Új hozzászólás Aktív témák
-
batagy
őstag
válasz
El Kebir #121 üzenetére
Szia!
Igazat adok neked.
Ne ragozzuk túl (
), de a kérdésfeltétel igazából a kábel ajánlásra vonatkozott! A Dual - Single közötti különbség kérdés csak "mellék" kérdésként szolgált, amit természetesen magamtól megnéztem utána. Bár meglehet, hogy a post írásakor még nem, és valóban túl kényelmes voltam, ilyen triviális kérdést nem kellett volna beírni, ebben igazad van! Őszinte elnézést kérek.
Viszont engem meg kicsit bosszantott az, amikor a 119-es hozzászólásban leszóltál, hogy mennyire "vicces" a Dual Link választása, holott teljesen nem arról van szó, ezért írtam a 120-asban a beidézett "Mellesleg" kezdetű mondatot. De mindegy. A lényeg az hogy egyébként igazad van minden ponton.
-
batagy
őstag
válasz
El Kebir #119 üzenetére
Szia!
Teljesen egyetértek veled, és nem a Dual Linkben látom a megoldást. Mellesleg először feltettem ide a kérdést korábban, hogy mi a különbség a Dual és Single között, 2 napot vártam, senki nem válaszolt, utána meguntam és megrendeltem.
- Egyetértek azzal, hogy nekem Single Link is elég, de mivel nálam hosszú kábelre van szükség, ezért úgy gondoltam,a Dual Link nagyobb sávszélességű, ezért valszeg hosszabb kábel esetén kevésbé romlik rajta a jel, akkor is, ha single Link módban használom. A minőség is teljes mértékben számít!
- A másik, hogy amikor kerestem a kábeleket 10m-esben, Single Link-est nem is igazán láttam, szinte mind eleve Dual Link-es volt. Úgyhogy ezért (is) vettem Dual linkest.
-
batagy
őstag
Megjött a Wiretek DVI07-10, 10m-es DVI-D Dual Link kábel.
Hibátlanul működik a Sandy Bridge integrált VGA-val. Az előző 15m-es Single Link kábellel villogott és minden baja volt. 1280x1024 felbontásban, 32bites színmélységgel és 60Hz-en használom.
A Wiretek DVI07-10:
- Jó vastag, elvileg duplán árnyékolt!
- Van rajta ferrit szűrő, mindkét végén.
- Azt írták, aranyozott csatlakozó, nem tűnik annak! Bár nagyon halványan mintha lenne valami sárga vagy réz szín a tüskéken.
- Negatívum: a körbetekert kábelt összeszorító kötéssel kicsit megnyomorították a kábel végét (gyárilag, nem az Ipon). De ennek ellenére szerencsére nincs semmi baja. -
batagy
őstag
Ezt a Wiretek DVI07-10 DVI-D Dual Link kábelt rendeltem meg, meglátom milyen lesz.
-
batagy
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani jó minőségű 10m-es DVI-D kábelt?
A gépem és a monitor külön szobában vannak (csendesítés miatt). Jelenleg 15m-es DVI-D Single Link kábelt használok, mégpedig pontosan ezt a típust , aranyozott csatlakozók, 24 AWG vastag , viszont ferrit gyűrű nincs rajta.
Eddig egy Radeon HD4670-et kötöttem össze vele Eizo S1931 monitorral, és teljesen hibátlan volt a 15m-en. Most viszont Sandy Bridge G840 proci integrált VGA-ra (Intel HD 2000) migráltam. Ezzel azonban már gondjaim vannak, sötét részeknél piros pöttyök láthatóak és ha a monitor visszajön standbyból, akkor a kép nem is tud stabilizálódni, folyamatosan villog a kép. Szerintem ez az összeállítás érzékenyebb a zavarokra, a jelfutásra.
Most mértem, igazából 10m hosszú is elég, tehát szeretnék egy 10m-est, hátha azzal megjavul a gond. Csak egy jó minőségű kellene, lehetőleg dupla árnyékolt. Gondolom a ferrit gyűrű előny.
Egyébként DVI-D Single link, vagy Dual Link jobb nekem?
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vicces képek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Windows 11
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- További aktív témák...
- Samsung 32" M8 4k Smart Monitor!32"/4k/VA/Smart Remote/DEX /Airplay/Type-C/Slimfit Kamera/Beszámítás
- Samsung hajlított 32 WQHD gamer monitor 144Hz, VA panel
- SAMSUNG (LS27DG502EUXEN) 27" G5 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Samsung Odyssey OLED G8! 32"/4k/240hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/HDMI 2.1/Smart Monitor
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest