- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Karima
őstag
Na én meg feladtam ezt a WB dolgot, úgyhogy kézzel állítgattam, miután eszembe jutott, hogy még kötelező túristafotóm nincs is a Parlamentről
Úgyhogy ma kibicikliztem és csináltam
Ha másért nem is, azért érdemes volt kimenni, mert megállt egy biciklis csóka, akiről pár szó után kiderült, hogy ért a fotózáshoz, és nagyon megtetszett neki ez a hegesztőpajzsüveges házi ND filter. Úgyhogy nagyvonalakban elmagyaráztam neki, hogy hogy is lehet párszáz forintból ezt elkészíteni
-
Karima
őstag
válasz
andorra #39381 üzenetére
A fényképezőn állítottam a Custom WB-t. (Tudod, amikor ezt használod, akkor a státuszkijelzőn a WB-t a PRE-re állítod.) Mivel bármely más WB beállításnál nagyon zöld a színe.
De ha LR-ben a WB-t "as shot"-ra állítom, akkor elvileg át kellene vennie a fényképező WB beállításait, nem?
Na majd este linkelek be olyan képet, amin a WB auto-n van, amikor Custom WB-n, és olyat is, amit "elront" a lightroom, hogy lásd mire gondolok pontosan. Az az érdekes, hogy LR-ban, nem is az AutoWB és nem is a Custom WB színeit mutatja, hanem a kettő közt valahol.Na talán itt tudom érzékeltetni.
Tehát az első kép az AutoWB-s, a harmadik Custom WB-s (így néz ki a fényképezőn is, és a LR első fázisában, amíg nem korrigál), és a második kép az, ami korrigálás után megmarad a LR-ban. -
Karima
őstag
válasz
andorra #39378 üzenetére
Normál esetben én sem problémáznék a WB beállításon, de ez most speciális: Úgy csinálom a nappali, hosszúzáridős képeket, hogy egy hegesztőpajzsüveg van az obira felcsavarva, aminek következtében a képnek nagyon zöldes színe lesz, és ezt elég macerás visszahozni utólag, sok képnél meg pláne. Na most, ha ez az üveg fent van, és úgy csinálok WBreadinget, akkor utána - ezt a WB beállítást használva - tökéletes színhűségű képeket készít. Legalábbis a fényképezőn és a lightroom első fázisában így mutatja. Csak utána kerül porszem a gépezetbe
CoXeR: Köszi, elolvasom, hátha megtalálom benne a választ (mármint, hogy hogy lehet kikapcsolni) Köszi
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Szerintetek az mitől van, hogy megcsinálom a képet, a gép kijelzőjén úgy is néz ki, ahogy szeretném, sőt még lightroomban is az elején, amikor tölti be a képeket, viszont pár másodperc után valamit korrigál rajta a lightroom, és ekkor nagyon elcsúszik a wb, és akkor már végleg úgy is marad. Pedig a WB settings "as shot"-ra van állítva lightroomban.
Tudtok erre valami magyarázatot? -
Karima
őstag
válasz
Sucuka #39056 üzenetére
Köszi
Ez 3 képből van, de érdekes volt, mert a 2 "fővillám" (jobb felső sarokban és középen) egy képen volt eredetileg is.
Nem mentél ki?? Hát milyen fotós vagy Te??!!!Pedig marha jól néz ki a Balatonparton a villámlás, ahogy tükröződik a vízen. Én egyszer biztos megcsinálom
-
Karima
őstag
válasz
radi8tor #38999 üzenetére
Gyakorlatilag nálam most az volt az értelme, hogy azt tudtam, hogy 30másodperces képeket kell csinálnom (mivel ugye ezt lehet beállítani leghosszabb záridőnek sorozatfelvételnél (is)), illetve a legtágabb rekeszt akartam/kellett alkalmaznom, hogy minél több fény jöjjön be a lehető legkisebb iso érték mellett. Tehát a 30mp és az f3.5 adott volt, már csak ehhez kellett beállítanom a megfelelő iso-t. 400-on sötét volt, 640en meg már világos, ezért esett a választásom az 500as értékre.
-
Karima
őstag
Fejo nyert
Ez 75db, sorozatban elkészített 30másodperces képből van összerakva, iso500-on. Próbáltam 15-20perces képekkel is, de ott nagyon zajosodott már, illetve nem jöttek ki annyira a csillagok. Egyébként 1db 20perces képnél ali volt csóvája a csillagoknak, szóval én ezt a "sok képből összerakást" találtam a legjobb megoldásnak.
-
Karima
őstag
20sec volt a záridő, és ez a kép 3 képből lett összerakva, hogy kicsit sűrűbbek legyenek a villámok. Sajna az oszlopot nem tudtam kikerülni, még így is ez volt a legkevésbé beépített rész.
Amúgy az eső miatt nem áztunk el
-
Karima
őstag
Hali, itt is közzéteszem, hátha tud vki segíteni.
Lenne egy olyan kérésem/kérdésem, hogy a Forma1-es 7végére (július 28-31) tudna-e valaki kölcsönadni egy nikonhoz passzoló 200-as vagy 300-as végű teleobit? Cserébe fel tudok ajánlani egy tamron 90mm/2.8 makro obit, és/vagy egy nikon 35mm/f1.8-at.
Előre is köszi a szíves felajánlásokat
(jöhet pü-ben is, hogy ne floodoljuk a topikot)
Köszi
-
Karima
őstag
válasz
Sucuka #38764 üzenetére
Persze, a gépen is egyéni wb van, plusz utána még ps-ban is korrigálok. Amikor ezt a képet "dolgoztam meg", akkor jónak tűnt, de való igaz, hogy amikor utólag a color balance-al vettem ki még egy kis zöldet belőle, akkor még jobb lett
Bár annyira azért a zöldes beütés nem zavaró, mint az előző, hasonló technikával készült képemnél. Szerintem
Egyébként ez a hátránya a hegesztőüvegnek az ND filterrel szemben, hogy elég sokat kell vele utána bíbelődni. Viszont kijön egy ezresből
Gyergyószentmiklóson lesz a szállásunk, és onnan megyünk minden nap ide-oda
-
Karima
őstag
Még egy hegesztőüveges próbálkozás
Szombaton indulok egy hétre Erdélybe, na ott lesz mit fotózni! Készülhettek! -
Karima
őstag
válasz
Sucuka #38533 üzenetére
Persze, küldök majd egy külső linket is. Csak az ifjú pár már nagyon szerette volna "hirdetni" a képeket, ezért kellett egyből facebookra nyomnom. De asszem van ennek olyan linkje is, hogy a nem regisztrált emberkék is meg tudják nézni. Na utánajárok
Megvan. Talán így.
Ha így sem látod, akkor este küldök majd képeket.
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Második esküvőfotós sorozatom (szintén csak másodfotós voltam - azaz csak egy vendég, aki fotózott, amikor oda tudott férni - , és szintén csak a 18-105-ös kitobi volt nálam
).:
Köszi a véleményeket
-
Karima
őstag
Nekem a második, annyi módosítással, hogy kicsit kevesebb kellene az ff képből, tehát pl jobb oldalt én a villamosmegálló táblát benne hagytam volna, hogy minél több "modern" dolog látszódjon, minél több dolog legyen kontrasztban. Persze meg kell találni a balanszot, mert az meg a másik véglet, ha csak a tank látszódna az ff képből.
-
Karima
őstag
Jogos
Itt a revizionált verzió
-
Karima
őstag
Kösz szépen a hozzászólásokat! Örülök, hogy tetszik, mert ezzel a képpel nagyon megszenvedtem. Mármint a készítésével
Elmentem Nagymarosra, hogy majd a Duna partról fényképezem, méghozzá úgy, hogy a Visegrádi vár is benne legyen. Na kimentem fél kilencre - mert valahol azt olvastam, hogy akkor kezdődik - de már odafele éreztem, hogy egy kicsit korán lesz. Kb másfél órát vártam, mire feljött a hold, persze totál ellentétes irányból, mint amerre a vár volt, úgyhogy a várat már az elején skippeltem
Az elején nem is volt gáz, csak ahogy elkezdett elmenni minden fény, akkor láttam, hogy azon a partszakaszon közel s távol semmi fény nincs, úgyhogy teljes sötétségben ültem ott egymagamPersze a nagymarosi fiatalok ekkor hozzák ki a pittbulljaikat meg a különböző nagytestű kutyáikat a dunapartra póráz nélkül futtatni, úgyhogy az is marha nagy élvezet volt, amikor mellettem 2 méterre rohangált fel alá 5-6 kutya, a gazdáik meg 50 méterrel odébb cigizgettek. Már magam előtt láttam a másnapi újság főcímét, hogy "Fotóst téptek szét a megvadult harcikutyák"
)
Szóval azért nagyon vártam már, hogy mikor lesz telihold, és mikor húzhatok haza -
Karima
őstag
Mivel én most teleobi hiányban szenvedek, azért kénytelen voltam más megközelítésből lekapni a holdfogyatkozást. Így sikerült:
(L:/dl/upc/2011-06/16/40290_wajarpkmuhieu9nh_holdfpro.jpg)
(/L)
-
Karima
őstag
Köszi. Tegnap aztán, ahogy elolvastam a hozzászólásodat kipróbáltam én is PSben, és az auto color balance + auto tone csodákra volt képes
Tényleg csak 2-3kattintás, és teljesen élethű színeket kaptam. Ezer hála az ötletért!
(én egyébként a Te 3. képednél egy hangyányit csökkenteném még a lilát, és akkor perfekt lenne) -
Karima
őstag
válasz
kiskornel #37994 üzenetére
Nem enyhe zöld szűrő, hanem heggesztőpajzs üveg, ami nagyon zöld
Így is egy fél órát szenvedtem vele, mire legalább ennyire sikerült kiszednem belőle a zöldet. Az eredeti kép ilyen volt, de már ezen is Custom wb van, és a tint is 150re van húzva LR-ban:
Úgyhogy valószínűleg a jövőben ezeket a nappali hosszú záridős képeket monochromeban csinálom
-
Karima
őstag
válasz
szaby_gyerek #37971 üzenetére
Nagyon jók! Grat!
-
Karima
őstag
Itt meg egy kis álmodozó.
-
Karima
őstag
válasz
Chapel #37964 üzenetére
Az első nagyon baba
Én is jönnék egy hosszú záridős badacsonyi képpel
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Jönnék én is egy hajós képpel.
A tükröződés engem nagyon megfogott -
Karima
őstag
válasz
t_a_m_a_s #37769 üzenetére
Köszi. Hát igen, volt egy pár villám
Egyébként amikor készítettem a fotókat, akkor egy érdekes dolgot tapasztaltam, hátha tudtok rá magyarázatot adni: állványra tettem a gépet, beállítottam a 30mp-es záridőt, illetve elindítottam a sorozatfelvételt, méghozzá úgy, hogy 99képet csináljon 5mp-es intervallumokkal. Viszont nem csinált, csak asszem 21-et, és utána leállt. Utána megint elindítottam, de akkor meg már csak 16-ot csinált. Szerintetek mi lehet ennek az oka?
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Volt egy kis eső
-
Karima
őstag
Akkor miért nem csak oda töltögetsz, ha ott jobban is értenek hozzá, plusz ott dícsérnek is. Két legyet üthetnél egy csapásra: 1., megkímélnéd magad a rossz kritikáktól, amiket ráadásul nem is hozzáértőktől kapsz, 2., minket meg a stílusodtól és "szerény" személyedtől. Ez azon kevés esetek egyike lenne, amikor mindenki jól jár.
Mi meg - nem profi fotósok - el lennénk itt a saját "pocsolyánkban"
-
Karima
őstag
válasz
kiskornel #37677 üzenetére
Köszi a véleményt. Nem szedtem le semmit, elvileg mindnek ott kell lennie
A képfeldolgozás megítélésében igazad lehet (az mondjuk véletlen, hogy az új gép beszerzésétől fogva eredeztethető), mert eddig az alap képen variálgattam a szaturációt, kontrasztot, std, most meg a lightroomban valamelyik effektet veszem alapul, és azon variálok. Majd kinövöm
-
Karima
őstag
Sziasztok!
Szeretnék megosztani Veletek pár képet az első esküvőfotózásomról. Illetve ez az "esküvőfotózás" jelen esetben kicsit túlzás, mert csak vendégként kibickedtem, szóval nem én voltam a főfotós, de még a segédfotós sem
És csak a 18-105-ös kitobim + az sb-600 vaku volt nálam. Szóval ennek tükrében várnám a kritikákat (azon kívül, hogy a 35/1.8 és a 90/2.8 obim még jól jött volna ide, de mondom, nem úgy készültem).
Az ifjú párnak egyébként nagyon tetszett (és valahol ez a legfontosabb, nem?
Ja a képek minőségén a picasa iszonyatosan sokat ront. Eddig ez fel sem tűnt nekem, de most nagyon szembetűnő az eredeti képekhez hasonlítva.
Hát ez van
-
Karima
őstag
Az Auto ISO miért olyan nagy gond? Én pl gyakran szoktam használni az auto ISO sens.-t, mivel tudom pl, hogy milyen rekeszértékkel szeretném elkészíteni a képet, ezt ugye fixre állítom, de azt is tudom, hogy 1/30 vagy 1/60 alatt szeretnek beremegni a képek, ezért az autoISOsens-nél beállítom, hogy ha ezen érték alá akarna menni a záridő, akkor inkább az ISO-t emelje a gép.
Én nem érzem, hogy ez akkora bűn lenne, vagy olyan nagy amatőrségről árulkodna, de cáfoljátok meg, ha nem így van. Csak pár embertől már hallottam, hogy nem szeretik az autoiso-t, és szeretném tudni a miértjét? Szerintem inkább egy kicsit zajosabb legyen a kép (bár iso1600-ig szinte észre se lehet venni), mint hogy bemozdult. -
Karima
őstag
válasz
kricsi81 #37402 üzenetére
Köszi
Ez a "nincs semmi a képen" ez kb a tájkép kategória
Engem pl rögtön megfogott biciklizés közben - ezért is álltam meg fotózni - ahogy a szőlősorok futnak fel a domboldalon, háttérnek meg szerintem tök jól néznek ki a vihart hozó felhők. Meg ugye ilyenkor - vihar előtt - leírhatatlanok a balatoni fények. Legalábbis nekem nagyon tetszett, de ez lehet h csak azért van, mert "Balatonbuzi" vagyok.
Szóval olyan értelemben tényleg nincs semmi a képen, mint pl egy portrénál, vagy egy sportfotónál, de szerintem ha jobban megnézi az ember, akkor csak talál benne valamit
Na mindegy, ízlések és pofonok
Egyébként ps-ben a clone tool-al a legegyszerűbb kiszedni a vezetékeket? Vagy a patch tool-al?
-
Karima
őstag
válasz
ClintEastwoo #36484 üzenetére
Igen, gondoltam, hogy lesz olyan, aki bele fog kötni, teljesen jogosan!
Sajna csőtollam épp nem volt otthon, meg ha lett is volna, akkor meg a hegyező nézett volna ki hülyén a csőtoll mellett
De tök jogos egyébként az észrevételed. -
Karima
őstag
Köszönöm a véleményeket!
A sáskás kép bejön rendesen!
....a Balatonról és környékéről meg nem tudtok nekem olyan képet mutatni, ami ne tetszene, szóval azok is jók!
-
Karima
őstag
válasz
SpongyaBob #36433 üzenetére
Köszi!
Ez a video inspirált: http://vimeo.com/21063474
Sajnos az eredmény meg sem közelíti, viszont a végére a lakás már úszott a vízben -
Karima
őstag
Köszönöm mindenkinek!
-
Karima
őstag
Köszönöm mindenkinek, örülök, ha tetszik
Van itt egy másik verzió is, ha valakit érdekel.
-
Karima
őstag
-
Karima
őstag
válasz
runner 125 #35861 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta, meg ki is próbáltam, de akkor azokból az "építészeti elemekből" kevés maradt volna.
Aktív témák
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen routert?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- BestBuy topik
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- További aktív témák...
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- Újszerű Asus ROG Strix G16 G614 -16" WUXGA 165Hz - i5-13450HX - 16GB - 512GB -RTX 4050 -1,5 év gari
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest