Keresés

Aktív témák

• Allien

veterán

válasz vtechun #106 üzenetére

Sajna, a lapodban nem lehet szorzót állítani, ez fix. De egyébb módon megoldható, csak elötte érdemes lenne megnézni, hogy mekkora az esélye, tehát amit írtam, 0340 elörri-e.

• Allien

veterán

válasz vtechun #103 üzenetére

Az, hogy hány fokos, az Isten sem tudja, mert szinte minden lap mást mér. Valszeg az enyim felül mér (már az új lap). De, raktam egy érzékelőt a cpu hűtő talpához, az 40 fok max (már ez az érzékelő), és a szoba hőmérséklete ~24-25 fok körül lehet. Aida csak tesztel, és kiolvas dolgokat, de sajna, tuning infót nem ad. A lényeg, meg kell tudnod, hogy a procidat mikor készítették. Ha 0340-nél korábbi, akkor szinte 100%, hogy szorzómentes. Ez annyit tesz, hogy 2003 40. hét elött gyártották. Ha késöbbi, akkor viszont minimális esély, de egy próbát megér, bár, ilyen szempontból nem jó az ECS k7s5a pro, mert nem lehet biosból szorzót állítani, meg feszt sem. Tehát, gép ki, tápkábel leszed, aztán a hűtőt is, és letörölni a pasztát, megnézni, és ezek után dönteni.
    Speciel, most ezzel nincsen gondom, mert mint írtam, új alaplap, és ebben minden állítható, de nem 7E huf volt, hanem 3x ennyi.:(

[Szerkesztve]

• Allien

veterán

válasz vtechun #101 üzenetére

Ott kezdem, hogy nekem is ECS k7s5a pro-m volt, és abban nem 100%, hogy 150-s fsb-t viszi stabilan. Van deszka, melyik csak a 143-n stabil. Az enyim elment 150-n, de nagyon rittkán már fagyogatott, kb. hetente 1x. Ezért levettem 147-re, és semmi gondom nem volt. Ami a ram kérdést illeti, természetessen NEM 266-st kell bele rakni, hanem nyugottan 400-st, ne az legyen a kerékkötő. Wassermann ''kicsit'' mákos, mert az ő procija fullos, tehát szorzót is állithat, és meg is teszi, csak nem hurkolással, hanem patkolással (tehát a proc foglalatba rak u alaku drótot). Sajna, az enyim szorzózáras (ja, nem írtam, duron 1600-s). Vettem egy új alaplapot, és alig tudtam feljebb húzni, mint anno az ECS-ben. Jelenleg alapfeszen (1,5) 1600@1848-on fut stabilan, ami 154-s fsb-t takar! Lehet, memória időzitést átállitanám nagyobbra, és adnék + kakaót, menne 2000-n is, de szvsz, a ram időzités erősebb, mert jelenleg a legszűkebben mennek, tehát CL2-ben. Amúgy, Abit AN7, 2x 512 samsung 400-s ramok, Spire Whisperrock IV cpu hűtőm van jelenleg. Azért, lehet, kipróbálom, mit is bír pl. 1,6 V-n, és ramokat is átállitom, de szvsz, 2300-2500-t max vizzel lehetne kisajtolni egy lockos duronból. :B

Aktív témák