- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Vodafone mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
róland
veterán
válasz generic #42850 üzenetére
1. Ugyan nem írtad, de szerinte HDMI kábellel kötöted tévére. A Beállításokban a Hang résznél állítsd át a kimenetet a HDMI-re.
2. Az alaplapon van 2 ventilátor csatlakozás CPU és hát ventilátorhoz. 3. De ha jó a szellőzés, akkor nem fontos bekötni.
4. Sajnos erre nem tudok megoldást.http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
Patice
Topikgazda
válasz Balerik #42852 üzenetére
Pontosan nem tudom mi a legalja, nálam az N3150-esen SSD-vel tök gyors, és ez a 6W-os, 4 magos proci a beállított Win10-et is viszi szépen, érezhető azért a különbség egy i3-hoz képest, de simán használható akár desktop rendszernek is.
Ubi Server + Kodi nálam csak pár száz MB RAM-ot kajál, a 4 GB-ból 1-et adtam az IGP-nek, a maradék 3-ból meg eddig 2 giga fölött volt mindig a szabad, amikor ránéztem.
Szóval gyenge gépekre is felrakhatod simán, én javaslom, hogy SSD-re.
SSD-ből sem kell nagy, Ubi Server + Kodi 5-6 GB-on elvan...
[ Szerkesztve ]
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
törölt tag
válasz sixer66 #42849 üzenetére
Ennyi infóból nehéz, de ezek jutnak eszembe:
Ha neked is DSp és a BD25 filmek iso formátumban vannak, akkor azokat nem játssza le. Nem használom már, régebben iso-ra be lehetett állítani a Kodi DVDPlayert.
DS külön profilt kreál(t)? madvr-on belül, ezért más setupot használ, mint amit esetleg MPC-ben beállítottál. Anno én egyesítettem a profilokat, szvsz felesleges külön kezelni.
...általad leírtakat és több beállítást is...
Amit napokban írtam, kifejezetten egy konfigra értendő alapbeállítás, ami ugyan jócskán túlmutat Cecil ft DXVA algoritmusain, jóval jobb és pontosabb képminőséget biztosít, de messze van egy alaposan testre szabott, a lánc összes elemére kihegyezett beállítástól.
Egyébként kíváncsi volnék mire jutott azóta. Nem csak a kadencia, nyers minőség tekintetében is.
-
cecil
aktív tag
haladok csak épp nincs időm rá most munka mennyiség miatt... amit írtál beállítottam és igen pozitív lett.
Dunkel: oppo 105d emlékezet, 103EU itt volt még amikor kész lett
-
Patice
Topikgazda
válasz Balerik #42857 üzenetére
Szerintem simán, max. többet fogyaszt és jobban melegszik mint a Braswell. (Amúgy állítólag ezek a kis fogyasztású procik ~ Core2Duo-k teljesítményét hozzák, szóval a P4 is kiszolgálhatja, kérdés milyen VGA van a proci mellé. Az többet számít.)
-
rudi77
tag
Lenne nekem egy kaveri A10-7700K procim amibe úgye Radeon R7 van integrálva.
De sajna Madvr + a fluid motional nem tud egyszerre elbánni Radeon R7 ezért azon gondolkoztam hogy vásárolnék egy dedikált radeon kártyát pluszba.
Kérdés az lenne két vga tudna egyszerre dolgozni? (INTEGRÁLT+DEDIKÁLT) -
bajnokpityu
félisten
válasz rudi77 #42860 üzenetére
volt ilyen próbálkozásom, úgy hivták, h hybrid crossfire.
R7 240 R7 250esekkel tud együtt működni a procid. 10-15%ot hozott sebességben, ellenben több nyűgöm lett a driverekkel. lehet játékoknál jobban beválik, de madVRnél nem nagyon érte meg. ez még a 0.8as időkben volt.a smooth motion brutál erőforrás igényes számítás, közben képben szvsz semmit nem hoz.
az r9 290 30ms fölött renderel 16 neuronnal, miközben enélkül 128 neuronnal 30ms alatt..[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
törölt tag
Ennek örülök és nem csodálkozom rajta.
Ha már mostanában állandó vs Oppo téma feldobódik, véleményem nagy általánosságban: Átlag, mai hardveres elemekből tákolt HTPC Kodival kb azonos 1080p>1080p képminőség, HTPC lehet jobb. Felskálázásban HTPC lehet sokkal jobb. Összességében Oppo egy video procival sem éri el egy kihegyezett HTPC max képminőségét.
Hangja jobb lesz az Opponak, HTPC pedig lehet jobb, némi fanatizmussal sokkal jobb.
Kezelés:
Óriási HTPC előny, kényelem, gyorsaság, feliratkezelés, csak ugye egyszer be kell állítani.
(#42861) bajnokpityu
Csak hogy mások is értsék, nem a SM-ra gondol, ami valóban totál felesleges, kivéve régi monitorok esetében, hanem valós képkocka interpolációra. A SM egész más feature, házimozis képmegjelenítést nem érint. A Fluid M. tévék, projikhoz hasonló képkocka beszúrós driveres eljárás. Van neked is egyébként, nem próbáltad?
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
válasz #75912448 #42863 üzenetére
pontosan ezt tapasztaltam én is, csak kitöröltem a HSZt, ne legyen újabb vita, egyet nem értés, stb.
amire kivi lennék, azok a 30rugós mini PCk kodival vs oppo. Azokban butitanak valamit az algókon, vagy megkapják az intel szintet?a 3. bekezdésedet meg ird át, igy nem nagyon érthető.
De próbáltam. pár percig örültem kodival, hogy milyen szépek a háttér mozgások, és alig látható a judder, aztán utóbbit meg tudtam másképp is oldani, és az emberek mozgása is meggyógyult. pedig komoly hozzáértő tesztekben kiemelik, a micunak milyen jól sikerült az interpolációja.
[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
rudi77
tag
Amd Smooth motion: Bluesky Frame Rate Converter segedelmével 60hz állítva a frissítést brutálisan folyamatos a kép. Én projektoron nézem a filmeket. A projektorba is van smooth motion de az amd smooth motion rendesen lekörözi.
De madvr miatt nem tudom eldönteni ruházzak be egy dedikált vga-ba pluszba vagy nem.
Mert ha menne a madvr és a smooth motion egyszerre az lenne a nagy királyság. -
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #42864 üzenetére
"amire kivi lennék, azok a 30rugós mini PCk kodival vs oppo."
Erre én is kíváncsi lennék, XT-nél már ugyan mérkőzött a HTPC-m az övével, de a tuning OPPO-val nem.
Ha össze tudjuk hozni nálad, akkor elviszem a gépemet.
-
e-newsee
addikt
Sziasztok,
Valakinek sikerült felrakni egy Asrock Beebox-ra a Kodibuntut? Nekem sehogy sem akar felmenni. Nem indul el a telepítő. Elkezd bebootolni, de nem jelenik meg a grafikus telepítő felület.
Próbáltam pendrive-ról (2.0, 3.0), és DVD-ről is. A régi laposomra meg minden gond nélkül felmegy. Valami olyasmit olvastam régebben, hogy a jelenlegi Kodibuntu (14.0 - Helix) nem UEFI bootos (vagy mi), és amelyik PC nem tud hagyományos módon indulni, az nem tudja telepíteni. Vagy ez hülyeség?"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
canniball
nagyúr
válasz e-newsee #42869 üzenetére
Ha Braswell az alapja nézd meg mit ír a mánüel, nekem az N3150-re külön telepítőt kellett készítenem (a gyártó oldaláról leszedhető progival) hogy felmenjen a Win, mert valami kavarás van az usb portok körül.
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
-
Patice
Topikgazda
válasz e-newsee #42869 üzenetére
EFI, vagy hagyományos boot lehet probléma, UEFI-ben negedélyezni kell a "legacy" dolgokat (fejből most nem megy) és/vagy Fast Boot-ot ki kell lőni, az csak Win8-hoz jó.
(#42871) dugesz77:
Jó kérdés, talán tovább lesz rájuk terméktámogatás/driver, ha Win-ben gondolkodol, amúgy szerintem csak a proci részen változtattak, magasabb Turbo órajel érhető el velük, meg lehet optimalizáltabb az egész és így talán kevesebbet fogyaszthat, de a valóságban nem hinném, hogy megérné cserélni N3150-ről J3160-ra.
Meg ugye most újak lesznek ezek a lapok, kérdés milyen áron jönnek, a régiek árát befolyásolják-e stb.
HD Graphics = HD Graphics 400 ebben az esetben. Azért kapták ezt a számot, hogy a felhasználók tudják hova helyezni fejben. A Skylake IGP-ket is most már csak háromjegyű számmal jelölik 5XX formában.
(#42872) canniball:
Hétvégén jártam így Win7 --> Win10 frissítés kapcsán. Csak a Win7 telepítőhöz kell egy "peccs", hogy kezelni tudja az USB-s billentyűzetet + egeret, mert ezek még nincsenek benne alapból egy Win7 telepítőben, max. egy frissített verzióban. Ubuntu (Server) telepítő esetén nekem eddig nem volt gondom az USB-s perifériákkal.
-
Patice
Topikgazda
válasz bajnokpityu #42876 üzenetére
Jobb táp most éppen adott is lenne.
Ismerősi körben keressünk valakit, akinek van Oppo-ja és részemről mehet a móka.
-
e-newsee
addikt
válasz Patice #42875 üzenetére
Van ilyen, hogy Legacy USB support, és van a CSM (Compatibility Support Module), ahol ilyesmiket lehet állítgatni. Ezekre gondolsz?
A jelenlegi állapotukat sajnos nem tudom megmondani, majd otthon megnézem. Ezeket csak a manualból olvastam ki.
És ha esetleg jó lett, akkor utána visszaállíthatom őket, vagy mindegy? Ha megy, hadd menjen?[ Szerkesztve ]
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
generic
senior tag
Valaki másnak nincs ötlete miért nem küld hdmin hangot az n3150 tv-re? Openelec
-
Sakab
senior tag
Sziasztok. Szerintetek egy netbook (acer zg5) intel d270 1.6Ghz, 2gb ram-bol menyire lenne életképes media lejatszo?gondolok itt arra h kapna egy usb hdmi adaptert ramenne a kodi v xmbc és kész. 3ds, fullhd-s, tartalmakkal 30gb- s mkv-kal megbirkozna szerintetek?
-
radi8tor
MODERÁTOR
HD-vel nem lenne gondja, de nem tudom mennyire életképes egy ilyen USB-HDMI átalakító.
⭐ Stella
-
sixer66
senior tag
válasz #75912448 #42855 üzenetére
Igen, nekem is DSp van és amint kikapcsolom, megy is az ISO lejátszás, viszont a kép rettenetes.
Most már csak azt nem tudom, hogy annyira jól sikerült-e beállítani a madVR-t vagy a szűrőket (ez a baj, hogy a hozzá nem értő állít össze vissza mindent, aztán már azt se tudja mit állított ), hogy ennyivel jobb a kép az alaphoz képestHogyan tudom egyesíteni a profilokat?
Jelenleg filmnézést közben 1 drop/ 1-2 órát ír, viszont D3D9-et ír és nem D3D11-et.
Ez nem a DirectX-re vonatkozik? -
törölt tag
válasz sixer66 #42884 üzenetére
Ahogy írtam, szerintem Kodi DS nem játszik iso-t, de már rég használtam, mondjátok ha mégis igen. Anno beállítottam iso-ra Kodi DVD playert.
A DS külön algoritmusokat hoz(hat) létre madvr-on belül, scaling stb, ezeket kell kitörölni. Majd a Kodi DS beállításoknál a fő madvr profilt behívni. Nyilván ettől független profilokat lehet és kell is használni, mint SD>HD, 720p>1080p, HD>UHD stb, de külön DS profil szvsz tök felesleges.
Direct3D general settings alatt állítható, használd amelyikkel kisebb a render time, vagy jobban-szebben működik általa a rendszer.
Kodi képe nem lehet rettenetes, ahhoz valamit el kell állítani video driver szinten.
-
sixer66
senior tag
válasz #75912448 #42885 üzenetére
Ezért is írtam, hogy amint kikapcsolom, hogy a DSp legyen az alapértelmezett lejátszó, egyből lejátsza a KODI az ISO fájl-t.
Jobban átolvasom a fórumot, amit linkeltél (tegnap elkezdem jobban belemélyedni, de sok minden még kínai ezen a téren), hátha kicsit tisztul a kép a fejemben.
Nálam ugye konkrét DSp group-ot hozott létre, amin belül tudom állítani a különböző filtereket.
Nagyon durván fogalmaztam, mert nem rettenetes, csak sokkal fakóbbnak, élettelenebbnek tűnik a kép a "beállított" DSp után.Más: nincs esetleg egy friss/aktuális BLOG erről a madVR/KODI témáról, ahol össze van foglalva (akár képekkel), hogy miket kell pontosan beállítani az alap használathoz, plusz kitérve néhány konkrét példára, hogy mi mit okoz, pl. hogyan kell az általad is említett független profilokat léterhozni, stb.
Látom, hogy magáról a madVR-ről van egy összefoglaló, de már nem a legaktuálisabb[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sixer66 #42886 üzenetére
Amit linkeltem szokott frissülni, és kb minden benne van amit a madvr-ról 1.0 usernek tudni kell, érthetően. Ennél tisztább leírás nincs, de google ad találatot.
Ja, az a group felesleges, ezért gondoltam, hogy "elfelejti" a beállításokat. Ha megy mellette MPC is, úgyis együtt lenne használva.
Ez pedig jó lehet DSplayer könnyebb megértésére: HOW TO - Configure Kodi DSPlayer with LAV Filters, XySubFilter & madVR
-
Patice
Topikgazda
Friss tapasztalatok Win10 + Kodi16 + Braswell.
Hasonlóan az Ubi Server + EGL Kodi pároshoz, itt is jobban mennek a 4K teszt videók. A High10 profile nem tetszik neki, szoftveresen próbálja szerencsétlen megoldani, Egyből 100%-ra terheli a procit, nem az IGP-t, 10 bit szintén ugyan ez. Viszont 8bit + 4K akár h.264-ben, akár h.265-ben teljesen OK, nincs drop (bár most nem néztem végig egy filmet) és ez már igaz 4K + 60 fps videóra is.
Szóval most elég jól áll a kis Braswell szénája.
-
jedimesterek
csendes tag
Sziasztok! Pc-n mozizok én is.A rendszerem: Win 7 64 bit,a vga Asus mini gtx 960 4Gb,a tv sony 55X8509C.(a legújabb vga driver van fent)A gondom az ,hogy összekötöttem a vga HDMI 2.0 kivezetését a tv szintén HDMI 2.0 csatijával a kábel egy Sandberg HDMI 2.0 5M-es és ha beállítom a 4K (3840x2160 60hz,30hz stb.) felbontást a tv azt írja ki,hogy nincs jel.Full HD felbontáson nincs ilyen probléma ott van kép.Ami érdekes még az nvidia control panelban az 1920x1080p irja ki a tv natív felbontásának.Amennyiben kicserélem a HDMI 2.0-ás kábelt egy HDMI 1.4-re akkor viszont van képem 4k-ban,de csak 30hz-el.Valakinek valami ötlete?Előre is köszi a válaszokat.
-
MasterMark
titán
-
jedimesterek
csendes tag
válasz MasterMark #42893 üzenetére
Akkor full hd-n se lenne kép (szerintem).
-
MasterMark
titán
-
jedimesterek
csendes tag
válasz MasterMark #42895 üzenetére
Ezt írják a kábelről :Akár 18 Gb/s sebességű adatátvitel
Maximálisan 4096 x 2160 @ 60 Hz felbontás támogatása (a rendszertől és csatlakoztatott hardvertől függően!)
3D támogatása: maximálisan 1920 x 1080 @ 60 Hz; 4096 x 2160 @ 24 Hz felbontás támogatása (a rendszertől és csatlakoztatott hardvertől függően!)
1:9 mozi méretarány támogatása
1080p HFR (High Frame Rate) 3D támogatása
Akár 120 Hz-es képfrissítési sebesség
Két videocsatorna egyidejű továbbításának támogatása, így két néző is használhatja
egyszerre a megjelenítőt
Színmintavételezés támogatása 4:2:0 formátumban (Blu-Ray, DVD és TV eredeti formátuma)
Audió Visszatérő Csatorna (ARC) csatornát tartalmaz
Akár 32 hangcsatorna hangszórókhoz
Akár 1536 kHz audió mintavételi sebesség
Akár 4 hangcsatorna egyidejű továbbítása támogatott
Támogatja a dialógus dinamikus szinkronizálását a szájmozgással audió / videó késlekedés esetén
CEC 2.0 vezérlési parancsok támogatása
Új, fejlett színtért használ a digitális képek megjelenítéséhez
Támogatja a Dolby® TrueHD és a DTS-HD Master Audio™ technológiát
Élénkebb és természetesebb színek
Szín: fekete
Kábelhossz: 5m -
Patice
Topikgazda
válasz jedimesterek #42896 üzenetére
Kb. felsorolták azt, amit a HDMI 2.0 szabvány tud.
Azt bizonyították neked bármivel, hogy az a kábel mekkora adatsebességre képes a valóságban?
(OK, ezt senkinek nem bizonyítják... Költői kérdés volt..)Esetleg szerepel a kábelen a "HIGH SPEED" felirat?
-
Patice
Topikgazda
válasz jedimesterek #42899 üzenetére
Vissza tudod még vinni/küldeni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Lexus, Toyota topik
- Synology NAS
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs