- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- iOS alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz t.zolka #41545 üzenetére
Pont ilyen vevőm van (csak felcsévélhető kábellel és másmilyen távirányítóval).
A biosban nem trükköztem semmit, szerintem ugyanúgy állítottam be mint te; jobb híján én is bill.-ről indítom. Persze én is morcos vagyok emiatt, az előd Brazos-szal problémamentes volt a dolog.
A bármilyen jelre bekapcsol megoldásnak sem valószínű hogy örülnél, így akkor is elindul ha pl. a TV-n állítom a hangerőt...Ispy!
Előre kár ráparázni, talán pont a tiéddel fog normálisan működni.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
t.zolka
aktív tag
válasz canniball #41552 üzenetére
Reggel még próbálkoztam egy kicsit a bios beállításokkal, de ezt a bármire bekapcsol lehetőséget nem sikerült előidéznem. (Számíthat, hogy csak Openelec van a gépen? Lehet, Win. alatt működne?)
Bosszantó, hogy eddig az összes ASRock lap jól működött, ez meg...
A végén az lesz, hogy bekapcsolva hagyom, oszt' jónapot! Vagy veszek egy Master/Slave elosztót, beállítom bios-ban, hogy áramkimaradás után újrainduljon, és összehozom a projektorral. -
Mezga Aladár
veterán
ASRock Beebox, manuál szerint megy a power on távról. Az n3000 vs n3150 ugye ua család csak az egyik 2 magos a másik 4 magos? 23,976, 24 p mennyire pontos?
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz #75912448 #41530 üzenetére
ISO-nál az a gond, hogy nekem nincs kedvem konvertálgatni. Adhatnák így is.
A PDVD 3D meg sajnos egy driverfüggő bug.
Amiket leírtál már mind végignyomtam, de nem megy. Az segít csak most amit írtam: lp. anaglyph-re állítom a kimenetet. Így nem vált képmódot (így nem b*ssza el a váltást mivel nincs ) és elindul a film 3D-ben. Utána pedig átváltok 1080p24 3D kimenetre. Ekkor jól átváltja a képmódot és megy a film tovább, immáron frame packed kimenettel.Ami vicc, hogy előző catalysttel ment pöccre. Cinema, truetheater vagy akármilyen módok nélkül is.
TMT-t feldobtam tegnap, annak semmi baja. AGE-T-nél meg ugyanez a hiba, de nála nv vga-val és a TMT sem jó.
Kicsit problémás ez a rész... pedig előtte évekig nem volt vele nekem sem gondom. Aztán elfogyott a józan eszem és frissítettem 1db drivert. -
-
canniball
nagyúr
válasz Oszilaci #41555 üzenetére
Melyik lenne az a funkció? Két energiatakarékossági lehetőséget találtam:
Advanced - CPU configuration - CPU C States Support
Advanced - Chipset configuration - Deep S5
mindkettőt letiltottam de nem oldotta meg a problémát. Lenne harmadik is amit nem találtam vagy ami BayTrailnél segít az Braswellnél nem?t.zolka!
Nem az lesz az (vagy legalábbis nem segít); írja is a biosban a "magyarázó szöveg" jobb oldalt, hogy ha az RTC/LAN/USB ébresztés be van kapcsolva, akkor itt az Auto állás is letiltást jelent. Ettől függetlenül én Disabled-re raktam de semmi nem változott: alvó állapotból nem kapcsol be, kikapcsolt állapotból pedig minden IR-jelre elindul.https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
djnice
veterán
válasz Mezga Aladár #41556 üzenetére
23.976, 24p pontos, a legjobb képminőség eléréséhez pedig EGL kell, bár az upscaling, deinterlacing sztem nem lesz olyan jó minőségű így sem, mint a VXP-nél:
[link][ Szerkesztve ]
-
Oszilaci
senior tag
válasz t.zolka #41558 üzenetére
az lesz az és ha most tiltva van akkor auto-ra kell állítani ha jól emlékszem ,nem vagyok otthon de este megnézem
Deep S5 az lesz a ludas a korlátozásban
mostanában én is küzdök a H61-es asrock lappal ,mert néha simán elindul magától a gép és a kis piros led villog ahogy dolgozik
[ Szerkesztve ]
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #41556 üzenetére
Utánanéztem, most kicsit ellent mondok magamnak:
Ezen cikk szerint (2. táblázat) az N3000-es Braswell-ben ugyan az az IGP, mint az N3150-esben, azaz ugyan azt tudja, a Beebox N3000-es mint az Asrock N3150-es lap, csak 4 helyett két proci mag.
De mivel a filmlejátszáshoz inkább az IGP kell, ezért a kettő között csak akkor lehet észrevehető teljesítménybeli különbség használat közben, amikor a procinak kell dolgoznia. Pl. ha az EGL-es Ubuntu-t feltételezem, akkor bekapcsolás, rendszerfelállás lehet picit hosszabb, bár nálam ez úgy 10-15 másodperc SSD-vel, + Kodi menüben navigálás, és a médiatár szkennelése, létrehozása (ami meg nem túl gyakori).
Szóval lehet mégsem olyan rossz vétel az az N3000-es Beebox. A távja állítólag nem egy minőségi darab, de gondolom tanítható példánnyal kiváltható.
Amúgy igen, a 23,976 és 24p eléggé pontos, SD és 720p anyagokkal eteve sem olyan rossz a képe, de (minél magasabb bitrátás) fullHD anyaggal az igazi.
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Patice
Topikgazda
válasz Mezga Aladár #41564 üzenetére
Min tesztelnéd?
Mi az ami a Kodi-ban nem tetszik? (Eléggé testre szabható, közel olyan felületet tud adni, mint egy gyári médialejátszó, ezért kérdem csak.)
Amúgy lehet átjöhetnél hozzánk és akkor meg tudnám mutatni nálam hogy gurul.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Peak
addikt
válasz Mezga Aladár #41564 üzenetére
nem szeretni kell használni
végtelenül egyszerű és rugalmas. a feleségem is simán nyomkodja, akkor képzelheted...Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
-
cinemazealot
addikt
válasz Mezga Aladár #41568 üzenetére
Nyugi, nem vagy ezzel egyedül: először nekem is nagyon idegen volt (VLC-n, BSPlayer-en és Media Player Classic-on szocializálódtam). Aztán mivel RPi-re ez volt az egyik legbejáratottabb lejátszó, megszoktam.
-
t.zolka
aktív tag
válasz Oszilaci #41561 üzenetére
Na, kipróbáltam. Bios alapra, Deep S5 Auto, USB Keyboard/Remote Power On engedélyezve, és NEM CSINÁL SEMMIT! Sőt! Így még a billentyűzetre sem indul el! És a bekapcsoló gombra sem! Csak elindul, feljön az ASRock logó, majd kikapcsol. Ha megnyomom újra a bekapcsoló gombot, ugyanez!
És a legszebb, hogy ha mindent kikapcsolok bios-ban, és alapra állítom, és elindul az Openelec, akkor Connection time out vagy Sikertelen csatlakozás a kiszolgálóhoz ablak ugrik elő, ha el szeretném érni a NAS-t! Szerintem holnap visszaviszem, ez a lap tuti sz@r! -
canniball
nagyúr
válasz t.zolka #41572 üzenetére
Igen, arra gondoltam. Egyszer a Q1900 lapom meggágyult, mindenáron olyan felbontást akart tolni amit a monitor nem bírt; kis időre áramtalanítottam így helyrebillent.
Néha az N3150-re is panaszkodik a TV, de az szerencsére pár másodperc után mindig átvált a helyes felbontásra.[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
t.zolka
aktív tag
válasz canniball #41573 üzenetére
Ja, azt nem is írtam, hogy többször csinálja bekapcsoláskor, már ha elindul, XD hogy a projektor azzal fogad, hogy "nincs jel", vagy "tartományon kívül"! Ezután egy restart általában segít.
Oszilaci, igen próbáltam, de semmi. Akkor is csak billentyűzettel, vagy egérrel indul.
lajos75 ASRock N3150-ITX
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
-
Froclee
őstag
válasz Mezga Aladár #41566 üzenetére
-
canniball
nagyúr
-
-
envagyok
veterán
Próbáltam bitstreammel kitolni Dolby atmos és dts:x anyagokat, de se openeleccel se wines kodival, se mpc-hc-vel nem megy. DolbyHD, DTS-HD ma az rendben van. (egyik az egy laptop (N3540 Pentium) a másik egy gtx960-as konfiguráció)
Az erősítő egy denon avr-x1200, elvileg tudja mindkettő formátumot.
Bár csak sima 5.1 szett van rákötve, lehet ez a baj? -
jézusom
addikt
Azt hogyan tudom leellenőrizni, hogy milyen formátumú hang szól épp?
-
AGE-T
őstag
Én már feladtam a próbálkozást. Az, hogy csak a menü és egyszer a film sikerült 3D-ben lejátszani, tele töltötte azt a bizonyos hócipőt. Mindent próbáltam, nem akart sehogy sem jó lenni. Ezen a rendszeremen feladtam a próbálkozást, majd az új htpc-ben rárepülök megint a témára. I3 6100 igp remélem jó lesz erre.
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
-
hunaqua
addikt
válasz adodaniel #41588 üzenetére
Ilyet tervezek én is.A lap is,ram is,tök jó!...szerintem
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
törölt tag
(sb)
AMD is also rumored to be readying high-end 16-core desktop chips with seriously powerful integrated GPUs as well but we’re probably better off waiting until we get closer to Q4 this year, when Zen is expected to hit, rather than speculating much further.
Adott környezetben valami hasonlót vizionáltam Zen GPU fronton, de azért 16 magra tán nem lesz szükség.
(#41589) hunaqua
Openelec és AMD nem a legjobb barátok, de a köv generációval ez is változni fog. Vagy változhat, előzetes infók alapján Linux támogatásban nagyobb és pozitív fordulatok jöhetnek.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
A HD Filmes topic-ban már felraktam a kérdést, de gondoltam, jobb ha itt is megpróbálok tájékozódni:
Az asztali PC-met szeretném összekötni a FHD TV-vel, videólejátszás és játék céljából is (ha ez utóbbira tudtok jobb topic-ot, akkor írjátok meg pls...)
Egy Gigabyte 9800GT videókártyám van benne, amin csak DVI kimenet van, viszont van hozzá DVI-HDMI átalakító, ami, ha jól tudom a hangot is képes küldeni a Videókártyából a HDMI kábelen. Van hozzá egy kis "SPDIF kábel", amit elvileg rá kell csatlakoztatni a videokártyára és az alaplapra (esetleg a külön hangkártyára is lehet, mert az is van?) és így elvileg -a videokártya manuálja szerint (7.-8. oldal) - képes kiadni a hangot is.
Ezt a HDMI kábelt javasolták korábban, gondolom elég jó minőségű lehet?!
Kérdéseim továbbá:
1. Az említett hang "összekötési mód" elég megbízható, nem lehet ebből valami gubanc?
2. A DVI-HDMI átalakítós megoldás sem okozhat bármi zűrt, ill. elég jó minőségű e a fentebb linkelt kábel ehhez? Illetve a 10 méteres kábel hossz sem jelent gondot?
3. Ha esetleg a TV-n történő "játék" részére a kérdésemnek lenne relevánsabb topic, akkor szóljatok.
(Nemrég vettük a TV-t (40" Samsung H6400) és elég nagy kiadás volt nekünk, illetve életünk első lapos TV-je, így pláne nem szeretnénk ha valami technikai zavar bármi meghibásodást okozna benne, ezért szeretnék biztosra menni...)
Illetve, ha van jobb tippetek egy kb. egy árban lévő 7 (ez lenne a legjobb) vagy 10 méteres 1.4-es High Speed HDMI kábelre, ami nem sokkal drágább, mint amit linkeltem, akkor linkeljétek pls...
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz Oszilaci #41582 üzenetére
Nem tudom az alaplap szempontjából mi az eltérés a bill. és a távirányító vevője között, de mint látható a bill.-tel mindkettőnknél jó, távirányítóval egyikünknél se (ráadásul kétféleképpen nem), pedig az előző (eltérő) lapjainkkal ezzel is működött; nyilván a Braswell-lel lesz valami probléma.
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
canniball
nagyúr
-
hunaqua
addikt
válasz #75912448 #41590 üzenetére
Mikorra várható a következő generáció?
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
-
sb
veterán
válasz #75912448 #41590 üzenetére
Hát ez így méretes chip lesz.
Lehet, hogy valami jobb gpu-féle is kerül bele egyszer, de látszik ebből is, hogy elsősorban cpu fronton erősítenek. 1-2 napja kint volt a hír a 32 magos skálázódásról. Nyilván ez szerver vonalra jön majd inkább de azt már régen tudjuk, hogy desktopra is HEDT vonalra tervezték, kifejezetten cpu-ra gyúrva. 4-6 magos, 8-12 szálas csúcs Intelek ellen.Persze remélem idővel lecsorog majd 4 magos kivitelben (átlag)emberi fogyasztásra is. De az látszik, hogy ez a szegmens egyelőre marad a BR-rel lefedve aztán majd 1-2 év múlva kiderül.
(Mondjuk én szkeptikus vagyok, mert amit beletettek a 16-32 magos architektúrába az nem olcsó és mezei 4-8 maghoz semmi szükség rá. Kicsit ágyúval verébre lenne.szerk: Egyébként ha nekem olyan erős gpu kellene akkor rág dvga-val nyomnám. Még most, az agyonbutított, lefaragott fogyasztású csirke APU-m mellett is elgondolkodtam, hogy fogyasztásban jobban kijönnék egy Intel cpu+dvga-val.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Hardcore café
- Autós kamerák
- Formula-1
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest