Hirdetés

2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Életmód, multimédia  »  DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#301) wassermann válasza DarkByte (#298) üzenetére


wassermann
(Topikgazda)

"... Valaki tud esetleg olyan linket ahol a hivatalos DVB-T multiplex -ek építéséről naprakész információt ...

Nem láttam még ilyet... Viszont biztos, hogy a jelenlegi analóg sugárzásra használt tornyok benne lesznek. ( Kabhegy, Kékes, Tokaj, Mosonmagyaróvár ...)

(#302) Rick4 válasza Casoli (#300) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

pedig akkor szép, ha a 4. napon jön össze minden. Istennek a világhoz állítólag 6 nap is kellett.. :U :DDD nem volt régi a rendszer a gépen?

2 db Oneplus 3T eladó, 2 db=100 ezres. Benq W1070 még 2 hó gyári garival, újszerű állapotban eladó.

(#303) wassermann válasza Casoli (#300) üzenetére


wassermann
(Topikgazda)

Teljesen megértem, én szintén pihentetem most még a DVB-T cuccom, mert kb. 15m koax-ot kéne körbevezetnem a nappali falai mentén az ablakig ... erre most épp túl lusta vagyok!

(#304) skylaner


skylaner
(senior tag)

Hello!

Még soha nem volt tunerem, nem is értek hozzájuk.
Ezért lenne egy olyan kérdésem, h ha van pl. UPC Digital előfizetésem(HD adókkal) és vennék egy DVB-C tunert azzal tudnám nézni a HD adásokat( m1HD,EuroSport HD,National G. HD) ?

[ Szerkesztve ]

(#305) bigdigit válasza skylaner (#304) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

nem mert nem tudsz kártyát beletenni.

nekem eltüntek az mpeg2-as adók...

(#306) DarkByte válasza bigdigit (#305) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

nekem eltüntek az mpeg2-as adók...
Huh, ebben az országban már ezt is lopják? :Y
Hmm, ez lehet gyenge volt. :B

🧟 BrainZZZ!

(#307) skylaner válasza bigdigit (#305) üzenetére


skylaner
(senior tag)

Ezt kifejtenéd?
h érted h nem tudok kártyát beletenni :F ?

(#308) DarkByte válasza skylaner (#307) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

A UPC Digital előfizetésedhez tartozik egy előfizetői kártya (olyan mint egy telefonkártya) ami a beltéri egységben van. E végett tudod nézni az adókat amire előfizetsz. Ahhoz hogy a gépen is tudd nézni ezeket, egy olyan TV tuner -re van szükséged, amibe ilyen kártyát be tudsz tenni (sajnos ezek ritkák és elég drágák).

🧟 BrainZZZ!

(#309) skylaner válasza DarkByte (#308) üzenetére


skylaner
(senior tag)

Már értem, kösz !

(#310) bigdigit


bigdigit
(PH! addikt)

hát úgy néz ki nem tudom hogyan történt de az mpeg2-es vételre alkalmas tuner részem elszállt.az mpeg4 most is jön.kipróbáltam másik gépben is.az antennat rádugtam a tv-re.ott jön az mpeg2.
ha megérkezik az mpeg4-es lcd-ém ez is mehet gariba. :W

mod:valahogy most meg megtalálta:)

[ Szerkesztve ]

(#311) DarkByte válasza bigdigit (#310) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

hát úgy néz ki nem tudom hogyan történt de az mpeg2-es vételre alkalmas tuner részem elszállt.az mpeg4 most is jön.
Khmm.. ezt azért gondold át még egyszer. :U A tuner -nek teljesen mindegy milyen tömörítésű adást akarsz nézni, nem az dekódol. Képzeld el úgy mint egy hálókártyát; nem létezik ott sem külön Quake4 -es hálókártya. (ez aztán a konyha nyelvre fordított hasonlat :D). Azt már el tudom képzelni hogy szoftveres oldalon valami a gépen összetekeredett és ezért az MPEG-2 -es adásokat nem láttad. :)

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#312) aeroxr válasza bigdigit (#310) üzenetére


aeroxr
(fanatikus tag)

Nálam az mpeg2es jel gyengébb mint az mpeg4es nem tudom hogy lehet de amíg a HD jó addig az sd szaggat, talán emiatt van.

[ Szerkesztve ]

The truth is out there.

(#313) Lala6 válasza aeroxr (#312) üzenetére


Lala6
(PH! addikt)

Az mpeg2-es adásokat jóval kisebb teljesítménnyel adják.

(#314) aeroxr válasza Lala6 (#313) üzenetére


aeroxr
(fanatikus tag)

Ezt nem tudtam, de ez a gyenge van hogy elég, tegnap pl semmi szaggatás nem volt ma használhatatlan :F

The truth is out there.

(#315) PikkPukk


PikkPukk
(lelkes újonc)

Több adó is van, néha az egyik esik ki, néha a másik. Nálam egész hétvégén a HD-s adás volt gyenge, vélhetően a Hármashatár-hegyi adó hasalt el. Elég sokat tornásztattam a szobaantennát, mire használható minőségben sikerült befogni a jelet (máshonnan, 40% körüli minőséget mutatva). De most megint jó, 90-100% körül dübörög a HD. Az SD nem nagyon változott eddig nálam, olyan 60% körül volt... Egyébként 100%-nál is előfordulnak átviteli hibák: megugrik/kimarad az adás, összetörik/elmaszatolódik a kép néhány másodpercre, stb...

Annak, aki konfigot kérdezett:
tuner: Leadtek Dongle DVB-T USB (nem hibrid, csak digi), Aqua-nál vettem, de ott éppen nincsen már
hw: AMD X2 3800+ (2GHz), Gigabyte M55S3 (Nforce 550), 2GB Geil DDR2-800, Geforce 7300LE
software: WinXP, Leadtek Winfast PVR2 lejátszó ArcSoft dekóderrel (lhsite.hu-ról) vagy ProgDVB Pro (21 napos trial, de max utána csinálok egy system restore-t, s újra felrakom, ha addig nem találok mást) CoreAVC dekóderrel. Mindkettő olyan 70% körüli CPU terheléssel HD adás közben (2 magon), az SD adás 10% alatt mozog.

A tuner installálását azzal kell kezdeni, hogy a hozzá adott bot antennát és USB hosszabító kábelt meg kell tanítani repülni. :D
A második lépés, hogy USB 2.0-ás aljzatba dugjuk a tunert (a ház elején lévők néha csak 1.1-esek), dugunk a hátuljába egy normális antennát (én egy V alakú szobaantennát használok, egy 20 éves Samsung tévéről maradt még meg), felrakjuk a szoftvereket (előtte érdemes egy System backup point-ot csinálni), majd a ProgDVB-ben manuálisan állítjuk be (Budapest területén!) a 28-as és/vagy 38-as UHF csatornát (talán "Scan transponder" menünek hívják, csati beállít, Lock gomb megnyom), majd addig forgatjuk, tekergetjük, rakosgatjuk az antennát, ameddig nem kapunk (látunk a progiban) valami épkézláb jelerősséget (Scan gombot megnyomva kapjuk meg a tv csatornákat). Szóval nem a progira bízzuk elsőre, hogy scannelje végig az összes csatornát, majd jövünk ide panaszkodni, hogy "a hülye tuner nem talált egyetlen adót sem" (mert nálam is így volt először, csak én nem rohantam vele vissza azonnal a boltba)... Majd a talált csatornák bevitele a programba, codec-ek beállítása, stb...
Ha már manuálisan találtunk néhány adót, akkor esetleg lehet próbálkozni az "auto scan"-nel és esetleg más programmal (lejátszóval) is...

(#316) szab.tam válasza bzoley (#293) üzenetére


szab.tam
(PH! nagyúr)

tv tunerek fő tudora! :D :R

van egy pinnacle (dazzle, vagy mifene) usb stick hibrid-em van a fiókban. a pinaccle szoftvereit az életben többet a gépre fel nem teszem. (telepíti a framework 1.0-t, és tsa-i....)

ha beteszem egy gépbe, ahol fel van rakva a winfast pvr2, bedugom, és engedem települni gyári lemezről csak a drivert, akkor a pvr2 lekezeli a dvb-t-?

ha csinálok egy állomáskeresést, nem fogja összeborítani a meglévő 2 tuner ( Leadtek PVR2000 + PVR3000 Deluxe ), listáit?

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#317) szab.tam válasza PikkPukk (#315) üzenetére


szab.tam
(PH! nagyúr)

jó kis gyakorlati leírás, köszönjük.

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#318) bzoley válasza szab.tam (#316) üzenetére


bzoley
(PH! kedvence)

Nálam most teszt jelleggel hasonló módon besegít egy Volar HX(csak az antennák közti különbséget ellenőrzöm vele).
Az, hogy a PVR2 felismeri-e a tuneredet, legyen meglepetés. Ha bda drivert használ, akkor valószínűleg nem lesz gond vele.
A meglévő csatornákat mentsd el, és akkor vissza tudod importálni, ha szükség van rá.
De a PVR2 DTV módban egy másik listában tárolja a digitális csatornákat, ezt külön kell elmenteni. Tehát, ha elindítasz DTV módban egy keresést, az nem fog belepiszkálni az analóg listába. De nem is nagyon kell keresned. Gyorsabb, ha kézzel hozzáadod. Jobbgomb - frekvencia hozzáadása, 610 - majd újra, és 714 (Budapest esetén).

(#319) szab.tam válasza bzoley (#318) üzenetére


szab.tam
(PH! nagyúr)

ok, majd menézem. a jobb katt, freki hozzáadása valamiért nem műkszik. múltkor már anyáztam emiatt. kénytelen voltam analógon csinálni egy fullscant, és a találatokat átnevezni, sorbarakni.... még jó, hogy nem ugrott át egy adót sem.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#320) PikkPukk válasza bzoley (#283) üzenetére


PikkPukk
(lelkes újonc)

Sokan, sokféle konténert csináltak már (van már vagy tucatnyi), mindenki megy a saját feje és igényei után. Az MKV is csak egy próbálkozás (bár annak nem olyan rossz), tudtommal valami orosz srác fejlesztette/találta ki (az "m" az elején matrioska-t jelent :) ).
Ja, az tény, én csak a video és audio streamekre gondoltam. Ehhez az AVI is elég lenne, máshoz már nem nagyon (bár utólag engem nem nagyon érdekel se az EPG, se a teletext)... A TS-sel perpillanat csak annyi a bajom, hogy nem tudom rendesen megvágni (a 22 Gbyte-os olimpiai megnyitót :Y ).
"AAC vs. AC3"-nál én az AC3-ra szavaznék, de csak azért amiért az AVI-ra is: népszerűbb, szélesebb körben elterjedt. A DVD-k hangsávja(i) is ebben a formátumban van(nak). Ha nem kell átkódolni, nem romlik a minőség. Másrészt sok Dolby (AC3) dekóderes digitális erősítő van, AAC-t kezelő egy sem (tudtommal)... Egyébként most a HD-s adások hangsávja 384 kbit-es MP2. 384kbit-be már belefér az 5.1-es AC3 is (DVD-k egy részén is ilyen minőségben van rajta)...
Az AAC-nál csak annyi az előny, hogy kisebbre is lehet tömöríteni. Ha jól tudom a DAB+ szabványt fogadták el a digitális rádiózáshoz, ami vélhetően a HE-AAC vagy a HE-AAC2 akar lenni, ez utóbbi pl. 32 kbit-es sztereo adást jelent(het). Itt (is) arra megy ki a játék, hogy ugyanabba a frekvenciasávba minél több adást be tudjanak zsúfolni... :((

(#321) wassermann válasza PikkPukk (#320) üzenetére


wassermann
(Topikgazda)

Hát én másképp gondolom:

Ha ma vezetjük be a jövő technológiáját, akkor a jelenleg legkorszerűbb tömörítési eljárásokat célszerű alkalmazni. A DVD-ken elterjedt tömörítési módok már nem tekinthető annak!
( ...és mivel technológiai váltás van, nem kell arra tekintettel lenni, hogy pl. 1000 emberből 2 már korábban ilyesmivel foglalkozott és hogy ők ketten már alkalmaztak egy picikét korszerűtlenebb tömörítést)

És mindez nem azért, hogy minél többcsatornát, hanem hogy minél jobb minőséget ...

[ Szerkesztve ]

(#322) bzoley válasza PikkPukk (#320) üzenetére


bzoley
(PH! kedvence)

Nem is igaz, csak 21Gib(legalábbis nálam) :D
Nem lehet túl sikertelen az MKV, ha már asztali lejátszókba is implementálják.
Én nem értek egyet ezzel a "jobban elterjedt" szemlélettel, de ez van :)
Ezért inkább hagyjuk a témát, mert csak azt tudnám mondani, hogy akkor legyen az egész TS Mpeg2, mert az jobban elterjedt. Maradjunk annyiban, hogy egy oem szoftver lehetőséget ad arra, hogy elmentsd a stream-et a saját gépedre. Onnan mindenki azt csinál vele amit akar. Ha ez kevés, biztos akad olyan szoftver, akár felárért is, ami többet tud ennél.
Amúgy több helyen AC3-ról tesznek említést, egyelőre ez a valószínűbb.

(#323) PikkPukk válasza wassermann (#321) üzenetére


PikkPukk
(lelkes újonc)

Az tény, hogy egyelőre olyan dolgok miatt tépem a hajam, amik még el sem dőltek igazán, a bevezetésük meg pláne messze van... Majd meglátjuk, csak kissé pesszimista vagyok, mikor managerek a mennyiség és a minőség között döntenek. :D
Bár pár hónappal ezelőtt még az sem volt hihető, hogy az olimpiát full HD-ban nézhetjük, de arra nagyon kíváncsi leszek (lennék), hogy az végleges SD adásokat hány megabittel fogják majd nyomni. A 3.5 Mbit-es H264 tetszene, de ha leviszik 2Mbit alá, az sem lesz jobb, mint a mostani MPEG2...
"És mindez nem azért, hogy minél többcsatornát, hanem hogy minél jobb minőséget ..."
MPEG2 helyett H264, AC3 helyett AAC nem azért kell, hogy jobb minőség legyen, hanem azért, hogy közel ugyanazt a minőséget kb. fele vagy harmadakkora sávszélen lehessen átküldeni...

(#324) Moric


Moric
(fanatikus tag)

Tegnap én is beruháztam egy Dvb-t vevőre. Sajnos feleslegesen. :(
Mint kiderült nálunk régen a tetőantenna is Kékesre nézett, annak ellenére, hogy légvonalban 3km-re sincs a hármashatár-hegyi adó.
Valószínűleg egy nagyon jó minőségű erősített antennával bejönne, mert a szignált megtalálja, de a minőség 70% főlé nem tud kerülni, a lakás legtöbb pontján 0, még akkor is ha van jel.

Így jártam.... Majd talán ha már nem kísérleti lesz az adás, akkor adják nagyobb teljesítménnyel.

Akit érdekel 1 napos USB-s digitális/analóg tuner az nézze meg a PH aprót.

(#325) DarkByte válasza PikkPukk (#320) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Ha jól tudom a DAB+ szabványt fogadták el a digitális rádiózáshoz, ami vélhetően a HE-AAC vagy a HE-AAC2 akar lenni, ez utóbbi pl. 32 kbit-es sztereo adást jelent(het).
Egész pontosan HE-AAC2 (vagy eAAC+) Parametric Stereo kódolással 48kbit/s -ig (szerintem borzalmasan tönkreteszi a Stereo jelet), illetve HE-AAC (vagy AAC+) e-fölött 128kbps -ig (a 64kbit/s háttérrádiózáshoz már jó kompromisszum szerintem, e-felett már nem javul jelentősen az AAC+ minősége), a felett már LC-AAC használatos. (én, ha minőségi relatív kis helyet foglaló adást akarnak, akkor valami minőségi kódolóval - pl. a Nero AAC tömörítője nagyon jó - 128kbit/s -es LC-AAC -t javasolnák, de gondolom nem én fogom eldönteni :D) Az már jobban fáj hogy ahogyan tudom a DVB-T tunerekkel nem lehet DAB+ -t is venni (avagy ez is csak szoftver kérdése lenne? :F), szóval vagy tuner csere, vagy külön USB -s DAB+ vevőt kellene venni (ilyet pedig én még itthon nem találtam webshop -ban ez eddig). A legjobb egy öszvér megoldás lenne USB -s formában, de ilyet meg végképp nem láttam még. :( "Szerencsére" a DAB+ engem még 2009 végéig nem érint.. sajnos.

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#326) wassermann válasza DarkByte (#325) üzenetére


wassermann
(Topikgazda)

Bár tőlünk nézve még korainak tűnik, nem kell félni: nagyon jön már a technológia. A félvezetőgyártók gyorsan IC-kbe implementálják vagy már implementálták is a DVB-hez és DAB-hoz kötődő feladatokat és vége a "detektoros-vevők" korszakának.

(#327) cigam válasza wassermann (#326) üzenetére


cigam
(PH! félisten)

Ne temesd még azt a jó őreg detektorost.
Hiába implementálnak, nem 1-2 év alatt fog lezajlani a váltás. Amíg nincs egy elfogadott szabvány (világviszonylatban!) addíg nem sok vevő lesz. A készülékgyártók kivárnak, az adók meg hiába adnak, ha nincs hozzá vevő. Ez kb a 22-es csapdája. Ráadásul ezekből a szabványokból/ajánlásokból 1-2 évente születik egy "könnyebb, lágyabb, jobb" DAB,DAB+,DRM

A problémát bonylítja, hogy egy 10M-ás multiplexbe gyúrják az egészet, és úgy sugározzák ki. Nincs is semmi gond egészen addig, amíg országos adókról van szó. Hogyan kerülnek bele a multiplexbe a regionális/helyi/kisközösségi rádiók? Hogyan lesz lekorlátozva a vételkörzetük? Vagy 1 mozdulattal az összes helyit belegyurod 1 multiplexbe, és a fél ország veheti őket? A multiplexek száma nem végtelen. Magyarország 8 televíziós, és 3 rádiós multiplexet kapott, ezekből kell gazdálkodni.

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#328) 77chris77 válasza cigam (#41) üzenetére


77chris77
(újonc)

"Itt egy felvétel az m1 hd-ről
felkonvertált régi film:
http://data.hu/get/460770/m1_HD_noevent_20080801_125338_.html"

Bocsi csak egykérdés: Ezt mivel lehet megnézni,mert még kiterjesztése sincs?! :F

Légyszi HELP!

(#329) 77chris77 válasza cigam (#41) üzenetére


77chris77
(újonc)

2x ment el

[ Szerkesztve ]

(#330) DarkByte válasza cigam (#327) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

A rádió mindenképpen nehezebb helyzetben van; talán a legfájóbb pont az autórádiók, mert sok autóban az alap felszereltség része, ehhez passzoló előlappal és opcionális másodlagos kijelzővel, szóval limitálva van amire cserélni lehet.

DAB esetén egyébként nincs 10Mbit -es multiplex, valahol 1,5Mbit -et tud egy FM csatorna áteresztő képessége, szóval egy optimális 64kbit/s -es eAAC+ -al 20 adó fér egy multiplex -re. A kistérségi rádióval kapcsolatos kérdésedre pedig már vázoltam egy lehetséges forgatókönyvet a Revo DAB vevőjének fórumában (utolsó bekezdés).

#328: Nálam Media Player Classic nyitja, a belső filtereknél (Internal Filters) be kell kapcsolni az "MPEG PS/TS/PVA" szűrőt, illetve szükséged van valamilyen H.264 dekóderre (pl. ffdshow tudja dekódolni csak telepítéskor be kell kapcsolni), illetve mp2 dekóderre (ez is van MPC -ben: "MPEG Audio" megintcsak a szűrőknél). Ha nem társítaná akkor dobd rá az ablakára (egyébként .ts kiterjesztésű a fájl ha azt szedted volna le aminek nincs kiterjesztése)

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#331) 77chris77 válasza DarkByte (#330) üzenetére


77chris77
(újonc)

Te attyavilág!! :W

Most döbbentem rá hogy én mekkora láma vagyok ebben a témában!!
Segítenél egy picit részletesebben?
Hangot már hallok a MPC-ban ezt az ffdshow-t is feltelepítettem,de igazából annyira nemérem hogy mit kéne beállítanom.
Pl ezt az internal filters dolgot sem találom meg ezt az MPEG Auddio-t sem nagyon. :F

Légyszi szájbarágósan (mint egy hülyegyereknek) írd le,hogy mit is tegyek pontosan!

Előre is köszi

(#332) DarkByte válasza 77chris77 (#331) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Semmi gond :)

Ha már megy az MPC és hang is van akkor már csak a videó dekódert kell beállítani. Keresd meg a Start menüdben az ffdshow video decoder nevű programot (ez a konfiguráló programja, ha K-Lite Codec pack -ot használsz akkor a Configuration almenüben van). Bal oldalt menj a Codecs részre, majd jobb oldalt a lista tetején a H.264/AVC sorban a második oszlopban állítsd át a legördülő menüt libavcodec -re. Ezután OK és próbálhatod újranyitni a videófájlt MPC -ben. Ha ez után nem szaggat vagy marad el a kép akkor még kell egy Deinterlace szűrő a teljes élvezethez, mert látni fogod hogy "fűrészes a kép". Ennek módja: megint csak bemész a beállításokhoz, bal oldalt bepipálod a Deinterlacing lehetőséget, majd ki is jelölöd mint elemet, ezután jobb oldalt a lenyíló listából válaszd az ffmpeg deinterlacer -t, ez elég szép eredményt ad. OK-zd le, majd megint újra kell nyitni a videófájlt.

Arra figyelj hogy a Deinterlacing beállítás minden videóra vonatkozni fog amit az ffdshow dekódol szóval amikor nem olyan filmet nézel ezt ki kell kapcsolni (menet közben is lehet egyébként állítgatni, ha fut a dekóder akkor a tálcán az óra mellett megjelenik az ikonja egy piros FFv felírat képében, arra jobb kattintva ugyanúgy elérhetőek ezek az opciók)

Sok sikert! :)

🧟 BrainZZZ!

(#333) 77chris77 válasza DarkByte (#332) üzenetére


77chris77
(újonc)

Köszi igyekszem ,de:

Nekem sajnos félig magyar,félig pedig angol ez a ddshow vagymifene.
Úgyhogy nekem kódekek van írva baloldalt.Node sebaj.. viszont H.264/AVC-t nem csak H.264-et találtam csak.Ott be is raktam ezt a "liba" opciót.
A hatás a következő: Szürke kép,néha be-bevillanó jelenetek és mocskosul szaggató hang.

Mit tegyek Uram?

Jah.. és nem használok codecpack-ot csak DivX ill. Xvid-et.Nomeg VLC-n játszottam le eddig szinte mindent.

[ Szerkesztve ]

(#334) Komplikato válasza 77chris77 (#329) üzenetére


Komplikato
(PH! kedvence)

Nálam bármi lejátszotta (illetve csak probálta) amire ráhúztam, persze elötte tiltakoztak a lejátszók, hogy hát ezt ők neeem, de aztán még is. :)
Csak valamiért nincs HW H264 a gépemen belőve, és az X2-4200 kevés hozzá. :W

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#335) Tesztelo.hu


Tesztelo.hu
(senior tag)

Nem lenne rossz, hogy aki beírja, hogy pl. "nálam 40% a jelerősség", "nálam tök jól megy", az beírná azt is, hogy a "nálam" helyileg mit jelent, mert ez így a többségnek nem sokat mond..
Én (Bp. XVII. ker), mindenféle antennával próbálkoztam (bot, szobai, tető), de 10%-os jelerősségnél (TSReader 0 és 10% között ugrál) többet nem sikerült kihoznom, viszont az az érdekes, hogy mindegyikkel 0-10%, tehát olyan, mintha a tetőantenna sem tudna semmivel sem több jelet összeszedni, mint a kis botantenna, ami számomra furcsa.

(#336) DarkByte válasza 77chris77 (#333) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Szerintem írd meg hogy milyen géped van, mert elképzelhető hogy nem lesz elég erős a FullHD -hoz (sajnos nálam is ez a helyzet).

Esetleg ha valamilyen komolyabb videokártyád van, ami tudhatja a hardveres HD dekódolást akkor érdemes volna kipróbálnod a Media Player Classic Home Cinema -t [link] Bal oldalt a DXVA Support részen le van írva hogyan kell a hardveres gyorsítást beállítani.

Ha ez sem jön be akkor neten kutakodhatsz CoreAVC kodek után, de nem részletezném hol találsz ilyesmit, mert nem tűrik meg ezen a fórumon. :B (CoreAVC esetén viszont ki kell kapcsolni előbb az ffdshow -ban a kodeket amit az előző hozzászólásban írtam, mert különben nem a CoreAVC -t fogja használni lejátszásra)

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#337) nemtommi


nemtommi
(őstag)

Hahó Leadtek-esek!
Akinél műxik az összes csatorna, át tudna dobni nekem egy csatorna listát? (*.chl)
Üdv.:
nemtommi

(#338) NoX1 válasza nemtommi (#337) üzenetére


NoX1
(senior tag)

Itt van:

Ha nem látszik jól, kattints a képre, bejön nagyban.

De hogy még kényelmesebb legyen a dolgod, itt van a csatorna lista .chl-ben is :K

Ez a sima tetőantennával (nem parabola) fogható DVB-T-s adások listája. Csak Budapesten, illetve a teszt adások sugárzási területén.
Nálam, a III. kerületben minden fasza. :C
Gyönyörű a FULL HD!!! :K

[ Szerkesztve ]

(#339) MrTwister


MrTwister
(senior tag)

Sziasztok!
Ma járt nálam kint a szerelő és felmérte a terepet, hogy holnap fel tudja szerelni a parabolát. Az volt a kívánsága(jó ismerős :) ), hogy neki nincsen műszere a műhold megkeresésére az égen és mutassak neki olyan opciót a Pinnacle PCTV Sat HDTV Pro USB szoftverében ami méri a jelerősséget és a jelminőséget, mert csak így tudja megtalálni a Hotbird-et az égen(ugyanis az MTV2 HD-t akarom fogni). Na most az a probléma, hogy amíg nincs rálőve a műholdra a parabola, azaz jobban mondva rá sincs kötve addig nem keres jelet a szotver és így nem elérhetőek ezek a jelszint mérők. Pontosabban az se biztos, hogy a szoftver tudja mérni mindként jelszintet, csak a program helpje (Pinnacle Media Center) alapján gondolom, hogy képes rá. Tehát abban kérnék segítséget tőletek, hogy mondjatok már egy olyan progit ami együttműködve a Pinnacle-mel méri a jelszinteket és segíti a műholdra való hangolást. Egy progit próbáltam a neve TSReader Lite de az sajnos nem ismeri fel a kütyüm pedig DVB-S BDA Source rakom (BDA képes az USB dobozkám, mert az eszközkezelőben úgy jelenik meg, hogy Pinnacle PCTV Sat HDTV Pro USB 2.0 BDA Device ) az indulásnál és mégi hibaüzivel indul, hogy aszondja: "Loadfilter(): cannot find 11m_pTunerDevice Filter". Légyszíves ajánljatok már egy progit ami felismeri a kütyüm és méri a jelerősséget és a jelminőséget! Köszi és örök hála!

Gigabyte AX370-Gaming 5 & Ryzen 7 1700X & Noctua NH-U12F+NM-AM4 & G.Skill TridentZ F4-3200C16D-16GTZB & EVGA 1080 FTW Hybrid & Phanteks Enthoo Luxe black***SGS5&128GB & SGS9+*** D3 RoS gém'tag:MrTuuist3r#2966

(#340) NoX1


NoX1
(senior tag)

Akkor írok én is statisztikát, hogy nálam milyen eszközökkel, milyen minőségben, hogyan működik a földfelszíni DVB-T-s adás Tesztelo.hu kezdeményezésére.

Eszközök:
- Leadtek WinFast DVR3100 H PCI-os hybrid (analóg+digitális) tv-tuner
- INGLAR TV-4591 szélessávú UHF tetőantenna
- P4 3,4GHz HT, 2GB dual channel DDR1, Gigabyte 7600GS (HDTV támogatás)

Elhelyezkedés:
- Budapest, III. kerület, Rómaifürdő

Körülmények:
- 1 emeletes családi ház tetején az antenna
- lényegében nincsen nagyobb fa, vagy épület ami az útját állná, talán csak minimálisan:)

A TSReader Lite program szerint 100%-os jelminőség. :K
Leírás a program használatához.

Mintaképek:
- [link1] és még kicsit lejjebb görgetve további
- [link2]
- [link3]

Olyan 60%-os CPU kihasználtságot szokott generálni a program nálam, úgyhogy nekem nem ajánlatos sok progit futtatni még a háttérben. Szokott menni mellette Opera, GoogleDesktop, Total Commander, meg még néhány apróság, így még jó.

Úgy gondolom, ha Budapesten vagy, és szerinted benne van a teszt sugárzás körzetében, akkor viszonylag olcsón vehetsz egy DVB-T képes tv-tunert, meg egy szobaantennát, ha nincs a tetőn, és máris csodás minőségben nézheted az olimpiát.
Valamint ez hosszú távú befektetés is, mert az a cél, hogy minden adó a földfelszíni sugárzásra álljon át.
És talán az analóg adások is egy picikével szebbek.

Cikkek:
- Az MTV és az Antenna Hungária kísérleti DVB-T HDTV sugárzásáról
- m2 HD, a kísérleti adás
- HDTV tetőantennával
- A digitális átállás költségeihez a nyertes szolgáltató hozzá fog járulni

[ Szerkesztve ]

(#341) wassermann


wassermann
(Topikgazda)

Picit off, elkezdtem vadul keresgélni olyan LCD-TV-t, amiben van nálunk is használható DVB-T kártya.
Nem nagy a kínálat! De íme egy, amit itthon, Székesfehérváron gyártanak:

32PFL9703H (a lényeg a típus végén a "H"-betű)

[ Szerkesztve ]

(#342) gyiku


gyiku
(PH! nagyúr)

homalyositsatok fel legyszi. ha mar lesz sok csatorna, amit dvb-t sugaroznak, nem csak 1-2. ha veszek mondjuk egy ilyent, akkor lemondhatom kabelteve elofizetest? 2 tevenel 2 doboz kell? :F

hüllő

(#343) wassermann válasza gyiku (#342) üzenetére


wassermann
(Topikgazda)

Igen, ha parabola nem is, de doboz darabra annyi kell, ahány TV.

(#344) gyiku válasza wassermann (#343) üzenetére


gyiku
(PH! nagyúr)

nincs parabola, nem is tervezek, hatha ez is megteszi :U

hüllő

(#345) NoX1 válasza wassermann (#341) üzenetére


NoX1
(senior tag)

Azért van választék... Bár az tény, hogy olyanból kevesebb van ami DVB-T-s és MPEG4-et is támogat.

LG LG5500:

Sony KDL-26E4000:

Sony KDL-46W4000:

Hogy néhányat kiemeljek.
Itt még van csomó MPEG4-es.

[ Szerkesztve ]

(#346) cigam válasza MrTwister (#339) üzenetére


cigam
(PH! félisten)

600.-
3000.-

[ Szerkesztve ]

Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews

(#347) Tesztelo.hu válasza NoX1 (#340) üzenetére


Tesztelo.hu
(senior tag)

"Úgy gondolom, ha Budapesten vagy, és szerinted benne van a teszt sugárzás körzetében, akkor viszonylag olcsón vehetsz egy DVB-T képes tv-tunert, meg egy szobaantennát, ha nincs a tetőn, és máris csodás minőségben nézheted az olimpiát."

De akkor vajon miért nem megy nálam? A XVII. ker. bőven benne van, és semmilyen antennával nem megy 10% fölé... :(

(#348) Tesztelo.hu válasza NoX1 (#345) üzenetére


Tesztelo.hu
(senior tag)

Az LG itthon nem nagyon kapható, viszont a Sony-kban van DVB-C tuner is, azaz digitális kábelTV-vel is használható. Nem utolsó szempont...

(#349) gyiku válasza Tesztelo.hu (#348) üzenetére


gyiku
(PH! nagyúr)

csak ne legyen elavult, mire kabelen is szorjak a cuccot. lasd mostani dvb-t tevek, kb mind mpeg2es, kenhetik a hajukra a tulajok.

hüllő

(#350) wassermann válasza gyiku (#344) üzenetére


wassermann
(Topikgazda)

gyiku!
Bocs, csak a SAT.Hu-ról valahogy rögtön az jött be, hogy DVB-S. Ezért gondoltam a Þ-t...

Útvonal

Fórumok  »  Életmód, multimédia  »  DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.