- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
Hirdetés
Aktív témák
-
danteshell
senior tag
Ha sokat hordozod a géped, akkor pl neméri meg megvenni a legnagyobb rézhűtőket, mert a foglalat pöckeit leszakítva elég nagy rombolást tudnak csinálni :)
-
Den
veterán
válasz
danteshell #8 üzenetére
Siklócsapágyas mechanikával
-
danteshell
senior tag
Zaj:
Vettem egy 40 Gb-os vinyót, és lásscsodát, semmi hangja sincs :) A típusa Seagate Barracuda IV, 7200 rpm-es, 2 Mb cachevel, és a lényeg: folyadékcsapágyas mechanikával. Tényleg nincs hangja, és nemis melegszik annyira, mint a maxtor vinyók. -
9CS
senior tag
Csatlakozom DEN-hez és nagyon fontosnak tartom, hogy aki nem tud/mer feltenni egy hűtőt az inkább ne építsen gépet magának, főleg ne AMD-t, mert ugye utána az lesz a baja, hogy az a @
-
Den
veterán
Nos először is aki nem akar szívni és gyakorlata és áttekintése nem nagyon van a hardverekben, az vegyen megbízható helyen_előre_összeállított_ konfigot. Ha valaki mindenképp bütykölni akar az előbb alaposan nézzen utána és kérje olyan segítségét aki már csinált ilyet.
-
BadGe
aktív tag
A JÓL HŰTÖTT HÁZ EGYÉB POZITÍVUMAI:
Amikor a házat rendesen bezártam és átszellőztettem, azt tapasztaltam, hogy az egyébként hőmérséklet szabályozott vacak ACORP táp már nem volt annyira hangos. Ezt annak tudtam be, hogy mivel a ház belseje eleve hidegebb volt, a tápnak már nem kellett annyi levegőt kiszivattyúznia, így nem is pörgött fel feleslegesen, nem volt hangos!
Célszerű a házon minden ki rést ''betömni'' mert a zajok leginkább ott bújnak elő. Ilyeb pl a ház hátulján a felesleges kártyahelyek esetleg már feltépett nyílásai. -
BadGe
aktív tag
EGYÉB ZAJOK:
Nálam a sorrend a következő volt: Elöször a bordától nem hallottam semmit. Amikor a bordát lecseréltem a coolink 111-re, már kezdett elviselhetetlen lenni a vinyó hangja. Javasolt a vinyó választásnál figyelembe venni, hogy mennyi zajt termel mert nálam ez a 60-as Maxtor _nagyon_ hangos volt. (lehet, hogy csak mellényúltam, de ezek szerint nagyon).
Miután a vinyót lecseréltem a QUANTUM-MAXTRO 40GB-ra a vinyó zaja is megszűnt, maradt a tápventi. Ezt egy Enermax táp oldotta meg, de nem hiszem hogy ilyen drága dolog kellene a kánaánhoz. -
BadGe
aktív tag
PROCESSZOR HŰTÉSE:
A megfelelően átszellőztetett házban a provit is egyszerűbb hűteni. Nálam egy XP1800+ dohog egy sima coolink 111-el. (nem plusszos) ez egy RÉZ magos borda, kb 10 fokkal jobbak az értékei mint az előd dupla ventis alumínium bordának.
A paszta szempontjából a tapasztalataim szerint majdnem mindegy hogy fehér szinű vagy ezüstös pasztát használunk, a sima szilikonzsír viszont nem jött be nagyon.
Ge. -
BadGe
aktív tag
ZAJ ÉS HŰTÉS:
A zajhatás csökkentése és a megfelelő hűtés lényegében egy tőről fakad.
A hűtés egy megfelelően szellőztetett házban a legjobb. Javasolt olyan házat venni vagy építeni, amelyben extra ventillátorok forgatják a levegőt. (pl 1 elöl, egy hátul). Ezek a ventik lehetnek kis fordulatszámúak, vagyis nem fognak extra zajt termelni!!! A ház átszellőztetése révén a processzor is jobban hül, mintha a zárt házban a ''saját levében főne'' -
BadGe
aktív tag
Sziasztok! Akaratlanul szívtam végig 6 hónapot mire végül egy nagyon jól működő Athlon XP konfigot összehoztam magamnak. Ezt a témát annak szánom, hogy itt gyűjtsük össze azokat a tapasztalatokat amik egy Athlon konfigot a legtöbb szempont szerint (zaj, hőmérséklet, sebesség, stabilitás) igazán jóvá tesznek.
Azért, hogy a téma megmaradhasson egyfajta szakácskönyvnek, jó lenne, ha a kérdések a hasonló című ''+kérdések'' szekcióba kerülnének.
Ge.
Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Diablo IV
- Órajelrekord született 256 GB-nyi G.Skill R-DIMM memóriával
- Steam topic
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Remaster kiadást kapott a Heretic és a Hexen
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Prémium! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R 9 9950X / RX 9070XT 16GB / 64GB DDR5 / 1TB 990Pro
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 - 15.6" FHD IPS 165Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11 P
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest