Új hozzászólás Aktív témák
-
ReJim
őstag
őőő...
ha egy form-os applicationba egy ciklust szeretnék lefuttatni, de rögvest indulás után, tehát nincs hozzárendelve semmihez, akkor azt hova kell írnom? mert addik, oké, hogy egy gombkattintáshoz hozzá tudom rendelni, de nekem egyből kellene mennije...
azt hova, hogyan kell rakni? -
ReJim
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1215 üzenetére
nem tudom megtaláltad-e, van egy ilyen shareware komponens, amivel le lehet tiltani a dolgokat. sajnos forrást nemmellékelnek
dWinlock a neve, vagyis a komponens dGina.dll nevet viseli.
(már nem emléxem, hogy hol találtam, ha kell elküldöm.) -
ReJim
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1213 üzenetére
a vindóz billencshez ez nem jó?
[link]
nem próbáltam én sem -
ReJim
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1196 üzenetére
olyat akarok, hogy a bevitt értékekből kiszámlni pár dolgot és az alapján a megfelelő helyre rajzolni az alakzatot (jelen esetben kerekített sarkú téglalap, ami átlátszó, nincs neki háttérszine)
és ebből kell több darabot is csinálni (ezt is a kiszámolt értékekhez kell igazítani), ami ugyan olyan, csak a pozíciója, és a mérete az eltérő. (de elöbb egyet tudjak kirajzoltatni az is elég)
ez ha jóltudom a form-ra kell.
(mivel pénteken csináltam először grafikus progit, és fogalmam sincs mi az a canvas)
[Szerkesztve] -
ReJim
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1192 üzenetére
ohh, így megy, köszi. de sajnos nem tudom arra használni amire akartam.
(a program elején a color parancsal átszinezzem a parancssor szinét, de nem megy)
mind1.
azt esetleg még megtudnád mondani, hogyan tudok a programommal alakzatot rajzolni?
többet kell rajzolnom, és mindnek ugyanazokat a tulajdonságokat, kell adnom, csak a poziciója és a mérete eltérő.
ilyenkor ha létrehozom azokat, mindegyiknek külön meg kell adnom a tulajdonságait, vagy hogyan tudok cselekedni?(
)
-
ReJim
őstag
az a jelenség (amit lol-ként jellemeztél
) az azért fordult elő, mert a delphi mindenképpen vizsgálja, ha belőle futtatod.
le lehet kapcsolni, hogy ne legyen ilyen debugg:
Tools menü ->Debugger Options -> Languages Exceptions (3-dik) fül -> Stop Delphi exceptions pipát kivesz.
ekkor ha try-except, és kivétel lesz, akkor nem fog bejönni a delphi hibajüzi, és nem száll el a progi.
(tipp: ha elszáll a programod, akkor ctrl+f2-vel időt spórolsz, azzal nullázod a progit, enm lesz ao tt a fagyás.) -
ReJim
őstag
válasz
Tele von Zsinór #1189 üzenetére
köszi. ez ugye nem működik console app-ba, csak formos app-ban?
más:
valaki nem tudna valami tippet adni, hogy mivel tudnék a programomban karnaugh táblát rajzoltatni, és karikázgatni?
vagyis a kirajzolás nagyjából megvan, de a karikázásra nincs tippem..
most valahogy itt tartok: [link]
de valamiért nem tudom elrendezni normálisan a kockákban lévő label-eket (amiket a program módosítana) vagy csináljam a számokat is képből, és ahova kell egyes, ott megjelentetem a képet? -
ReJim
őstag
hogyan tuduk külső programot indítani (delphi 6)? ha jóltudom kell hozzá valamelyik komponens, de melyik?
-
ReJim
őstag
valaki nem tudja megmondani, hogy hogyan lehet megadott ideig késlelteni két parancs között?
mint pl a pascalban a delay...
-
ReJim
őstag
válasz
Flashback #1009 üzenetére
nekem is van egy scriptem az aláírásra, firefoxban van berakva a könyvjelzőeszköztárhoz:
javascript:uziin.uzenet.value = (uziin.uzenet.value +''Üdv&Oi!'' ); uziin.uzenet.focus();
szerintem szalmánál is valami ilyesmi lehet... hacsak nem még álmában is ''Szerettettel: Szalma feliratot gépel''. -
ReJim
őstag
üdv, hogyan lehetne megoldani, hogy egy console application-ben egy olyan szöveget írjon ki, amiben van ' karakter??? sajnos nem tudom elhagyni
nem lehet mással helyettesíteni, csak a shift+egy
csak kérlek azt nem mondjátok, hogy nem lehet
előre is köszi...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest