- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Debian GNU/Linux
Új hozzászólás Aktív témák
-
ttoth
tag
Intel alaplapra integrált videokartyam van, LCD monitorral, azt hiszem, most ez a legfontosabb. Miután felhúztam magam, és újratelepítettem a Debiant, nem tud belépni grfikus módba, csak egy ablak jelenik meg, hogy akarom-e megnézni a logot, de válaszolni nem tudok, mert megfagy!
Megnéztem a naplóban, és akkor kezdett csúnyákat kiírni, mikor az egeret akarta betölteni. Nem tudom, hogy ez lehet-e a hiba.
(EE) xf86OpenSerial: Cannot open device /dev/psaux
No such file or directory.
...pedig van! Mit csináljak? Sajnos a régi jól működő beállításokat nem mentettem el, csak egy mégrégebbit, amiben ugyanúgy a /dev/psaux-ot akarja megnyitni, és az működött is. Mondjuk az nem xorg volt. -
ttoth
tag
csak azért írok már ide, hogy nehogy eltűnjön a topic és a kérdésem a süllyesztőben. Nem tud senki valami megoldást? Vagy azt, hogy hol nézhetnék utána?
-
ttoth
tag
Sziasztok!
Több kérdésem is lenne:
- már beállítottam, hogy automatikusan mountolja a windowsos particiókat, és a root be is tud oda lépni, de mezei felhasználó nem. mi a megoldás? Ide kopipasztézom az /etc/fstab-ot
# <file system> <mount point> <type> <options> <dump> <pass>
/dev/hda1 /mnt/winC ntfs user,auto 0 1
/dev/hda5 /mnt/winD ntfs user,auto 0 1
/dev/hda6 / ext2 errors=remount-ro 0 1
/dev/hda7 none swap sw 0 0
proc /proc proc defaults 0 0
/dev/fd0 /floppy auto user,noauto 0 0
/dev/cdrom /cdrom iso9660 ro,user,noauto 0 0
- nem tudom beállítani a görgős egeret (a4tech swop53). Megnéztem a topicban, volt-e már ilyen valakinek, volt, kipróbáltam, akkor teljesen megfeküdt. Pedig egyszer (apt-get dist-upgrade előtt) működött.
Section ''InputDevice''
Identifier ''Configured Mouse''
Driver ''mouse''
Option ''CorePointer''
Option ''Device'' ''/dev/psaux''
Option ''Protocol'' ''PS/2''
Option ''Emulate3Buttons'' ''true''
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5''
EndSection
Section ''InputDevice''
Identifier ''Generic Mouse''
Driver ''mouse''
Option ''SendCoreEvents'' ''true''
Option ''Device'' ''/dev/input/mice''
Option ''Protocol'' ''ImPS/2''
Option ''Emulate3Buttons'' ''true''
Option ''ZAxisMapping'' ''4 5''
EndSection
- hangkártyát nem tudom beállítani: ALS4000. Az lspci látja, hogy ott van, az alsaconf nem látja, a modprobe-t meg nem tudom használni. Azt mondták, hogy fel kell vennem magam az audio csoportba, és jó lesz, hát nem lett. Most ott tartunk, hogy kiírja, hogy a /dev/dsp0 nincs, pedig van
Valaki tud segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest