Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Prohardver app (nem hivatalos)
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roxkex
senior tag
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy Debian-os laptop amire most felraktam az Opera-t és két dologban szeretnék helpet kérni (ami nem biztos, hogy 100%osan linux related!)
1. Amikor megnyitom az Opera-t mindig kéri a rendszer, hogy adjam meg a jelszót a "Bejelentkezés és jelszókezelő" kulcstartóhoz (lehet nem pontosan ez a neve). Személy szerint Én nem adtam meg ilyet és a login/su jelszót nem is fogadja el. Megnéztem és a seahorse-t használja már azt is letöröltem és továbbra is kérdezi. Előtte még a seahorseban is megpróbáltam belépni és ott sem fogadta el, szóval azt gondolnám NEM valami opera jelszót kér. (Mondjuk kicsit eleve furi, hogy kéri amikor megnyitom az Opera-t)
Esetleg valaki tud ebben segíteni, hogy pontosan mi lehet ? Valahogy resetelni vagy valami ilyesmire gondolnék.
2. A másik, hogy néhány streaming oldalon eléggé laggos a kép. A gép az tuti bírja
- De ugyan akkor a YT az nem az. Esetleg valami kieg hiányozhat ? Tipp ?
Válaszokat előre is köszi ! -
Roxkex
senior tag
válasz
sh4d0w
üzenetére
Pont ez a fura :\ Semmit

Init...
CheckCPU: SSE2 support: yes
Checking setup...
Launching TeamViewer ...
Launching TeamViewer GUI ...
és vége nem indul a TV..
Persze felmerült, hogy sudo-val futassam DE az sem jó, mert akkor meg a TV szól, hogy nem lehet. (hacsak nem vagy kemény és --allowRoot-ot hozzá rakod de NEM AJÁNLJÁK! szal nem szeretném)
------------------------------------------
Más: Ki hostolok a Linuxon egy vino-servert annak megadok jelszót a gsettings set org.gnome.Vino vnc-password "teszt" paranccsal és a gsettings set org.gnome.Vino authentication-methods "['vnc']" paranccsal pedig beállítom, hogy legyen authentication és erre rá csatlakozok Win-es gépről a TightVNC viewerrel akkor a jelszót miért nem fogadhatja el ? :\ És kapjuk az "authentication failure" eredményt pedig isten biza, hogy én a megfelelő jelszavt írom be :\
Meg hát ugyanitt felmerül a kérdés, hogy mennyire "secure" az, hogy egy iszonyat egyszerű paranccsal egy ssh connection után lekérhető a jelszó: "gsettings set org.gnome.Vino vnc-password" de akár ott van az is, hogy historyból lekérhető, hogy mit írt be az ember mint jelszó ha esetleg nem törli az ember a historyt persze.... :\ -
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Adott egy régi laptop amin volt egy Debian 11 Cinnamonnal. Erre felraktam az openmediavaultot és minden szépen is megy amit szeretnék.
Ritkán van arra igényem, hogy ezen a gépen indítok egy x session-t, mert kell a desktop.
Szerettem volna felrakni a TeamViewer-t ami sikerült is, hiszen a TV honlapján ott van és vidáman letölthető. Viszont amikor elszerettem volna indítani akkor istennek se indul el.
Terminálból futtatva csak annyit mond, hogy indul a gui ... Aztán a lónak a kaszát semmi sem indul
Esetleg valaki tudja mi lehet a megoldás, mert Én már kifogytam az ötletekből.
(TeamViewerre lenne szükségem, hogy egymásik gépet tudjak vele remoteolni.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Diablo IV
- Horgász topik
- Amit látnod kell 80’ – 90’ évek, egész estét betöltő mozi filmjei.
- Ezt nézed TikTokon és YouTube-on a telefonodon
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Battlefield 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Ravpower 6000 mAh-s mégis pici powerbank eladó
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16 2023 M3 Pro 36GB 512GB macbook garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
- AKCIÓ! HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Esetleg valaki tudja mi lehet a megoldás, mert Én már kifogytam az ötletekből.