- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Owlet
újonc
Sziasztok!
Adott Minta János és Teszt Béla felhasználó egy vállalaton belül, akik excelben szeretnék rögzíteni, mely napon melyik telephelyen dolgoztak, ezeket legördülő listából adatérvényesítésen keresztül teszik meg.
János csak a saját oszlopában lévő adatokat módosíthatja, Béla pedig a sajátjaiét.
A B2 és C5 közötti területetn kívül minden levédtem jelszóval, amivel a dátumok és neveik módosítását megvontam, viszont így egymás adatát még át tudják írni.
Próbáltam írni egy makrót, amely ellenőzi, mely windows AD felhasználó nyitja meg a munkafüzetet, de nem jártam sikerrel.
A csavar benne még az, hogy minden név mellett szerepel egy fix 6 karakter hosszú számsor, mely nem szerepel az AD névben.
További csavar benne (ami nem biztos, hogy csavar, de érdemesnek találom megemlíteni), hogy a munkafüzet online térben közös használattal lesz feltöltve, tehát többen egyszerre is nyitva tarthatják azt majd.
Próbáltam megoldani tartományszerkesztés engedélyezése funkcióval is, de ezzel sem sikerült kielégítő eredményt elérnem.
Előre is köszönöm szépen a segítségeteket! -
Owlet
újonc
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, ma is tanultam valami hasznosat! Tökéletesen működik
-
Owlet
újonc
Sziasztok!
Készítek egy időpontfoglaló "makróegyüttest", melyben a szabad időpontokból a felhasználó tud érkezési és távozási dátumot választani. A szabad időpontok a munkalapon zöld háttérszínnel rendelkeznek.
Ablak inicializáláskor beolvassuk a szabad időpontokat:
Private Sub FillDates2()
Dim ws As Worksheet
Dim cell As Range
Dim greenColor As Long
greenColor = RGB(0, 204, 102)
Set ws = ThisWorkbook.Sheets("2025")
For Each cell In ws.UsedRange
If cell.Interior.Color = greenColor And IsDate(cell.Value) Then
Me.ErkezesiDatum.AddItem Format(cell.Value, "yyyy.mm.dd")
Me.TavozasiDatum.AddItem Format(cell.Value, "yyyy.mm.dd")
End If
Next cell
End Sub
Ez rendben fut, a ComboBox-ban láthatóak a szabad időpontok, viszont azt nem tudom megoldani, hogy az időpontok a legrégebbitől a legfrissebbig legyenek listázva.
Jelenleg így néznek ki a dátumok:Nem is értem, alapértelmezetten mi alapján rendezi ezeket sorba. Mert nem hónap szerint és nem is nap érték szerint. Van erre valami ultimate egysoros megoldás? Vagy akár több?
Előre is köszönöm a segítséget : )
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest