Hirdetés

2019. március 20., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Életmód, multimédia  »  DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#701) aneurysm


aneurysm
(kvázi-tag)

Mikor DVB-T elindul Finnországban, a kormány egyszerűen nem engedte be a gagyi STB-ket, csak az ún. MHP-kompatibiliseket.

(#702) PikkPukk válasza Tesztelo.hu (#695) üzenetére


PikkPukk
(lelkes újonc)

Pont azért hozzák ezeket ide, mert nyugaton vagy törvény van rá, vagy a fogyvédők akadályozák meg a használhatatlan termékek eladását. De ez sok más termékkel is így van (nézzük csak meg a barkácsáruházaink kínálatát).
Nálunk meg a kormány és a fogyvédők is le**arják... A médiatörvényben is az volt a legfontosabb dolog, hogy a HírTV és az ATV is benne legyen az éterben. A többi mellékes...
A magyar paraszt meg bemegy a voltba, megveszi a baromi drága DVB-T tuneres LCD tévét, aztán nemsokára rájön, hogy kell vennie egy set-top-box-ot is. Az eladó meg bedumálja neki utólag, hogy ez így van jól, így kell működnie. Egyébként meg csak azt kapta vásárláskor amit kért...
-Van benne digitális tuner?
-Van.
-Tudok vele digitális adásokat nézni?
-Hát persze.
-Félre lettem tájékoztatva?
-Nézőpont kérdése... :D

(#703) bigdigit válasza PikkPukk (#702) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

hála az égnek aki itt van ph-án az legaláb nem fut bele ilyen dolgokba:)

(#704) DarkByte


DarkByte
(PH! addikt)

Korábban írta itt valaki hogy 1440x1080 -as felbontásban megy most a teszt adás (ezt lejátszáskor 1920x1080 -ra húzza szét a lejátszó, viszont így a horizontális felbontást 75% -ra redukálták, gondolom a kisebb bitráta miatt). Valaki meg tudja ezt erősíteni? Bitsűrűség? Esetleg egy mintát nem tudna valaki felrakni? :)

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#705) Savanya


Savanya
(PH! addikt)

PowerCinema 5 miért nem tudja megjeleníteni a HD adásokat ??? M1 HD -nál csak hang van , kép nincs .

Mobilszámom: 70-516-8068

(#706) Rick4 válasza PikkPukk (#702) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

már milyen törvény lenne, meg miért lenne használhatatlan? odakint él és virul a DVB-T mpeg2-ben. :U egyedül a franciáknál van ilyen, de neked erről fogalmad sem volt..

[ Szerkesztve ]

2 db Oneplus 3T eladó, 2 db=100 ezres. Benq W1070 még 2 hó gyári garival, újszerű állapotban eladó.

(#707) tlgarp


tlgarp
(újonc)

Sziasztok!

Rákóczifalván lakom, Szolnoktól délre kb. 10 km-re. Nov.1-én ugye beindul a szentesi adón is a DVB-T, a 60-as csatornán. A szolnoki helyi tévé az 59-es csatornát használja (H polár)...
Szerintetek nem fog összeakadni a két jel?! Ha a szolnoki helyi tévé miatt nem fogom tudni fogni a digitális adást... :W

(#708) PikkPukk válasza bigdigit (#703) üzenetére


PikkPukk
(lelkes újonc)

Ja, igen... Az a vásárló is megéri a pénzét, aki úgy vesz egy féllmillás tévét, hogy csak a boltban tájékozódik annak tudásáról... :U

Darkbyte:
Nálam most semmi az égvilágon nem jön be, pedig eddig minden adót (38,51 csatorna) tudtam nézni (Bp., 3. ker)... Másnál mi a helyzet?

Tlgarp:
Az analóg adás valszeg nem zavar be a digitbe, csak fordítva.
De még két egymás mellett lévő analóg adás sem kellene, hogy egymásba zavarjon, bár azért tényleg egy kicsit furcsa az azonos területen, de egymás mellett lévő csatornakiosztás (bár gondolom két különböző adóból jön)...
Kérdés még az is, hogy mekkora teljesítmény különbség van a két adó között, milyen távolságra vannak egymástól, ill. tőled, stb...

[ Szerkesztve ]

(#709) Savanya válasza PikkPukk (#708) üzenetére


Savanya
(PH! addikt)

Budakalászi vagyok és nálam mind az 5 adó bejön .

Mobilszámom: 70-516-8068

(#710) DarkByte válasza PikkPukk (#708) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Én most épp azt próbáltam belőni hogy hol is van a szentesi adótorony pontosan.. hát itt: [link] (pont középen). Kíváncsi leszek Szegeden fogom-e tudni venni értelmes minőségben az onnan jövő jelet. Légvonalban 43km a távolság. De néztem haza és 36km a táv. A korábbi lefedettségi térképeken persze szerepel mindkét hely, csak Szegeden az albérlet egy U alakú rész belsejében van, szóval van árnyékolás.

🧟 BrainZZZ!

(#711) aneurysm


aneurysm
(kvázi-tag)

Most 7.2 a bitráta.

(#712) DarkByte válasza aneurysm (#711) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

És a felbontás? Tegyél fel részletet, lécci', lécci' :U :DDD Viccet félretéve kíváncsi vagyok ezzel mit kezdene a gépem.

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#713) aneurysm válasza DarkByte (#712) üzenetére


aneurysm
(kvázi-tag)

1440x1088. Mintát nem tudok feltenni mert folyamatosan akadozik, nem elég jó az antennám.

(#714) DarkByte válasza aneurysm (#713) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Értem. Azért köszi! :R Hátha még másnak lesz lehetősége mintát felvenni. :)

🧟 BrainZZZ!

(#715) ChiliChili válasza PikkPukk (#708) üzenetére


ChiliChili
(tag)

Az Olimpiát HD-ben néztük, most napok óta semmi sem jön be. XIV. ker.

(#716) tlgarp válasza PikkPukk (#708) üzenetére


tlgarp
(újonc)

Köszi a választ!

A szentesi adótól kb. 45 km-re lakom, a szolnokitól kb. 10-re, de vételkörzet határon, elég szemcsés a kép, pedig az antenna is arrafelé áll (Kékes). Fel kell raknom majd egy új antennát Szentes felé, ez farral lesz Szolnoknak, talán nem lesz zavar így a vételben.

(#717) nrc válasza DarkByte (#714) üzenetére


nrc
(tag)

Néhány tapasztalat az újraindított teszt DVB-T HD adásról:

Valóban 1440x1088 a mostani DVB-T HD adás felbontása (ez egyébként 5:4-es képarány), amit megjelenítéskor 16:9-es képarányra azaz 1920x1088-as felbontásra alakítanak át a programok. Az átalakítás természetesen nem jár torzulással, az adás végül a képernyőn pont úgy jelenik meg mint a teljes HD felbontású 1920x1088-as adások.

Részben a kisebb felbontás lehet az oka annak, hogy az olimpiai élő közvetítések képminőségét sajnos nem éri el mostani adás minősége. Sőt, nem csak a felbontás csökkent 1920x1088-ról 1440x1088-ra, hanem az adatfolyam mennyisége is a másodpercenkénti 10-12Mbit-ről 7-7.5Mbit-re.

Ezért kisebb lett a kép részletessége, és a mozgások is kevésbé folyamatosak.
Ez főleg a futó szövegeknél jelentkezik talán a legszembetűnőbben, így ugyanis kissé nehéz elolvasni azokat.
Egyébként ezek a gyorsan futó szövegek a digitális SD adásoknál is nehezen olvashatóak a darabos mozgás miatt.

Az olimpia alatt emlékeim szerint még jobb volt a mozgások megjelenítése (bár a HD adás valamivel már akkor is gyengébb volt a mozgásoknál mint a digitális SD).

Lehet, hogy most interlace helyett progresszív módban adnak? Ezt igazából nem tudom, hogy hol lehetne megnézni..

Természetesen, az MPEG2-es SD adásoknál még mindig sokkal jobb, részletesebb a kép.

Itt egy kis műsorrészlet amit még akkor vettem fel mikor még a jelenleginél kicsit kisebb volt a bitráta (7Mbit/sec alatt):
[link]

Eddig az alábbi müsorokat találtam, amit HD-ban adnak az M1-en:
Tiszta kvíz - 13.20 (Hé-Pé)
Jó kis bagázs - 13.50 (Hé-Cs)
Tiszta kvíz - 18:00 (Hé-Pé)
Sant' Angelo - 18.30 (Hé-Pé)
Presszó - 21.10 (Pé)

Nem találtam viszont on-line elérhető müsorújságot, amiben fel lenne tünteve, hogy mit adnak HD-ban az m1-en.
Ha valaki tud ilyet, akkor hálás lennék ha megosztaná ezt az infót.

[ Szerkesztve ]

(#718) DarkByte válasza nrc (#717) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Valóban 1440x1088 a mostani DVB-T HD adás felbontása (ez egyébként 5:4-es képarány), amit megjelenítéskor 16:9-es képarányra azaz 1920x1088-as felbontásra alakítanak át a programok.
Fura nekem ez a felbontás a függőleges felbontás végett. Neten direkt utánna néztem és ott ahol hasonlóan mint nálunk a rendelkezésre álló hely miatt spórolni kényszerülnek a felbontáson 1440x1080 -at használnak ami egyébként annak a HDV felbontásnak felel meg amit a DV szalagra rögzítő HD videókamerák használnak. Viszont amikor példa videókat kódoltam akkor a tömörítőm is felszólított az 1080 as sormagasság használatakor hogy ez bizony nem osztható 16 -al így lehet gondok lesznek, használjak 1088 -at. Nos ez már az XviD -nél sem probléma jó ideje illetve a H.264 sem problémázik rajta (meg egyébként is akkor miért 1920x1080 a Full HD felbontás?). Szóval fura ez nekem.

nem csak a felbontás csökkent 1920x1088-ról 1440x1088-ra, hanem az adatfolyam mennyisége is a másodpercenkénti 10-12Mbit-ről 7-7.5Mbit-re.
A kettő összefüggésben van egymással. Ahogyan a felbontás is 75% -ra esett úgy a videó bitráta is. Pont ez volt a cél, sejthetően szeretnék hogy az országos egyik mux -ban elférjen a Magyar Televízió 3 HD adása, ami így pont össze fog jönni. Elnézve a minta videót szerintem teljesen korrekt a képminőség, persze nem valami nagy a mozgás tartalma, de legalább ésszerűen választották meg a képméretet a bitsűrűséghez. Azt egyébként nem tudom figyelted-e hogy a hang bitsűrűségén is változtattak. Az olimpia ideje alatt MPEG 1.0 Layer II 48Khz Stereo 384kbps volt. Most ugyanez csak 256kbps, ami jó minőséget ad, de sokkal jobb lenne ha lecserélnék legalább Dolby AC3 Stereo -ra (de inkább 5.1 -re, az jobban dukálna egy HD adáshoz) vagy AAC -re ezt az öreg kodeket.

Ezért kisebb lett a kép részletessége, és a mozgások is kevésbé folyamatosak.
Ez főleg a futó szövegeknél jelentkezik talán a legszembetűnőbben, így ugyanis kissé nehéz elolvasni azokat.
Egyébként ezek a gyorsan futó szövegek a digitális SD adásoknál is nehezen olvashatóak a darabos mozgás miatt.

Ellenőrizted hogy a deinterlace ugyanúgy működik-e most nálad mint az olimpia alatt? Nálam is a CoreAVC blend deinterlace -t (félképek összemosását) akarta itt tesóm gépén ami azt eredményezi hogy a visszaszámlálásnál a számok összefolynak. Ha átállítod bob deinterlace -re akkor 50fps -es folyamatos képet kapsz. :K

Lehet, hogy most interlace helyett progresszív módban adnak? Ezt igazából nem tudom, hogy hol lehetne megnézni..
Biztosan interlace, ha weave módba állítod a CoreAVC -t, lehet látni a fésűfog szerű vonalkázódást amit a két félkép összefűzése okoz. Egyébként is csak a mozi film anyagoknál lesz majd progressive a kép (valójában ez is interlace -be lesz oltva csak ilyenkor egy képkockában mindkét félkép ugyanahoz a forrás képkockához tartozik így űgy tűnik majd hogy nincs interlace)

Köszönöm a minta videót és a beszámolót! :R

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#719) DarkByte válasza DarkByte (#718) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Egy dolgot lehagytam, pedig nekem pont ez most a legfontosabb (legalább is tesóm gépén mert talán pár hét múlva lesz egy quad -om :)) ). Hardware deinterlacing mellett CoreAVC -vel már egy Athlon 64 3000+ -on folyamatosan nézhető ez a részlet (ennyit csökkent a hardware igény a kisebb felbontással és bitsűrűséggel). A VGA nem tudja a DXVA -t. Amint leérek az albérletbe megnézem a saját gépemen is (P4 3.0Ghz Hyper Threading), illetve kíváncsi vagyok a kétmagos Atom ezzel mit tud kezdeni.

Akinek egyébként van DXVA képes kártyája, annál működik a hardware -s gyorsítás ezzel az újfajta kódolással? :F

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#720) aneurysm válasza DarkByte (#719) üzenetére


aneurysm
(kvázi-tag)

DXVA továbbra is működik (Gef6800).

Akkor ez az 1440 felbontás lesz a végleges? Akkor is ha mondjuk 1920 a forrás?

(#721) bigdigit válasza aneurysm (#720) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

este meglátjuk hiszem ma lesz presszó.igaz én már az lcd tv tunerjével nézem és ott nincs infóm a felbontásról mert csak annyit ír most is HD 1080.

(#722) Rick4 válasza bigdigit (#721) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

Egész jól megy már a ragozás... ;) Csak így tovább..

2 db Oneplus 3T eladó, 2 db=100 ezres. Benq W1070 még 2 hó gyári garival, újszerű állapotban eladó.

(#723) DarkByte válasza aneurysm (#720) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Kicsit utánna olvasgattam hogy a hardware -es gyorsítás melyik kártyákkal is működik. A GeForce 6 széria késői modelljei ismerik a PureVideo 1 technológiát ami részleges H.264 gyorsítást ad ([Wikipedia: PureVideo 1]) A High Profile -ban kódolt videókhoz (Blu-ray, HD-DVD) ez már kevés. A PureVideo HD (vagy PureVideo 2) a 7900 és 8xxx -es GeForce szériától része a GPU -nak. ATi -nál a HD 2xxx -es szériától felfelé van DXVA 2.0 az Unified Video Decoder képében.
Jó ha az ember nem keveri a DXVA 1.0 -át a 2.0 -vel. Az 1.0 többnyire csak WMV és MPEG2 hardware -es gyorsítást tud, H.264 -hez DXVA 2.0 kell.

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#724) aneurysm válasza DarkByte (#723) üzenetére


aneurysm
(kvázi-tag)

Az biztos, hogy nálam DXVA nélkül 100%-os prociterhelés mellett akad az 1080i lejátszás, DXVA-val meg 30-40% és folyamatos. Tehát akkor az 1.0 is tud némi H.264 gyorsítást. De az igaz, hogy Blu-Ray-t nem gyorsítja semennyivel, az szaggat mint állat. A procim egy ócska P4 3ghz 1magos.

(#725) DarkByte válasza aneurysm (#724) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Ebben az esetben biztosan DXVA 2.0 képes a Te GeForce -od is maximum a dekódolás egy részét a VGA végzi a másik felét a CPU (ez van a PureVideo 1 leírásánál hogy a dekódolás nagy része alól mentesíti a CPU -t, míg a PureVideo 2 -nél már teljes mentesítést írnak). Maga a H.264 mint támogatott videóformátum a DXVA 2.0 -ás verziójában jelent meg, erre akartam kilyukadni.
Nekem is egy ilyen procim van egyébként most HT mellett.

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#726) bigdigit


bigdigit
(PH! addikt)

másnál is akadozik pár percenként a digitális adás?

(#727) Rick4 válasza bigdigit (#726) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

Nekem nem, hónapok óta megy hibátlanul..

2 db Oneplus 3T eladó, 2 db=100 ezres. Benq W1070 még 2 hó gyári garival, újszerű állapotban eladó.

(#728) Savanya válasza bigdigit (#726) üzenetére


Savanya
(PH! addikt)

De csak ma délutántól , előtte tökéletes volt .

Mobilszámom: 70-516-8068

(#729) aneurysm


aneurysm
(kvázi-tag)

Úgy látom szinte mindenkinek gondja van a jelerősséggel. Remélem csinálnak vele valamit.

(#730) bigdigit


bigdigit
(PH! addikt)

csak úgy hozzá teszem ez a presszó mekkora egy fos:)10 perc elég is volt a heti hd adásból:)

(#731) DarkByte válasza bigdigit (#730) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Viszont gondolom jól tömöríthető, mert annyi mozgás van benne mint egy lajhárokkal teli tájképben. ;] Egyébként még nem láttam belőle csak az ajánlót, de engem már az meggyőzött hogy nem sokról maradok le. :D

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#732) bigdigit válasza DarkByte (#731) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

és a különbség szemmel látható....mármint mennyivel gagyibb a minőség mint olimpiánál volt.

(#733) wassermann válasza bigdigit (#732) üzenetére


wassermann
(Topikgazda)

Azt már jelezték korábban, hogy a tök ingyenes DVB-T HD-sugárzás lebutított lesz. A kábelTV szolgáltatók a DVB-C-hez viszont jobb jelet fognak kapni.
Egy lehetőség még áll, hogy jó minőségű, fizetős DVB-T szerintem 2011 után lehet amikor felszabadul a TV2 és az RTL-KLUB jelenlegi helye

... most nincs összedugva a cuccom, így erről a Presszó-ról személyes tapasztalataim nincsenek. Csak annyit láttam korábban, hogy egy színész kavalkád: mindenkit előszedtek, aki él és mozog...

[ Szerkesztve ]

(#734) Gabis


Gabis
(őstag)

Sziasztok
Elolvastam néhány oldalnyi hsz-t de nekem egy kicsit kusza ez a tuneres dolog. Fater mostanában akar LCD TV-t venni és nem 1-2 évre (gondolom) szal akkor ha MPEG2-es a tv tunerja akkor azt nem isérdemes megvenni, vagy mégis csak akkor később hozzá kell dobni egy set-top-box-ot :F (az most is van a digi miatt)
kérlek titeket próbáljátok megértetni velem ezt a témát :B

(#735) DarkByte válasza Gabis (#734) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Teljesen jól gondolkodsz. Ha a DVB-T vétel is fontos akkor MPEG-4 (H.264/AVC) DVB-T tuner -es TV kell vagy külön set-top-box de akkor a digi -nek is kell meg a DVB-T -nek is. Ha hosszú távra gondolkodtok én talán inkább a set-top-box -nál döntenék, ki tudja 1-2 év múlva lesznek-e komolyabb előfizetéses csatornák amihez az előfizetői kártya végett amúgy is kelleni fog, bár ahogy korábban olvastam van olyan TV amire a dekódert is rá lehet csatolni.

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#736) wassermann válasza Gabis (#734) üzenetére


wassermann
(Topikgazda)

Három év múlva már antennás sugárzás csak MPEG4-es lesz, az analóg teljesen megszűnik ez valószínűleg lassan átterjed a kábelTV-szolgáltatókra is.

Emiatt érdemes megfontolni a DVB-T (antenna) és DVB-C (kábelTV) MPEG4-est CI-kártyahellyel A kártyahely ahhoz kell ha kódolt csatit is akartok nézni. Ebbe kell majd a szolgáltatótól megvásárolható előfizetői kártyát bedugni.

Pl. a Sony-k és a Philipsek között vannak ilyenek.

[ Szerkesztve ]

(#737) Gabis


Gabis
(őstag)

előszőr is köszönöm szépen a válaszokat
másodszor :U 2 válasz 2 vélemény, persze ez érthető de főleg azok számára akik értenek hozzá (én nem :B )
szal akkor az MPEG4-es CI-kártyahellyel felszerelt TV lenne a legjobb de ha nincs akkor pár évig talán a set-top-box-os módszer is +teszi :F

(#738) wassermann válasza Gabis (#737) üzenetére


wassermann
(Topikgazda)

Ki van ez találva, a korszerűbbet kényelmesebbet meg kell fizetni. Ezt már nektek kell eldönteni:

- Két távirányító mint egy műholdvevő-TV párosnál olcsóbban, vagy egy okosabb LCDTV egy távirányítóval esetleg kicsit többért?

(#739) DarkByte


DarkByte
(PH! addikt)

Úgy nézem ma derül fény arra hogy a tv2 és az RTL Klub hogyan döntöttek DVB-T szempontból.
"Amennyiben az RTL Klub és a TV2 október 13-ig úgy dönt, hogy megjelenik az új szolgáltatás kínálatában, akkor szintén szabadon lesznek foghatóak." [link]

Lehet figyelni az Antenna Hungária oldalát, de talán az itcafé is beszámol róla.

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#740) PikkPukk válasza wassermann (#733) üzenetére


PikkPukk
(lelkes újonc)

Tudnám minek erőltetik akkor a HD-t, ha a végén az idétlen felbontás és az alacsony bitrate miatt úgysem lesz sokkal jobb minőségű, mint a többi H264/SD adás. Már megint csak a parasztvakítás megy... Én meg már naivan azt hittem, hogy na most majd a kábelszolgáltatók jól össze fogják magukat tojni, mert a levegőből, ingyen, jobb minőségű adás fog jönni. :D
Vagy az idétlen 1440 helyett inkább pont a felére, 960-ra kellene csökkenteni a felbontást, akkor nem volna olyan homályos kinézete a képnek az oda-vissza interpoláció miatt. Úgyis az 1080 soros függőleges (Y) felbontás a fontosabb (na meg a magasabb bitrate, hogy ne legyen maszatos a kép), mert - állítólag - az ember szeme érzékenyebb a függőleges felbontásra. Ezért is találták ki az SVCD-t is (bár hamar leváltotta a DVD), ahol 320x240 helyett, 320x480-as felbontás volt (ha jól emlékszem)...

(#741) wassermann válasza PikkPukk (#740) üzenetére


wassermann
(Topikgazda)

Szerintem a minőségről korai még bármit mondani, mert "a nyitás előtt " még most van a kisérletezgetés szakasza.
Egyébként pedig, ha 2011-ben teljesen megszűnik a hagyományos sugárzás, lesz hely jó minőségű HD-s fizetős csatornákra.

(#742) DarkByte válasza PikkPukk (#740) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

az ember szeme érzékenyebb a függőleges felbontásra
Ez igaz.

Ezért is találták ki az SVCD-t is (bár hamar leváltotta a DVD), ahol 320x240 helyett, 320x480-as felbontás volt
PAL SVCD 480x576 tömörített -> 768x576 (4:3)
NTSC SVCD 480x480 tömörített -> 640x480 PC 4:3 / 720x540 TV 4:3

Szerintem rendben van a felbontás, a HD Ready TV -ken így is kevesebb a fizikai pixel mint ami ebben a videóban van, Full HD TV -n pedig valószínűleg észrevehetetlen a különbség mert a sormagasság megvan. Maga a bitsűrűség persze lehet gond, de mivel még nem láttam mozgalmasabb részletet hogy az milyen így erről nem tudok nyilatkozni.

[ Szerkesztve ]

🧟 BrainZZZ!

(#743) menthor


menthor
(tag)

ha érdekel valakit:

[link]

the truth is out there

(#744) menthor


menthor
(tag)

egyébként én figyelem keveset a médiát? mert pl én még csak a neten (és ott sem sokat) hallottam/olvastam az átállásról... szerintem azért ezt harsogni kéne, mert mit fog nézni decembertől a 150 éves Szilvabesenyői Marikanéni kinn a pusztán?

the truth is out there

(#745) aneurysm válasza menthor (#744) üzenetére


aneurysm
(kvázi-tag)

Az ükunokája elmagyarázza neki.
De m1 híradójában szoktak róla beszélni.

(#746) DarkByte válasza menthor (#743) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Már hogy a fenébe ne érdekelne, épp ezt írtam pár hozzászólása hogy ma ez lesz a nap híre. :) Úgy tűnik a tv2 és az RTL nem akarnak lemaradni, nagyon helyes. Aki tehát csak digitális képes tuner -t vesz az is a legtöbb adást foghatja decembertől. :C

#744: az analóg műsorszórás 2011. december 31. -ig párhuzamosan fog futni a digitális platform -al, hogy mindenkinek legyen ideje áttérni. A cikk szerint az RTL Klub az analóg csatornáját valamivel hamarabb fel fogja adni. Valószínűsítem hogy miután aktív lesz decembertől a DVB-T, több viszhangot kap majd az analóg adókon is, úgyhogy mindenki értesülni fog róla. Korábban arról is volt szó hogy set-top-box -ot a mindenkori minimálbér 100.- áért (~600ft) lehet majd havonta bérelni, szóval akinek nincs pénze új TV -re, vagy saját set-top-box -ra, az sem fog lemaradni. Aki pedig e mellett sem tér át.. nos az így járt, a technikai fejlődés miattuk nem fog megállni.

🧟 BrainZZZ!

(#747) aneurysm


aneurysm
(kvázi-tag)

"Egyelőre tehát úgy néz ki, hogy az első, novemberben induló multiplexen az m1, az m2 és a Duna Televízió HD-adását lehet majd elérni". Már novemberben mind3 HD lesz?

(#748) DarkByte válasza aneurysm (#747) üzenetére


DarkByte
(PH! addikt)

Már most is van m1, m2 HD a teszt mux -on, persze még többnyire SD -ből felkonvertált műsorokat ad, szóval szerintem a Duna TV -t is át tudják így alakítani. Később persze sokasodnak majd a HD műsorok, korábban volt róla szó hogy a Híradó is HD -ben fog pl. készülni ha átköltöznek az új székházba.

Viszont amin én most meglepődtem, tényleg novembert írnak a cikkben, én át is siklottam ezen valahogy. Vajon novemberben már mindhárom adón menni fog a HD adás? Meg most lehet felesen örülök ennek, akár november utolsó hete is lehet a start ami már annyival nincs korábban mint december 1. :D

🧟 BrainZZZ!

(#749) Pippen válasza cigam (#41) üzenetére


Pippen
(lelkes újonc)

Én Pinnacle e330-cal (USB hybrid stick) próbálkozom.M1HD,m2HD az olimpia
alatt valóban 1920x1080-ban jött.Hát ahogy jött.A felvétel csak 15-16fps-re si-
keredett.A gépem;)4 3GHZ HT.1GB ram,Geforce 6200.
Ennyire kéne neki a Core2-es proci?

(#750) aneurysm válasza DarkByte (#748) üzenetére


aneurysm
(kvázi-tag)

DVB-T -n m2 HD? Nálam csak 5 csatornát talált.

Útvonal

Fórumok  »  Életmód, multimédia  »  DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.