- Mobil flották
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Yettel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy Debian-os laptop amire most felraktam az Opera-t és két dologban szeretnék helpet kérni (ami nem biztos, hogy 100%osan linux related!)
1. Amikor megnyitom az Opera-t mindig kéri a rendszer, hogy adjam meg a jelszót a "Bejelentkezés és jelszókezelő" kulcstartóhoz (lehet nem pontosan ez a neve). Személy szerint Én nem adtam meg ilyet és a login/su jelszót nem is fogadja el. Megnéztem és a seahorse-t használja már azt is letöröltem és továbbra is kérdezi. Előtte még a seahorseban is megpróbáltam belépni és ott sem fogadta el, szóval azt gondolnám NEM valami opera jelszót kér. (Mondjuk kicsit eleve furi, hogy kéri amikor megnyitom az Opera-t)
Esetleg valaki tud ebben segíteni, hogy pontosan mi lehet ? Valahogy resetelni vagy valami ilyesmire gondolnék.
2. A másik, hogy néhány streaming oldalon eléggé laggos a kép. A gép az tuti bírja- De ugyan akkor a YT az nem az. Esetleg valami kieg hiányozhat ? Tipp ?
Válaszokat előre is köszi ! -
Roxkex
senior tag
válasz
sh4d0w #10056 üzenetére
Pont ez a fura :\ Semmit
Init...
CheckCPU: SSE2 support: yes
Checking setup...
Launching TeamViewer ...
Launching TeamViewer GUI ...
és vége nem indul a TV..
Persze felmerült, hogy sudo-val futassam DE az sem jó, mert akkor meg a TV szól, hogy nem lehet. (hacsak nem vagy kemény és --allowRoot-ot hozzá rakod de NEM AJÁNLJÁK! szal nem szeretném)
------------------------------------------
Más: Ki hostolok a Linuxon egy vino-servert annak megadok jelszót a gsettings set org.gnome.Vino vnc-password "teszt" paranccsal és a gsettings set org.gnome.Vino authentication-methods "['vnc']" paranccsal pedig beállítom, hogy legyen authentication és erre rá csatlakozok Win-es gépről a TightVNC viewerrel akkor a jelszót miért nem fogadhatja el ? :\ És kapjuk az "authentication failure" eredményt pedig isten biza, hogy én a megfelelő jelszavt írom be :\
Meg hát ugyanitt felmerül a kérdés, hogy mennyire "secure" az, hogy egy iszonyat egyszerű paranccsal egy ssh connection után lekérhető a jelszó: "gsettings set org.gnome.Vino vnc-password" de akár ott van az is, hogy historyból lekérhető, hogy mit írt be az ember mint jelszó ha esetleg nem törli az ember a historyt persze.... :\ -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy régi laptop amin volt egy Debian 11 Cinnamonnal. Erre felraktam az openmediavaultot és minden szépen is megy amit szeretnék.
Ritkán van arra igényem, hogy ezen a gépen indítok egy x session-t, mert kell a desktop.
Szerettem volna felrakni a TeamViewer-t ami sikerült is, hiszen a TV honlapján ott van és vidáman letölthető. Viszont amikor elszerettem volna indítani akkor istennek se indul el.
Terminálból futtatva csak annyit mond, hogy indul a gui ... Aztán a lónak a kaszát semmi sem indulEsetleg valaki tudja mi lehet a megoldás, mert Én már kifogytam az ötletekből.
(TeamViewerre lenne szükségem, hogy egymásik gépet tudjak vele remoteolni.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i3-1315U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - 1,5 garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged