- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
Hirdetés
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dave™
nagyúr
válasz
CactuS #28779 üzenetére
Szerintem a W8.1 is felesleges ilyen célra, több HTPC-re optimalizált linux is van, ezek mindent tudnak amit szeretnél, kisebb erőforrásigénnyel, ingyen, illetve jobb minőségben (most konkrétan az audio késleltetésére gondolok, ami linuxok alatt általában jobb). Félreértés ne essék, nagyon jó rendszer a W8.1, produktív környezetben (laptop) és tableten is (Surface Pro) ezt használom, ezekre kiváló, de HTPC-nek szerintem túlságosan is overkill, és ebből eredően van jó pár hátránya.
-
Dave™
nagyúr
válasz
CactuS #28763 üzenetére
Egy ilyen? A J1900-es Celeron elég erős, alig fogyaszt, van wifi és bluetooth is, külső tápos, így még hatékonyabb és csendesebb. Egyedül egy memóriamodul és valami tárterület kell bele, ha tényleg csak HTPC funkciókat látna el, akkor Openelecnek elég egy 2GB-os modul meg egy pendrive is.
-
Dave™
nagyúr
válasz
lord_devil #28753 üzenetére
Igaz, ha kilépünk a HTPC/NAS keretei közül, akkor gyorsan kevés lesz az Openelec. A raid miatt mondjuk nem aggódom, Microserveren fut
-
Dave™
nagyúr
válasz
lord_devil #28748 üzenetére
Pedig rengeteg értelme van. Nincs benne semmi felesleges extra, az egész telepítés 100MB, pillanatok alatt betölt, gyorsan le is áll, percek alatt menthető, újratelepíthető, könnyű migrálni, nem kötődik a diszkekhez, akár diszk nélkül is használható a HTPC (NAS, net) stb. Szerintem hdd-re nincs értelme telepíteni, az Openelec a tökéletes célplatform HTPC-re. De ez saját vélemény
-
Dave™
nagyúr
Szia! Nekem is az rtorrent fut Openelec 4.0.7 alatt. Kedvenc funkcióm az rss feed, a megfelelő oldalon hozzáadod a torrentet a könyvjelzőkhöz, az pedig leszinkronizálódik az rtorrent klienssel, amit az rutorrent webes felületéről elindítok és már töltődik is a megfelelő helyre. Szerintem ennél kényelmesebben nem is lehetne.
-
Dave™
nagyúr
Gondolom itt sok a szaki, szóval pár laikus kérdéssel fordulok hozzátok optikai-kábel fronton
0) Optikai alatt mindenki a jobb oldalira gondol? (S/PDIF optikai)
1) Optikai kábelnél mennyire befolyásolja a minőséget a kábel hossza? 10m még belefér? Ront a jel minőségen? (tudom, hogy digitális, de nem lesz veszteséges ilyen hossznál?)
2) Az alaplapom használtan vettem, ezen van optikai kimenet, a port világít is (le van takarva, de látszik). A hozzá tartozó IC-nél (alaplapon jelezve van melyik az) 2-3 láb kicsit meg van feketedve, olyasmi, mintha megolvadt volna egy kis gyanta, vagy talán megégett volna. Nem vészes, csak nem ezüst színű a láb, hanem feketés. Ha összekötöm a hifivel, és neadjisten' rossz az optikai kimenet, okozhat bármi galibát az alaplapban vagy a hifiben, vagy csak szimplán nem fog működni? Ez nagyon fontos lenne. Gondolom a zárlat kizárható, mert nem fém a kábel belül, ugye?Köszi, és nézzétek el a tudatlanságomat, eddig csak analóg kábelekkel volt dolgom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Jogász topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Xbox Game Pass [2025] - Az augusztusi lista
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Filmvilág
- Sorozatok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2020 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2896, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3088
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest