- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
pisti
őstag
válasz
eastsider #26744 üzenetére
A második a nézőpont miatt egyedi, a táj látványa elég átlagos számomra, így az első és a harmadik kép egyáltalán nem tud megfogni.
A másodikban látok fantáziát, esetleg még lehetne variálni forgatással (átlóba rakni az elválasztó vonalat próbaképp), vagy a balszélről még lecsípni egy kicsit, hogy teljes egészében az út keretezze a bal oldalt egész a horizontig.forcberg:
RIP macsek. Alapvetően tetszik a kép, de azért néhány észrevételem volna.
Érdekes ez a vágás mert olyan portrészerű közelségben látszik a macs, de a feje előtt annyi tér sincs, hogy a szőrszálai ne lógjanak ki. Gondolom a bunda mintája amit mindenképp láttatni akarsz a képen, akkor viszont lehetne kicsit többet is mutatni a macsból és több teret hagyni előtte is.
( Az angol cím elég furán hangzik, lehet az én angol tudásom kevés de ez nekem nagyon "angoltalannak" hat és nem azért mert el van írva a which. Ha nagyon ragaszkodsz a pontos fordításához a magyar címnek, akkor valami olyasmi lehetne jó esetleg, hogy: "A roller coaster ride, which sadly reached the end of the line" és akkor még kicsit rímel is. ) -
pisti
őstag
Köszönöm a véleményeket mindenkitől!
A színek utómunka eredménye, nem használtam szűrőt.
Felül dohányszínű alul pedig enyhe kék átmenetet kapott, ahogy forceberg jól el is eltalálta. Egyébként az elképzelés az volt, hogy a hóhoz passzol a kék, az eget pedig a dohányszín jól fel tudja dobni, mivel elég szürke volt a táj, amiből mondjuk a ködösség jó képi elem. Erre a ködösségre rátettem még egy lapáttal utólagos lágyítással és a keret is azért ilyen, hogy a végeredmény ilyen látomás szerű kép legyen, aminél nem cél a természetes színek/látvány visszaadása.Próbaképp csináltam magyar színes változatot, de az nem igazán jött be. Ez annyit tesz, hogy az ég piros átmenetet kapott a talaj pedig zöldet.
-
pisti
őstag
válasz
jenei92 #26472 üzenetére
A téma olyan esetlegesnek érződik a 2. képen.
Az elsőn a háttér szépen passzol az előtérhez színében, valamint szép mosott úgyhogy nem tereli el a figyelmet.
A főtéma az új és a széthasznált seprű meg az elrendezésük a képen szépen kitaláltnak érződik, van valami kis mondanivalója is a képnek és még jól is mutat. Ez az ami hiányzik a másodikból. -
pisti
őstag
válasz
*Ropi* #26437 üzenetére
Tyah hát ha kézzel újrarajzolom az összes élet akkor tökéletes lesz az biztos.
kiskornel:
Azért kösz kornél pofás kis összehasonlító képet csináltál, de én nem látom 1:1-ben a különbséget csak nagyítva (persze az látszik, hogy élesebb de mást nem látok). Egyébként manuálisan retusáltad, ugye? -
pisti
őstag
válasz
j.bravo #26415 üzenetére
Na szóval a képpel kapcsolatos részletek:
Dömösön készült a Prépost romok láthatóak rajta.
Éjszakai hosszú záridős (30mp) kép, a megvilágítást a Hold adta. A háttérben a horizonthoz közeli narancssárgás fény a Bp irányából jövő "fényszennyezésből" származik.Utómunka: vágás, élesítés, kis retus (hóban volt pár lábnyom), zajszűrés, kis hisztogram igazítás, CA eltávolítás, kis szaturáció emelés.
Zajszűréshez a Neatimage nevű progit használom, szerkesztéshez a Gimp-et.Ez pedig az itteni észrevételek utáni változat (vékony keret, kevésbé élesített):
-
pisti
őstag
válasz
forceberg #26361 üzenetére
Szerintem fekete rigót havas háttéren marha nehéz fényképezni.
Sajnos a háttér sokkal fényesebb és több részletet mutat mint maga a madár.
A fény is (bár szórt, de) felülről jött és kicsit szemből ahogy látszik madáron és az árnyékán.
A nézőpont túl magas ahhoz, hogy igazán jó lehessen a kép.A pillanatot ennek ellenére jól lekaptad, többet valószínű nehéz lett volna kihozni ebből.
Ahhoz, hogy igazán jó változatot csinálhass előre kell tervezni és készülni a képre.Chapel: Gratz.
-
pisti
őstag
Goggle.
De ha már válaszolok itt egy link.
Lényegében az a hiperfókusz (ha van egyáltalán ilyen magyar megfelelője), ha úgy állítod a fókuszt, hogy az éles tartomány távolabbi fele pont lefedje a végtelen távolságot is.
Ez azért jó, mert így tudod a végtelen felől kezdve a legnagyobb tartományt élesre venni. -
pisti
őstag
válasz
máyköl #25797 üzenetére
Ezek szerintem is jobbak mint amiket ez előtt tettél fel.
Végre van élesség a képeken, és szép élénk színek.
Az első leveles ami tényleg egész jó, meg szerintem még ami pofás a 3., "beszorulva" című.
Pont jó, hogy a kerítés kék a levél pedig narancsos színű, a kettő komplementer szín, ami feszültséget visz a képbe, úgyhogy a színek szépen harmonizálnak a kép mondanivalójával, mert itt talán már az is van, a címe is paszol hozzá. -
pisti
őstag
válasz
Sir Riccio #25752 üzenetére
Érdekes beszámoló és szerintem a kirakott képek is jók.
Ez a pécsi magyar EKF meg, szánalmas, sajnos...
Egy kis megjegyzés még a lapoddal kapcsolatban.
Nemtudom más hogy van vele, de a sötét alapon világos szöveg olvasása után, rendesen csíkosan látok, eléggé terheli a szemem. Talán nem egyedi dolog. -
pisti
őstag
válasz
nixx-21 #25704 üzenetére
Jó minőségű képek, jó a színviláguk, a naplementések egész hangulatosak. Látszik, hogy nem teljesen találomra vannak elkattintva, de ezek a témák attól még nem annyira érdekesek. Tesztképeknek nagyon jók, viszont ha direkt érdekes témájú képeket akarsz majd csinálni tuti lesznek még sokkal jobb képeid is vagy már vannak is.
A naplementéseken elég sok a teljesen sötét rész, oké hogy sziluettes kép, attól még szinte tök sötét pl. az utcai naplementés kép alsó harmada.nesa: Szép fotó lett ez a jelenség pedig hátborzongatóan szép, a The Mist című filmet juttatja eszembe.
Brian_RL: Nem kifejezetten az én ízlésemnek való képek, így mondjuk a tetszésről inkább nem nyilatkozok.
Viszont a harmadikhoz annyit hozzá tudok fűzni, hogy ha már szelektíve színesen hagysz részeket, akkor azok ne szoruljanak ennyire a kép szélére meg lógjanak ki így. -
pisti
őstag
Remek képek.
Az M&M-s es képekből szerintem egyértelműen az első a jobb ahol kevesebb sallang van a képen (címkék), úgy nagyon jó absztraktnak is.A szabadságszobrosból mind2 elég jó, de talán nekem kicsit jobban tetszik az első. Az elsőn kicsit több a tér, ez ízlés szerint vagy tetszik valakinek vagy nem. Nekem igen.
A másodikon pedig ami markánsabb jelenség (a szabadságszobron kívül persze) az a fehér komp, ami viszont eléggé a kép szélére szorult, bár ez csak apróság igazából. -
pisti
őstag
válasz
makimano #25580 üzenetére
Nemrosszak, sőt szépek csak nem eléggé egyediek, vagy érdekesek.
Most, hogy ennyi ilyen dolgot összeszedtél összerakhatsz belőlük, valami csendéletet, makk, toboz, fajáték, csigaházak, szerintem egész jól passzolnak egymáshoz. Próbálj kitalálni ötletes elrendezéseket ezekhez, úgy már valami érdekesebb és szép kép is kisülhet a dologból.
Az a makkos, tobozos tetszik a legjobban, viszont a kép jobb szélét érdemes lehetne megpróbálni erősen megnyirbálni.
A leveles nagyon tucat azt szerintem ki kellett volna rostálni.
-
pisti
őstag
válasz
máyköl #25546 üzenetére
Nemigazán, persze ízlésfüggő lehet ez is.
Nekem túl sötét és komor a színvilág és a téma sem igazán fogott meg.
Inkább ilyesmi színvilág, fényviszonyok és téma tetszenek nekem:Ezek nem annyira húdejó képek, csak szemléltetésképp töltöm fel őket. Az elsőn látszik bokeh, valami ilyesmit próbálj te is lekapni. Az látszik, hogy az én masinám nem csinál valami szép szabályos bokeh-et, foltos és nem is túl szabályos az alakja, na szerintem te ennél tudsz szebbet is azzal az obival.
-
pisti
őstag
válasz
runner 125 #25534 üzenetére
Igen dolgoztam azon a képen a színekkel, valóban erősítve lettek, próbáltam azért nem nagyon túlszaladni a szaturálással.
máyköl: Osztom kricsi véleményét. Ezek ahogy írtad tesztképek, a madaras ahol olyan a téma, hogy felkeltette az érdeklődésem, de az se lett sajna csúcsminőségű. Viszont ami tesztképként látszik rajta, hogy sajna azért van egy kis kromatikus aberráció ezzel az obival is, lilás zöldes elszíneződések látszanak a háttérben az ágakon. Bár az ilyen kontrasztviszonyok hozzák elő ezt legjobban ez is igaz.
Még azt teszteld le esetleg, hogy milyen bokeh-et tud csinálni ha a háttérben erős fényforrásokat vannak.
-
pisti
őstag
válasz
kiskornel #25539 üzenetére
A 4.-en valóban volt ND szűrő igazából, mármint fizikailag, de amit te a hegy kettévágásának nézel szerintem az a ködréteg, nem ennyire éles az átmenet egyébként sem a szűrővel.
Ezt a trükköt még nem próbáltam egyébként, de szeretem az ilyeneket úgyhogy ki fogom próbálni egy alkalmas képnél, jónak hangzik, bár ezzel meg aurásodásos jöhet elő attól félek, de biztos lehet jól is csinálni.rumos14: Engem is a jelenség fogott meg a 2. nál. Úgy sokkal jobb lenne ha nem lennének ennyire satnyák szegény fák, hanem pl. szép fenyők lennének ott, meg tudna a gépem +/- 2ev ex expósorozatot lőni nem csak +/- 1ev-est. Egyébként a visegrádi sípálya tetjéről készült a kép, és a Börzsöny hegyei látszanak arrafelé.
-
pisti
őstag
Hangsúlyozni nem kell a hátteret szerintem, de ha nem ég ki az határozottan nem baj.
Erősebb vaku fény kell és csökkenteni kell az expozícióját mellette az egész képnek, ha jól találod el akkor az előtér elvileg nem kéne, hogy sokat változzon a háttér pedig nem ég ki, más kérdés, hogy pl. a víz jóval sötétebb lesz ilyenkor, bár utólag azért azon lehet valamennyit korrigálni.
Egyébként szép kép, a háttérben a kiégést leszámítva. -
pisti
őstag
válasz
chungee #24658 üzenetére
Huhh ezek aztán színesek, picit talán túlságosan is, legalábbis a harmadikon nekem kicsit túl erősnek érződnek a színek, egyébként viszont tetszik a kép, az első is.
nesa: Ez pofás kép lett, olyan mintha napszemüveges lenne a kis bogyókám.
kricsi81: Nekem ez a téma kicsit túl elvont. Viszont a "60-as" kép ezzel együtt is tetszik. Ha sikerülne kivenni belüle a kis belógó talajrészt akár minimál szerűség is lehetne.
-
pisti
őstag
Köszönöm a visszajelzéseket.
Dömös, melletti/feletti egyik hegyoldalról készültek. Dunakanyar.
-
pisti
őstag
Használtam már eleget mindkét obi-t, tudom melyik a jobb ne aggódj.
Ez pedig a Jupiter!
Nincs értelme a nagy nagyításnak, ha nem fér el a tárgy a képmezőben.
Nagyobb nagyításnál kisebb a dof, ami egyébként is elég szűkös.
Lehet jobban látszik, hogy hol van az éles tartomány, de kézben fogva a gépet sokkal nehezebb ráállni vele egy adott síkra, mert ugyanaz a kézmozgás sokkal jobban mozgatja nagyobb nagyításnál ezt az éles tartományt, mint kisebb nagyításnál.
Záridők is kisebbek kellenek nagyobb nagyításhoz, hogy biztos ne mozduljon be a kép.
Tyah és a Jupiternek távolabb van a fókuszpontja, ami szintén segít izgága/félős dolgok fényképezésekor.Ezeket tapasztalatból mondom.
-
pisti
őstag
Hmm nemtudom konkrétan mire gondolsz, de én úgy vettem észre, hogy pont hogy a jupiter 135mm-e nagyít kevésbé az ugyanolyan módon használt helios 58mm-éhez képest.
Meg a képek szerintem magukért beszélnek, hogy nem olyan rossz az, sőt kevesebb képi hibát produkál a gép elé tartott obival, amennyire látom. Amire gondolok konkrétan, hogy nincs kromatikus aberráció, vagy legalábbis én nem látom, hogy lenne. -
pisti
őstag
válasz
#31757056 #22707 üzenetére
Egy régi orosz objektívet(Jupiter 37A) használok a gépem előtt megfordítva a nagyon közeliekhez, a méhecskés viszont csak sima zoom+crop.
Gimp-et használok, az pedig nem hajlandó sajna menteni az exif adatokat.
Egyébként amit makrózáshoz használok beállítások azok kb. ezek: 1/320-as záridő, iso200, esetleg iso100, f6.3-f8.0, plusz vaku ami a fordított objektív végén lévő fehér lapra villant, ami szépen szórja nekem a fényt. Persze ezek a gépemhez igazítottak, egy DSLR-el lehet jobban variálni.
Erről jut eszembe, a zsírpapír(már ha jól emlékszem a nevére), ami egész átlátszó emlékeim szerint, esetleg sütőpapír, de akár a sima A4-es fehér lap is megolajozva sokkal átlátszóbb, bár ez valószínűleg nem túl praktikus. Esetleg még vékony fehér műanyag ami jó lehet. Itt olvastam valahol az egyik topikban, hogy van aki jégkrémes doboz műanyagot használt. Amit még elemlámpánál használtam 1x az a papírzsebkendő, 1 réteg egész jó átlátszó abból is. -
pisti
őstag
válasz
eastsider #22604 üzenetére
Jó képek. Nekem is az 1. a 3. és az 5. tetszik leginkább, a 4. is jó, de szebb égkép, vagy fényviszonyok fel tudnák még dobni.
Tomate: Jók lettek ezek is. Az éjszakainál a háttér fényei kicsit túl erősek lettek, de az előtérnek meg jól áll, hogy teljesen színtelen, esetleg legközelebb több expót is csinálj, amin a háttér és az előtér is jól kiexponált, aztán összekombinálsz a kettőből egy képet.
-
pisti
őstag
válasz
sztyui2 #22400 üzenetére
Ez lapszűrő. Ilyen rendszer.
Meg kell hozzá venni még két elemet legalább ami még vagy 5000Ft összesen és hát tényleg nem csúcsminőség azért az egész.
Jó, tanulni remek, meg ha nem hajkurássza az ember a csúcs képminőséget, akkor talán még DSLR mellé is oké. Műanyag az egész, ami olyan szempontból jó, hogy nem törik, viszont az optikai minősége nem a legjobb, mivel maga a szűrő is műanyag. Lágyítja kicsit a képet (legalábbis nekem úgy tűnik), vonzza a port és nincs tükröződés gátló réteg rajta, ami mondjuk pont ND szűrőnél problémás tud lenni bizonyos helyzetekben. Ne érts félre én alapvetően szeretem ezt a rendszert, de azért látom a hibát/gyengeségeit is.Egyébként extrém digitalban rendeltem és vettem meg. Lehet, hogy másodkézből vagy spéci forrásból van olcsóbban is.
A másik bolt, ami az ez előtti szűrő vásárláskor megtetszett az az optiform. Ott "rámsóztak", egy 77mm-es cirkulár polárt 4600Ft-ért, igaz az sem csúcsminőség (ezt az eladó mondta, matin vagy cpl vagy mifene a márkája), de a gépemhez bőven elég és jól be is vált, pont belemegy a Cokin szűrő tartóba, stabilan megáll benne, a kijelzőn jól látszik mikor van jó szögbe tekerve (az égen legalábbis, meg nagyobb tükröződéseknél), a képminőséget pedig nem látom, hogy befolyásolná.
A helyedben én becsavarós ND szűrőt vennék inkább, abból is ha találsz nem ND8-at, hanem mondjuk Hoya NDx400-at, az már fényes nappal is segíthet abban, hogy mondjuk egy nagyon hosszú expóval "kiüríts" egy forgalmas utcát pl, vagy hogy egészen szürreális kinézetű vizes-felhős képet csinálj, bár lehet ahhoz még erősebb kéne.
Meg jut eszembe, esetleg kipróbálhatsz hegesztőüveget is ( sufnituning rendszerben felszerelve
), nemtudom azoknak milyen a minősége, meg az biztos, hogy zöldre színeznek erősen, de ha tudsz RAW-ba fotózni ( amit az enyém nem tud
), akkor talán ki tudod küszöbölni ezt a dolgot, egy próbát megér.
No mondjuk ezt lehet nem pont ide kellett volna, ha jól tudom, van külön szűrős topik is. Jah és kérdezz másokat is, vannak itt nagy szakik ám.
-
-
pisti
őstag
-
pisti
őstag
-
pisti
őstag
Timyyy: Szép felhők, de nem sok mindent lehet rá írni. Jó lett.
j.bravo: Érdekes, engem különösebben nem vonzanak az absztrakt képek, ez sem fogott meg igazán, de mindenképp jó meglátás szülte a képet és szépen is lett összerakva. A asszimetrikus keret engem inkább csak zavar.
Cayman: A virágos tetszetős.
Chapel: A háttér nem lett az igazi, egyébként jó kép.
Murderer69: Ebből a háromból a második ami említésre méltó szerintem, abban van ötlet, meg jó is lett a megvalósítása, a másik kettő kicsit semmilyen lett, illetve az első nagyon, a harmadiknál legalább a bogár nem átlagos.
-
pisti
őstag
válasz
#31757056 #20548 üzenetére
Zajszűrtem az egészet, lementettem külön képbe. A szűrt verzión kijelöltem varázspálcával az eget (kell egy párat kattintani hozzá, de nem olyan vészes időben), lágy szélet raktam rá, hogy ne látszódjanak az illesztésnél az eltérések aztán ezt átmásoltam az alap képbe.
Nem rosszak azok a gyakorlós svenk képek, embereket (meg élőlényeket) egyébként is nehéz svenkelni, mivel nem minden testrész mozog egy irányban, de nem baj az ha nem teljesen tűéles az alany, elég ha nagyrészt az, meg mondjuk nem pont az arca mosódik szét teljesen.
A természet gyakorló képek elég sötétek lettek. -
pisti
őstag
válasz
#31757056 #20542 üzenetére
Előmunka is van rajta annyi, hogy jól beállított polárszűrővel készült (azért nincs kiégve az ég, mármint ilyen szintre exponált előtér mellett). És igen van a háttéren legalábbis olyasmi utómunka mint amiről a fototrendes cikkben is volt szó.
Egész konkrétan mélyítettem a kék színeket, ami a hátteret tette kontrasztosabbá és sötétebbé, az előtérhez nem kellett nyúlnom. Külön legalábbis. A hisztogrammon igazítottam kicsit, volt benne egy kis alexpó, unsharp maszkkal élesítettem a nagyfelbontású képet, aztán leméretezés után sima élesítéssel enyhén a kisfelbontásút. Jah és az eget külön zajszűrtem a színek állítgatása után, mivel attól a manővertől láthatóan zajosodik a kép.Mr.Bean55: Örülök, hogy ez a fajta égkép elnyerte a tetszésed.
Timmyyy: ND szűrőd van már?
-
pisti
őstag
válasz
mustad1 #20477 üzenetére
Legyen a tájképeken előtér (part), tenger középen és ég felül, kb. 1/3-os arányban.
Ha találsz valami extra témát még rá az tud dobni a képen, pl. hajó a vízen, csónak a parton, stb. ezeket meg próbáld az 1/3-os képosztó vonalak valamelyik metszéspontja környékére tenni, aranymetszésbe.
Hirtelenjében ennyi. -
pisti
őstag
válasz
Cassidey #20188 üzenetére
Ezek nagyon szépen kitalált és megvalósított képek, amatőr szemmel legalábbis de ötletesnek és egyedinek tűnnek. Grat hozzá.
máyköl: Az élességgel nagy problémák vannak. Emellett a színek kicsit fakók és kiégettesen fehérek a bal oldalon a szirmok, meg nem ártana még egy kis plusz a képre, harmat a virágon, hajnali vagy naplementés színvilág, ilyesmi.
-
pisti
őstag
válasz
Murderer69 #20103 üzenetére
Randa kis dög, a lepke jó volna, kellően részletes, és nem túl sötét, de a háttér az sajna nem valami szép. Természetes környezetben legközelebb, tudom a falon sokkal könnyebb észrevenni, de úgy nem az igazi a kép.
Fejo : Szép lett ez is.
-
pisti
őstag
válasz
Szten Márs #20109 üzenetére
Ilyen egyenletes háttéren azért elég könnyen elpucolható szerintem nyom nélkül is.
Timyyy: Az égen lévőt festékszóróval a legkönnyebb eltüntetni. Veszel színmintákat több oldaláról is és több kék árnyalattal lefested, hogy egyenletes maradjon a színátmenet, esetleg még a mázgáló eszközzel javíthatsz ezen.
A levélről meg a klónozó eszközzel pikkpakk eltüntethető a kis kör alakú becsillanás. -
pisti
őstag
válasz
Murderer69 #19847 üzenetére
Pipacsos jó volna, ha nem lenne szürke az ég és hasonlóan szürke az egész kép színvilága. Nem voltak szép fényeid.
Szitakötős jó, ha még homogénebb lenne a háttér akkor még jobb lenne.
A legyes egyértelműen bemozdult, egyébként nem lenne rossz.
A másik szitakötős az ágak kuszasága közt nem érvényesül eléggé.
A fekete bogaras jó, de ez is homályos kissé, enyhén bemozdult gondolom.
A következő bogarast én töröltem volna, (nem jól) középre szerkesztett, kusza növény az előtérben, amit csak fokoznak a pókháló fonalak, a bogár meg annyira pici, hogy teljesen elvész ebben a kuszaságban, ráadásul sötét is nagyon a környezetéhez képest.
Az utolsó elég sötét, főleg az előtér, alig látszik belőle valami. A fényeid itt is laposak voltak, ez rá is nyomta a bélyegét a képre. -
pisti
őstag
válasz
Stitch #19693 üzenetére
A nagyon közeli makrókat a Sony H7 elé tartott Jupiter 37A obival szoktam csinálni, a 2. is úgy készült.
bogyesz: Megintcsak egy nagyon szép képekből álló sorozat, viszont szerintem is picit túl hosszú így egyben.
Chapel: A háttérben kár hogy ott maradt az az ág, az kicsit zavaró, egyébként jó.
philoxenia: Olyan az a csengő mint egy karikatúra arc. Érdekes.
-
pisti
őstag
válasz
Ferdzsoo #19663 üzenetére
Rossz pixel az érzékelőn, szerintem.
A zajszűrés vagy ha van a hotpixel szűrés szerintem el tudja tüntetni.
Egyébként meg ha garis a cucc állítólag nikon szervízben kis konfigolással el tudják tüntetni a problémát.
Ne kérdezd miért kell ehhez szervíz, nem látom elvi akadályát, hogy feature szinten akár teljesen automatán oldja meg a gép maga ezt a fajta problémát is, mint ahogy a hotpixelesedést pl. -
pisti
őstag
válasz
philoxenia #19631 üzenetére
Köszi, megpróbálom megjegyezni!
Cayman: Ez most ekkora lett, de egyébként igazad van.
kiskornel: Valóban, ízlések és pofonok. Nekem is megfordult a fejemben, hogy talán túl éles lett a 4., csináltam is egy egyhén softosított verziót belőle, de végül abban maradtam magammal, hogy a nagyon éles nekem jobban tetszik.
-
pisti
őstag
válasz
Paarthurnax #19535 üzenetére
Remek képekből álló sorozat, profi munka. Gratula hozzá.
-
pisti
őstag
+++++++ INFO ++++++++
L:http://www.akarmivalami.com/kepem.jpg]IMG:http://www.akarmivalami.com/kepem_thumbnail.jpg][/IMG][/L]"
(Az L és az IMG elől hiányzik a szögletes zárójel most direkt.)1, Link gomb, nagy kép elérési útja copy-paste, OK.
2, Rögtön utána Kép gomb, kis kép elérési útja copy-paste, OK.
3, [link] kiemelt karaktersor törlése, és kész a kattintható kiskép.Csak egymásba kell ágyazni a két dolgot, nem bonyolult, viszont ez a legkorrektebb megoldás.
Ajánlom mindenkinek!
-
pisti
őstag
válasz
#31757056 #19500 üzenetére
Szorry de nem állok neki tizenpár képet egyenként véleményezni.
Ehhez se időm, se türelmem. De abból amit írtam le lehet vonni következtetéseket. Amiket kiemeltem, hogy jók, azok érdekesek voltak, letisztultak, tartalmilag és/vagy színvilágilag. Az meg természetes, hogy egyéni ízlés alapján megy a véleményezés. -
pisti
őstag
válasz
Bikerman #19496 üzenetére
Ez még mindig kicsit sok és nem elég jól válogatott, szerintem.
Az ez előtti hsz-ben linkeltből a 3. meg a 7. ami szerintem megüt egy olyan szintet, hogy érdemes véleményeztetni. Ez a három jobbnak tűnik rostálás szempontjából, itt már a 3 képből 2 is szép lett, az első és a harmadik, szerintem.Hydra: Nagyon szépek ezek a madaras képek.
Cassidey: Nem semmi képek ezek is. Látszik rajtuk, hogy nem 2 perc volt megcsinálni őket és jól átgondoltnak, ötletesnek is tűnnek; nekem legalábbis.
Fejo: Tetszetős ez a "madaras" kép is.
-
pisti
őstag
válasz
Cosmic Gate #18785 üzenetére
Ezt most te komolyan is gondolod, vagy tévesen azt hiszed hogy nagyon vicces gyerek vagy? Bármelyik is legyen ezt a fajta kommentelést sürgősen szüntesd be, nem lesz jó vége...
-
pisti
őstag
válasz
Murderer69 #18778 üzenetére
Még mindig picit túl világos talán a világos részeken.
A részletesség meg kb. ennyi amit ilyen légköri viszonyok mellett ki lehet hozni, már ilyen nagyításnál is látszik, hogy nagyon remegett a levegő a Hold meg közted, az meg sajna elmossa a finom részleteket. -
pisti
őstag
Majd készül olyan is, kösz a tanácsot.
Jut eszembe mondani akartam, jók azok a röppentyűs képek.
A 3. és 4. képen mi látható egyébként? Az valami rovar?runner: Köszi.
tete007: A kuty nem is foglalkozik kisebb botokkal.
Fényes lett a 2.-nál a kupola, de hosszabb záridős képet akartam, azzal pedig a legjobban kivilágított részek ilyenek lesznek sajna.
Egy ND szűrő itt pont jól jött volna, de majd lesz olyan is nemsoká. -
pisti
őstag
válasz
Murderer69 #18727 üzenetére
-
pisti
őstag
válasz
Timyyy #18701 üzenetére
Az 1/4-es meg 1/8-as úgy értettem, hogy a fény "ennyied" része jut a gépbe ha használod ezeket a szűrőket, tehát ND8 szűrő használata mellett nyolcad annyi fény jut csak a gépbe ahhoz képest, ha nem rakod fel a szűrőt, elvileg.
A szűrő nem fogja megadakályozni, hogy alul vagy túlexponált legyen a kép, vagy akár kiégjen. Ezt továbbra is a beállítások fogják meghatározni, azokat meg te.
Az ND szűrő kibővíti a lehetőségeid, de nem fog helyetted megcsinálni semmit. -
pisti
őstag
válasz
Murderer69 #18674 üzenetére
Kézből max magadat jól kitámasztva érdemes Holdfotóval próbálkozni, és használhatsz sokkal kisebb záridőt, egyrészt nem ég be a fényes rész, másrészt kevésbé tud bemozdulni a kép. De elvileg ezeket tudod, szóval én sem értem azt a képet.
-
pisti
őstag
válasz
jorden06 #17984 üzenetére
Akarás kérdése a dolog.
Nem kell feltételen a fordított obit erőltetni, más megoldás is jó lehet.
Ő is kompakttal és sufnis megoldással makróz és volt leírás kompakt gép "tuningjáról" itt is.
Én is sufnis megoldással makrózok, egyelőre. Mondjuk nekem elég nagy szerencsém van a dologgal, nem kellett semmit bütykölnöm, plusz találtam itthon egy Zenitet két objektívvel, úgyhogy venni sem kellett semmit pluszban. -
pisti
őstag
Nem a bemozdulás a fő probléma, hanem, hogy "seggbe lőtted", meg nem makró optikával csináltad ami meg azért jó, mert nagyon szépen elmossa a hátteret.
Ja igen és valamivel extra fényt is érdemes rávinni, különben túl sötét marad az alany.Nem tudom mivel kattintgatsz, de ha valami kis kompakttal, akkor egy régi analóg gépekhez való olcsó obi megfordítva a géped optikája elé jó lehet makró "lencsének", a végére meg egy fehér papír diffúzornak, amire rávillant akár a beépített vaku és akkor a szükséges plusz megvilágításod is megvan. Sufnituning megoldás, de nagyon jó képeket össze lehet hozni már ennyivel is.
-
pisti
őstag
Én nem adok senkinek tanácsot, soha!!!
Rtem.Ha észrevetted mindíg részrehajlás nélkül írom le a fotó hibáit és a véleményem ha ez arrogancia akkor arogáns vagyok
Az arrogancia abból érződik amit ott fentebb idéztem és, hogy sokszor egyáltalán nem érződik a segítő szándék a véleményeiden (fotózzon nézegettem még miket írsz értékelésekbe).
Ha irányt mutatsz egy-egy jótanáccsal az mutatja az igazi segítő szándékot.
Ha egy turista megkérdezi merre menjen, akkor azzal válaszolsz neki, hogy merre ne? -
pisti
őstag
Nem minden fotónak kell, hogy mondanivalója legyen, sőt... Vagy akkor rossz minden tájkép, meg építészeti, város fotó is?
Szerintem sokkal izgalmasabb az olyan megvilágítás, ahol az oldalsó direkt megvilágítás az árnyékokkal ad extra részleteket a látványhoz. A homogén tökéletesen egyenletes megvilágítás a legunalmasabb. Nem égtek ki nagy részek a képen, nem különösebben zavaró, de ha nagyon akarja valaki ilyen fényviszonyok mellett is össze tud rakni olyan képet, ami jól exponált mindenütt.Ha már egyszer lehúzós a véleményed, ami magában nem baj, akkor legyél szíves kifejteni. Konkrétan mitől rossz a szerkesztés? Bár szerintem sem tökéletesen, ebben egyetértünk, de fejtsd már ki legyél szíves a konkrétumokat különben tudod mennyit ér a kritikád a fotósnak...
Szerintem bal oldalon nagyon szoros a kép és alul a lépcsők vágása is valahogy előnytelen. Talán ha lett volna rá lehetőség még kicsit hátrébb kellett volna menni, hogy ne legyen ennyire szoros a kép. Szerintem...
Jó képeket csinálsz Dtomi, meg értesz is a témához az látszik, de olyan arrogáns módon véleményezel, hogy komolyan rossz olvasni őket néha.
-
pisti
őstag
Jó, igaz nem emlékeztem pontosan.
De még kicsit utánaolvasva, a wikipedia szerint a nodal pont sem az ami körül a forgatást végezni kell.
Amennyiben kézből csináljuk, akkor elég, ha nagyjából a gépet egyhelyben forgatjuk, ennél többet úgyse nagyon lehet tenni.
Ha meg állványról, akkor meg úgyis csak kikísérletezéssel lehet belőni a helyes beállítást, adott géphez+optikához.
Jók ezek a panorámák egyébként.
Chapel: A tied is jó, csak ferde a horizont, nem szabad alkoholt fogyasztani panoráma készítés előtt. ;)
-
pisti
őstag
válasz
rumos14 #16704 üzenetére
Számít, szerintem legalábbis, tájképnél nyilván az előtér ahol leginkább előjöhet.
Én jártam úgy régebben mikor nem voltam tisztában ezzel, hogy emiatt mosódtak az illesztések.
Azért nagy a különbség a között, hogy természetes módon a gerinced körül forogva mozgatod a gépet, vagy próbálsz te körbemozogni a gép körül, a gépet amennyire lehet egy helyben tartva. Ami lehet hülyén néz ki de nem az a lényeg. -
pisti
őstag
Nappal, sok fénynél nem kell feltétlen állvány, persze az a legjobb, de csak akkor ha kifejezetten panoráma fényképezésre is alkalmas. Az Autostitch nevű progit szoktam én használni, de van még jópár ilyen szoftver.
Érdemes külön utánaolvasni a panoráma kép készítés módszerének, de a leglényegesebb annyi, hogy úgy forgasd körbe a kamerát képek között, hogy a körül a pont körül forogjon, ahol a belsejében kb. az érzékelő van, különben nemkívánatos hatások jelenhetnek meg az illesztési sávoknál. Én egyelőre csak kézből csinálom a panorámákat.
Állvány olyan kell amit lehet szintezni (vízszintesen álljon a gép), és be lehet úgy állítani a fejen a gép pozícióját, hogy a forgatás is helyesen a fent leírtak szerint történjen, meg persze az se baj, hogyha pontosan lehet mérni a forgatás szögét is rajta.Egyébként nem Prédikálószékről csináltam, ez a kilátó pont Dömös fölött van és jóval alacsonyabban.
Rumos: Nem, nem lehetett ennél jobban helyezkedni, de növény ígyis-úgyis van a képen.
Aktív témák
- Vicces képek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen NAS-t vegyek?
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest