-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZozzV6
senior tag
válasz lacko6 #45500 üzenetére
Nekem egy kifolyt kicsit. Szóval fenntartásokkal kezelendő. Bár az az egy lett ónbucival forrasztva. Lehet amiatt. Most rendeltem Soshine-t Gearbestről. Meglátjuk az hogy viselkedik hosszabb távon.
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
MAC72
tag
A sérülten érkezett Convoy M1-et megreklamáltam GB-nél. Ezt a választ kaptam:
We would like to extend our apologies for this inconvenience.
After reviewing your case, please review our possible solutions:
1)Refund 12.99USD on GB Wallet (store credit)
We can refund to your GB wallet and exceptionally reward you with extra points (You will receive 1 points for every 1 USD. e.g. 1 USD=1 points, 3 USD=3 points etc.). The refund will take 24 hours to process and appear in your GB wallet.
Learn more about wallet benefits: http://www.gearbest.com/about/gb-wallet.html
Check out how to use point :http://www.gearbest.com/about/about-points.html?157wrew
2)Refund to your payment account
Kindly refer to our warranty policy here:http://www.gearbest.com/about/warranty-and-return.htmlCan you please let me know your decision?
Thank you for your understanding.Én ezzel is elégedett vagyok. Kértem, hogy küldjék újra, de túl szép lenne, ha a csak 13 dollárért kuponnal vett terméket újra elküldenék.
Ha jól értem, (bá cak kicit éteni angol) választhatok, hogy walletre vagy a bankszámlámra kérem vissza a pénzt.
A wallet egyértelmű, 12.99USD. De nem írja számszerűen a számlára történő refund összegét. Lehet ebben valami trükk? Az alatta lévő sorban linkeli a szabályzatot. Nyálazzam át ezt is, hogy képben legyek?
Jobban örülnék, ha a számlámra kerülne vissza ez a teljes összeg, mert BG-ról 12.14USD-ért vennék egy Convoy M1 host-ot. Átpakolom a cuccot (mert a lámpa csak kívülről sérült) és a probléma letudva.
Szóval csak írjam meg válaszban, hogy 12.99USD vissza a számlámra és rendben vagyunk megmarad a barátság?Azért írom le mindezt, mert ebben szerencsére még nincs tapasztalatom és biztos van itt valaki, aki intézett már ilyen problémát.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Convoy S2+-ra valami kupon? Szeretnék még venni egy ilyen lámpát, 8$-t bátran adnék érte.
-
MAC72
tag
Convoy S2+
$9.99 kód: GBAPR018
Ennél nem tudok most olcsóbbat. -
vince
őstag
Nincs trükk, a teljes összeget utalják vissza a számládra. Ha a walletet választod, akkor kapsz ajándékba 13 pontot is (nekem mondjuk 2 pontot ajánlottak fel Dolláronként egy hasonló esetben), nekik előnyösebb, ha nincs pénzmozgás és majd náluk költöd el az összeget. Azt mérlegeld, hogy fogsz-e vásárolni tőlük a (közel)jövőben bármit, megéri-e az ajándék pontokért náluk parkoltatni a pénzed.
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
may15
csendes tag
válasz MittuDomain_ #45507 üzenetére
A vámnál szúrópróba szerűen szednek ki csomagokat az olcsóból is, kibontják, megnézik hogy mi van benne, rákeresnek hogy kb mennyi, aztán kapod a papírt hogy számolj el a cuccal, paypal igazolás, webshopból kép, különben visszamegy a feladónak.
Szóval nem mindig megy a dolog.
Ilyenkor az áfát rakják rá, ami +27%. -
Janusz001
őstag
Amúgy van valami oka, hogy szinte minden elemlámpa hirdetésben (GB,Bangood,Ali) ajánlott akkunak samu inr18650 30q -t javasolnak? Én sony vc7 -ket használok, ez is tudja a 10A folyamatost, ami bőven sok egy 8 driveres lámpának. Vagy van egyéb oka is?
-
MAC72
tag
Az a pár pont nem érdekel. Ez a pár ezer forint maradhatna akár walleten is. Viszont mostanában nem igen vannak jó árak. Szóval lehet, hogy sokáig használnák a pénzem. Ha visszautaltatom, rögtön felhasználnám.
(Ha visszautalják, akkor a bank hogyan vált? Mennyi lesz vajon az a 12.99USD Forintban?)
Mondjuk ez már ilyen fillérb@szós kérdés, igazából nem fontos, csak beugrott egy ilyen gondolat.
Visszautaltatom és megveszem Banggoodról az M1 hostot.
Köszönöm a segítséget! -
bugizozi
őstag
Sziasztok!
Kisebb fajta elemlámpát szeretnék vásárolni, kerékpárra raknám.
A Convoy S2 tetszik, viszont olvastam, hogy 18650 akku kell bele.
Van esetleg hasonló méretű/teljesítményű lámpa amibe jó az Ikea-s LADDA akku?Köszönöm a segítséget!
VCP7-DCV, CCNA ||| Ami működik, ahhoz nem szabad hozzányúlni!
-
Lacerta
aktív tag
válasz bugizozi #45512 üzenetére
Egy jobb 18650-esbe mondjuk 3x-4x annyi delej fér, mint egy jobb AA méretű NiMH akkuba.
Szóval nem nagyon.Ha mindenképp ragaszkodsz az AA-hoz, akkor pl. a Manker E11 / Lumintop EDC05 / Utorch UT01 triumvirátust érdemes nézegetni. Olcsóbban Sofirn Sp10A / B, vagy ha nem számít a pénz, akkor Manker T01, vagy valamelyik AA-s Zebralight.
De, ha nem számít a pénz, akkor vegyél inkább néhány 18650-est.[ Csak jelzem, hogy az AA-s lámpákat többnyire nem tartják meg rendesen a bicajos tartók, mert nagyobb átmérőre készülnek - saját tapasztalat ]
-
gyapo11
őstag
Friss példát tudok mondani, január 19-én utaltam 5.6 $-t, március 28-án kaptam vissza Paypalra, pár nappal később a számlámra Ft-ban 9 Ft-tal kevesebbet (1430 oda 1421 vissza).
menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet
-
-
FBLLMAG
senior tag
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Lacerta #45513 üzenetére
Pár AA -s lámpával volt már tapasztalatom. Akkor már inkább a 2AA -s Olight S2A vagy a Fenix LD22 2015 -ös mellett tenném le a voksot, mivel ezeket jobban fel lehet fogatni a bicajra. Szereléket is lehet hozzájuk rendelni, és biztos, hogy nem esnek le. A Manker, Utorch, Lumintop vonalon van egy pici problémám. Voltak a kezemben, ill. valamelyik meg is van. Viszont egyetértek Veled, a 18650 -essel olcsóbban jön ki.
Az Armytek Tiara A1 PRO csuklószerelékével, bicajra is rakható, nem kell külön szerelék. Mármint ha ritkábban szeretné használni.
Párszor már leírtam, nem csak a lm számít.
[ Szerkesztve ]
-
ZozzV6
senior tag
Gáztűzhelyen megszíneztem kicsit az Astrolux MF02 Rozsdamentes acél bezeljét:
Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
-
Nahát!
tag
válasz ZozzV6 #45519 üzenetére
És az előfordulhat, hogy a hevítés hatására, illetve amennyiben nem vízben hűtötted le gyorsan, hanem hagytad a levegőn kihűlni némileg megváltozott az acél anyagösszetétele (egyes ötvözők - amitől rozsdamentes - és a szén egy része "kiég"), a keménységéből veszít ("kilágyul") és már nem is annyira rozsdamentes?
-
Lacerta
aktív tag
válasz Nahát! #45523 üzenetére
És az előfordulhat,
Aligha.
Ausztenites korrózióálló acél. Alig van széntartalma, és eleve puha, nem is edzhető.
Hosszas, magas hőmérsékletű hevítéssel ( órákig, olvadásponthoz közel ) vagy megömlesztéssel lehetne a felületet krómtartalomban annyira elszegényíteni, hogy a rezisztenciahatár alá menjen. És akkor rozsdálna. -
Gargouille
őstag
válasz #94529552 #45521 üzenetére
Neki ez a nicz akku a vesszőparipája ha visszaolvasol, amolyan nagykövete eme technológiának. ☺ A másikban meg egy Lion akkuval van összevetve, nem egy súlycsoport. Jó a ladda, nincs vele gond.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
user112
senior tag
Ajánlanátok jó, megbízható és nagyobb kapacitású 14500-as akksit valamelyik kínai shopból? Vagy ezeknél jobbak a Lidl és IKEA ni-mh akksik?
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz user112 #45531 üzenetére
Ha fenyerot szeretnel, akkor a li-ion-os 14500-as kell, ha meg hosszabb uzemidot, akkor ni-mh AA. Ni-MH-bol meg a LADDA ajanlott, ha olcso kel, egyebkent meg eneloop...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz #07813632 #45529 üzenetére
Persze leírhatom, de ez csupán a saját véleményem.
1., Manker E11, Utorch U01, Lumintop EDC05 lámpákat teljesen feltöltött 14500 -as akkumulátorokkal hasonlítottam a saját Zebralight SC5 OP NiMh akkumulátoros lámpámhoz. A 800 lm nem tűnt fényesebbnek mint a ZL SC5 OP 540 lm -ja (Ezt ZozzV6 táblázatában is ellenőrizhetitek). Én a Fenix LD22 -est fényesebbnek mértem mint a ZL SC5 OP lámpámat.
2., Ez a Manker áramkör kicsit érdekes. A NiMh akkumulátorokat szabályozza a 14500 -as akkumulátort azonban nem (a T01 esetében is így van). Ahogy merül a 14500 -as akkumulátor úgy gyengül a fényereje a lámpáknak. A ZL SC5 OP és a Fenix LD22 is digitálisan szabályozott, az akkumulátor merülése nincs hatással a fényerőre, nem csökken.
3., Azt a 800 lm -t csupán percekig bírják, bicajon pedig, gondolom nem csak pár percig fogják használni. (A ZL is 3 perc után visszavesz). A Fenix LD22 nem lép vissza, akár 1 óra után is ugyanakkora a fényereje.
4., Rövidek, vékonyak. A Fenix LD22 szerelékkel biztonságosabban megmarad a bicajon.
5., A 14500 -as ugyanakkora kapacitású (3 Wh) mint 1 db AA -s ENELOOP. A Manker E11, Utorch U01, Lumintop EDC05 1 db akkumulátort használ, míg a Fenix LD22 2 db AA -s NiMh akkumulátort használ. Így az üzemideje is elégséges.
6., A Fenix LD22 esetében lehet választani, hogy oldalkapcsolóról vagy farokkapcsolóról szeretném irányítani.
A Fenix LD22 hátránya, hogy drágább mint a Convoy S2+.
-
törölt tag
válasz FBLLMAG #45537 üzenetére
Azért hasznos, mert azt erősíted bennem , csak venni fogok egy Zebrát. Fenix már volt nálam tk75,rc40,pd35,tk16. És több mint elègedett voltam velük. Most egy nimh AA-s lámpát szeretnék ami stabilan tud viszonylag sokáig tartani kb 250 lumen fényerőt. (Ennél több nem kell. Egyébként is az a véleményem, 500 lumen felett feleslegesek ezek kicsi lámpák mert messzebb már számottevően nem látok velük az előttem lévö 30-40 métert meg annyival nem világítják meg jobban, hogy legyen értelme. 1000 lumen felett meg akkor van értelme ha olyan a kialakítás hogy direkt messzire világít. Ezek a 3 ledes lámpák s2 méretekkel pff.. minek?) Az ld22 miért nem az igazi?
-
Lacerta
aktív tag
válasz FBLLMAG #45534 üzenetére
Amit én gondolok, az az, hogy ilyen 2.5Wh körüli akkukat, és vastagabb filctollnyi házba tokozott ledeket 5-6W-al megküldeni, erősen lámpab*szás kategória. Egyszerűen túl nagy teljesítmény. Az, hogy 3.6V-on könnyebb, mint 1.2V-on, gyakorlatilag mellékes.
Kicsit olyan ez, mint amikor gyerekkoromban addig reszelték a műmájer lakótelepi srácok a Simson Enduro-t, amíg már akár a 70-et is vitte. De mondjuk ha vettek volna 125-ös ETZ-t, az reszelés nélül is megy 100-at, és nem sül be minden héten.Eleve, az AAA és AA cellák egyik lényege, hogy ha mondjuk kimerült a NiCd/NiMH akkud, akkor bárhol veszel 1.5V-os elemet a trafikban, és ugyanúgy jó lesz.
Ebbe a méretbe Li-ion akkut tenni, műszakilag igen kevéssé indokolható. Egy AAA/AA lámpába menjen egy jó Eneloop. Ha nagyobb fény kell, akkor 18650-es vagy 26650-es lámpa, és kész.A Fenix LD22 2 cellás, ezért 2x annyi Wh fér el benne. És 2x olyan hosszú is. Ami azzal is jár, hogy több hőt tud disszipálni. A soros cellaelrendezés egyébként sem NiMH, sem Li-ion akkuknál nem annyira szerencsés. 14500-asból van ugyan protected, de nekem egy kicsit feleslegesnek tűnik 2 db protected 14500-ast beszerezni egy ceruzalámpa kedvéért. De nyilván ízlése válogatja.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz #07813632 #45538 üzenetére
A ZL SC5w MKII stabilan tud 400 lm -t is. Kicsit sárgább a fénye mint az öregebb SC5 OP -nak. Este az a melegebb fehér valahogy jobban bejön, nappal viszont a hideg fehér tetszik jobban.
A Fenix LD22 -ből sok dolog hiányzik amit más lámpáknál már megszoktam. De ha eddig csak Fenix -et használtál, akkor a ZL SC5 nagy ugrás lesz, ilyen szempontból. A vetítési képe hasonló lesz a PD35 -höz, csak a szórt fénye lesz kicsit szélesebb. Csakis AA -s NiMh akkumulátorral működik, esetleg AA -s elemmel. De mágnes nem lesz benne.
Ajánlom figyelmedbe még az Armytek Prime / Partner termékeit is.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz Lacerta #45539 üzenetére
Részben egyetértek veled. A Manker T01 jó, tényleg 900 lm nem jön ki belőle, de attól a 600 - 700 lm -tól nem forrósodik. A 2AA -s lámpáim gond nélkül képesek használni akár a TRONIC akkumulátorokat is, míg az 1AA -s ZL lámpáimnál MAX fokozaton már gyenge a TRONIC, még a frissen töltött is. Elég egyenletesen merülnek a 2, 3, 4 AA -s lámpáimban az akkumulátorok. A Fenix E25 UE esetében pedig védett 14500 -asokat használok, de szükség esetén elketyeg bármilyen 2 db AA -s elemmel is. Ez akár 1000 lm -ra is képes, probléma nélkül, míg a T01 esetében 1 db 14500 -as azért elég kevés.
Nekem is azért vannak AA / AAA -s lámpáim is, mert ezekbe akár a benzinkúton este is tudok elemet venni, viszonylag olcsón. 20 - 30 km távolságból, nincs kedvem hazarohanni másik akkumulátorért, lámpáért. Benzinkút meg van már jóformán minden faluban. És lőn világosság. Mert ugye a kisebb települések valahogy nincsenek eleresztve kültéri világítással. Ráadásul az újjan nyitott utcákból kifelejtik a világító oszlopokat pár helyen (gondolom amíg nem lakják az utcát, addig felesleges, nekem meg azért a félkész házat is meg kéne lesnem este 6 után télen is). Ráadásul a félkész ingatlanokban a világítás sem szok működni, korlátok is szoknak hiányozni, a ház körüli rész, pedig kész akadálypálya. Ilyen helyzetekben, az igen elhalványuló, a hirtelen kikapcsoló lámpák, nálam nem nagyon játszanak.
-
ZozzV6
senior tag
Múltkor bekerült a Fet+1x7135 driver a Skilhunt H03 minibe és az Andúril firmware de most újabb evolúciós lépcsőn van túl. Kiderült hogy a gomb világítás ezért nem volt jó csak a kapcsolóra kötve a ledeket mert az Andúril hex fájl amit használtam Emisar D1-hez volt készítve és abban nincs indikátor led így a programból hiányzott ez a rész és azon a lábon nem adott ki semmit az atmel. De most felraktam a BLF Q8-hoz fordított Andúrilt és módosítottam a kapcsoló panelen és most már van két kék led ami állandóan világít és egy piros amit én állítok be hogy ki legyen kapcsolva vagy kis vagy magas fényerőn világítson. Mindezt a sima kikapcsolt és a lockolt állapothoz külön-külön. Valamint bekapcsolva fényerejével jelzi hogy épp csak a 7135 csatornát használom vagy már a fet-re átkapcsolt a driver.
Egy vezetősávot el kellett vágnom a piros ledhez mert ide került az ellenállás különben túl erős lenne a fénye.Az nyugalmi áramfelvétel egészen kicsi. kikapcsolt és lockolt állapotban is ugyanannyi minden érték.
A kékek mindig ugyanúgy működnek kivéve ha épp meg van nyomva a kapcsoló.piros kikapcsolva: 0.174 mA /Aspire 18350: 311 nap /Sanyo 18650GA: 838 nap
piros alacsony fényerő: 0.224 mA /Aspire 18350: 240 nap /Sanyo 18650GA: 651 nap
piros magas fényerő: 0.596 mA /Aspire 18350: 90 nap /Sanyo 18650GA: 244 napYoutube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/
-
anonymus89
addikt
válasz ZozzV6 #45542 üzenetére
Szép együtt a két szín abban a hitben voltam picivel többet fogyaszt a "helyzet jelző".
Mas: Sajnos tovább kellett adnom a BLF Q8-on mert bitang fényét soha nem használtam volna ki.
Én mindig széttekertem a body-t.Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//
-
ZozzV6
senior tag
válasz anonymus89 #45543 üzenetére
Nekem a Q8 az éjjeli szekrényen a kis éjjeli lámpám a 3D nyomtatott diffúzorral. Minden nap megy 1-2 órát és kb csak havonta töltöm de akkor sem üres csak én 3,5-3,6V-nál már rá szoktam tölteni az akkukra.
-
-szabi-
őstag
válasz anonymus89 #45543 üzenetére
Gyanítom és sem használnám ki, viszont még nem próbáltam ezért szeretnék Q8-at vagy hasonló képességűt.
üdv
-
KawaBazsy
aktív tag
válasz Lacerta #45539 üzenetére
Van értelme a Li-ion akkunak, mindjárt írok is kettőt (Lumintop Tool AA). Egyrészt li-ionnal 550 lument tud (amúgy 110/120lm), másrészt meg hosszabb ideig tartja a 100 körüli lument. S persze ha lemerül, akkor jó dolog, h ni-cd-vel is, meg alkáli elemmel is megy. Ill. a harmadik, számomra nagyon fontos dolog, h bármikor rá lehet tölteni.
-
vince
őstag
válasz -szabi- #45545 üzenetére
Igen, az a Q8 vagy valami hasonló 26650-es flood az én kívánságlistámon is ott szerepel
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
WestBam
Topikgazda
Az Astrolux C8-ról sikerült írnom egy cikket, akit érdekel megtalálja a blogon
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest