- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- Még egy One UI 8 béta a végleges előtt
- A One Ui 8.5 és a Snapdragon 8 Elite 2 már biztos
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Értelek, köszönöm a válaszod, sajnos sejtettem, hogy ilyesmi a szituáció.
Majd a jövőbeli Super / Ti modelleken változtatnak év végén/jövőre (persze a médiaanyagban nem emelik majd ki, hogy javítottuk a terheléselosztás hibáit...). Én a magam részéről kivárom, amíg megoldják ezt, szerintem ez túl nagy kockázat.
-
Abu, esetleg arra van jogi lehetőség, hogy az ASUS vagy bármely más márka cikkekben is jelzett probléma megoldásaként "jelentősen" áttervezi a VGA-t olymód, hogy a terheléselosztás biztosan megfelelő legyen? Persze, ha az NVIDIA csinálja (csinálta) volna meg az sokkal jobb lenne, de egyáltalán a 3rd party cég megcsinálhat egy ilyen jellegű változtatást? Esetleg várható olyan 5090, ahol 4db 8pines csati oldja meg az ellátást?
Ha valaki egy 5090-re beruház, akkor jogosan várja el (főleg a FE-től), hogy a hibamentes működés garantált legyen.
(én a helyükben biztos legyártanék egy áttervezett 5090-et, és ha a teszteken is bizonyít, akkor az vastag felárért is lenne piaca)
-
Ribi
nagyúr
Van arról leírás, hogy a 3090 csinált terhelés kiegyenlítést?
Amúgy ha csak 3 drótpáron nézte a terhelést, ott is kialakulhatott, hogy 1 pár esetén az egyiken 18 másikon 1 A folyik.
Ilyet kigyenlíteni vrm-ből szerintem nem annyira egyszerű elsimítani. Illetve ha ennyire külön van szedve a vrm, akkor a vrm után össze van kötve minden? Mert voltak cikkek, hogy azért kellett vmr a kártya 2 oldalára, hogy mind2 oldalon ugyan akkora legyen a fesz esés. Viszont ha a másik oldalt épp olyan vmr szolgálja ami kevés delejt kap akkor lehet a kártya szénné fagy? Nekem fura ez a vmr kiegyenlítés, ettől még lehet. -
törölt tag
Nem létezik a gond, és nem szól a rendszer napi 50x.
Asus Astral 5090 karim van, az adott topikba tettem be eredményeket.
Normális táppal, Normális kábellel is csak kézmeleg a csatlakozó.Erről egyébként megbizonyosodtak már páran. Ajánlom a lenti forrásokat.
[link] [link]
"Egész nap különféle RTX 5090-ek tesztelésével töltöttem, de még nem sikerült megismételnie a problémát.
Astral RTX 5090 egy sokkal régebbi Seasonic TX-1300-zal (nem ATX 3.0 verzió), egy régi 12VHPWR kábellel, amely 2 darab 8 tűs PSU oldalra osztható. 3DMark Speedway, hurok. Maguk a kábelek elérik a ~30-34C-ot, a ~40-53C-ot ahol belépnek a GPU-ba. Nem meglepő, hogy ott melegebb van a ~585 watttal, amit húz, de ez jól néz ki? Új árambilincsek érkeznek holnap, hogy újra teszteljék az FE-t és számos más 5090-et. "[link]
"Óriási tisztelet @der8auer tesztelőnek, de nem látunk semmi hasonlót a beállításának eredményeihez. Számos 5090 Founder's buildet teszteltünk több tápegység- és kábeltípussal, és napokig tartó zárt ház tesztelésen ment keresztül. A hőmérséklet (a képek F-ben) és az áramerősség mind a 12 vezetéken névleges."[link] És a Computerbase teszt. Náluk is minden rendben.
Abu, érthető hogy mindent elkövetsz.
-
Reggie0
félisten
Nem csak szol, hanem a kozbeiktatott ellenallassal passzivan kiegyenliti is az aramot. Nyilvan, ha az egyik ér kontaktusa megszakad azon nem tud mit kiegyenliteni, csak szolni.
De a 4 pines adatkapcsolaton lehet azert a tapegysegnek es/vagy a VGA-nak is tudna szolni, hogy csokkent a maximalis rendelkezesreallo teljesitmeny, ez a tapok es vgak oldalarol max egy driver/firmware frissitest jelentene.
-
Ribi
nagyúr
Monnyuk addig csökkenti az órajelet amíg nem csökken megfelelő mértékben a terhelés. Végülis amikor szól a szénmonoxid jelző az sem jó semmire. Ja de. A gond akkor szokott lenni ha nem szól semmi. Ki is írhatja, hogy nédd meg a kábelt vagy csinálj valamit. De akkor neked inkább ne is szóljon, csak várjon amíg felgyullad az egész?
#36Reggie0: Sönt ellenállás nem egyenlít ki semmit. Ekkor áramoknál nem lehet kiegyenlítő ellenállásokat rakni max ha fűtőtestet akarsz.
-
Reggie0
félisten
Oke, van rajta max 15 perc mernoki munka, azt kell partizezerrel elosztani. Az 15 dolcsi sose lesz, csak ha 3-as szorzoval araznak. De nyugodtan le lehet vonni belole a kikerult karteritesi perek erteket is es akkor meg az is lehet, hogy olcsobb lesz, mint eddig volt.
15 dollarbol egy hvpwr csatlakozos toldast is ki lehetne hozni, amiben benne van szalankent az ellenallas es akkor nem kell a gpu-n modositani.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Újabb magyar banknál elérhető a Xiaomi Pay
- További aktív témák...
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU! 17,3Col! I7 9750H / GTX 1660Ti / 16GB DDR4
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN