- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X300 - kicsiben jobban megéri
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
vviktorr16
tag
Sziasztok, adott egy gép amin egy debian 10 netinst rendszer fut és nas-ként üzemel.
Ami egy UPS-re van kötve USB kábellel (Eaton 5E 850i USB DIN) és olyan probléma van vele, hogy ha kikapcsolom a gépet, akkor nem kikapcsol, hanem újraindul. - ha lehúzom az USB kábelt akkor a "hiba" megszűnik.
Rengeteg hiba forrás lehetne (UPS topikba nem kaptam ötleteteket), de már szinte mindent kizártam, azaz: a driver, nut csomag megfelelően működik, három kábellel próbáltam, BIOS-ban az összes energiatakarékos, ébresztő funkciót kipróbáltam
Egyedül már csak az maradt, hogy ez az UPS gyenge minőségű alkatrészekből, tervezési hibákkal rendelkezik.De akkor hogy jutottam ide?
- úgy, hogy kipróbáltam pendrivon több Linux disztribúciót live-ként futtatva és nem meglepő módon, több Linuxon nem tudtam kikapcsolni a kérdéses gépet, csak ha nem volt csatlakoztatva az UPS. (Linux Mint, Pop_OS, ArcoLinuxD)
Viszont Manjaron is kipróbáltam a gép kikapcsolást, és meglepő módon itt probléma nélkül kikapcsolta a gépet rádugott UPS-el is.
+Másik PC-vel ahol WIN10 fut ott nincs ilyen hiba.
Ebből arra következtetek, hogy kikapcsolás/leállítás során minden OS máshogy kezeli az USB portokra dugott eszközöket.Kérdésem, hogy létezik valami megoldás erre debian rendszeren?
- például USB port tiltása/kikapcsolása közvetlenül a leállítási folyamat elején (hogy ne kommunikáljon az UPS-el a gép), vagy bármi.
Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen routert?
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- További aktív témák...
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Keresem a Barkács Balázs Játékokat
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 128GB Pacific Blue- 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3948
- Apple iPhone 13 Mini 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
- úgy, hogy kipróbáltam pendrivon több Linux disztribúciót live-ként futtatva és nem meglepő módon, több Linuxon nem tudtam kikapcsolni a kérdéses gépet, csak ha nem volt csatlakoztatva az UPS. (Linux Mint, Pop_OS, ArcoLinuxD)