben Legóból, egyéb játékokból (amik praktikusan NEM 1:87-es méretarányúak) készülhet a körítés és alakul a fejükben a mese hozzá. A vonat szaladjon, a többi generálódjon a fejükben!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #89509 üzenetére
Az asztal megvan, az egy méretre szabadott, duplázott 18-as bútorlap, a nagylány emeletes ágya alá az ágy vázára téve. 207x100 cm.
Kiegészítők (házak, emberkék, stb.) majd jönnek a végtelen mennyiségű Legóból.
Ha elkészül a dolgozó szoba a mostani garázs helyén, akkor abban lesz egy picit nagyobb lap a vasutazáshoz, saccra szétszedem a két lapot és akkor 414x100 lesz a méret, csak most ennyi fért el olyan helyen, ahol a törpe nem éri még el...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #89506 üzenetére
Most egyelőre egy digitális start szett kellene (majdnem egy százas), azt nem biztos, hogy használtan venném. Mellé még majd egy mozdony, plusz újabb sínkészletek. Utóbbi mehet használtan is.
Vezérlő van a startszettben, váltóállító, abba dekóderek, stb. Kemény menet lesz... -
Bujdy81
aktív tag
Na, beütött a krach: gyerekek villanyvasútat szeretnének.
Ráadásul a 10 éves már van annyira kocka, hogy szeretné megismerni, szabályozni, programozni, szóval egy digitális rendszert kell kiépíteni, és nem csak egy sima "dilikört". Szóval ez megint erősen hat számjegyű összeg lesz... -
Bujdy81
aktív tag
"Főleg ha a gyomot megelőzni kell és egyéb gombás fertőzések esetén sem mindig jó, ha a terület szelektíven nem kap."
Nyilván, ha az a scope, hogy telibe kell permetezni, akkor azt kell csinálni! Ellenben nem biztos, hogy a gyomot meg kell előzni, lehet, hogy elég csak ha x méretnél nagyobb, akkor kell kinyírni.
De biztos azért mennek ilyen irányba a fejlesztések, mert hülyeség...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
blueboi69 #89413 üzenetére
Egy korábbi ügyfél akart felvágni azzal, hogy nekik a csilliárdért vett diszk alrendszerben milyen sok a tárhely.
Erre egy kolléga betolta, hogy "csak BDSM pornóból van ennyi otthon"!
Próbálták menteni a menthetőt és közölte a helyi csóka, hogy jó-jó, de milyen sok IOPS-t tud a diszk alrendszer. Erre meg én hümmögtem, hogy az már majdnem a laptopom SSD-jének a fele.Nem lettünk népszerűek!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
qnadam #89386 üzenetére
Még egyetlen dolgot hiányolok ebből a drónból:
- ma már van olyan traki, amelyik kamerával nézi és elemzi a terepet és csak akkor permetez, ha látja, hogy gyomos a kultúra. Tehát a drónt is lehetne egy ilyen szoftverrel okosítani, hogy még több vegyszert spóroljon, oda ne locsolja, ahova nem kell!Ja, és ezzel nem csak a jómunkás emberen spórolsz, hanem a trakihoz képest pl. a taposási veszteség is kisebb!
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #89308 üzenetére
Valami más lehet a háttérben.
Most ez van az én dolgozós gépemen vezetékkel:
Ez meg az egyik ügyfél által adott gép wifin (most vettem csak észre, hogy már VPN-en mértem):
Szóval az is lehet, hogy az én dolgozós gépem nem tud többet? De akkor felfelé miért? Wifin még kevesebbet tud.
Tényleg nem annyira fontos, majd mérek egy olyat is, amikor garantáltan gigabites, gyári szerelt kábelt dugok a Telekomos routerbe direkt és azon mérek az ügyfél gépével (az egy HP EliteBook 840 G6).
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Samott #89294 üzenetére
Nem, nem wifin mértem. Megjött az új gigabites switch a dolgozósarokba, abba lógattam a dolgozós gépeket. Az megy egy gigabites switchbe és az megy a Telekomos routerbe. Öröm bódottá.
Igazából bőségesen lefosom, hogy ha csak 300 Mbit a sávszél, a lényeg, hogy a gyerekek dolgai mellett is tudok dolgozni.
-
Bujdy81
aktív tag
Fejlemények NAS fronton.
2 lemez van benne, 2 TB per darab, tükrözve.
Elkezdtem archiválni, pörgött, mint a gép 65-67 kB/sec-cel... kb. 750 GB cucc van rajta, rövid fejszámolás után rájöttem, hogy nem fog menni. Nyomtam rajta egy power gombot. Nem reagált. Hosszan nyomtam, semmi. Vettem egy nagy levegőt és kihúztam a tápját, majd kb. 20 mp múlva vissza. Felpörgött, jó hangja volt, nem világított pirosan semmi LED, örültem.
Elkezdtem újra az archiválást, lassan 100 GB-nál járok, a sebesség radikálisan jobb.
Jó eséllyel az volt, amit Jahno írt anno, hogy végtelen beragadt sessiont most kilőttem. Ha kész az archiv, akkor resetelem az admint és be is tudok lépni...
-
Bujdy81
aktív tag
Értem, hogy házilag nehéz UTP kábelt csinálni, főleg a legolcsóbb CAT5e-vel, meg krimpelő fogóval, de nekem ennyi sávszél elég lesz, szerintem türhető a kábel!
-
Bujdy81
aktív tag
Lassan el kellene adni egy autót a háromból, ha gyakorlatilag csak egyet használunk.
Mivel kell a 6 hely, ezért a 407 SW-nek kell mennie.Az feltűnt bárkinek, hogy tavaly március óta hogy elmásztak a használt autó árak?
Anno belőttem 600 ezer környékére az autó árát, most azt látom, hogy fél millió km alatti 1.6-os dízel 2007-ből nincsen 849 ezer alatt hirdetve...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
qnadam #89080 üzenetére
"a becsületes megtalálónak nagyon örültem, kapott is egy bekeretezett képet, amit még a gép elvesztése előtt lőttem."
És ilyenkor kap visszejelzést a megtaláló, hogy megéri becsületesnek lenni!
-
Bujdy81
aktív tag
Kicsi adalék a "Közgazdaságilag képzetlen", de tőzsdéző fórumtársaknak:
Anno a Közgázos tartott előadást a '90-es években André Kostolany. Azzal kezdte, hogy "ha sikeresek akarnak lenni a börzén, felejtsenek el mindent, amit itt tanítanak!"
Nem hallottam róla, hogy máskor is hívták volna előadni!
Másrészt viszont volt igazság abban, amit mondott, mert pl. a Tesla árfolyamot sem tudják megmagyarázni tisztán vállalatértékelési szempontokkal, ahogy anno az 1200 Ft-os OTP-t sem lehetett...
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
hobizoli #88855 üzenetére
Tudod, ennek több oka lehet:
- ügyfél igényli. Ebben az esetben nem tudunk mást tenni,
- small talk. Pici kapcsolatépítés ebéd közben, igény felmérés, kötödés kialakítása, ezeket nem tudod Teamsen megoldani,Hirtelen csak ez a kettő jutott eszembe, de a hosszú távú fenntartáshoz ezek kellenek.
-
Bujdy81
aktív tag
válasz
Grillo #88849 üzenetére
khm, triatlonos cuccok hobbinak számít? Mert akkor esélyetek sincsen...
Az idei nevezési díjak:
- Nagyvárad - hosszútáv: 100 EUR - tavaly elmaradt, áthoztam a nevezést
- Nagyatád - hosszútáv: 59.400 Ft (ebből még talán lejön 30%)
- Balatonkenese - hosszútáv: 41.000 Ft
- UltraBalaton Trail - Hegyestű: 21.000 FtNagyvárad és Nagyatád esetén még rájön a szállás díj, illetve Nagyatád a csütörtöktől vasárnapig program, szóval ott strandbelépő, sör, hot-dog, de az kicsit nyaralás is.
És akkor nem számoltam, hogy betojt az öt éves futópadom, meg a bringakopás, Zwift előfizetés (15 EUR/hó), görgő ára, stb.
Extra költségek: klubtagság, éves liszensz, kardiológiai felülvizsgálatok, futócipők (!)
Gazdag vagyok mi?
(most így, összeírva nézve azt mondo, hogy nehogy megmutassátok a nejemnek!)
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁÁÁ NE NÉZD MEG! A szórakozás, és a multitasking csúcsa, Lenovo Yoga 9i //3 OLED Modell Ajánló//
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Xbox Series X 1TB - 2 kontroller + 3 játék szabadon választható
- RYZEN 7 5700X / 32GB RAM / 1TB SSD / RX 6700 XT 12GB / 750W Gold Full Modular - AMD GAMER PC
- Intel i3-9100 - 24GB RAM - Samsung 980 500GB - be quite! Pure Base 500 + 1000W Táp - MSi Z390-A PRO
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest