- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone SE - se vele, se nélküle
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
bambano #7277 üzenetére
Megtaláltam a kis kapcsolópanel driver-ének legutolsó verzióját: acerhk, de:
"not working on Medion MD97600 with Ubuntu 14.04 -
seems not to work on machines/kernels using NX-protection of the CPU"
A kérdéses gép pedig pont ez lenne. Az NX nem tiltható le a BIOS-ból. Talán a kernel forgatásakor lehetne kikapcsolni, de az most nem igazán alternatíva.Esetleg ha fizikailag rövidre lehetne zárni két PIN-t a NYÁK-on.
Szerk.: AHA! ragasztó! -
janos666
nagyúr
válasz
bambano #7275 üzenetére
Nem egyszerű eset.
Telepítettem az rfkill-t és a list paranccsal ugyan azt mondja, mint a kernel log, hogy hardware kapcsoló blokkolja a rádiót. Észrevettem, hogy azóta a BIOS-ba is visszaállt a vonatkozó kapcsoló "last state"-ről "disabled"-re (átböktem, de később megint visszamászott, korábban ezt még nem figyeltem meg) és most már az Ubuntu Live környezetben sem lehet életre kelteni a WiFi-t.
Elnyomozgattam addig, hogy valószínűleg az acerhk kernel modul (Acer HotKeys) tudná átbillenteni a kapcsolót, ez viszont nem érhető el Jessie-re. De amúgy régóta nincs már meg Ubuntu-ra sem, így gondolom azért működött korábban, mert a BIOS mindig a Windows óta hurcolt feloldott állapotban hurcolászta tovább a kapcsoló állapotát, míg valamelyik Linux disztró a driver betöltésekor letiltott állapotban inicializálta és azóta fixen tiltott. A BIOS-ba pedig sajnos nincs olyan, hogy fixen engedélyezett állapot, csak kikapcsolja, vagy változatlanul hagyja. -
janos666
nagyúr
Van arra ötlet, hogy mitől ragadhat be az Intel 2200GB WiFi adapter AirPlane módban Debian 8.2-n? Windows-al és Ubuntu-val is működött, sohasem kellett megnyomni a kapcsolót, de most megkerestem és mindhiába nyomkodom.
Ez egy öreg gép és ezt leszámítva hihetetlen szépen fut rajta ez az OS.
A firmware-t már telepítettem a WiKi alapján. -
janos666
nagyúr
A legújabb Debian test verzióban hogy lehet lazítani/letiltani a Vino titkosítást, vagy melyik Windows-ra is elérhető VNC Viewer tud hozzá kapcsolódni, ha alapértelmezésen marad?
Már unásig google-öztem a dolgot, de nem találtam választ.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Ford topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kedvenc zene a mai napra
- ASUS routerek
- Google Pixel topik
- Steam topic
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest