Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- Milyen okostelefont vegyek?
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Mobil flották
- Nothing Phone (3a) Lite – mennyit ér a név?
- Vivo X200 FE – fenséges méret
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F7 – bajnokesélyes
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dtpeter
csendes tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm szépen, nagyon sokat segítettél, de még egy kis plusz infóra szükségem lenne az összeadással kapcsolatban. Szóval kihámoztam, hogy hogyan kell változót felvenni, és valóban felismeri a keresett cellát, sőt, sima szöveget akár be is tudok írni. Csak a Sum függvényt nem bírom megadni olyan formában, hogy értelmezni bírja. Ha mindig ugyanazt a tartományt kéne összeadnia, akkor nem lenne gond, de ugye pont az a lényeg, hogy mindig máshol van az összeadandó tartomány utolsó cellája. Találtam valami R1C1 formulát is (pl. =SUM(R[-5]C
[-1]C), de ez se vitt előbbre sajnos, mert itt ugyan rendben van, hogy a képlet feletti cellát veszi a tartomány utolsó elemének, de akkor meg a tartomány eleje nem biztos, hogy belekerül az összeadásba... Szóval olyasmi kellene, ami az $A$3:"utolsó sor" tartományt adja össze, csak nem tudom, hogy hogy lehet erre hivatkozni.Egyelőre itt tartok:
Dim vSor As Variant
vSor = Range("A1").End(xlDown).Row + 1
Cells(vSor, 1).Select(Ennek az utolsónak nagyon örülök, mert egy másik táblázatomban nagyon jól jön, hogy a makró lefutása után lehet folytatni az adatbevitelt az első üres sortól)
Más: tud valaki ajánlani olyan irodalmat, amiből az alapokat el lehet sajátítani? Kb. 1 hete olvasgatok a témában, meg sűrűn nézem a súgót is, de még mindig nagyon úgy érzem, hogy a sötétben tapogatózok. Azt már látom, hogy borzasztó sok lehetőség van, de engem leginkább az egyszerűbb dolgok érdekelnének, csak kicsit összerendezve, hogy tudjam ki kivel van...
Új hozzászólás Aktív témák
- Steam topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Milyen routert?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Formula-1
- Valami baja van a tápomnak
- Diablo II: Classic és Resurrected
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450 R5 5500 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1050Ti 4GB GameMax STORM ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i9 14900K 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3090 OC 24GB Zalman Z1 PLUS Seasonic 750W
- Acer Nitro 5 - AN515 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-10300H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Gamer PC-Számíógép! Csere-Beszámítás! I7 13700F / RTX 4070Ti Super 16GB OC / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
[-1]C), de ez se vitt előbbre sajnos, mert itt ugyan rendben van, hogy a képlet feletti cellát veszi a tartomány utolsó elemének, de akkor meg a tartomány eleje nem biztos, hogy belekerül az összeadásba... Szóval olyasmi kellene, ami az $A$3:"utolsó sor" tartományt adja össze, csak nem tudom, hogy hogy lehet erre hivatkozni.
Fferi50