- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sz.j
nagyúr
Elnézést, de a feltett kérdésemnél pontatlan voltam ...
Nem arról van szó, hogy az egy sorban lévő összes érték összeadott eredménye kellene (mert ezt például ezzel is megkapnám: =SZUM(C180:E180) ....), hanem csak a sorban lévő tetszőleges oszlopok értékeit szeretném összegezni/összeadni, ezeknek az össz értéke kellene.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Bocsi a láma kérdésért, de sajnos nem értek a témához ...
Azt hogy lehet (milyen kóddal) megcsinálni, hogy egy sorban lévő több (4-5) oszlopban lévő értékek összegét megkapjam?Előre is köszi az infót.
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok!
Egy árkalkulátort szeretnék a weboldalamra feltenni és ebben kérném a segítségeteket.
Azt hogy lehet megcsinál, hogy ha van például 5 termék amiknek az egységára (Ft/m2) különböző, akkor a tetszőleges szélesség × magasság (méterben beírva) megadásával/beírásával az oldalra látogató maga tudja kiszámolni a kiválasztott termék árát.
Tudnátok nekem ebben segíteni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #10671 üzenetére
Közben én is próbálkoztam ...., lehet, hogy nem "szakszerű a menet" de az alábbiak szerint sikerült.
Sor(ok) kijelölése --- jobb klikk a sorra --- Másolás --- újabb jobb klikk a kijelölt sorra --- Irányított beillesztés --- OK
Annak ellenére, hogy sikerült, nekem úgy rémlik, hogy hajdanán sokkal egyszerűbb megoldással lehetett ezt megcsinálni .....
Amúgy még egyszer köszi a segítséget!
-
sz.j
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #10662 üzenetére
Bocs, ez lemaradt:
"Arra azért figyelj, hogy jónéhány Excel függvény nem működik OO-ban."
Ezzel az OOo-val jó régen már csináltam ilyen beszúrást és akkor sikerült a képleteket is tartalmazó új sorok beszúrása ...., csak sajna elfelejtettem hogyan kell csinálni ....
-
sz.j
nagyúr
válasz
m.zmrzlina #10662 üzenetére
-
sz.j
nagyúr
Szevasztok.
Bővítenem kellene az eddig használt Excel táblázatot jó pár sorral ill. egy-két oszloppal és ehhez kérem a segítségeteket.
Open Office org-ot használok.
Hogy tudok sorokat, ill. oszlopokat úgy beszúrni/másolni, hogy a cellákban lévő képletek is bennük legyen, ne kelljen cellánként külön-külön beírni?Előre is köszi a segítséget.
-
sz.j
nagyúr
Mindkettőtőknek köszönöm a segítséget
, most már hibátlanul működik.
@ shev7
A C-re és az E-re is megcsináltam a képleteket, de együtt nem működtek ..., az IF függvényt meg nem ismertem, sőt nem is tudtam, hogy mi az ....
Ha Delila_1 nem lett volna olyan kedves, hogy leírja áltam volna értetlenül -
sz.j
nagyúr
válasz
Delila_1 #7463 üzenetére
Úgy látszik, hogy az előbb nagyon érthetetlenül fogalmaztam ...
És félő, hogy most sem tudom jobban leírni ..., ezért inkább linkelek egy újabb képet is.Van egy termék ami műa.-ból és alu-ból is előállítható, de bármelyikből is készül mindegyikhez szükség van pl. "Keret"-re, amiből 5m kell darabonként (5m/db).
Én azt szeretném megvalósítani, hogy akár műanyagból (C oszlop) akár aluból (E oszlop) készül a termék, és ennek megfelelően a "C"-be vagy az "E"-be írom be a darabszámot, a termékhez felhasznált "Keret" mennyisége a "H" oszlopba megjelenjen.
Jelen esetben az alu termék esetén a keret "0" mennyiséget jelez, holott 3db×5m/db=15 kellene lennie.
Persze abban sem vagyok biztos, hogy ezt egyáltalán meglehet-e csinálni .....Remélem, hogy most valamivel érthetőbben írtam ...
Amúgy az eladás előtti készlet most nem érdekes, mert a "H" oszlop végén az oszlopban található össz. mennyiséget kivonom belöle / =H25-SUM(H29:Hx) /
Azaz a H25-ben található a készlet. -
sz.j
nagyúr
Kicsit módosítottam a munkafüzetet és máris gondjaim támadtak ....
Azt, hogy tudom megcsinálni, hogy akár műanyagból vagy alumíniumból készül a termék, azaz a darabszám akár a "C" vagy az "E" oszlopba lesz beírva a felhasznált anyagok mennyisége a "H...J" oszlopokban helyesen jelenjen meg?
Kép -
sz.j
nagyúr
válasz
Delila_1 #7436 üzenetére
Ugye SUM-ot akartál írni ..., mert úgy már tökéletesen működik.
Nagyon köszönöm a segítségedet és elnézést, hogy "lesrácoztalak", de ugye a nick alapján ezt sose lehet tudni.
UI.
A B3-at tulajdonképp annak is lehetne nevezni, különösebb jelentősége nincs a megnevezésnek. Persze ez az "E" oszlopra nézve is igaz, mert az E5-E17 közötti rész az elfogyott (eladott, felhasznált,stb) mennyiséget tükrözi.. -
sz.j
nagyúr
Srácok, egy kis segítség kellene.
Hogy tudnám azt megcsinálni, hogy a felhasznált anyagot, minden egyes felhasználás után a vásárolt mennyiségből levonva az oszlop alján a valós készletet kapjam meg.
Sajnos az "E" oszlopban lévő függvény, amit sok-sok próbálkozás után beírtam, nem jó, mert mínusz előjellel jelenik meg az eredmény ...
[link]Mit kellene a =SUN(E5:E17)-E3 helyett beírni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- 3D nyomtatás
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged