- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Azonnali mobilos kérdések órája
- iPhone topik
- Poco F7 – bajnokesélyes
- A napon sütkérezik a OnePlus 15
- Megérkezett végre a várva-várt órafrissítés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ribi
nagyúr
válasz
btomi9 #37462 üzenetére
Mivel én is most ebben vagyok, így találtam ezt a tesztet.
2 féle paneltáp van, 12V és wide range.
12V-s az átengedi a 12V-t amit kap a tápkockából, így a 12V lehet nagyon zajos is.
Emiatt nekem ez nem szimpi így.
Van a wide range, ami akármennyi (6-25V) feszből alakít 12V-ot.
Mivel ez mindig alakít, így relatíve jó feszt ad ki, de zajos ez is. Kicsi a zaj, de összevissza nagyfreki van rajta.
Ha 12Vos tápot kötsz ilyenbe, akkor az elég fura 12V értéket ad.
Ez szerintem jobb mint az előző, de a wide range paneltápok drágábbak.
És amit én fogok megcsinálni, hogy 12V paneltápot hajtok lineáris tápról.
Habár az 5 és 3.3V kicsit zizis lesz, de a 12V viszonylag sima.
És az ennél még jobb, ha mindent lineárissal oldasz meg.bajnokpityu is mókolt lineáris táppal, de aztán eladta és vett egy igen kis zajú ATX tápot.
Ha nagyobb áram kell, akkor a lineáris lehet már túl drága és sokat fűt.
Kis passzív gépeknél még csakcsak.Szóval "külön zajt" nem teljesen értem, hogy hogy csinálna, de mindennek van zaja. Tápoknál is eléggé változó, hogy milyen feszt ad ki. Nézni kell teszteket.
-
válasz
btomi9 #37462 üzenetére
Asrock AM1H-ITX az AM1 foglalatos. Kihaló félben van...
"Processzorok (és integrált grafikus vezérlők) szempontjából melyikkel járok jobban?"
Ez egy elég jó kérdés, nem is egyszerű válaszolni rá. Röviden és tömören: egyéni ízlés/hozzáértés/pénz/cél kérdése, hogy neked melyik lesz a jó választás.
AMD-s APU jó választás.
A paneltáp zajáról nincs túl sok infóm, nem mértem még soha, de talán kevesebb, mint egy szabvány ATX, vagy SFX tápé. De lehet nem hiába csinált a HD Plex is ilyet.
By the way: HD Plex honlapja megújult, és van pár új termékük. Pl. ez a Krell erősítők házára hajazó 300W-os PC táp.
Kicsit túlzásnak tartom az árát, bár ehhez képest (nem akarom tudni az árát).
"Vagy van az Asus Q87T amibe lehet haswell procit tenni, és esetleg ezek közül valami nagyon erős akár i7-es kis fogyasztásút, hogy a processzor csinálja a video javítgatásokat (madvr és társai)."
Attól, hogy erős a proci, attól még a képjavító szűrők a GPU-t/IGP-t terhelik. Ha prociba integrált erős IGP kell, akkor első pont (AMD APU). Intel vonalon jelenleg a nagy Broadwell prociknak van kb. olyan erős IGP-jük, mint az A8/A10-es AMD-knek, de az áruk (i5, i7) szerintem egyből elveszi majd a kedved ettől a vonaltól.
3. opció - dedikált VGA ez sem rossz ötlet, de ekkor szvsz. felejtős a passzív ház..., vagy vizezed és lesz agy k.nagy passzív radiátorod a gépházon kívül. De még így is zümmögni fog a keringtető szivattyú.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Battlefield 6
- Borderlands 4
- Amazon Kindle
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Borsos árú alumíniumfelni? Nem, egy asztali PC!
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5 / i7 I 4GB I 320GB I 14" I HDMI I Cam I Garancia!
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES ASUS Vivobook 17 X712EA-AU737W Notebook
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával! Upd. 10.08
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 8GB I 128GB SSD I HDMI I 15,6" HD I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest